![]() |
2009.05.04. 21:21
2009.05.04. 21:33
2009.05.04. 21:39
simi64 írta:És hol fogod ezt nézegetni, Zsolti?
2009.05.04. 21:40
simi64 írta:És hol fogod ezt nézegetni, Zsolti?
2009.05.04. 21:42
MChris írta:simi64 írta:És hol fogod ezt nézegetni, Zsolti?
Nézd meg a topik többi képét,CarPC-je van Win XP-vel
2009.05.04. 21:44
simi64 írta:MChris írta:simi64 írta:És hol fogod ezt nézegetni, Zsolti?
Nézd meg a topik többi képét,CarPC-je van Win XP-vel
Aham!
Frankó! Én is úgy tolatok parkolásnál, hogy az asszony mögé áll és visít, mint a PDC!
2009.05.05. 11:26
2009.05.05. 11:40
zsolte39 írta:Beszereltem a kütyüt. Már csak meg kell tanulni, hol kell megállni tolatáskor.Mivel a függőleges síkhoz képest 30-35 fokban áll a kamera, így ami közelinek tűnik a monitoron, az valójában még messzebb van. Ha a monitoron teljesen síkba van a lökhárító mondjuk a padkával, akkor az valójában még 20 centi. Szóval lesz pár kiugrálás, amíg megszokom.
2009.05.05. 19:28
MChris írta:zsolte39 írta:Beszereltem a kütyüt. Már csak meg kell tanulni, hol kell megállni tolatáskor.Mivel a függőleges síkhoz képest 30-35 fokban áll a kamera, így ami közelinek tűnik a monitoron, az valójában még messzebb van. Ha a monitoron teljesen síkba van a lökhárító mondjuk a padkával, akkor az valójában még 20 centi. Szóval lesz pár kiugrálás, amíg megszokom.
![]()
Monitoros kép nincs?
2010.01.19. 21:07
zsolte39 írta:MChris írta:zsolte39 írta:Beszereltem a kütyüt. Már csak meg kell tanulni, hol kell megállni tolatáskor.Mivel a függőleges síkhoz képest 30-35 fokban áll a kamera, így ami közelinek tűnik a monitoron, az valójában még messzebb van. Ha a monitoron teljesen síkba van a lökhárító mondjuk a padkával, akkor az valójában még 20 centi. Szóval lesz pár kiugrálás, amíg megszokom.
![]()
Monitoros kép nincs?
Holnap lesz.Ma már nem volt időm rá, így is volt vele szívás, de csak megszületett.
2010.01.19. 22:36
zsolti780 írta:zsolte39 írta:MChris írta:zsolte39 írta:Beszereltem a kütyüt. Már csak meg kell tanulni, hol kell megállni tolatáskor.Mivel a függőleges síkhoz képest 30-35 fokban áll a kamera, így ami közelinek tűnik a monitoron, az valójában még messzebb van. Ha a monitoron teljesen síkba van a lökhárító mondjuk a padkával, akkor az valójában még 20 centi. Szóval lesz pár kiugrálás, amíg megszokom.
![]()
Monitoros kép nincs?
Holnap lesz.Ma már nem volt időm rá, így is volt vele szívás, de csak megszületett.
És ez a holnap elmaradt!!!!
2010.01.20. 10:02
Levibéka írta:Hátha valakit érdekel aki CAR-PC épitésében gondolkozik
2010.01.20. 22:37
Levibéka írta:Hátha valakit érdekel aki CAR-PC épitésében gondolkozik
2010.03.15. 20:38
2010.03.16. 21:31
2010.03.17. 07:14
Tano írta:Nah, válaszolok magamnakswf editorral megváltoztattam a háttérszínt, így már látszik rendesen a mutatott érték. Majd holnap rakok fel képet.
2010.03.17. 07:57
MChris írta:Tano írta:Nah, válaszolok magamnakswf editorral megváltoztattam a háttérszínt, így már látszik rendesen a mutatott érték. Majd holnap rakok fel képet.
OK ügyes vagyköszi,milyen megoldást válaszottál gyári car PC ház vagy otthoni verzió?
egyébb extrák? tolató kamera,pasziánsz,usb-s kávéföző...diag menetközben
![]()
Megnézzük élőben egyszer
2010.03.17. 21:42
2010.03.17. 22:07
Tano írta:Köszönöm!
Ennek a topiknak a második oldalán találtok még infót a PC-mről. Gyári házat használok, a csomagtartóban az aksi fölé építve. A következő update a tolatókamera lesz, már megvan, csak be kell majd építeni. Akár még a diag is megoldható lenne menet közben, de arra jobb a laptop, az kicsit gyorsabb is![]()
És akkor kicsit bővebb infó a jelen projectről.
Az egyszerűség kedvéért nem az I-Bus-ra, hanem a K-Bus-ra lett rákötve a PC mivel a csomagtartómban nincs CD-tár, ezért nincs hátravezetve iBus kábel, viszont a rádiócsatlakozóig sem akartam előrekötni. Ezért jött az utánajárás és szakértő segítséggel kiderült, hogy az I- és a K-Bus műszakilag azonos, átjárható. Így rá tudtam csatlakozni a PDC vezérlőnél a rendszerre, nem kellett 4-5 méter kábelt kersztülhúzni az utastéren.![]()
Most már használhatóak a kormányon lévő bal oldali gombok, amik a rádiót vezérelnék, a PC vezérlésére (gyakorlatilag bármit lehet működtetni, teljesen testreszabható a gombok funkciója), kiolvashatók üzemi adatok (lásd a képen), valamint vezérelhetők is bizonyos funkciók. Pl ablakok, központi zár, lámpák akár külön-külön is.Igaz ez utóbbival én nem foglalkoztam, így azt az oldalt nem integráltam be a jelenlegi skinembe. Néhány vezérlőparancsot még ki kell derítenem, mert nem mindegyik helyes a pluginban. Pl a központi zár nyitás parancsa.
A Reslers féle USB-s interfészt használom az IBusRR nevű pluginnal. Az OBC oldalt, valamint a főmenüt az iGoBMW skinből vett elemekkel oldottam meg. Szerintem egész jó lett, elégedett vagyok az eredménnyel.És akkor jöjjenek a beigért képek: