![]() |
2008.05.25. 09:25
jackson írta:efer írta:
ha jól tudom, a négy elektromos ablakemelő valamilyen évjárattól már alap volt.
amúgy azt, hogy mi volt extra és mi nem, az árlistákból teljesen jól ki lehet olvasni. több évjárat is megtalálaható a letöltések között.
Pont ez volt a bajom, hogy nem találtam a listában a 523i és 528i típusokat. csak 520, 525 és 530 van benne.
Nem tudja valaki melyik évjárattól?
Jackson
2008.05.26. 09:49
efer írta:van egy 96-os árlista is, abban szerepel a 23-28i.
2008.05.26. 11:24
jackson írta:efer írta:van egy 96-os árlista is, abban szerepel a 23-28i.
Az eddigieket felírtam. Sajnos a 96-os árlistából számomra nehéz kiolvasni németül mi extra és alapfelszerelés.
Tudna valaki segíteni? Főleg a nem egyértelműen érthető dolgoknál.
Jackson
2008.05.26. 11:52
efer írta:én segítek szívesen. mi az ami nem egyértelmű?
2008.05.26. 12:26
jackson írta:efer írta:én segítek szívesen. mi az ami nem egyértelmű?
Hát amit magyarul kitudok bogyózni az még érthető a többit meg nem tudom lefordítani a szakmai német miatt.
Küldöm a listát,
Airbag für Fahrer und für Beitfahrer (légzsák sofőr és anyós oldali) mit Stizbelegungserkennung (micsodával?)
Automatisch-Sicherheits-gurte (ez az automata biztonsági öv?) mit Gurstoppern und automatische Höhenverstellung für Fahrer und Beitfahrer,
Blinkleuchten seitlich,
Bremsleuchte dritte,
Fernbedienung für Zentralverriegelung.
Phhhhhhh. Nehezebb mint gondoltam. Bele is halok ezekbe a kilóméteres német mondatokba
Nem tudnád megnézni a két hozzá szólásomat (első oldal) és megmondani melyik ami hiányzik? Vagy ez pofátlanul nagy kérés?
Mert én körübelül foghatok egy OCR szoftvert és fordíthatom le szövegre az egészet, ki törölném a 10-15%-át (ABS, ASC+T, Bordcomputer, 5-Gang-Schaltgetriebe) és utánna a többi mind kérdés.
Fene abba nyelvtörő német nyelvbe. Még szerencse, hogy a kocsival nem kell beszélgetni németül![]()
Üdv: Jackson
2008.05.26. 13:32
2008.05.26. 13:38
2008.05.26. 13:50
2008.05.26. 14:01
Norbi525tds írta:Hát, őszintén szólva sok mindennel nem értek egyet, bár csak átfutottam.
Az összes touringnak már az E34-óta csak elektromosan nyílik a csomagtér ajtaja (még csak zár sincs benne), a szivargyújtó, hamutartó, oldalindex stb. szerintem nem extra, a shadowline nem azt jelenti, hogy magasfényű ablakkeretek, fényezett kilincsek hanem pont fekete ablakkeretek (és én még nem láttam fényezetlen kilincseket).
Sorry, ha valamit én olvastam félre, de rengeteget találtam ilyet...
2008.05.26. 14:12
jackson írta:efer írta:én segítek szívesen. mi az ami nem egyértelmű?
Hát amit magyarul kitudok bogyózni az még érthető a többit meg nem tudom lefordítani a szakmai német miatt.
Küldöm a listát,
Airbag für Fahrer und für Beitfahrer (légzsák sofőr és anyós oldali) mit Stizbelegungserkennung (micsodával?)
Automatisch-Sicherheits-gurte (ez az automata biztonsági öv?) mit Gurstoppern und automatische Höhenverstellung für Fahrer und Beitfahrer,
Blinkleuchten seitlich,
Bremsleuchte dritte,
Fernbedienung für Zentralverriegelung.
Phhhhhhh. Nehezebb mint gondoltam. Bele is halok ezekbe a kilóméteres német mondatokba
Nem tudnád megnézni a két hozzá szólásomat (első oldal) és megmondani melyik ami hiányzik? Vagy ez pofátlanul nagy kérés?
Mert én körübelül foghatok egy OCR szoftvert és fordíthatom le szövegre az egészet, ki törölném a 10-15%-át (ABS, ASC+T, Bordcomputer, 5-Gang-Schaltgetriebe) és utánna a többi mind kérdés.
Fene abba nyelvtörő német nyelvbe. Még szerencse, hogy a kocsival nem kell beszélgetni németül![]()
Üdv: Jackson
Att530d írta:Az extrák listáját elég bonyolult egzaktul összeszedni, mert attól is függ,
melyik országban hozták forgalomba először az autót. Van, ahol valami alapárban benne volt, van, ahol ugyanaz rendelhető extra. A lista függ még a forgalombahelyezés dátumától is, pl. 530d-re hangvezérlés talán csak 2002-től volt rendelhető. Meg persze a konkrét motortípustól, karosszériától.
2008.05.26. 14:15
atiTDI írta:Norbi525tds írta:Hát, őszintén szólva sok mindennel nem értek egyet, bár csak átfutottam.
Az összes touringnak már az E34-óta csak elektromosan nyílik a csomagtér ajtaja (még csak zár sincs benne), a szivargyújtó, hamutartó, oldalindex stb. szerintem nem extra, a shadowline nem azt jelenti, hogy magasfényű ablakkeretek, fényezett kilincsek hanem pont fekete ablakkeretek (és én még nem láttam fényezetlen kilincseket).
Sorry, ha valamit én olvastam félre, de rengeteget találtam ilyet...
Pedig félreolvastad rendesen.
A csomagtérajtóhoz mint bármilyen autó akármelyik ajtájához van zárszerkezet. Az egy dolog, hogy pl. e39 touringnál egy mikrokapcsolót nyomsz meg nem pedig egy kallantyút ami egy rúddal húzgálja a zárszerkezetet.
Nálam a csomagtérajtót egy hidraulika nyitja, nincs szükség kézi erőre hozzá, ez egy elég ritka extra.
Viszont nincs hátul hamutartóm, mert anno a dohányzócsomag nélkül rendelték. Az más kérdés, hogy efer kollégának köszönhetően ez is megoldódott már.
Most esik le, hogy a csomagtérzárat úgy gondoltad, hogy zárbetét. Na az tényleg nincs benne...
2008.05.26. 14:30
atiTDI írta:Att530d:
Cáfolnék, Nekem a 2001.04 havi 530d-ben van beszédvezérlés...
Cimbim 2000res 740d-jében is van, szal sztem valahol a facelift környékén jöhetett be inkább ez az extra...
2008.05.26. 15:14
Att530d írta:atiTDI írta:Att530d:
Cáfolnék, Nekem a 2001.04 havi 530d-ben van beszédvezérlés...
Cimbim 2000res 740d-jében is van, szal sztem valahol a facelift környékén jöhetett be inkább ez az extra...
530dA Lim esetén:
Információs rendszer: linguatronic [hangvezérlés] - 2002.06.01-től - 131 300 Ft
Hangsúlyozom, hivatalosan, magyarországon.
A tiédbe berakhatták utólag vagy németeknél régebbóta választható volt vagy rossz az, ahonnan kinyerem az adatokat.
2008.05.26. 17:06
efer írta:(ezt a szabályt erősítő kivétel Admin belga autója - ha jól emlékszem).
2008.05.26. 20:45
2008.06.13. 19:51
bocsi hogy hozá szolok az én 523.i,bör meg automata hiján full ja meg a pohártarto nincs bene.szakerto írta:523i-t én is láttam tekerős ablakkal, meg gondolom 520-525tds-nél is gyakran van...
De ezt hallgassátok: én most egy 2006-os E 350 4 Matic-ot hajtok (nem az én választásom volt!) És műanyag kormán van benne, nem bőr! Nincs Xenon, Tv-Navi, ülésfűtés..Az ülés támlája elektromos, de előre- hátra manuális! A kormányoszlop is...Több mint 16 millás autónál:)
Szóval nem csak a BMW spórol néha:)
2008.06.13. 20:24
orban10 írta:bocsi hogy hozá szolok az én 523.i,bör meg automata hiján full ja meg a pohártarto nincs bene.szakerto írta:523i-t én is láttam tekerős ablakkal, meg gondolom 520-525tds-nél is gyakran van...
De ezt hallgassátok: én most egy 2006-os E 350 4 Matic-ot hajtok (nem az én választásom volt!) És műanyag kormán van benne, nem bőr! Nincs Xenon, Tv-Navi, ülésfűtés..Az ülés támlája elektromos, de előre- hátra manuális! A kormányoszlop is...Több mint 16 millás autónál:)
Szóval nem csak a BMW spórol néha:)
2008.06.13. 21:03
2008.06.13. 21:23
2008.06.13. 21:33
atiTDI írta:mate: Ha ez a Te e60ad, akkor gratula. Ami számít, benne van.Egy m-paket elférne még rajta, és akkor tényleg nonplusultra...
Ma mentem egy sedan e60 30d-vel. Ami furcsa volt, hogy a kormány nagyon kemény volt, kizártnak tartom, hogy ennek úgy kéne működnie. Az e39 egyújjas, ehhz pedig majd 1 kéz is kevés volt. Most nem volt rá idő, de legközelebb feldugom gépre és kiolvasom. A Tied milyen?
Ami még feltűnt, hogy az egész autót könnyebbnek éreztem. Az e39 touring mármár csatahajó ehhez képest. Kíváncsi lennék kilóra mi a különbség...