![]() |
2013.06.23. 01:03
2013.06.29. 00:15
2013.07.02. 08:12
2013.07.02. 09:10
ddl72 írta:Szép napot mindenkinek!
Szeged környékén keresek megbízható embert aki E60-et tud programozni. Magyarítani szeretném és a váltót kellene újraprogramozni (néha ránt). Vagy Pesten aki egyeztetés után "röptében" megcsinálja. Azaz meg várnám.
Üdv: DDL
2013.07.02. 20:52
admin írta:ddl72 írta:Szép napot mindenkinek!
Szeged környékén keresek megbízható embert aki E60-et tud programozni. Magyarítani szeretném és a váltót kellene újraprogramozni (néha ránt). Vagy Pesten aki egyeztetés után "röptében" megcsinálja. Azaz meg várnám.
Üdv: DDL
Pesten Maszika valahol meg találod az oldalon a számát.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
2013.07.06. 18:50
2013.07.06. 22:16
Haminda írta:Van a fórumon valakinek e60 520i-je? Illetve van valami nyomós oka annak, hogy alig vannak eladók?
Köszi előre is.
2013.07.07. 03:00
Haminda írta:Van a fórumon valakinek e60 520i-je? Illetve van valami nyomós oka annak, hogy alig vannak eladók?
Köszi előre is.
2013.07.08. 15:09
2013.07.08. 18:50
2013.07.08. 21:04
LeviM5 írta:
Te ebből értettél valamit Zoli? Én nem is látom mit csinál.![]()
Inkább szervízbe vinné csórikám, mert egy tank 400km-re elég, (ráadásul diesel ahogy nézem, az M5 elmegy 550km-et) és világit a motor ikon.![]()
Én MuhaAtival értek egyet, soha nem néztem a titkos menüt, nézegessék vagy diagolják ki a szervízben ha baja van. Amúgy meg minek nézegessem.
2013.07.08. 21:45
hamoriarpi írta:LeviM5 írta:
Inkább szervízbe vinné csórikám, mert egy tank 400km-re elég, (ráadásul diesel ahogy nézem, az M5 elmegy 550km-et) és világit a motor ikon.![]()
Én MuhaAtival értek egyet, soha nem néztem a titkos menüt, nézegessék vagy diagolják ki a szervízben ha baja van. Amúgy meg minek nézegessem.
Önkéntesen soha senki nem fogja nézegetni egyik szervízben sem, hogy terhelten/terheletlenül/álló helyben mennyi a vízhőfok.
Az enyémben is ki tudja mióta volt rossz a termosztát és a folytószelep. Azóta nem volt DPF regeneráció.
Hibakódot egyik sem dob...
Innentől vágható, hogy szervízben mennyit foglalkoznak vele.
Nem egyedi eset az enyém. Szinte midenkinek rossz az EGR termosza. Úgyanúgy bekódoltan elromló alkatrész, mint a főtemgely szíjtárcsa.
2013.07.08. 21:50
kzolee írta:hamoriarpi írta:LeviM5 írta:
Önkéntesen soha senki nem fogja nézegetni egyik szervízben sem, hogy terhelten/terheletlenül/álló helyben mennyi a vízhőfok.
Az enyémben is ki tudja mióta volt rossz a termosztát és a folytószelep. Azóta nem volt DPF regeneráció.
Hibakódot egyik sem dob...
Innentől vágható, hogy szervízben mennyit foglalkoznak vele.
Nem egyedi eset az enyém. Szinte midenkinek rossz az EGR termosza. Úgyanúgy bekódoltan elromló alkatrész, mint a főtemgely szíjtárcsa.
A DPF minden 500 km után regenerál elvileg, szenzorhiba esetén sűrűbben (így mondta valahogy 204d1 Miki)
A titkos menü tényleg arra jó, hogy a termosztátokat le lehessen csekkolni, mindenféle kábel nélkül. Ha folyamatosan "hideg" üzemben megy a motor, a sűrű regenerációval megöli szép lassan a DPF-et.
A szíjtárcsa már az E39-nél is ugyanilyen volt. Hogy durvábbat mondjak: a benzinesekben is van, és ugyanúgy elfogy egy idő után. Sőt a benzinesekben is oda lesz egy idő után a kéttömegű lendkerék, nekem most pl. az E32 váltómban épp 275 ezernél kezd odalenni...
A régebbiekben még volt anyag mendemonda is megdől, ha ugyanannyi kilómétert nyúzza az emberfia, mint a mostaniakat.
2013.07.08. 21:53
tomi1000 írta:Hallott mar valaki isofix utolagos beepiteserol E60-ba?
Csinalta mar valaki? Erdekes, hogy ez nem volt resze az alapfelszereltsegnek E60-ban...
2013.07.08. 22:00
hamoriarpi írta:Folytószelep nélkül nincs regen., mert folytás nélkül nem tud hőmérsékletet emelni a DPF. Vész-regen 2500-anként van tudtommal.
2013.07.08. 22:04
kzolee írta:hamoriarpi írta:Folytószelep nélkül nincs regen., mert folytás nélkül nem tud hőmérsékletet emelni a DPF. Vész-regen 2500-anként van tudtommal.
Folytószelep nélkül nincs autókázás. Az minden üzemanyag-levegő keverékkel üzemelő gépkocsiba kell. Azzal szabályozzuk a bejutó levgő mennyiségét.
2013.07.08. 22:13
kzolee írta:hamoriarpi írta:Folytószelep nélkül nincs regen., mert folytás nélkül nem tud hőmérsékletet emelni a DPF. Vész-regen 2500-anként van tudtommal.
Folytószelep nélkül nincs autókázás. Az minden üzemanyag-levegő keverékkel üzemelő gépkocsiba kell. Azzal szabályozzuk a bejutó levgő mennyiségét.
2013.07.08. 22:14
Gallaca írta:kzolee írta:hamoriarpi írta:Folytószelep nélkül nincs regen., mert folytás nélkül nem tud hőmérsékletet emelni a DPF. Vész-regen 2500-anként van tudtommal.
Kivéve 645/745 motort.
2013.07.08. 22:14
hamoriarpi írta:kzolee írta:hamoriarpi írta:Folytószelep nélkül nincs regen., mert folytás nélkül nem tud hőmérsékletet emelni a DPF. Vész-regen 2500-anként van tudtommal.
Benzinesnél igen.
2013.07.08. 22:17