Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Autóápolás,tisztítószerek stb.

2016.01.30. 01:15

mobala írta:
Viktorv8 írta:Sziasztok!

Segtséget szeretnék kérni!

Volt egy "okos szerelőm" aki az udvaron tárolta 2 hónapig nyáron az autómat.40fok égette,majd a marha betonozni kezdett vele!
Olyan szinten beleült a fényezésbe a cementpor,hogy semmi nem oldja!Autókozmetikába elvittem,serceg ha a kezem végighúzom rajta,ott azt mondták polir gépet nem merik rátenni mert összekarcolja,valószinű fel kéne csiszolni ,de attól már nem lesz olyan szép a fénye!
Mondták próbáljam benzinnel-lakbenzinnel,de semmi :(

Nem tud valaki esetleg olyan oldószert vagy bármit ami ezt oldaná??

Köszi előre is!

Szia,
Nem vagyok szaki, de én találkoztam már a következő megoldással:

Van úgynevezett durva paszta, ami " nagy szemcséket" tartalmaz (állaga olyan, mint a túrosodott tejé), ezt kézzel is fel lehet vinni, de egy lassú fordulatszámú polír géppel is, gyakorlatilag a lakkréteg felső részét csiszolja. Teljesen matt fényezést kapsz. Utána van egy úgynevezett puha, ami visszahozza a csillogást.

Ismétlem, nem értek hozzá, fényező műhelyben találkoztam vele és több menthetetlen fényezésű autónál használták sikerrel.

Szinte biztos, hogy muszáj lesz polírozni, sajnos a lakk fogja bánni, de elméletileg van rajta elég, hogy túlélje a műveletet :wink: Utána viszont mindenképpen valami komoly wax és vigyázz rá, mert valószínű, hogy utána nem igen kell már polírozni.

2016.02.01. 14:26

Köszönöm a segitséget srácok! :franko:

2016.06.04. 08:14

Sziasztok!

530D. A motorteret szeretném kitakarítani, rá ragad por stb. Érdeklődtem baráti körben, volt aki azt mondta, hogy a légszűrők környékét kerüljem, egyébként a többi részt moshatom nagynyomásúval. Nem igazán merek nekilátni. Adjatok kérlek tanácsot, hogy nekiláthatok-e így vagy sem. Ha igen mire figyeljek, illetve ha nem akkor mi lenne a legjobb módszer.

Előre is köszönöm!

2016.06.04. 16:05

shawnkaa írta:Sziasztok!

530D. A motorteret szeretném kitakarítani, rá ragad por stb. Érdeklődtem baráti körben, volt aki azt mondta, hogy a légszűrők környékét kerüljem, egyébként a többi részt moshatom nagynyomásúval. Nem igazán merek nekilátni. Adjatok kérlek tanácsot, hogy nekiláthatok-e így vagy sem. Ha igen mire figyeljek, illetve ha nem akkor mi lenne a legjobb módszer.

Előre is köszönöm!

ABS kockát kerüld el, csomagold be, a többinek adhatsz nyugodtan. Vagy vidd el Xenonhoz, patikára megcsinálja. Neked biztosan nincsenek olyan anyagaid, mint neki.
Légszűrők gondolom a pollenszűrők akart lenni. Vedd ki azokat is, takaríts ki alattuk.

2016.06.04. 17:30

Igen pollenszűrő akart lenni. Köszönöm a tanácsot!

2016.06.04. 17:39

shawnkaa írta:Igen pollenszűrő akart lenni. Köszönöm a tanácsot!

Igazán nincs mit! Most látom, hogy kissé messze van Xenon műhelyéhez, viszont, ha van elég Heineken, lehet, hogy házhoz is kimegy. :mrgreen:

2016.09.06. 15:44

Gallaca írta:

Igazán nincs mit! Most látom, hogy kissé messze van Xenon műhelyéhez, viszont, ha van elég Heineken, lehet, hogy házhoz is kimegy. :mrgreen:

Bőrtisztításhoz mit ajánlanátok? Alany egy Edition Exclusive E39, ráadásul vaj bőrrel. Sajnos az előző tulaj igen csak telibe sz*rta. Az ajtón lévő könyöklők konkrétan feketék a zsírtól stb. Az bőrök egyébként hibátlanok, csak iszonyat piszkosak.

2016.09.06. 17:15

NagyMatyas írta:
Gallaca írta:

Bőrtisztításhoz mit ajánlanátok? Alany egy Edition Exclusive E39, ráadásul vaj bőrrel. Sajnos az előző tulaj igen csak telibe sz*rta. Az ajtón lévő könyöklők konkrétan feketék a zsírtól stb. Az bőrök egyébként hibátlanok, csak iszonyat piszkosak.

Nekem többen is a Briston termékeit dicsérték, én még csak most fogok venni:

http://www.briston.hu/termekek/bor-es-c ... sam-220ml/

Van balzsam és tisztító is, tehát külön kell a kettőt megvenni.

2016.09.06. 23:04

NagyMatyas írta:
Gallaca írta:

Én a gyári BMW cuccokat használom, tisztítót és ápolót, elégedett vagyok velük.

2016.09.07. 19:11

blueboi69 írta:
NagyMatyas írta:
Gallaca írta:

Nekem többen is a Briston termékeit dicsérték, én még csak most fogok venni:

http://www.briston.hu/termekek/bor-es-c ... sam-220ml/

Van balzsam és tisztító is, tehát külön kell a kettőt megvenni.

Az a baj, hogy ami a demó videóban van, azt bármi más 1000 forintos cucc is tudja. Ennél ide valami iparibb megoldás fog kellene úgy látom :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge