![]() |
2010.09.23. 21:17
simi64 írta:Én is attól félek, hogy a híres nagyra becsült Vényócasaitokat egyszerűen megfogják és kettévágják! Ebben a szűkös világban ezeket a rémhíreket hallani![]()
Aztán majd ha még hozzájön az is, hogy a hajtást átpakolják előre, akkor le is vehetjük az emblémát.![]()
Azért remélem csak marad rémhír a rémhír. A hetes Hybridek is rácáfolnak erre.![]()
Mert a BMW úgy néz ki, hogy nem azért rakott villanymotort bele, hogy környezetbarátabb és kisebb fogyasztású legyen, hanem azért, hogy növelje a pacik számát.
2010.09.24. 22:48
apa írta:simi64 írta:Én is attól félek, hogy a híres nagyra becsült Vényócasaitokat egyszerűen megfogják és kettévágják! Ebben a szűkös világban ezeket a rémhíreket hallani![]()
Aztán majd ha még hozzájön az is, hogy a hajtást átpakolják előre, akkor le is vehetjük az emblémát.![]()
Azért remélem csak marad rémhír a rémhír. A hetes Hybridek is rácáfolnak erre.![]()
Mert a BMW úgy néz ki, hogy nem azért rakott villanymotort bele, hogy környezetbarátabb és kisebb fogyasztású legyen, hanem azért, hogy növelje a pacik számát.
Igen,azért hogy erősebb legyen a lexus-nál.
2010.09.29. 04:55
2010.09.29. 05:47
simi64 írta:Sali645 írta:simi64 írta:Én is attól félek, hogy a híres nagyra becsült Vényócasaitokat egyszerűen megfogják és kettévágják! Ebben a szűkös világban ezeket a rémhíreket hallani![]()
Simi,valóban ha belegondolunk még a kis 1esek is hátsókerekesek,én speciel el nem tudnám képzelni a kocsit úgy hogy rajta a BMW embléma,kis kávédaráló benne,és elsőkerék hajtás. Kiábrándulnék a BMW-ből annyi biztos. Nem gondolnám hogy a gyár ilyenre adná a fejét,hisz a BMW a hátsókerékhajtás etalonja.
Pedig sajnos ezt beszélik.
És sajnos Münchenben beszélik!
Reméljük, csak félrebeszélnek
2010.09.29. 12:06
kzoli819 írta:simi64 írta:Sali645 írta:simi64 írta:Én is attól félek, hogy a híres nagyra becsült Vényócasaitokat egyszerűen megfogják és kettévágják! Ebben a szűkös világban ezeket a rémhíreket hallani![]()
Simi,valóban ha belegondolunk még a kis 1esek is hátsókerekesek,én speciel el nem tudnám képzelni a kocsit úgy hogy rajta a BMW embléma,kis kávédaráló benne,és elsőkerék hajtás. Kiábrándulnék a BMW-ből annyi biztos. Nem gondolnám hogy a gyár ilyenre adná a fejét,hisz a BMW a hátsókerékhajtás etalonja.
Pedig sajnos ezt beszélik.
És sajnos Münchenben beszélik!
Reméljük, csak félrebeszélnek
Pár évvel ezelőtt a BMW gyár elnőke nyilatkozta, hogy van pár dolog, ami sosem fog megváltozni a BMW-nél. A hátsókerék hajtás, vese, iker fényszóró, ha 6 hengeres akkor csak sor6. A Rovert annak idején azért vették meg, hogy az első kerekes igényeket is ki tudják elégíteni.
2010.09.29. 17:40
ptamas írta:Sziasztok.
Kerülgetek egy 740i-t. Átnézettem NT-nél, össsze is irtak egy rakas alkatreszt ("csak" 500 penzike nyersen).
Kérdésem az lenne az 540 tulajokhoz, hogy mennyire normalis, ha picit nyomja ki a vizet a szivosornal? A kis gyujtoben ugyanis megjelent a viz.Gondolom nem nagyon.
koszonom
Tamas
2010.09.29. 17:48
ptamas írta: hogy mennyire normalis, ha picit nyomja ki a vizet a szivosornal? A kis gyujtoben ugyanis megjelent a viz.Gondolom nem nagyon.
koszonom
Tamas
2010.09.29. 17:48
jackson írta:ptamas írta:Sziasztok.
Kerülgetek egy 740i-t. Átnézettem NT-nél, össsze is irtak egy rakas alkatreszt ("csak" 500 penzike nyersen).
Kérdésem az lenne az 540 tulajokhoz, hogy mennyire normalis, ha picit nyomja ki a vizet a szivosornal? A kis gyujtoben ugyanis megjelent a viz.Gondolom nem nagyon.
koszonom
Tamas
Hááát azért nem jó jel az biztos. Mindenki aki komolyabban ért a M62-es avagy 4.4-es motorhoz azt mesélte nekem, hogy a hűtő rendszer és a motor megfőzése ennek a blokknak a halála.
Vajon mi lehet még a baja ekkor ez a kérdés?
Jackson, aki vigyáz a hűtő rendszerének állapotára ezért
2010.09.29. 17:49
2010.09.29. 18:05
Nekem volt egy,750 ia -m,1990 évj.1.5 év múlva eladtam egy kollegámnak,majd egy év múlva visszavásároltam.Amikor újra beleülhettem,végig futott a hátamon a borzongás.Olyan volt mint egy villanymotor.Nagyon nyomatékos,kis gázadásnál is megindul,most is néha felbüffen bennem a hiánya,de a V12-s motornak a leginkább.Pályán az a kiegyensúlyozott futása,nahát az feledhetetlen.Csak légtömegmérőt cseréltem,gyertyákat,meg ami kötelezőRjani530d írta:Nekem is lenne kérdésem a benzines kollégákhoz!
Pontosabban azokhoz, akinek volt valami tapasztalata a V12-es benzinmotorral.
Ez egy e32-es 750i. Nagyon tetszik, már hónapok óta nézegetem. Megvenni nem merem, mert félek az óriási motortól. Szerintetek érdemes megvenni a 12 hengert, vagy maradjak egy 730i-nél, vagy 735i-nél?
Lényegében egy nosztalgiagép lenne, de nem akarom a gatyám is rákölteni egy, a ritka motor miatti pénztemetőbe.
Várom a válaszokat. Minden okfejtés érdekel! Hogy minek még egy kocsi, ne kérdezzétek! Arra nem tudok válaszolni.
2010.09.29. 18:44
gabec írta:Pályán az a kiegyensúlyozott futása,nahát az feledhetetlen.Csak légtömegmérőt cseréltem,gyertyákat,meg ami kötelező
2010.09.29. 18:53
jackson írta:gabec írta:Pályán az a kiegyensúlyozott futása,nahát az feledhetetlen.Csak légtömegmérőt cseréltem,gyertyákat,meg ami kötelező
Pl. 12db gyertyát![]()
Valahol néztem hogy a régi V12-es annyit tudott (Nm és LE) mint a én E39 540i-m igaz van közötti jó néhány évszám és technikai fejlődés.
Jackson, aki inkább az újabban nyomja neki
2010.09.29. 19:07
jackson írta:gabec írta:Pályán az a kiegyensúlyozott futása,nahát az feledhetetlen.Csak légtömegmérőt cseréltem,gyertyákat,meg ami kötelező
Pl. 12db gyertyát![]()
Valahol néztem hogy a régi V12-es annyit tudott (Nm és LE) mint a én E39 540i-m igaz van közötti jó néhány évszám és technikai fejlődés.
2010.09.29. 19:10
kovessyroli írta:
hi Jackson
és most legalább 3500 tag örül, hogy a BMW legjobb, egyben legjobban felszerelt és az optimális szempontokat figyelembe véve a legjobban motorizált modelljét mondhatod a magadénak![]()
2010.09.29. 19:22
Pl. 12db gyertyát![]()
2010.09.29. 19:42
SoundkeY írta:Úgy is lehet nézni....meg így is:
...az új F10 530d 245lóval 0-100-ra 6,3mp tud....az meg már jobb mint az E39 540i
2010.09.29. 20:07
2010.09.29. 20:16
gabec írta:A 750 nálam 18 litert evett,de ez 80%-90% város.Gyerekek oviba ,vissza,én munkába, haza.Ovi 2km,munkahely 8 km.Viszont pálya 180 km/h 12-13liter.De ,ha lepadlóztam,vagy S-be kapcsoltam 220km/h-nál váltott 5.be.
Mikor megvettem,gyári rendszer volt rajta.Később kisebb átalakításokkal nagyobb lett a hangja.Miután eladtam a kollégámnak , és a munkahelyünkön hallottuk már messziről ,hogy jön,legszívesebben sírni tudtam volna.Ahogy közeledett ,úgy erősödött a hangja.Semmihez sem volt hasonlítható.
![]()
2010.09.29. 20:24
kzolee írta:gabec írta:A 750 nálam 18 litert evett,de ez 80%-90% város.Gyerekek oviba ,vissza,én munkába, haza.Ovi 2km,munkahely 8 km.Viszont pálya 180 km/h 12-13liter.De ,ha lepadlóztam,vagy S-be kapcsoltam 220km/h-nál váltott 5.be.
Mikor megvettem,gyári rendszer volt rajta.Később kisebb átalakításokkal nagyobb lett a hangja.Miután eladtam a kollégámnak , és a munkahelyünkön hallottuk már messziről ,hogy jön,legszívesebben sírni tudtam volna.Ahogy közeledett ,úgy erősödött a hangja.Semmihez sem volt hasonlítható.
![]()
Olyan volt mintha 2 db sor6 jönne![]()
![]()
2010.09.29. 21:01
Szerinted észreveszed azt az egy nyomorult másodpercet?Merek fogadni hogy nem hagynád faképnél hétköznapi forgalomban...Az idő nem állt meg, elhiszem hogy voltak idők mikor a 40i touring még álomkategória számba ment, de manapság egy dízel is képes azt hozni!Sőt...X másodperccel jobban gyorsul mint a másik?Akkor ettől a dísztribünnek kell szaladni?Nem fog akkora előnyre szert tenni, amit a forgalmi szituációból adódóan és előrelátó gondolkodással ne lehetne visszaszereznijackson írta:SoundkeY írta:Úgy is lehet nézni....meg így is:
...az új F10 530d 245lóval 0-100-ra 6,3mp tud....az meg már jobb mint az E39 540i
Lehet és nem is annyiba kerül.![]()
De folytathatom a mesét:
És akkor majd 550i-lesz ami 5,0sec (407LE és 600Nm) és nyugdíjba mehet a 530d (és még az 535d is az 5,7-el). Vagy 535i ami még mindig 6,0sec és továbbra is valahol hátul a 530d.
Tudom most jössz a fogyasztás mesével de az meg (automatával):
530d:6,1
535d: 6,1 Ami rohadt érdekes egy nagyobb LE és Nm kocsitól. Kiváncsian várjuk a tény adatokat róla kontra 530d.
535i:8,4 kissé nagyon közel (és még gyorsabb is)
550i: 10,4 és hozza a mostani M5 kalibert. Ahhoz képest ez sincs messze tőle nem a duplája
Jackson, aki itt és most 6,7sec és nem 20-30mFt értékű autóval