![]() |
2011.01.12. 17:08
2011.01.12. 17:21
pistino1 írta:touring írta:A szituáció:
11 éves kislány reggel iskolába indul. Sosem érkezik meg. Egy lépcsőházban laktunk. Kb. 90-nel fékezés nélkül lámpás zebrán részeg 20-as évei elején járó gyökér fekete német luxusautóval. Én sajnos láttam már élőben halálos gázolást, de ott nem volt vér, csak tehetetlenül már a levegőben kicsavarodva repült a test és teljesen összetörve érkezett meg az autóm mellé. Itt tiszta vér volt minden. Sejtheted mi maradt a kislányból. Családos ember vagy. Képzeld magad a kislány szüleinek helyébe mikor iszol és vezetni akarsz. Tuti nem fogsz vezetni.
Azért azt ne felejtsd el, hogy a baleset nem gyilkosság és nem direkt csinálta, nem tudhatod az okát. Nekem is van 16 éves fiam. Elém nem olyan régen féktávolságon belül átszaladt egy gyerek, ha nem elég gyors , szerinted mit tudok csinálni?
2011.01.12. 17:32
szekeres írta:
Sajnos az emberek egyre szőrözőbbek, mindenben a rosszat keresik, hogy veszekedhessenek. Soha nem értettem ezt, össze kellene fogni és segíteni egymást, nem mindig azt lesni, kivel hogy s mint lehet kicseszni.
Bocs, elragadtattam magam, nem teljesen ide vágó a dolog, de a néhány hozzászólás indulatain erre
következtetek.
2011.01.12. 17:45
2011.01.12. 18:23
2011.01.12. 18:23
atx808 írta:@gabze: ha bp-i vagy, büntetős ügyvéd vagyok, foglalkozom ilyesmivel is és nem ritkán... ha tudok segíteni írj pü-t (esetleg ha kaptál árajánlatot legalább azt meg tudom mondani, lehúznak-e, vagy ismert-e a kolléga a szakmában)
2011.01.12. 18:24
atx808 írta:@gabze: ha bp-i vagy, büntetős ügyvéd vagyok, foglalkozom ilyesmivel is és nem ritkán... ha tudok segíteni írj pü-t (esetleg ha kaptál árajánlatot legalább azt meg tudom mondani, lehúznak-e, vagy ismert-e a kolléga a szakmában)
2011.01.12. 18:24
Imco írta:Kár ezen vitáznotok! Azon kívül, hogy esetlegesen megsértitek egymást, meddő a vita.
Gabze ki mert állni, felvállalta. Segítséget kért.
Lesz még elég baja és ideje is, hogy le vonja a konzekvenciát.
Kár ezen lovagolva osztani az igét.
Szerintem...
2011.01.12. 18:25
touring írta:szekeres írta:
Sajnos az emberek egyre szőrözőbbek, mindenben a rosszat keresik, hogy veszekedhessenek. Soha nem értettem ezt, össze kellene fogni és segíteni egymást, nem mindig azt lesni, kivel hogy s mint lehet kicseszni.
Bocs, elragadtattam magam, nem teljesen ide vágó a dolog, de a néhány hozzászólás indulatain erre
következtetek.
Ne forgasd ki a szavaimat, mert nem vagyok rossz indulatú. Vannak az életben szabályok, amiket mindenkinek be kell tartania a saját és embertársainak érdekében. Ha valaki ittasan vezet, annak nagymértékben csökken az ítélőképessége, a reakcióideje és kevésbé tud koncentrálni. Tehát veszélyezteti embertársai és a saját életét. Ha valaki ezt ép ésszel nem képes felfogni az vagy túl magabiztos és gőgös, vagy csak egyszerűen felelőtlen marha. Pláne ha családtag is ül mellette az autóban. Ha valaki a jogosítványából él és úgy vezet ittasan, ahhoz meg már végképp nem tudok mit hozzáfűzni.
2011.01.12. 18:31
szekeres írta:touring írta:szekeres írta:
következtetek.
Ne forgasd ki a szavaimat, mert nem vagyok rossz indulatú. Vannak az életben szabályok, amiket mindenkinek be kell tartania a saját és embertársainak érdekében. Ha valaki ittasan vezet, annak nagymértékben csökken az ítélőképessége, a reakcióideje és kevésbé tud koncentrálni. Tehát veszélyezteti embertársai és a saját életét. Ha valaki ezt ép ésszel nem képes felfogni az vagy túl magabiztos és gőgös, vagy csak egyszerűen felelőtlen marha. Pláne ha családtag is ül mellette az autóban. Ha valaki a jogosítványából él és úgy vezet ittasan, ahhoz meg már végképp nem tudok mit hozzáfűzni.
Nem forgatom ki, ez a véleményem és a nevedet se irtam oda.
Tudod, nem is merném, mert lehurrogsz![]()
![]()
2011.01.12. 18:35
touring írta:szekeres írta:touring írta:szekeres írta:
következtetek.
Nem forgatom ki, ez a véleményem és a nevedet se irtam oda.
Tudod, nem is merném, mert lehurrogsz![]()
![]()
Én is tudom, hogy tudod és te is tudod, hogy tudomErre varrjatok gombot
2011.01.12. 21:47
touring írta:Labi írta:Gabze! bevittek vérvételre is ugye? A két vérvétel közt mennyi idő telt el? ez nagyon fontos, még meg is lehet úszni, ha itt hibáztak! szóval?
Véletlenül se ússza meg![]()
![]()
Én ittas vezetésért minimum 500e Ft bírságot tartanék elfogadhatónak és 5 évre venném el a jogsit. Ha iszol, ne vezess! Ha lenne családtagotok, vagy ismerősötök akit egy patkány seggszifon részeg köcsög halálra gázolt volna a zebrán ti sem írnátok ilyen baromságokat.
2011.01.12. 23:13
2011.01.13. 01:47
lepke írta:Helo
Ezzel az ittas vezetéssel kapcsolatosan hozzászólnék ÉN is
Még nem találkoztam olyan emberrel aki NE vezetett volna ittasan Mert nem hiszem hogy ilyen létezik
Nagyon régen mikor ( fiatal 20-éves ) versenyző voltam és kurvára Vagány akartam lenni
akkor a Discoba is kocsival mentem és pár sör útán beültem az autóba és hazamentem
Mikor kezd megkomolyodni az ember és van Család meg minden ami kel a jóléthez akkor elkezd gondolkodni a dolgon HOGY nem érdemes kisérletezni az ittas vezetéssel
Ezt fiatalon ÉN sem tudtam megérteni
2011.01.13. 01:59
Még nem találkoztam olyan emberrel aki NE vezetett volna ittasan Mert nem hiszem hogy ilyen létezik
Nagyon régen mikor ( fiatal 20-éves ) versenyző voltam és kurvára Vagány akartam lenni
akkor a Discoba is kocsival mentem és pár sör útán beültem az autóba és hazamentem
Mikor kezd megkomolyodni az ember és van Család meg minden ami kel a jóléthez akkor elkezd gondolkodni a dolgon HOGY nem érdemes kisérletezni az ittas vezetéssel
2011.01.13. 02:55
Imco írta:Kár ezen vitáznotok! Azon kívül, hogy esetlegesen megsértitek egymást, meddő a vita.
Gabze ki mert állni, felvállalta. Segítséget kért.
Lesz még elég baja és ideje is, hogy le vonja a konzekvenciát.
Kár ezen lovagolva osztani az igét.
Szerintem...
2011.01.13. 03:00
2011.01.13. 11:00
2011.01.13. 13:13
jackson írta:lepke írta:Helo
DE találkoztál már csak nem tudtad hogy ő az. Tévedni emberi dolog.
Amikor Egerben leállított két ittas rendőr (tudom mert éreztem a szájukon a szagot) és megkérdezte mikor ittam utoljára akkor hunyorítottam egyet és közöltem kábé 3 és fél éve. Megfújatta a szondát és semmi.
Csak attól fostam, hogy az rendőr lehelete ne menjen bele. Hátul kettő kollega ült részegen és persze én vezettem. Ők meg hülyére röhögték magukat a válaszon.
Jackson, aki pl. az egyik ilyen ember volt
2011.01.13. 18:03
Imco írta:
Ezt kár volt! Biztos lesz valaki aki kikéri, hogy Ő már pedig soha...