![]() |
2012.04.29. 10:27
simi64 írta:Nem beszélt senki itt se 30 i-ről, se turbóról![]()
Maradjunk az alapkérdésnél:
A 28i még a 30D árnyékának sem köszönhet![]()
Ezt nyugodt szívvel elkönyvelheti minden benzines!
Az összes többi állítás: HAMIS!
Nem kell itt sem fogyasztásról, sem fordulatról beszélni.
Egyszerűen gyengébb!
410 Nm a 280Nm-rel nem hasonlítható össze
nincs túl bonyolítva
2012.04.29. 10:35
2012.04.29. 10:54
Egyszerűen gyengébb!
2012.04.29. 11:23
2012.04.29. 11:23
simi64 írta:A 28i még a 30D árnyékának sem köszönhet![]()
2012.04.29. 12:11
SAki írta:simi64 írta:A 28i még a 30D árnyékának sem köszönhet![]()
hali
gyári papírforma szerint fordított a helyzet![]()
nagy betűkkel én is tudok írni, de nem változtat azon a tényen, hogy a végeredmény akkor is ez :
A 28i 7.5s (man) a 30D 7.8s (man)
akkor most ki köszön kinek![]()
![]()
igaz nem nagy különbség a 0.3 sec, a valóságban lehet, hogy csak 1 autóhossz és azt meg fel lehet fogni egálnak
még egyszer mondom, gyári adat, akkor most ők is hazudnak
Melyik a nehezebb? 1kg vas, vagy 1kg pihe?
most néztem, hogy van itt adat az első oldalon, igaz az 0-1000m -re vonatkozik, de azért érdekesek az eredmények:
28.2 s. -> BMW 528 i 193 cv.
28.6 s. -> BMW 530 d 218 cv.
29.1 s. -> BMW 530 d Touring 193 cv.![]()
29.4 s. -> BMW 530 d 193 cv.![]()
akkor most hol is maradt a nyomaték
milyen érdekes, hogy minden papírforma a 28i-t hozza ki győztesnek
2012.04.29. 12:26
2012.04.29. 14:12
Dehogynem,én!
Már ez is eldőlt,simán toltam le a 30d-t,és velem volt az egész család,ő meg egyedül ült benne.
Nyugodt vagyok,de nem könyvelem el,a tények-mint tudjuk-makacs dolgok.
Egyetértek.Akkor miért ez a fő érve a dízeleseknek?
Egyszerűen gyengébb!
Ja,azért jobbak a gyári katalógusban az adatai.
2012.04.29. 14:24
528i RHD írta:simi64 írta:Nem beszélt senki itt se 30 i-ről, se turbóról![]()
Dehogynem,én!
Már ez is eldőlt,simán toltam le a 30d-t,és velem volt az egész család,ő meg egyedül ült benne.
Egyszerűen gyengébb!
Nem bizony,ahogy a tds sem,az 520i-vel,vagy mégis......
![]()
Imádom a dízeles BMW tulajokat!![]()
![]()
Alig várom,hogy otthon legyek,és egy találkozón felzabáljuk a sörkészletet,miközben eszmét cserélünk,ez ügyben.(is)
2012.04.29. 15:28
Fourmi írta:528i RHD írta:simi64 írta:Nem beszélt senki itt se 30 i-ről, se turbóról![]()
Dehogynem,én!
Egyszerűen gyengébb!
![]()
![]()
Alig várom,hogy otthon legyek,és egy találkozón felzabáljuk a sörkészletet,miközben eszmét cserélünk,ez ügyben.(is)
Nekem volna egy javaslatom. Hozza magával mindenki a dízelét és benzinesét Taszárra Kedden és kicsit megtapossuk őket a reptéren! Mindjárt kiderül, aminek ki kell derülnie! Én már "felgumiztam" az enyémet az alkalomhoz illőenAzért kicsit had szóljak megint bele: 525tds megeszi az 520i-t, ez biztos ne vitázzon senki! Az e34 525i reggelire az 528iA-t ez is biztos, a manuált nem tudom de kétlem, hogy jobban menne mint az 525i! Csak úgy mellékesen a 2.5 v6 foswágent nem aszondom, hogy kínkeservvel, de nehezen fogta meg a huszonötös, 140-es repülőrajtból igencsak fej-fej mellett és nincs vita mert én ültem bent és vissza három padló meg minden( nem kell a rizsa az E34-em ereje teljében volt és van)...210 után tudtam elhagyni és azt a motort ne hasonlítsuk egy bmw dízelhez ( 163 ló meg összkerék meg ótómata volt a fw, igen én is azt hittem hogy sírva fakadok)! Lehet (és kell is) szeretni a sorhatos benzinest mert egy irgalmatlan jó motor de a dízel egyáltalán nem megy szarul, az a Nm azért ott van ám 1800-as fordulattól és nagyon sokat számít. Van D.váron a8 3.7 benzin és a 30 dezsőkével nem igazán tud mit kezdeni... Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy megfogná az e39 30d-t a 28i, tehát egymás mellé és hajrá, mint feljebb írtam a lehetőség adott!!
2012.04.29. 15:46
Fourmi írta:528i RHD írta:simi64 írta:Nem beszélt senki itt se 30 i-ről, se turbóról![]()
Dehogynem,én!
Egyszerűen gyengébb!
![]()
![]()
Nekem volna egy javaslatom. Hozza magával mindenki a dízelét és benzinesét Taszárra Kedden és kicsit megtapossuk őket a reptéren! Mindjárt kiderül, aminek ki kell derülnie! Én már "felgumiztam" az enyémet az alkalomhoz illőenAzért kicsit had szóljak megint bele: 525tds megeszi az 520i-t, ez biztos ne vitázzon senki! Az e34 525i reggelire az 528iA-t ez is biztos, a manuált nem tudom de kétlem, hogy jobban menne mint az 525i! Csak úgy mellékesen a 2.5 v6 foswágent nem aszondom, hogy kínkeservvel, de nehezen fogta meg a huszonötös, 140-es repülőrajtból igencsak fej-fej mellett és nincs vita mert én ültem bent és vissza három padló meg minden( nem kell a rizsa az E34-em ereje teljében volt és van)...210 után tudtam elhagyni és azt a motort ne hasonlítsuk egy bmw dízelhez ( 163 ló meg összkerék meg ótómata volt a fw, igen én is azt hittem hogy sírva fakadok)! Lehet (és kell is) szeretni a sorhatos benzinest mert egy irgalmatlan jó motor de a dízel egyáltalán nem megy szarul, az a Nm azért ott van ám 1800-as fordulattól és nagyon sokat számít. Van D.váron a8 3.7 benzin és a 30 dezsőkével nem igazán tud mit kezdeni... Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy megfogná az e39 30d-t a 28i, tehát egymás mellé és hajrá, mint feljebb írtam a lehetőség adott!!
2012.04.29. 15:54
2012.04.29. 20:15
2012.04.29. 20:59
Morello írta:Mondjuk én kíváncsi lennék egy 28i vs 30d összehasonlításra
2012.04.29. 21:52
bmw520ds írta:Morello írta:Mondjuk én kíváncsi lennék egy 28i vs 30d összehasonlításra
Akkor tessék! Nézd végig!![]()
2012.05.02. 17:33
fj0d0r írta:Adatok a katalógusból.
Mindig a nyomatékkal jönnek szegények... Ugye nem tudhatják, hogy 5000RPM fölött is van élet, ott meg rohadtul mind1, hogy mennyi a nyomaték.(benzinesnél kb. 240nm...diesel -nél mennyi 3500RPM-nél? Mert ugye ha teljesen kiforgatod, akkor oda esik be a mutató. Olyankor már meredeken lefelé ível...)2012.05.02. 18:00
MPowerPH írta:fj0d0r írta:Adatok a katalógusból.
Akkor a gyári adat szerint is megeszi. Ők csak tudják...De az itteni diesel BMW tulajok mindig olyan okosak.
Mindig a nyomatékkal jönnek szegények... Ugye nem tudhatják, hogy 5000RPM fölött is van élet, ott meg rohadtul mind1, hogy mennyi a nyomaték.(benzinesnél kb. 240nm...diesel -nél mennyi 3500RPM-nél? Mert ugye ha teljesen kiforgatod, akkor oda esik be a mutató. Olyankor már meredeken lefelé ível...)
A Passat -os dologra. Én is találkoztam már 2.5 V6 TDi -vel, mondanom sem kell, hogy a konszern egyik legnagyobb melléfogása volt. Valszeg chippes volt, elég kevés van belőle, és ami van, az már nem gyári. Szét is esik egy idő után...90-ről 170 -nél tudtam kitenni az indexet, igaz alig láttam valamit a koromtól. Ott már nem volt nyomaték. 200 fölött pedig kár róla beszélni...
2012.05.02. 20:29
Fourmi írta:MPowerPH írta:fj0d0r írta:Adatok a katalógusból.
Akkor a gyári adat szerint is megeszi. Ők csak tudják...De az itteni diesel BMW tulajok mindig olyan okosak.
Mindig a nyomatékkal jönnek szegények... Ugye nem tudhatják, hogy 5000RPM fölött is van élet, ott meg rohadtul mind1, hogy mennyi a nyomaték.(benzinesnél kb. 240nm...diesel -nél mennyi 3500RPM-nél? Mert ugye ha teljesen kiforgatod, akkor oda esik be a mutató. Olyankor már meredeken lefelé ível...)
A Passat -os dologra. Én is találkoztam már 2.5 V6 TDi -vel, mondanom sem kell, hogy a konszern egyik legnagyobb melléfogása volt. Valszeg chippes volt, elég kevés van belőle, és ami van, az már nem gyári. Szét is esik egy idő után...90-ről 170 -nél tudtam kitenni az indexet, igaz alig láttam valamit a koromtól. Ott már nem volt nyomaték. 200 fölött pedig kár róla beszélni...
A Pászát a sógorgyereké volt, valami chip volt rajta de hogy az ért-e valamit nem tudom, az hogy kevés van belőle meg hamar szétesik annak itt specko semmi jelentősége, 200-nál fogyott el, ezért tudtam elkerülni de addig jött. Ezt párszor lepróbáltuk, a kocsiban kb 500e km volt, és egy kis helyreigazítás: a 150 lovas verzió volt vs. 525i 192 Le! Ezt az indexes mondatot nem értem! De azért az 530d 200-nál még nem fogy el...Egyébként én ugyan így voltam ezzel, ahogy te! Amíg csak a benzinesek voltak én is aszittem hogy nincs ellenfél, aztán amikor kiderült a gyakorlatban, hogy az E53 3.0d kb 0.3-mal gyengébben gyorsul százra, talán érzésre nem ennyire, akkor kicsit elcsodálkoztam! Hidd el, hogy elég jól szedik ezek a dízelek a kullogóikat.
2012.05.02. 20:35
bmw520ds írta:Fourmi írta:MPowerPH írta:fj0d0r írta:Adatok a katalógusból.
A Pászát a sógorgyereké volt, valami chip volt rajta de hogy az ért-e valamit nem tudom, az hogy kevés van belőle meg hamar szétesik annak itt specko semmi jelentősége, 200-nál fogyott el, ezért tudtam elkerülni de addig jött. Ezt párszor lepróbáltuk, a kocsiban kb 500e km volt, és egy kis helyreigazítás: a 150 lovas verzió volt vs. 525i 192 Le! Ezt az indexes mondatot nem értem! De azért az 530d 200-nál még nem fogy el...Egyébként én ugyan így voltam ezzel, ahogy te! Amíg csak a benzinesek voltak én is aszittem hogy nincs ellenfél, aztán amikor kiderült a gyakorlatban, hogy az E53 3.0d kb 0.3-mal gyengébben gyorsul százra, talán érzésre nem ennyire, akkor kicsit elcsodálkoztam! Hidd el, hogy elég jól szedik ezek a dízelek a kullogóikat.
Hagyd már békén!Egyszer majd a jószerencse összehozza valami idiótával, aki ad neki, aztán majd rádöbben.
![]()
Nem a Hungaroringen, hanem harminc kilométeren két város közt...
Összegezve: 99% nem tud vezetni, sosincs baj a sor hattal, 6.5, de 8000 a fordulat és a nyomaték dísznek van.
Szerintem éljen a hitében békével.
Az itteni dízel tulajok nagy része nem ír olyan állításokat, amiket nem tud megmagyarázni, mert a " rakás kaki " ítélet, az röhej.
Az állandó turbó, magasnyomású, porlasztó csak egy lerágott, unalmas csont. Olyan, mint a csaj meg a csávó, akik smároltak és a fogszabályzó összeakadt, meg a betonkeverőt kezelő ürge szandijába bement a kavics és felemelte a lábát, rázta, a munkatársa meg rácsapott lapáttal a kezére, mert azt hitte a villany rázza...Ezt mindenki úgy meséli el, hogy látta, a szomszédban, a haveromnál történt. Azt már le sem írom, 300 ezresből komplett motort lehet venni, rajta ezekkel a kacatokkal.Persze, Taszáron nem volt ott ez a dízelgyilok autó igaz?
![]()
Én veszek egy 528i-t. Bár halkan megjegyezve, feltűnik, hogy Kövessyroli írására nincs egy pisszenés sem.![]()
Utolsó vélemény: azért hívjatok már fel egy-két komolyabb szerelőt és bontóst ezzel a hibátlan sor hat dologgal, hátha tudnak mesélni érdekes dolgokatÍgy korrekt. Mert ez oldalakon keresztül egy színvonaltalan, semmi bizonyítékkal alátámasztott, unalmas, értelmetlen, erőltetett, sehova sem vezető benzin-dízel fika.
Labiék és a többiek miatt, én sem szeretném a ha erről szólna napokig egy BMW fórum! Van chat, van pü. aztán lehet birkózni a témában még egy évet...
2012.05.02. 20:52
Na ekkor nyertem meg a csatámat fejben. Raktam egy bal indexet, ezt észlelve nekiállt előzni a karavánt...Én meg jobb index, fék és befordultam a reptérre. Na itt jön a kérdésem: Mit ér pár másodperc a katalógusban? Egy helyről indultunk, egy helyre érkeztünk Egy időben. Na puff neki...