![]() |
2015.05.26. 19:06
2015.05.26. 19:07
2015.05.26. 22:44
ART írta:Sziasztok!
Még mindig az elektromos rolóval küzdök.. megnyomom a gombot és csak kattan halkan ott hátul valami. Elkezdtem lebontani, de nem jutok dűlőre, de nem akarom feszegetni. Sedan, lehajtható bőrrel. Az ülést már kiszedtem, az nem gond, de ennyi.. találtam három csavart, meglazítottam, de ez sem segít. Olyan stabil, hogy nem merem tovább feszegetni. Valahol találtam itt képeket, de elvesztettem a fonalat. Segítsetek kérlek, hogy jön ki az a kalaptartó, hogy a motorhoz hozzáférjek?
2015.05.27. 09:36
Gallaca írta:ART írta:Sziasztok!
Még mindig az elektromos rolóval küzdök.. megnyomom a gombot és csak kattan halkan ott hátul valami. Elkezdtem lebontani, de nem jutok dűlőre, de nem akarom feszegetni. Sedan, lehajtható bőrrel. Az ülést már kiszedtem, az nem gond, de ennyi.. találtam három csavart, meglazítottam, de ez sem segít. Olyan stabil, hogy nem merem tovább feszegetni. Valahol találtam itt képeket, de elvesztettem a fonalat. Segítsetek kérlek, hogy jön ki az a kalaptartó, hogy a motorhoz hozzáférjek?
Azt a 3 csavart levenni kell, nem elég meglazítani! A "C" oszlop borítást is le kell venni mindkét oldalt.
2015.05.29. 11:53
2015.05.29. 12:37
oleez írta:Sziasztok,
Elektromos ablakemelő a téma:)
A jobb hátsót,ha lehúzom lemegy,de vissza már nem akar menni:)
Valaki találkozott már hasonlóval? Mi okozhatja?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv!
2015.05.31. 12:01
2015.05.31. 20:48
attila94 írta:Sziasztok!
Még működik, de a bal hátsó ajtómban mintha nagyobb fékezésnél koppanna valami. Ennek az ajtónak a gombja lentebb van mind nyitott és zárt állapotban a többinél. Lehet összefüggés? Nyitásnál ez a gomb jön fel legutoljára.
2015.06.03. 11:35
2015.06.03. 12:49
cLd írta:Sziasztok!
A mai első indítás után nem aludt el a DSC controll lámpám. Azóta számos alkalommal leállítottam, újraindítottam, de semmi változás, folyamatosan világit és sajnos a rendszer sem működik.
Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja? Semmi előjele nem volt, illetve nem történt az autóval sem semmi extra.
2001-es 525i.
2015.06.05. 18:27
2015.06.06. 22:27
2015.06.07. 07:57
widerstand írta:Sziasztok!
Végre helyreállt a rend, fel van töltve a klímám, viszont nem kapcsol be időben az elektromos venti, előbb csatol be fullra a viszkó, tehát a mai melegben negyed óra városi autózás után jön a szuperporszívó, avagy turbinahang a motortérből.
Azt csiripelik a verebek, hogy az elöregedett vagy utángyártott viszkóknál van ez a probléma. Ha nem gyári BMW-t veszek, akkor melyik márka a legjobb választás? nem szeretném, ha csere után ismét ez lenne a probléma.
2015.06.07. 09:19
humma írta:widerstand írta:Sziasztok!
Végre helyreállt a rend, fel van töltve a klímám, viszont nem kapcsol be időben az elektromos venti, előbb csatol be fullra a viszkó, tehát a mai melegben negyed óra városi autózás után jön a szuperporszívó, avagy turbinahang a motortérből.
Azt csiripelik a verebek, hogy az elöregedett vagy utángyártott viszkóknál van ez a probléma. Ha nem gyári BMW-t veszek, akkor melyik márka a legjobb választás? nem szeretném, ha csere után ismét ez lenne a probléma.
szerintem ez a dolga a viszkónak, hogy porszívózzon ha túl meleg van, az elöregedett viszkók pont ezt nem tudják, ergo a klímaventit kell szögelni inkább.
2015.06.07. 09:36
csikes77 írta:Sziasztok.
Elromlott a jobb első ajtózáram,de úgy , hogy kinyitni sem tudom. Belül meghúzom a kilincset, a gomb feljön de ahogy elengedem vissza is ugrik és nem lehet kinyitni. Valami nyitási módszer nincs véletlen ilyen esetre?
2015.06.07. 09:51
Zo78 írta:csikes77 írta:Sziasztok.
Elromlott a jobb első ajtózáram,de úgy , hogy kinyitni sem tudom. Belül meghúzom a kilincset, a gomb feljön de ahogy elengedem vissza is ugrik és nem lehet kinyitni. Valami nyitási módszer nincs véletlen ilyen esetre?
Láthatóan senki sem tobzódik a megoldásokban, tehát a elvetemültebb ötletelésnek is lehet létjogosultsága:
próbáld meg először kívülről nyitni, a "kilincset" tartsd fent, egyidejűleg valaki belülről ugyancsak nyisson rá. (vagy fordítva)
vagy
ajtókárpit lebontás, ami csukott ajtónál kellemes mulatság.
2015.06.07. 10:18
widerstand írta:Sziasztok!
előbb csatol be fullra a viszkó, tehát a mai melegben negyed óra városi autózás után jön a szuperporszívó, avagy turbinahang a motortérből.
Az autó kiégése előtt soha nem volt viszkohang, mindig le tudta hűteni magát a motor az elektromos ventivel.
2015.06.07. 10:45
widerstand írta:Szia!
És mi lenne rá az ötlet?
Elvileg a motorvezérlő vezérli, nameg a vízcső szenzor, egyebekbe nem tudok belepiszkálni, nem?
Vagy módosítható úgy a motorvezérlő programozása, hogy előbb kapcsoljon be?
Az előzőleg kérdezett adaptáció, vagy mifene - a kocsi tanulóképessége, van ilyen, nem? - is befolyásolhatja ezt?
Privát vélemény, de engem zavar a hangja, azt már megszoktam, hogy az utcán sétálva egy ML merciből vagy egy Range Roverből ilyen hangok jönnek, mert sokszor hallottam, de egy E39től merőben szokatlan dolog szerintem, elég csendes autók.
2015.06.07. 10:48
Padre540 írta:widerstand írta:Sziasztok!
előbb csatol be fullra a viszkó, tehát a mai melegben negyed óra városi autózás után jön a szuperporszívó, avagy turbinahang a motortérből.
Az autó kiégése előtt soha nem volt viszkohang, mindig le tudta hűteni magát a motor az elektromos ventivel.
Örülj neki hogy jó a viszkód,ez így működik sajnos,ha tetszik a hangja ha nem.
Ez furcsa,az elektromos venti a klímahűtőé elsősorban,de akkor is bekapcsol,ha nem jó a viszkó és túlmelegedés gyanú van.
2015.06.07. 18:32
Schnitzer írta:Zo78 írta:csikes77 írta:Sziasztok.
Láthatóan senki sem tobzódik a megoldásokban, tehát a elvetemültebb ötletelésnek is lehet létjogosultsága:
próbáld meg először kívülről nyitni, a "kilincset" tartsd fent, egyidejűleg valaki belülről ugyancsak nyisson rá. (vagy fordítva)
vagy
ajtókárpit lebontás, ami csukott ajtónál kellemes mulatság.
De én reagáltam rá pénteken,de pü-ben"
Még el sem olvasta..
Biztos megoldotta azóta