Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fékcső csere - szét rohadás, anyagfáradás

2017.02.20. 20:58

dreizwanzig írta:
Szoval en azt mondom, soha tobbet acel cso (nem is ertem, hogy a BMW miert nem rezbol csinalja).

A műszaki vizsgán nem fog átmenni az autód a réz fékcsővel, ha észreveszik.
Bogarasfórumon tanultam. :mrgreen:
Nekem 1 db kicsit logó gömbfejet is észrevettek és felírták cserére.

2017.02.20. 21:10

kovessyroli írta:
dreizwanzig írta:
Szoval en azt mondom, soha tobbet acel cso (nem is ertem, hogy a BMW miert nem rezbol csinalja).

ez most komoly? nem tudtam, hogy nem felel meg a rez fekcso.... de akkor minek hasznaljak, ha nem megy at a kocsi vele a muszakin???

2017.02.20. 23:48

dreizwanzig írta:
kovessyroli írta:
dreizwanzig írta:

ez most komoly? nem tudtam, hogy nem felel meg a rez fekcso.... de akkor minek hasznaljak, ha nem megy at a kocsi vele a muszakin???

Kollégám a friss import dolgozós jumperon alapból rézre cserélte az összes csövet, honosítós vizsgán átment. Én is úgy tudtam, hogy nem engedélyezett, de ez rácáfolt. Kolléga azt mondta, hogy már mehet a réz. Van egy bontás touringom, azon réz(bár inkább sárgaréznek néz ki) van hátul, úgy jött angoloktól. Kicsit nehezebb meghajlítani a gyári csövet mint a vörösrezet, hajtáskorrigálást simán bírja. Az új gyári cső ki fogja bírni a következő 10-15 évet. Bár azt nem tudom, hogy ki, milyen élettartamot szán az E39-nek.

Re: Fékrendszer - tapasztalatok

2017.02.22. 00:20

Srácok. Köszi, a tapasztalatotok megosztását. A héten 2 szerelővel vesztem eddig össze, akik nem vállalták a fékcső cserét.
Tudtok ajánlani olyan szervizt vagy szerelőt valakit aki tisztességgel megcsinálja? Az egyik kollegám azt mondta, hogy réz csövet csak nem ABS-es autóba lehet tenni, mert olyan lökéshullámokat adhat az ABS amit a réz cső nem bír el. Hallottatok ti is ilyet, vagy ez kacsa? Köszi: Peti

2017.02.22. 00:29

Peti_530d írta:Srácok. Köszi, a tapasztalatotok megosztását. A héten 2 szerelővel vesztem eddig össze, akik nem vállalták a fékcső cserét.
Tudtok ajánlani olyan szervizt vagy szerelőt valakit aki tisztességgel megcsinálja? Az egyik kollegám azt mondta, hogy réz csövet csak nem ABS-es autóba lehet tenni, mert olyan lökéshullámokat adhat az ABS amit a réz cső nem bír el. Hallottatok ti is ilyet, vagy ez kacsa? Köszi: Peti

Olv. vissza.

2017.02.26. 18:52

Sziasztok! Nagy féket szeretnék 2003-as évjáratú 25d alá az lenne a kérdésem,hogy 16-os alufelni 20.as et-vel elfér-e alatta a fék?

2017.02.26. 22:25

tibor101 írta:Sziasztok! Nagy féket szeretnék 2003-as évjáratú 25d alá az lenne a kérdésem,hogy 16-os alufelni 20.as et-vel elfér-e alatta a fék?

el :wink:

2017.02.27. 15:25

Köszönöm!

2017.03.12. 19:06

Sziasztok! Úgy adódott, hogy hozzájutottam egy 2002 évi E39-hez.( diesel ) Soha még hasonló autóm sem volt, de megtetszett és szeretném megtartani,ugyanakkor az előző gazda hanyagságai miatt elég sok dolgot kell rendbe hozni. Az első, hogy a fék elég problémás. Normál fékezéskor minden rendben, de amikor az autó már csak kb. 10-15-el megy akkor a pedál iszonyatosan felkeményedik és már a doblemezt nyomom, és akkor is csak lassul. A tárcsák nem túl frankók, a betétek sem, de a hátsó betéteket cseréltem. ( Változás semmi! ) Légtelenítés többször, az eredmény u.a.
Hol kéne keresnem a hibát? Amennyiben a motortérben akkor ott, hol? És hogy néz ki?
Nem vagyok szerelő, de gyorsan tanulok. A segítségeteket Köszönöm! :franko:

2017.03.12. 19:34

Doszti írta:Hol kéne keresnem a hibát?

A leírásod alapján szervódob problémád lehet, - elfogy a vákum - . Leggyakrabban felszívja a megrekedt vizet. Egyszerűen tudod ellenőrizni.

2017.03.12. 21:38

A gyors választ köszönöm,ugyanakkor nem tudom, hogy kell ellenőrizni? :oops:

2017.03.12. 23:24

Doszti írta:A gyors választ köszönöm,ugyanakkor nem tudom, hogy kell ellenőrizni? :oops:

Motortérben a bal oldali pollenszűrőházat komplett kibontod, alatta van a főfékhenger - fékrásegítő.
Ha van benn víz, akkor eldugult a vízkifolyója, azt ki kitakarítani.
Mármint a kasztnin lévő kifolyót.
Ha beszívta a vizet, akkor a dobot is.

2017.03.14. 10:31

Köszönöm a választ!
Hozzászólás küldése

VigLink badge