Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E60

2013.06.23. 01:03

E60/61 titkos menü elérése

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 2 Baloghgy, lepke
Értékelés: 9.52%

2013.06.29. 00:15

hamoriarpi írta:E60/61 titkos menü elérése

Helo
Köszönjűk az információt :franko: :franko: :franko:

2013.07.02. 08:12

Szép napot mindenkinek!

Szeged környékén keresek megbízható embert aki E60-et tud programozni. Magyarítani szeretném és a váltót kellene újraprogramozni (néha ránt). Vagy Pesten aki egyeztetés után "röptében" megcsinálja. Azaz meg várnám.

Üdv: DDL

2013.07.02. 09:10

ddl72 írta:Szép napot mindenkinek!

Szeged környékén keresek megbízható embert aki E60-et tud programozni. Magyarítani szeretném és a váltót kellene újraprogramozni (néha ránt). Vagy Pesten aki egyeztetés után "röptében" megcsinálja. Azaz meg várnám.

Pesten Maszika valahol meg találod az oldalon a számát.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.07.02. 20:52

admin írta:
ddl72 írta:Szép napot mindenkinek!

Pesten Maszika valahol meg találod az oldalon a számát.

Kösz!

2013.07.06. 18:50

Van a fórumon valakinek e60 520i-je? Illetve van valami nyomós oka annak, hogy alig vannak eladók?
Köszi előre is.

2013.07.06. 22:16

Haminda írta:Van a fórumon valakinek e60 520i-je? Illetve van valami nyomós oka annak, hogy alig vannak eladók?
Köszi előre is.

Festo nyuzot egyet éveken keresztül semi motorikus baja nem volt de ha erre jár le írja.

2013.07.07. 03:00

Haminda írta:Van a fórumon valakinek e60 520i-je? Illetve van valami nyomós oka annak, hogy alig vannak eladók?
Köszi előre is.

A vőjelöltnek van egy :roker:

2013.07.08. 15:09

Hallott mar valaki isofix utolagos beepiteserol E60-ba?
Csinalta mar valaki? Erdekes, hogy ez nem volt resze az alapfelszereltsegnek E60-ban...
:facepalm:

2013.07.08. 18:50

lepke írta:

Helo

Te ebből értettél valamit Zoli? Én nem is látom mit csinál. :shock:
Inkább szervízbe vinné csórikám, mert egy tank 400km-re elég, (ráadásul diesel ahogy nézem, az M5 elmegy 550km-et) és világit a motor ikon. :facepalm:
Én MuhaAtival értek egyet, soha nem néztem a titkos menüt, nézegessék vagy diagolják ki a szervízben ha baja van. Amúgy meg minek nézegessem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: muhaati
Értékelés: 4.76%

2013.07.08. 21:04

LeviM5 írta:
lepke írta:

Helo

Inkább szervízbe vinné csórikám, mert egy tank 400km-re elég, (ráadásul diesel ahogy nézem, az M5 elmegy 550km-et) és világit a motor ikon. :facepalm:
Én MuhaAtival értek egyet, soha nem néztem a titkos menüt, nézegessék vagy diagolják ki a szervízben ha baja van. Amúgy meg minek nézegessem.

Önkéntesen soha senki nem fogja nézegetni egyik szervízben sem, hogy terhelten/terheletlenül/álló helyben mennyi a vízhőfok.
Az enyémben is ki tudja mióta volt rossz a termosztát és a folytószelep. Azóta nem volt DPF regeneráció.
Hibakódot egyik sem dob...
Innentől vágható, hogy szervízben mennyit foglalkoznak vele.
Nem egyedi eset az enyém. Szinte midenkinek rossz az EGR termosza. Úgyanúgy bekódoltan elromló alkatrész, mint a főtemgely szíjtárcsa.

2013.07.08. 21:45

hamoriarpi írta:
LeviM5 írta:
lepke írta:

Helo

Önkéntesen soha senki nem fogja nézegetni egyik szervízben sem, hogy terhelten/terheletlenül/álló helyben mennyi a vízhőfok.
Az enyémben is ki tudja mióta volt rossz a termosztát és a folytószelep. Azóta nem volt DPF regeneráció.
Nem egyedi eset az enyém. Szinte midenkinek rossz az EGR termosza. Úgyanúgy bekódoltan elromló alkatrész, mint a főtemgely szíjtárcsa.

A DPF minden 500 km után regenerál elvileg, szenzorhiba esetén sűrűbben (így mondta valahogy 204d1 Miki :oops: )

A titkos menü tényleg arra jó, hogy a termosztátokat le lehessen csekkolni, mindenféle kábel nélkül. Ha folyamatosan "hideg" üzemben megy a motor, a sűrű regenerációval megöli szép lassan a DPF-et.
A szíjtárcsa már az E39-nél is ugyanilyen volt. Hogy durvábbat mondjak: a benzinesekben is van, és ugyanúgy elfogy egy idő után. Sőt a benzinesekben is oda lesz egy idő után a kéttömegű lendkerék, nekem most pl. az E32 váltómban épp 275 ezernél kezd odalenni...

A régebbiekben még volt anyag mendemonda is megdől, ha ugyanannyi kilómétert nyúzza az emberfia, mint a mostaniakat. :szerintem

2013.07.08. 21:50

kzolee írta:
hamoriarpi írta:
LeviM5 írta:
lepke írta:

Helo

A DPF minden 500 km után regenerál elvileg, szenzorhiba esetén sűrűbben (így mondta valahogy 204d1 Miki :oops: )

A titkos menü tényleg arra jó, hogy a termosztátokat le lehessen csekkolni, mindenféle kábel nélkül. Ha folyamatosan "hideg" üzemben megy a motor, a sűrű regenerációval megöli szép lassan a DPF-et.
A szíjtárcsa már az E39-nél is ugyanilyen volt. Hogy durvábbat mondjak: a benzinesekben is van, és ugyanúgy elfogy egy idő után. Sőt a benzinesekben is oda lesz egy idő után a kéttömegű lendkerék, nekem most pl. az E32 váltómban épp 275 ezernél kezd odalenni...

A régebbiekben még volt anyag mendemonda is megdől, ha ugyanannyi kilómétert nyúzza az emberfia, mint a mostaniakat. :szerintem

Folytószelep nélkül nincs regen., mert folytás nélkül nem tud hőmérsékletet emelni a DPF. Vész-regen 2500-anként van tudtommal.

2013.07.08. 21:53

tomi1000 írta:Hallott mar valaki isofix utolagos beepiteserol E60-ba?
Csinalta mar valaki? Erdekes, hogy ez nem volt resze az alapfelszereltsegnek E60-ban...
:facepalm:

Szerintem a komplett hátsó támlát cserélni kell, mert abban vannak a kis "ablakok" a rögzítési pontoknak. Íme az enyém, a flakonok mögött van pont az isofix egyik "ablaka" :

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: tomi1000

2013.07.08. 22:00

hamoriarpi írta:Folytószelep nélkül nincs regen., mert folytás nélkül nem tud hőmérsékletet emelni a DPF. Vész-regen 2500-anként van tudtommal.

Folytószelep nélkül nincs autókázás. Az minden üzemanyag-levegő keverékkel üzemelő gépkocsiba kell. Azzal szabályozzuk a bejutó levgő mennyiségét. :mrgreen:

2013.07.08. 22:04

kzolee írta:
hamoriarpi írta:Folytószelep nélkül nincs regen., mert folytás nélkül nem tud hőmérsékletet emelni a DPF. Vész-regen 2500-anként van tudtommal.

Folytószelep nélkül nincs autókázás. Az minden üzemanyag-levegő keverékkel üzemelő gépkocsiba kell. Azzal szabályozzuk a bejutó levgő mennyiségét. :mrgreen:

Kivéve 645/745 motort. :D

2013.07.08. 22:13

kzolee írta:

Benzinesnél igen.

2013.07.08. 22:14

Gallaca írta:
kzolee írta:

Kivéve 645/745 motort. :D

Miért is? :roll:

--- 745i ---

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kzolee 2013.07.08. 22:15-kor.

2013.07.08. 22:14

hamoriarpi írta:
kzolee írta:

Benzinesnél igen.

Igen, arra gondoltam. :kalapács :kalapács

2013.07.08. 22:17

Érdekes ez a fojtószelep nélküli, Valvetronic vezérlés, az alábbi típusoknál írják:
BMW 316i LCI (E46), 316ti (E46), 318Ci (E46), 318Ci LCI (E46), 318ti (E46), 735i (E65), 735Li A (E66), 540i (E60), 540 M LCI (E60), 540i M (F10), 540i A (F10), 740i A LCI (E658), 740Li A LCI (E66), X5 4.4i LCI (E53), 545i (E60), 545i (E61), 645Ci (E63), 645Ci (E64), 745i A (E65), 745Li A (E66), X5 4.8is LCI (E53), X5 4.8i A (E70), 550i (E60), 550M LCI (E60), 550i (E61), 550 M LCI (E61), 550i M (F10), 550i A (F10), 650i (E63), 650i M LCI (E63), 650i A LCI (E63), 650i (E64), 650i M-DCT (E64), 650i A LCI (E64), 750i A LCI (E65), 750Li A LCI (E66)

http://autotechnika.hu/diagnosztika-jav ... html?print

A fojtószelepre a tankszellőztetéshez és a forgattyúház szellőztetéshez és a katalizátor melegítéséhez van szükség.
Ha a motor elérte az üzemi hőmérsékletét, a rendszer kb. 60 s múlva átáll a fojtószelep nélküli üzemmódra (teljesen nyitott fojtószelepállás).

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Hozzászólás küldése

VigLink badge