Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.05.04. 21:21

Sziasztok!

Eljutottam végre odáig, hogy elkezdtem a tolatókamera beépítését. :)

Először a rendszámtábla világítás helyére akartam rakni a kamerát, de végül letettem róla (rendőr piszkálhat érte, bután néz ki, ha csak az egyik oldal világít). Mivel mindenképp úgy szerettem volna beépíteni, hogy függőleges síkban "lásson", egy hely maradt még: a csomagtér nyitó.

A kamera egy USB-s Fujitsu Siemens, kis kerettel, változtatható dőlésszöggel. Nem volt drága sem, 4.500 Ft-ért jutottam hozzá. Kis átalakítás után pont befért a nyitó rész műanyag burkolatába. A burkolat "aljára" plexit vágtam, amit négy csavarral fogattam hozzá a gyári részhez. Mivel szerettem volna megtartani a csomagtér nyitásának lehetőségét, egy apró nyomógombot applikáltam a plexi egyik felére. Maszkolás és feketére fújás után beépíthető állapotban van a cucc. Remélem, holnap jut rá idő. Egy kábelt kell behúzni csak a géphez és bepattintani a műanyagot. Jah és két csatlakozó az ajtónyitó motor jelenlegi kábelére. ;)

Képek lentebb.

Megjegyzés: nem vagyok egy festőművész, kéretik nem nevetni a fújás minőségén! :oops:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

2009.05.04. 21:33

És hol fogod ezt nézegetni, Zsolti? :roll:

2009.05.04. 21:39

simi64 írta:És hol fogod ezt nézegetni, Zsolti? :roll:

Nézd meg a topik többi képét,CarPC-je van Win XP-vel :lol:

2009.05.04. 21:40

Az első konzolban lévő 7"-os kijelzőn.

Tudod, van bent egy PC a csomagtartóban. ;) Ha bővebben érdekel, erről szól a topik. :D

2009.05.04. 21:42

MChris írta:

Aham!
Frankó! Én is úgy tolatok parkolásnál, hogy az asszony mögé áll és visít, mint a PDC! :lol:

2009.05.04. 21:44

simi64 írta:
MChris írta:

Aham!
Frankó! Én is úgy tolatok parkolásnál, hogy az asszony mögé áll és visít, mint a PDC! :lol:

:lol: :lol: :lol:

2009.05.05. 11:26

Beszereltem a kütyüt. Már csak meg kell tanulni, hol kell megállni tolatáskor. :lol: Mivel a függőleges síkhoz képest 30-35 fokban áll a kamera, így ami közelinek tűnik a monitoron, az valójában még messzebb van. Ha a monitoron teljesen síkba van a lökhárító mondjuk a padkával, akkor az valójában még 20 centi. Szóval lesz pár kiugrálás, amíg megszokom. :)

Kép

2009.05.05. 11:40

zsolte39 írta:Beszereltem a kütyüt. Már csak meg kell tanulni, hol kell megállni tolatáskor. :lol: Mivel a függőleges síkhoz képest 30-35 fokban áll a kamera, így ami közelinek tűnik a monitoron, az valójában még messzebb van. Ha a monitoron teljesen síkba van a lökhárító mondjuk a padkával, akkor az valójában még 20 centi. Szóval lesz pár kiugrálás, amíg megszokom. :)

Kép

:franko:

Monitoros kép nincs?

2009.05.05. 19:28

MChris írta:
zsolte39 írta:Beszereltem a kütyüt. Már csak meg kell tanulni, hol kell megállni tolatáskor. :lol: Mivel a függőleges síkhoz képest 30-35 fokban áll a kamera, így ami közelinek tűnik a monitoron, az valójában még messzebb van. Ha a monitoron teljesen síkba van a lökhárító mondjuk a padkával, akkor az valójában még 20 centi. Szóval lesz pár kiugrálás, amíg megszokom. :)

Monitoros kép nincs?

Holnap lesz. ;) Ma már nem volt időm rá, így is volt vele szívás, de csak megszületett. :D

2010.01.19. 21:07

zsolte39 írta:
MChris írta:

Monitoros kép nincs?

Holnap lesz. ;) Ma már nem volt időm rá, így is volt vele szívás, de csak megszületett. :D

És ez a holnap elmaradt!!!! :lol:

2010.01.19. 22:36

zsolti780 írta:
zsolte39 írta:
MChris írta:

Monitoros kép nincs?

És ez a holnap elmaradt!!!! :lol:

---------------------------------------------------------------
Helo
Majd idővel MEGSZŰLETIK
üdv zoli

2010.01.20. 08:30

Hátha valakit érdekel aki CAR-PC épitésében gondolkozik

2010.01.20. 10:02

Levibéka írta:Hátha valakit érdekel aki CAR-PC épitésében gondolkozik

Na igen, lemaradt, mint a borravaló. :D

Nem nagyon foglalkoztam a kocsival azóta, sajnos - szerencsére - más teendőim akadtak. :)

Tavasszal folyt. köv.

Addig is a DSC legyen veletek!

2010.01.20. 22:37

Levibéka írta:Hátha valakit érdekel aki CAR-PC épitésében gondolkozik

Köszi a linket!

2010.03.15. 20:38

Hali!
Eléggé leült a topik, senkinek semi újítás?
Én most raktam be iBus interfészt, szuperul működik, így már a kormány gombjaival is tudom végre vezérelni a frontendet. Sőt, a BC és a műszerfal adatait is ki lehet olvasni vele.
Igaz akad probléma is, mert a skinben a megjelenítésnél valamiért rosszul jeleníti meg a flash-es órákat (pl fordulatszám, sebesség stb.) Mutatni mutatja, de magát a flash file-t valamiért rosszul integrálja bele az oldalba. Pedig a laptopon rendben mutatja, de bent az autóban valami még nem stimmel. Valahogy így nézne ki:
Kép
Na most az a gond, hogy az órákat fehér alappal jeleníti meg. Esetleg valakinek van ötlete hogy mi okozhatja?
Üdv!

2010.03.16. 21:31

Nah, válaszolok magamnak :lol: swf editorral megváltoztattam a háttérszínt, így már látszik rendesen a mutatott érték. Majd holnap rakok fel képet.

2010.03.17. 07:14

Tano írta:Nah, válaszolok magamnak :lol: swf editorral megváltoztattam a háttérszínt, így már látszik rendesen a mutatott érték. Majd holnap rakok fel képet.

OK ügyes vagy :wink: köszi,milyen megoldást válaszottál gyári car PC ház vagy otthoni verzió?
egyébb extrák? tolató kamera,pasziánsz,usb-s kávéföző... :P diag menetközben :?:

Megnézzük élőben egyszer :wink:

2010.03.17. 07:57

MChris írta:
Tano írta:Nah, válaszolok magamnak :lol: swf editorral megváltoztattam a háttérszínt, így már látszik rendesen a mutatott érték. Majd holnap rakok fel képet.

OK ügyes vagy :wink: köszi,milyen megoldást válaszottál gyári car PC ház vagy otthoni verzió?
egyébb extrák? tolató kamera,pasziánsz,usb-s kávéföző... :P diag menetközben :?:

Megnézzük élőben egyszer :wink:

Igen csak pislogni és álmodozni tudunk róla.

Jackson, aki csak álmodja, hogy lessz CarPC-je

2010.03.17. 21:42

Köszönöm!
Ennek a topiknak a második oldalán találtok még infót a PC-mről. Gyári házat használok, a csomagtartóban az aksi fölé építve. A következő update a tolatókamera lesz, már megvan, csak be kell majd építeni. Akár még a diag is megoldható lenne menet közben, de arra jobb a laptop, az kicsit gyorsabb is :lol:
És akkor kicsit bővebb infó a jelen projectről.
Az egyszerűség kedvéért nem az I-Bus-ra, hanem a K-Bus-ra lett rákötve a PC mivel a csomagtartómban nincs CD-tár, ezért nincs hátravezetve iBus kábel, viszont a rádiócsatlakozóig sem akartam előrekötni. Ezért jött az utánajárás és szakértő segítséggel kiderült, hogy az I- és a K-Bus műszakilag azonos, átjárható. Így rá tudtam csatlakozni a PDC vezérlőnél a rendszerre, nem kellett 4-5 méter kábelt kersztülhúzni az utastéren. :D
Most már használhatóak a kormányon lévő bal oldali gombok, amik a rádiót vezérelnék, a PC vezérlésére (gyakorlatilag bármit lehet működtetni, teljesen testreszabható a gombok funkciója), kiolvashatók üzemi adatok (lásd a képen), valamint vezérelhetők is bizonyos funkciók. Pl ablakok, központi zár, lámpák akár külön-külön is. :lol: Igaz ez utóbbival én nem foglalkoztam, így azt az oldalt nem integráltam be a jelenlegi skinembe. Néhány vezérlőparancsot még ki kell derítenem, mert nem mindegyik helyes a pluginban. Pl a központi zár nyitás parancsa.
A Reslers féle USB-s interfészt használom az IBusRR nevű pluginnal. Az OBC oldalt, valamint a főmenüt az iGoBMW skinből vett elemekkel oldottam meg. Szerintem egész jó lett, elégedett vagyok az eredménnyel. :wink: És akkor jöjjenek a beigért képek:
Kép

Kép

2010.03.17. 22:07

Tano írta:Köszönöm!
Ennek a topiknak a második oldalán találtok még infót a PC-mről. Gyári házat használok, a csomagtartóban az aksi fölé építve. A következő update a tolatókamera lesz, már megvan, csak be kell majd építeni. Akár még a diag is megoldható lenne menet közben, de arra jobb a laptop, az kicsit gyorsabb is :lol:
És akkor kicsit bővebb infó a jelen projectről.
Az egyszerűség kedvéért nem az I-Bus-ra, hanem a K-Bus-ra lett rákötve a PC mivel a csomagtartómban nincs CD-tár, ezért nincs hátravezetve iBus kábel, viszont a rádiócsatlakozóig sem akartam előrekötni. Ezért jött az utánajárás és szakértő segítséggel kiderült, hogy az I- és a K-Bus műszakilag azonos, átjárható. Így rá tudtam csatlakozni a PDC vezérlőnél a rendszerre, nem kellett 4-5 méter kábelt kersztülhúzni az utastéren. :D
Most már használhatóak a kormányon lévő bal oldali gombok, amik a rádiót vezérelnék, a PC vezérlésére (gyakorlatilag bármit lehet működtetni, teljesen testreszabható a gombok funkciója), kiolvashatók üzemi adatok (lásd a képen), valamint vezérelhetők is bizonyos funkciók. Pl ablakok, központi zár, lámpák akár külön-külön is. :lol: Igaz ez utóbbival én nem foglalkoztam, így azt az oldalt nem integráltam be a jelenlegi skinembe. Néhány vezérlőparancsot még ki kell derítenem, mert nem mindegyik helyes a pluginban. Pl a központi zár nyitás parancsa.
A Reslers féle USB-s interfészt használom az IBusRR nevű pluginnal. Az OBC oldalt, valamint a főmenüt az iGoBMW skinből vett elemekkel oldottam meg. Szerintem egész jó lett, elégedett vagyok az eredménnyel. :wink: És akkor jöjjenek a beigért képek:
Kép

Kép

Ez nem gyenge!!!
Hozzászólás küldése

VigLink badge