Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: CarPC beépítés - E39 sedan, 520i, 1997

2011.11.03. 11:49

mayer015 írta:Dani, aki most nagyon beteg :(, és picit leutánozza Jacksont :)

Ha nagyonn bedeg vagy akkor gyógyuljál.
Majd dumálunk. Nekem is még kéne az I-bus kábel cuccost meg venni, de most hanyatt vágott a téli gumi.

Jackson, aki a jobbulást kívánja

2011.12.21. 01:09

Egy kis update a rendszeremmel kapcsolatban, ha valaki hasonlón gondolkodna. Kicsit fejlesztettem a gépen, mert már elavultnak lehetett mondani a technikát, a sebességével sem voltam elégedett.
A mostanában terjedő Llano platformot választottam (A4-3400 procival), ugyanúgy mini-ITX méretű ASUS F1A75-I alaplappal, 4GB DDR3 memóriával és 64GB-os Samsung 830 SSd-vel. Ezzel gyakorlatilag kicseréltem a PC ház belsejét, a többi külső összetevő maradt a régi. Nagyon kellemesen begyorsult a működés, villámgyorsan reagál le mindent. Szerintem jobb döntés, mint a hasonló méretben szintén kapható, de jóval gyengébb Intel Atom, vagy AMD Brazos platform.

2012.01.09. 10:53

Tano írta:Egy kis update a rendszeremmel kapcsolatban, ha valaki hasonlón gondolkodna. Kicsit fejlesztettem a gépen, mert már elavultnak lehetett mondani a technikát, a sebességével sem voltam elégedett.
A mostanában terjedő Llano platformot választottam (A4-3400 procival), ugyanúgy mini-ITX méretű ASUS F1A75-I alaplappal, 4GB DDR3 memóriával és 64GB-os Samsung 830 SSd-vel. Ezzel gyakorlatilag kicseréltem a PC ház belsejét, a többi külső összetevő maradt a régi. Nagyon kellemesen begyorsult a működés, villámgyorsan reagál le mindent. Szerintem jobb döntés, mint a hasonló méretben szintén kapható, de jóval gyengébb Intel Atom, vagy AMD Brazos platform.

És miben jelentett gondot a lassúság?

Jackson, aki még ábrándozik a CARPC bepakolásról

2012.01.12. 15:37

Itt egy új és rendkívül olcsó alternatíva a CarPC-hez!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: v.viktor93
Értékelés: 4.76%

2012.01.12. 18:26

Jerry írta:Itt egy új és rendkívül olcsó alternatíva a CarPC-hez!

:franko:

2012.01.12. 21:09

jackson írta:És miben jelentett gondot a lassúság?

Jackson, aki még ábrándozik a CARPC bepakolásról

Pl. bootidő lassú volt, végig nagy terhelésen üzemelt a proci, és így bizonyos dolgokra, pl a navigációra és a multikormány parancsaira lassan reagált. A mostani rendszerrel ezek mind megoldódtak.:)

2012.02.04. 20:59

Csak egy kérdés! Melyik?

1,
Kép

2
Kép
Kép

üdv:2literes.apenta

2012.02.06. 19:48

2literes.apenta írta:Csak egy kérdés! Melyik?

1,
Kép

2
Kép
Kép

üdv:2literes.apenta

1, gyáribbnak hat mint a többi...

2012.02.13. 12:23

Azért a kormányért bárkit megölök ha kell. :wink:

Egyébként átnéztem a weblapjukat, és talán a konfiguráció túlzottan erős (link), de a monitor rész és a kivitelezés nagyon tetszik.

Jaj az a kormány

2012.02.13. 20:45

PapaBoss írta:Azért a kormányért bárkit megölök ha kell. :wink:

Egyébként átnéztem a weblapjukat, és talán a konfiguráció túlzottan erős (link), de a monitor rész és a kivitelezés nagyon tetszik.

Jaj az a kormány

Nem kell ezért megölni senkit, bármelyik profi bőrös megcsinálja.

2012.02.13. 23:46

barbrady írta:

Jaj az a kormány

Hát megnézem azt a bőröst aki a négyágú kormányból sportot csinál :facepalm: (a bőrözést azt igen)

2012.02.14. 17:19

admin írta:
barbrady írta:

Jaj az a kormány

Hát megnézem azt a bőröst aki a négyágú kormányból sportot csinál :facepalm: (a bőrözést azt igen)

Arról nem volt szó, hogy neki négyküllős van :shock:

2012.04.21. 20:45

Nemrég módosítottam a CarPC-men ezt-azt, íme 3 frissített képernyőfotót a jelenlegi kinézetről.

Kép
Kép
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Tano az itt látható tagok köszönték meg: Wasq
Értékelés: 4.76%

2012.04.21. 21:14

Tano írta:Kép
]

180 km/h fölött mit csinál?
Kiírja, hogy error :?:

2012.04.22. 09:07

simi64 írta:
Tano írta:Kép
]

180 km/h fölött mit csinál?

Japán belpiacos gép, nem tud többel menni :D :D :roker:

2012.04.22. 20:20

ChPh írta:
simi64 írta:180 km/h fölött mit csinál?

Japán belpiacos gép, nem tud többel menni :D :D :roker:

Látod ez jó kérdés, ezt még nem próbáltam, mert nem mentem annyival, mióta megvan ez a rendszer. Ez a GPS által jelzett sebesség, szóval numerikusan kiírná biztosan. A mutatós része .swf, ha valaki ért ahhoz, akkor lehet ki tudná deríteni hogyan viselkedne. Belátható időn belül nem tervezek német utat, ezeken a magyar kátyúkon meg nem száguldozok ennyivel.:D

2012.04.22. 20:32

Tano írta:Látod ez jó kérdés, ezt még nem próbáltam, mert nem mentem annyival, mióta megvan ez a rendszer. Ez a GPS által jelzett sebesség, szóval numerikusan kiírná biztosan. A mutatós része .swf, ha valaki ért ahhoz, akkor lehet ki tudná deríteni hogyan viselkedne. Belátható időn belül nem tervezek német utat, ezeken a magyar kátyúkon meg nem száguldozok ennyivel.:D

Lehet pár kérdésem?
Hogy van összekötve az autóval?
Milyen progi ez, ami kiolvassa az infókat?
Nem melegszik túl a rendszer?
Hogy bírja a rázkódást?
És télen a -20 °C-ban hogy nem fagy szét?

Kb, ennyi. Köszi :)

2012.04.23. 18:20

ChPh írta:Lehet pár kérdésem?
Hogy bírja a rázkódást?

Persze, megpróbálok válaszolni mndre!
- Az autóval USB-s iBus interfésszel van összekötve.
- A RideRunner-hez (ez az a program, ami az alap kezelőfelületet adja) van egy iBus plugin, ennek segítségével olvassa ki az adatokat. Valamint ebben a pluginban lehet beállítani, hogy a multikormány gombjai melyik képernyőn mely parancsoknak feleljenek meg. Pl. léptetés, hangerőváltoztatás, sok lehetőség van, csak fantázia kérdése.
- A jelenlegivel csak téli tapasztalatom van, a régi VIA rendszer nyáron is jól bírta. Szerintem a jelenlegi sem fog túlmelegedni, főleg hogy nem szükséges max sebességen járatni, így visszább is vettem az órajelet, valamint még a feszültségekből is tudok lejjebb tornázni.
- Mivel az autó elég jól csillapítja a rázkódást, meg SSD-t használok, nincs ezzel probléma. A régi laptop HDD is bírta. Szerintem egy hétköznapi laptop nagyobb igénybevételnek van kitéve.
- A nagy mínuszok sem ártottak neki, párásodás itt nincsen, mivel a hardver hőmérséklete megegyezett a levegőével az elején. Ami észrevehető az annyi, hogy nagy hidegben lassabban indult be.

2012.04.23. 18:43

Tano írta:
ChPh írta:Lehet pár kérdésem?
Hogy bírja a rázkódást?

Persze, megpróbálok válaszolni mndre!
- Az autóval USB-s iBus interfésszel van összekötve.
- A RideRunner-hez (ez az a program, ami az alap kezelőfelületet adja) van egy iBus plugin, ennek segítségével olvassa ki az adatokat. Valamint ebben a pluginban lehet beállítani, hogy a multikormány gombjai melyik képernyőn mely parancsoknak feleljenek meg. Pl. léptetés, hangerőváltoztatás, sok lehetőség van, csak fantázia kérdése.
- A jelenlegivel csak téli tapasztalatom van, a régi VIA rendszer nyáron is jól bírta. Szerintem a jelenlegi sem fog túlmelegedni, főleg hogy nem szükséges max sebességen járatni, így visszább is vettem az órajelet, valamint még a feszültségekből is tudok lejjebb tornázni.
- Mivel az autó elég jól csillapítja a rázkódást, meg SSD-t használok, nincs ezzel probléma. A régi laptop HDD is bírta. Szerintem egy hétköznapi laptop nagyobb igénybevételnek van kitéve.
- A nagy mínuszok sem ártottak neki, párásodás itt nincsen, mivel a hardver hőmérséklete megegyezett a levegőével az elején. Ami észrevehető az annyi, hogy nagy hidegben lassabban indult be.

Nem rossz, de bírta a tartós -20 °C-ot? Vagy garázsban áll az autó?
A gyári navis 16:9-es MKIII-hoz képest mivel tud többet (a multimédia kivételével, az egyértelmű:) )

2012.04.23. 19:44

ChPh írta:Nem rossz, de bírta a tartós -20 °C-ot? Vagy garázsban áll az autó?
A gyári navis 16:9-es MKIII-hoz képest mivel tud többet (a multimédia kivételével, az egyértelmű:) )

Alapvetően garázsban tartom, de sokszor éjszakázott az idei szezonban -1x hidegben is, és nem ártott meg neki.:)
Pontosan nem tudom mire képes a gyári 16:9 MKIII. A navi az iGo, tehát naprakészebb szerintem mint a gyári. A rendszer előnye szerintem az, hogy teljesen testreszabható és bővíthető, mivel egy PC-ről van szó.
Hozzászólás küldése

VigLink badge