![]() |
2015.01.15. 20:55
barbrady írta:kzolee írta:20d-nél simán körbe lehet táncolni a motort a motortérben, szerintem egy autószerelővel és megfelelő mennyiségű sörrel megoldjátok.![]()
A viszkó balmenetes, de ez gondolom köztudott.
Ha kiveszed a viszkót meg a burkolatát be is állhatsz a motor meg hűtő közé
Tapatalk
2015.01.16. 10:58
2015.02.02. 18:37
Jerry írta:Elkezdett szivárogni a fagyállóm a hűtő tetején lévő kis pipánál.
Ez az a cső, ahol légtelenít illetve visszavezeti a felesleget a kiegyenlítőbe.
Lehet ezt a kis biz-baszt kapni valahol?
Illetve ha kicserélem, akkor megoldódik a szivárgás?
Vagy ezen van valami kis gumi O gyűrű, ami 2 fillér és az ereszt át?
2015.02.08. 19:41
2015.02.17. 21:25
2015.02.17. 21:32
Rolly írta:Sziasztok!
Fogy a vizem 700 km megtétele után a tartály aljában látok egy kevéske vizet, azonban nem forralja, nincs érdekes szaga a hűtővíznek, az olaj nem vizes, nincs trutyi a beöntőnél, fehéren pipázik most télen mikor beindítom vagy mikor oda lépek neki. Nem érzem gyengébbnek a teljesítményét sem, az olaj sem fogy. Vízpumpa nemrégiben cserélve volt, illetve a termosztát is.
Nagyon bízom benne, hogy nem hengerfejes, vagy ez nem a hengerfejességnek a kezdete...Lehet már bemeséltem magamnak, de ettől fosok.
Valakinek valami ötlete??
Imco írta:Rolly írta:Sziasztok!
Fogy a vizem 700 km megtétele után a tartály aljában látok egy kevéske vizet, azonban nem forralja, nincs érdekes szaga a hűtővíznek, az olaj nem vizes, nincs trutyi a beöntőnél, fehéren pipázik most télen mikor beindítom vagy mikor oda lépek neki. Nem érzem gyengébbnek a teljesítményét sem, az olaj sem fogy. Vízpumpa nemrégiben cserélve volt, illetve a termosztát is.
Nagyon bízom benne, hogy nem hengerfejes, vagy ez nem a hengerfejességnek a kezdete...Lehet már bemeséltem magamnak, de ettől fosok.
Valakinek valami ötlete
Van egy gyenge repedésed valahol a hűtő műanyagokon.
Én is így jártam vagy egy évig. Mikor szétrobbant megtudtam hol volt.
Halvány nyomokat keress! Ha szerencséd van megtalálod.
Mivel meleg a motor egyből párolog ezért tócsára ne is számíts!
2015.02.17. 21:50
Gallaca írta:Rolly írta:Sziasztok!
Valakinek valami ötlete??Imco írta:Rolly írta:Sziasztok!
Valakinek valami ötlete
Van egy gyenge repedésed valahol a hűtő műanyagokon.
Én is így jártam vagy egy évig. Mikor szétrobbant megtudtam hol volt.
Halvány nyomokat keress! Ha szerencséd van megtalálod.
Mivel meleg a motor egyből párolog ezért tócsára ne is számíts!
Néha a válaszokat is olvasd el, mielőtt telidobálod a topicokat ugyanazzal a kérdéssel!
2015.02.25. 14:12
2015.02.25. 15:29
koosh_ali írta:Sziasztok!
Két hónapja a jobb oldali zóna időnként olyan meleget ont magából, hogy nem bírom a szellőző elé tenni a kezemet.
Néha teljesen a beállításnak megfelelően működik.
Emellett tudok róla, hogy van egy kis hűtővíz folyásom, valószínűleg egy termosztátnál, de még nem sikerült megoldani a problémát.
Tudnátok javaslatot tenni, hogy vajon van-e összefüggés a kettő között?
Borzalmas, hogy az utasom megfő miközben utazunk.
Köszi:
Attila
E39 530D 2003
2015.02.26. 12:42
2015.02.26. 12:46
koosh_ali írta:Szia!
Köszönöm![]()
Esetleg más valakinek valami tippje?
Köszönöm!
Attila
2015.02.26. 12:50
PeterE39 írta:koosh_ali írta:Szia!
Köszönöm![]()
Köszönöm!
Attila
Tippelni azt tudunk a végtelenségig
A fűtéscsapokon kívül én mindenképpen gyanakodnék a klímapanelre is.
2015.02.26. 14:12
Jerry írta:PeterE39 írta:koosh_ali írta:Szia!
Köszönöm![]()
Köszönöm!
Attila
Én zsepivel tömködném be a lamellákat, így még ablakot sem kell feltétlenül lehúzni.
De az én tippem is inkább egy klímapanel csere.
2015.02.26. 15:51
F_E_K_ írta:Jerry írta:PeterE39 írta:koosh_ali írta:Szia!
Köszönöm![]()
Köszönöm!
Attila
Én zsepivel tömködném be a lamellákat, így még ablakot sem kell feltétlenül lehúzni.
De az én tippem is inkább egy klímapanel csere.
Programozni kell az autóhoz, vagy simán berakható amúgy? Mert ha megy gond nélkül akkor akár próbára átrakható egy másik autóból akár...
G6-L11
2015.03.15. 20:53
2015.03.15. 21:03
Peti85 írta:Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni...
Sajnálatos dolog történt, meghasadt a hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályom (e39 525DA), gyöngyözik az oldalán a folyadék.
Azon túl hogy veszek egy másikat, persze sapkával együtt, mit kell még ellenőrizni?
Tehát mitől mehetett tönkre??
Köszi!
Peti
2015.03.15. 21:06
Gallaca írta:Peti85 írta:Sziasztok!
Sajnálatos dolog történt, meghasadt a hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályom (e39 525DA), gyöngyözik az oldalán a folyadék.
Azon túl hogy veszek egy másikat, persze sapkával együtt, mit kell még ellenőrizni?
Köszi!
Peti
Elöregedett. Nevezhetjük típushibának, sapkacsere után szerintem nem kell továbbiaktól parázni.
2015.03.15. 21:17
Peti85 írta:Gallaca írta:Peti85 írta:Sziasztok!
Köszi!
Peti
Elöregedett. Nevezhetjük típushibának, sapkacsere után szerintem nem kell továbbiaktól parázni.
Tehát akkor a nyomást a hűtővízrendszerben csak a tartály sapka szabályozza?
2015.03.15. 22:14
Gallaca írta:Peti85 írta:Gallaca írta:Peti85 írta:Sziasztok!
Köszi!
Peti
Tehát akkor a nyomást a hűtővízrendszerben csak a tartály sapka szabályozza?
Így van, a diesel nyomás 1.4 bar. Rajta van a sapkán.
2015.03.16. 21:10