Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2016.01.19. 21:51

KissGSV írta:Mennie kell kieg. szívattyú nélkül is. Állófűtés programozásakor kezdi el keresni a klímavezérlő a fűtéscsapon lévő szívattyút. Ez kikapcs NCS-el. A hibát a klímapanel okozza, régebben találtam egy leírást, hogy 2001 körüli klímapanelekben van egy programhiba, bekapcsolt REST (MAX) esetén nem indítja a Webasto-ban lévő szívattyút. Csere frissebb verzióra, programozás, és jó lesz. Végigjátszva saját autón...

és ki tud nekem ilyen szoftverfrissítést csinálni? :oops:

2016.01.19. 23:13

atesz155 írta:
és ki tud nekem ilyen szoftverfrissítést csinálni? :oops:

Nem tudom hogy a klímavezérlő frissíthető-e, én cseréltem (természetesen Szabitól :franko: ), majd felkódoltam.
A kódolásban a környékbeli diagosok biztosan fognak tudni segíteni.

Megvan az iromány is!

KissG.

2016.01.20. 12:38

Csabae39 írta:Hali márkatársak! Nekem is volna egy kis probléma a fűtéssel. Mostanában kezdett el olyat csinálni hogy az egyik oldalon meleget fúj a másikon hideget,majd amikor egy kicsit megtúráztattam a motort állóhelyzetben utána jó lett. Azt is észrevettem,hogy előbb melegszik fel a motor mint szokott de mégsem úgy van fűtés,mint kéne víz van benne azzal nincs gond. Azt viszont észrevettem hogy az egyik bemenő cső az csak langyos volt míg a másik kettő meleg ezután túráztattam meg és utána az is meleg lett. Ez a jelenség akkor volt amikor csak az egyik oldalon volt fűtés. Valakinek valami ötlet?

Szerintem a fűtéscsapod meghalt. Ha szemben állsz az autóval akkor jobb oldalon a kerékdobon van felszerelve egy bemenő két kimenő csővel ha ott a két kimenő cső egyformán forró akkor a csap jó de ha nem akkor csere.

2016.01.20. 18:23

bendegúz írta:
barbrady írta:
atesz155 írta:Sziasztok,

melyik pumpa forgatja a vizet, ha REST módban van a klímapanel? A webasto vízpumpája, vagy egy másik? A HVAC szelepek alatt nincs pumpa.

A webastoé, de ha felprogramozod állófűtésnek, onnantól a szelepek alatti szivattyúval akarja keringetni, ami ugye nincs alapból. Beszerelsz egyet és már működik is.

Tapatalk

Aha akkor az a baj! Mert emlékszem valamikor fűtött szépen. De bizonyos Barbrady kolléga felprogramozta nekem állóra, ami azóta is szépen működik! :franko:

Sziasztok!
Nekem olyat produkál a Webasto, hogy amikor megvettem a kocsit nem működött, illetve diag hibával hozta.
Azóta volt olyan, hogy aksi negatív saru levétele (mert márkatárs írta itt a fórumon, hogy ennél az autónál az sok mindent megold :-) )
Na utána csodával határos módon zúgott füstölt fűtött, és melegedett a víz hamar.
Na de ezt összesen ha két alkalommal produkálta. Azóta se füst se meleg víz..
Illetve a navi panelen a direkt indítás is inaktív, csak programozni lehetne az indítási időt.
Aksi reszet után a direkt indítás is aktív volt, illetve a szellőztetés.
Illetve hülye kérdés de mit jelent az, hogy állófűtésre felprogramozás? Kell hozzá kiegészítő szivattyú, illetve távvezérlő?
Van egy E46-om abban távirányítóval működik.
Előre is köszönök minden segítő választ.. :-)
Üdv: T.

2016.01.20. 20:06

Texasi írta:
bendegúz írta:
barbrady írta:
atesz155 írta:Sziasztok,

melyik pumpa forgatja a vizet, ha REST módban van a klímapanel? A webasto vízpumpája, vagy egy másik? A HVAC szelepek alatt nincs pumpa.

A webastoé, de ha felprogramozod állófűtésnek, onnantól a szelepek alatti szivattyúval akarja keringetni, ami ugye nincs alapból. Beszerelsz egyet és már működik is.

Tapatalk

Aha akkor az a baj! Mert emlékszem valamikor fűtött szépen. De bizonyos Barbrady kolléga felprogramozta nekem állóra, ami azóta is szépen működik! :franko:

Sziasztok!
Nekem olyat produkál a Webasto, hogy amikor megvettem a kocsit nem működött, illetve diag hibával hozta.
Azóta volt olyan, hogy aksi negatív saru levétele (mert márkatárs írta itt a fórumon, hogy ennél az autónál az sok mindent megold :-) )
Na utána csodával határos módon zúgott füstölt fűtött, és melegedett a víz hamar.
Na de ezt összesen ha két alkalommal produkálta. Azóta se füst se meleg víz..
Illetve a navi panelen a direkt indítás is inaktív, csak programozni lehetne az indítási időt.
Aksi reszet után a direkt indítás is aktív volt, illetve a szellőztetés.
Illetve hülye kérdés de mit jelent az, hogy állófűtésre felprogramozás? Kell hozzá kiegészítő szivattyú, illetve távvezérlő?
Van egy E46-om abban távirányítóval működik.
Előre is köszönök minden segítő választ.. :-)
Üdv: T.

Direkt indítás gyújtáson nem elérhető, csak a kulcs 1-es állásában.

Tapatalk

2016.01.20. 22:28

Köszönöm az infót!
Programozásra indul, de szerintem nem fűt, mert hamar kb két perc múlva ki is kapcsol.
Meddig kellene ennek fűteni? Amíg meg nem melegszik a víz?

Sent from ntoskernel -

2016.01.20. 22:40

Texasi írta:Köszönöm az infót!
Programozásra indul, de szerintem nem fűt, mert hamar kb két perc múlva ki is kapcsol.

Sent from ntoskernel -

Azért kapcsol ki, mert valamit nem talált rendben az önellenőrzés során. Azért zúg tovább, mert kiszellőzteti magát a sikertelen begyújtás után. Diaggal kell megnézni, mit ír ki hibának.

2016.01.20. 22:40

Texasi írta:Köszönöm az infót!

Sent from ntoskernel -

75 fok vagy fél óra.

Tapatalk

2016.01.20. 22:43

Rendben, köszi az infót.
Csak azt nem értem a múlt héten még miért működött..
Egyszer.
Bár a dolgok így szoktak el romlani

Sent from ntoskernel -

2016.01.21. 09:57

Szaisztok!

Valahogy el lehet indítani a Webastót álló motornál teszt céljából? 520d e39-nél? (pl. vezeték összezárásával, vagy ilyesmi, esetleg klímapanelról?) Előre is köszi!

2016.01.21. 17:24

Texasi írta:Rendben, köszi az infót.
Csak azt nem értem a múlt héten még miért működött..
Egyszer.
Bár a dolgok így szoktak el romlani

Sent from ntoskernel -

Nekem is Volt ilyen. Egyszer nem Indult el direktben utánna meg elindult. Hibakód olvasás során azt írta ki, hogy: "Low voltage cut off" vagy valami ilyesmi, a lényeg benne van.
Lehet kevés neki az akkumulátorod ereje.

2016.01.21. 22:35

Na hallod ez lehet..
Gyári BMW aksi van benne, kukucskáló ablakkal. Sajnos nem zöldül be bármennyit töltöm, illetve (recond) újra kondícionáló funkciót is tud a töltő (CTEK) de ez sajnos fekete marad..
Abból is gondolom, hogy igazad lehet mert a hátsó csomagtér ajtó elektromos és nem bírja felemelni, csak ha az elején kézzel segítek neki. Ha rajta van a töltő akkor kinyitja..
Na mindegy, veszek bele akkor egy aksit mert szerintem az úgyis kell majd, mínusz nyolcban reggel vérszegényen forgatja az indító

Sent from ntoskernel -

2016.01.21. 23:10

Texasi írta:Na hallod ez lehet..
Gyári BMW aksi van benne, kukucskáló ablakkal. Sajnos nem zöldül be bármennyit töltöm, illetve (recond) újra kondícionáló funkciót is tud a töltő (CTEK) de ez sajnos fekete marad..
Abból is gondolom, hogy igazad lehet mert a hátsó csomagtér ajtó elektromos és nem bírja felemelni, csak ha az elején kézzel segítek neki. Ha rajta van a töltő akkor kinyitja..
Na mindegy, veszek bele akkor egy aksit mert szerintem az úgyis kell majd, mínusz nyolcban reggel vérszegényen forgatja az indító

Sent from ntoskernel -

akkor ott lesz a gond, szinte biztos :wink: :wink:

2016.01.22. 14:24

Viszonyításképp!

Ma autóztam 100 km. Végig titkosban néztem a vízhőfokot.
-2--3 fok volt kint. A reggeli -8-ban is kb 6-7 perc alatt 65 fokos a víz.
75-től már függőlegesen áll a mutató.
A lényeg hogy 160-nál az M0-on és 20-30 araszolásban a városban is 93-94 fok volt a titkosban a vízhőfok.

2016.01.22. 15:49

stupeki69 írta:
Csabae39 írta:Hali márkatársak! Nekem is volna egy kis probléma a fűtéssel. Mostanában kezdett el olyat csinálni hogy az egyik oldalon meleget fúj a másikon hideget,majd amikor egy kicsit megtúráztattam a motort állóhelyzetben utána jó lett. Azt is észrevettem,hogy előbb melegszik fel a motor mint szokott de mégsem úgy van fűtés,mint kéne víz van benne azzal nincs gond. Azt viszont észrevettem hogy az egyik bemenő cső az csak langyos volt míg a másik kettő meleg ezután túráztattam meg és utána az is meleg lett. Ez a jelenség akkor volt amikor csak az egyik oldalon volt fűtés. Valakinek valami ötlet?

Szerintem a fűtéscsapod meghalt. Ha szemben állsz az autóval akkor jobb oldalon a kerékdobon van felszerelve egy bemenő két kimenő csővel ha ott a két kimenő cső egyformán forró akkor a csap jó de ha nem akkor csere.

A fűtéscsapommal nincs semmi gond azon mindkét cső ugyanolyan meleg. Van egy harmadik cső ami megy be a tűzfalon az a motorblokkról megy be azzal van gondom ha csak alapjáraton megy a motor (el is felejtettem 2.5 benzinről van szó) akkor az a cső majdnem hideg de felpörgetem a motort akkor felmelegszik és akkor van fűtés rendesen de ha megint alapjáraton megy akkor visszahűl és ez a helyzet menetközben is ha megállok a lámpánál és ha sokat kell várni akkor ugyanúgy csak az egyik oldalra van fűtés. :neutral:

2016.01.22. 16:16

Imco írta:Viszonyításképp!

Ma autóztam 100 km. Végig titkosban néztem a vízhőfokot.
-2--3 fok volt kint. A reggeli -8-ban is kb 6-7 perc alatt 65 fokos a víz.
75-től már függőlegesen áll a mutató.
A lényeg hogy 160-nál az M0-on és 20-30 araszolásban a városban is 93-94 fok volt a titkosban a vízhőfok.

Egy nagyobb köbcentis benzines motorról beszélünk, nyilván jól müködö termosztáttal gyorsan bemelegszik.

2016.01.22. 18:28

Ma cseréltem termosztátot 520d-ben, mert hosszú menetben sem ment fel a hőfok még az első vonalig sem, épp hogy elhagyta a kék sávot. Most mentem vele kb 5 km-t, de most sem akarja elérni a vonalat sem. Mennyi idő múlva melegszik egy ilyen motor be? Valami tapasztalat valakinek?

2016.01.22. 18:35

öreglala írta:Ma cseréltem termosztátot 520d-ben, mert hosszú menetben sem ment fel a hőfok még az első vonalig sem, épp hogy elhagyta a kék sávot. Most mentem vele kb 5 km-t, de most sem akarja elérni a vonalat sem. Mennyi idő múlva melegszik egy ilyen motor be? Valami tapasztalat valakinek?

Mindkettő termosztátot kicserélted?

2016.01.22. 18:55

bendegúz írta:
öreglala írta:Ma cseréltem termosztátot 520d-ben, mert hosszú menetben sem ment fel a hőfok még az első vonalig sem, épp hogy elhagyta a kék sávot. Most mentem vele kb 5 km-t, de most sem akarja elérni a vonalat sem. Mennyi idő múlva melegszik egy ilyen motor be? Valami tapasztalat valakinek?

Nem, csak a nagyot, egr-t nem, azt is kellett volna? Megnéztem menet közben, az egr ki és bemenő csöve is hideg volt.

2016.01.22. 19:08

öreglala írta:
bendegúz írta:

Nem, csak a nagyot, egr-t nem, azt is kellett volna? Megnéztem menet közben, az egr ki és bemenő csöve is hideg volt.

Igen azt is ilik ilyenkor cserelni,es legteleniteted a vizrendszert?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hozzászólás küldése

VigLink badge