![]() |
2014.02.12. 00:25
hamoriarpi írta:morv írta:Tomi.i írta:Bummer írta:gulyasalex írta:Sziasztok
Ha e39 530d-re nagy tárcsákat szeretnék tenni akkor a tárcsákon-betéteken kívül nyerget és munkahengert is kell cserélnem?
Tarcsa+betet+nyereg+nyeregtarto...de ha mar ott vagy menjen a jelado es a fekcso is...jah es ha nem ujat veszel akkor sanszos, h a munkahenger tomiteseket es esetleg a vezetostifteket es nyeregtarto csavarokat is cserelnem...persze csak gyarira...mar csak azert is mert ki tudja mit kapsz es milyen allapotban...1x torik bele...
Es persze alapos tisztitas kivul belul, ki tudja honnan van a hasznalt...bar ujban is lehet belul meglepi...:
Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el
Föf?kmunkahengert ?s szervodobot nem kell?Az egyezik mindegyik?
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről
Nemreg bongesztem a realoemet ez ugyben es arra jutottam, hogy mindegyik e39-ben megegyezik a fofekhenger es a rasegites. Azert mindenki csekkolja a sajat vin-je alapjan a cikkszamokat! Az en vinem alapjan a beszerelt fofekhenger es szervo volt szerelve pl M5-be is.
Ez nem igaz. Nekem mindkettőt cserélni kellett automatásításkor, tehát eleve nem lehet csak 1 tipus. Szervodobból is van szimpla és dupla is. Ezekre más-más főfékhenger való. 98/9 előtti és utáni sem egyezik meg.
2014.03.04. 17:22
2014.03.08. 23:06
nagy.matyika írta:Gyári ATE tárcsa és JURID betét jött le elölről a kocsiról. Az én vezetési stílusommal (visszafogott) meglehetősen gyorsan fogytak a betétek. Most ATE tárcsát és betétet kapott. A fékerő szerintem jobb és sokkal kevésbé kopik a betétÚgy gondolom nem hiába mondják, hogy 300 mm fölött csak ATE. Hátul maradt az ATE-JURID páros, mert arra még 60 ezer km-et ír és látszólag is van rajta még bőven, viszont ott korántsem kopik olyan szépen a tárcsa, mint elől. Hátul sokkal fényesebb a felülete
2014.03.09. 00:14
lepke írta:nagy.matyika írta:Gyári ATE tárcsa és JURID betét jött le elölről a kocsiról. Az én vezetési stílusommal (visszafogott) meglehetősen gyorsan fogytak a betétek. Most ATE tárcsát és betétet kapott. A fékerő szerintem jobb és sokkal kevésbé kopik a betétÚgy gondolom nem hiába mondják, hogy 300 mm fölött csak ATE. Hátul maradt az ATE-JURID páros, mert arra még 60 ezer km-et ír és látszólag is van rajta még bőven, viszont ott korántsem kopik olyan szépen a tárcsa, mint elől. Hátul sokkal fényesebb a felülete
Helo
A hátsó fék szinte csak arra szolgál hogy a kézifék betétnek legyen helye
2014.03.09. 00:31
2014.03.09. 07:47
lepke írta:nagy.matyika írta:Gyári ATE tárcsa és JURID betét jött le elölről a kocsiról. Az én vezetési stílusommal (visszafogott) meglehetősen gyorsan fogytak a betétek. Most ATE tárcsát és betétet kapott. A fékerő szerintem jobb és sokkal kevésbé kopik a betétÚgy gondolom nem hiába mondják, hogy 300 mm fölött csak ATE. Hátul maradt az ATE-JURID páros, mert arra még 60 ezer km-et ír és látszólag is van rajta még bőven, viszont ott korántsem kopik olyan szépen a tárcsa, mint elől. Hátul sokkal fényesebb a felülete
Helo
2014.03.09. 18:22
jlaci74 írta:lepke írta:nagy.matyika írta:Gyári ATE tárcsa és JURID betét jött le elölről a kocsiról. Az én vezetési stílusommal (visszafogott) meglehetősen gyorsan fogytak a betétek. Most ATE tárcsát és betétet kapott. A fékerő szerintem jobb és sokkal kevésbé kopik a betétÚgy gondolom nem hiába mondják, hogy 300 mm fölött csak ATE. Hátul maradt az ATE-JURID páros, mert arra még 60 ezer km-et ír és látszólag is van rajta még bőven, viszont ott korántsem kopik olyan szépen a tárcsa, mint elől. Hátul sokkal fényesebb a felülete
Helo
Cáfolnám...
Egy átlag elsőkerekesen talán igen, de egy - a páratlanul jó súlyelosztásáról híres - Bmw-n nem ...
2014.03.27. 00:53
barbrady írta:lepke írta:nagy.matyika írta:Gyári ATE tárcsa és JURID betét jött le elölről a kocsiról. Az én vezetési stílusommal (visszafogott) meglehetősen gyorsan fogytak a betétek. Most ATE tárcsát és betétet kapott. A fékerő szerintem jobb és sokkal kevésbé kopik a betétÚgy gondolom nem hiába mondják, hogy 300 mm fölött csak ATE. Hátul maradt az ATE-JURID páros, mert arra még 60 ezer km-et ír és látszólag is van rajta még bőven, viszont ott korántsem kopik olyan szépen a tárcsa, mint elől. Hátul sokkal fényesebb a felülete
Helo
Kevered a motorral, ott nem is használtam sosem
2014.04.08. 15:13
2014.04.08. 15:30
sirrudi írta:Sziasztok!
E61 nél első féktárcsa és betét csere lesz mi a vélemény (esetleg tapasztalat) a Textar termékeiről.
Előre is, köszi.
2014.04.08. 15:36
Haminda írta:sirrudi írta:Sziasztok!
E61 nél első féktárcsa és betét csere lesz mi a vélemény (esetleg tapasztalat) a Textar termékeiről.
Előre is, köszi.
e39en jól szolgálnak a betétek
Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el
2014.04.10. 12:45
2014.04.12. 17:03
Pzotyo írta:Nekem Mintex volt fenn az 530da-mon sose gőrbűlt el pedig volt használva asszem az a textar angol megfelelője talán
2014.09.22. 00:57
2014.09.22. 09:55
MPowerPH írta:Hali!
Rovid idon belul lejar a tarcsak elettartama az auton(E92 335D), es ugy gondoltam, hogy nem veszek ra gyari Bosch szettet, hanem kicsit erositek az egesz csomagon. Sokszor ugy erzem, hogy kicsit keveske az a fekrendszer, ami az auto alatt van, es ahogy neztem, a tesztek alatt is sokan megjegyeztek meg anno, foleg a konkurensekhez kepest. Az MTec drilled-grooved tarcsait neztem elore-hatra, plusz EBC padokat.(azt meg nem dontottem el, hogy black, green vagy redstuff) Van valakinek ezekkel tapasztalata? Tenyleg nagyon zajosak? Es itt nem csak a bejaratasi szakaszra gondolok. Mert sok olyat olvastam, hogy ezek a tarcsak+betetek eleg kellemetlen nyikorgast generalnak sok 1000km utan is, ami nem tul elegans.
2014.09.22. 11:48
2014.09.22. 16:56
Rovid idon belul lejar a tarcsak elettartama az auton(E92 335D), es ugy gondoltam, hogy nem veszek ra gyari Bosch szettet, hanem kicsit erositek az egesz csomagon. Sokszor ugy erzem, hogy kicsit keveske az a fekrendszer, ami az auto alatt van, es ahogy neztem, a tesztek alatt is sokan megjegyeztek meg anno, foleg a konkurensekhez kepest. Az MTec drilled-grooved tarcsait neztem elore-hatra, plusz EBC padokat.(azt meg nem dontottem el, hogy black, green vagy redstuff) Van valakinek ezekkel tapasztalata? Tenyleg nagyon zajosak? Es itt nem csak a bejaratasi szakaszra gondolok. Mert sok olyat olvastam, hogy ezek a tarcsak+betetek eleg kellemetlen nyikorgast generalnak sok 1000km utan is, ami nem tul elegans.
2014.09.22. 19:38
morv írta:MPowerPH írta:Hali!
A yellowstuff kimaradt a felsorolasbol![]()
En azt hallottam valahol, hogy a furt tarcsak hajlamosak a repedesre, ez igaz lehet?
2014.11.08. 00:28
2015.07.12. 19:04