![]() |
2017.05.15. 18:21
2017.05.16. 20:19
2017.05.17. 13:07
2017.05.17. 13:15
2017.05.17. 17:05
csiza1 írta:Üdv! A következő a problémám. A kocsi E61 530D Touring 2005-ös. A kulcs csak úgy hajlandó nyitni-zárni, ha nagyon közel tartom a tető csomagtér felőli oldalához. Tudom, hogy ott a jeladó, de miért lehet ez a probléma. Akksi cserélve lett y kulcsban, tehát azt én, mint hozzá nem értő kizártam, hogy gyenge a jel. Köszönöm.
2017.05.17. 21:16
hamoriarpi írta:csiza1 írta:Üdv! A következő a problémám. A kocsi E61 530D Touring 2005-ös. A kulcs csak úgy hajlandó nyitni-zárni, ha nagyon közel tartom a tető csomagtér felőli oldalához. Tudom, hogy ott a jeladó, de miért lehet ez a probléma. Akksi cserélve lett y kulcsban, tehát azt én, mint hozzá nem értő kizártam, hogy gyenge a jel. Köszönöm.
Beázott jelerősítő vagy kábeltörés vagy mindkettő. Pár 1000 és 140 ezer közti összegből javítható.
2017.05.17. 21:28
csiza1 írta:hamoriarpi írta:csiza1 írta:Üdv! A következő a problémám. A kocsi E61 530D Touring 2005-ös. A kulcs csak úgy hajlandó nyitni-zárni, ha nagyon közel tartom a tető csomagtér felőli oldalához. Tudom, hogy ott a jeladó, de miért lehet ez a probléma. Akksi cserélve lett y kulcsban, tehát azt én, mint hozzá nem értő kizártam, hogy gyenge a jel. Köszönöm.
Beázott jelerősítő vagy kábeltörés vagy mindkettő. Pár 1000 és 140 ezer közti összegből javítható.
Maga az erősítő az javítható?
2017.05.18. 16:58
csiza1 írta:hamoriarpi írta:csiza1 írta:Üdv! A következő a problémám. A kocsi E61 530D Touring 2005-ös. A kulcs csak úgy hajlandó nyitni-zárni, ha nagyon közel tartom a tető csomagtér felőli oldalához. Tudom, hogy ott a jeladó, de miért lehet ez a probléma. Akksi cserélve lett y kulcsban, tehát azt én, mint hozzá nem értő kizártam, hogy gyenge a jel. Köszönöm.
Maga az erősítő ...
2017.05.18. 19:40
2017.05.31. 18:34
2017.05.31. 19:17
2017.05.31. 19:29
Zsolt írta:Sziasztok!
Tudom, elsőként diag, de az most nincs a közelemben.Találkoztatok már hasonlóval? (525D)
Gyönyörűen működik az autó, de ha kis fordulatról kezdek felgyorsítani magasabb fokozatokban (5-6), akkor addig nagyon jól húz, míg a gázt el nem veszem. Ha újra gázt adok, akkor késlekedve vagy csak gyengébben gyorsul az autó. Ha közben van egy váltás, és újabb padlógáz például, akkor a következő gáz-elvételig megint teljes erővel húz. Szóval ha gyorsítást gáz-elvétellel megszakítom, akkor utána már nincs meg az a teljesítmény, vagy csak lassan érkezik. (de ~2500 fordulat felett szabályzásig is hibátlanul, gyönyörűen húz). Mintha a gázpedál-állás változásra nem lineárisan reagálna az autó. (Egy hete ellenőriztem, nem volt hibakód, porlasztó korrekciók melegen is 0,5 alatt, DPF ellennyomás alapjáraton 4-5mbar, motornak csodaszép hangja van...)
Érdekelne a véleményetek, hisz szeretünk ezekről beszélgetni.(Légtömeg-mérőt lehúztam, remélem nem okoztam vele bajt, de semmi változás nem történt. Lehet, hogy a turbo-geometria nyitásával függhet össze?).
2017.05.31. 20:25
Köszi a tippet, gondoltam erre én is (végül is okozhat töltőnyomás-vesztést, ha szorul vagy nem jól működik, nyitva marad, stb). Le szabadna húzni róla a vákuum-csövet egy próbakör erejéig?bendegúz írta:EGR esetleg? Nekem akkor torpant, mikor az EGR vezérlője szarakodott. Bár ez 20d, de lehet.Zsolt írta:Sziasztok!
Tudom, elsőként diag, de az most nincs a közelemben.Találkoztatok már hasonlóval? (525D)
Gyönyörűen működik az autó, de ha kis fordulatról kezdek felgyorsítani magasabb fokozatokban (5-6), akkor addig nagyon jól húz, míg a gázt el nem veszem. Ha újra gázt adok, akkor késlekedve vagy csak gyengébben gyorsul az autó. Ha közben van egy váltás, és újabb padlógáz például, akkor a következő gáz-elvételig megint teljes erővel húz. Szóval ha gyorsítást gáz-elvétellel megszakítom, akkor utána már nincs meg az a teljesítmény, vagy csak lassan érkezik. (de ~2500 fordulat felett szabályzásig is hibátlanul, gyönyörűen húz). Mintha a gázpedál-állás változásra nem lineárisan reagálna az autó. (Egy hete ellenőriztem, nem volt hibakód, porlasztó korrekciók melegen is 0,5 alatt, DPF ellennyomás alapjáraton 4-5mbar, motornak csodaszép hangja van...)
Érdekelne a véleményetek, hisz szeretünk ezekről beszélgetni.(Légtömeg-mérőt lehúztam, remélem nem okoztam vele bajt, de semmi változás nem történt. Lehet, hogy a turbo-geometria nyitásával függhet össze?).
2017.05.31. 21:12
Zsolt írta:Köszi a tippet, gondoltam erre én is (végül is okozhat töltőnyomás-vesztést, ha szorul vagy nem jól működik, nyitva marad, stb). Le szabadna húzni róla a vákuum-csövet egy próbakör erejéig?bendegúz írta:EGR esetleg? Nekem akkor torpant, mikor az EGR vezérlője szarakodott. Bár ez 20d, de lehet.Zsolt írta:Sziasztok!
(jövő héten már lesz diagom, max kitörlöm majd a begyűjtött hibakódokat)
2017.05.31. 21:19
Rendben, akkor ezzel is kalkulálok. Mikor izzítógyertyákat cseréltem, akkor a vákuum-csöveket is kiszórtam, ezek talán rendben vannak (bár a turbóhoz vezetőt nem cseréltem). Milyen paramétereket kellett vizsgálnod-figyelned? Ez a druckwandler is a szívósor alatt van, ha jól emlékszem.NagyMatyas írta:Élőadatokat kéne megnézned szerintem. Én is ezzel küzdöttem egy ideig. Át kellett vákuum csövezni a kocsit + druckwandler csere. Élőadatok elég szemléletesen megmutatták, hogy amikor elfogy a vákuum, akkor 5 mp-t késik a töltőnyomás.Zsolt írta:Köszi a tippet, gondoltam erre én is (végül is okozhat töltőnyomás-vesztést, ha szorul vagy nem jól működik, nyitva marad, stb). Le szabadna húzni róla a vákuum-csövet egy próbakör erejéig?bendegúz írta:EGR esetleg? Nekem akkor torpant, mikor az EGR vezérlője szarakodott. Bár ez 20d, de lehet.Zsolt írta:Sziasztok!
2017.05.31. 22:02
Zsolt írta:Rendben, akkor ezzel is kalkulálok. Mikor izzítógyertyákat cseréltem, akkor a vákuum-csöveket is kiszórtam, ezek talán rendben vannak (bár a turbóhoz vezetőt nem cseréltem). Milyen paramétereket kellett vizsgálnod-figyelned? Ez a druckwandler is a szívósor alatt van, ha jól emlékszem.NagyMatyas írta:Élőadatokat kéne megnézned szerintem. Én is ezzel küzdöttem egy ideig. Át kellett vákuum csövezni a kocsit + druckwandler csere. Élőadatok elég szemléletesen megmutatták, hogy amikor elfogy a vákuum, akkor 5 mp-t késik a töltőnyomás.Zsolt írta:Köszi a tippet, gondoltam erre én is (végül is okozhat töltőnyomás-vesztést, ha szorul vagy nem jól működik, nyitva marad, stb). Le szabadna húzni róla a vákuum-csövet egy próbakör erejéig?bendegúz írta:EGR esetleg? Nekem akkor torpant, mikor az EGR vezérlője szarakodott. Bár ez 20d, de lehet.Zsolt írta:Sziasztok!
Ha van hozzá affinitásod, akkor egy óra alatt ki fogod tudni szűrni, hogy mi a gond. Javaslom továbbá egy vákuum mérő óra beszerzését is, azzal le tudod ellenőrizni a vákuumpumpád állapotát, illetve meg tudod nézni, hogy van-e bármekkora mértékű vákuum veszteség, hogyha leállítod az autót.
2017.05.31. 22:25
NagyMatyas írta:Rendben, akkor ezzel is kalkulálok. Mikor izzítógyertyákat cseréltem, akkor a vákuum-csöveket is kiszórtam, ezek talán rendben vannak (bár a turbóhoz vezetőt nem cseréltem). Milyen paramétereket kellett vizsgálnod-figyelned? Ez a druckwandler is a szívósor alatt van, ha jól emlékszem.Zsolt írta:Élőadatokat kéne megnézned szerintem. Én is ezzel küzdöttem egy ideig. Át kellett vákuum csövezni a kocsit + druckwandler csere. Élőadatok elég szemléletesen megmutatták, hogy amikor elfogy a vákuum, akkor 5 mp-t késik a töltőnyomás.NagyMatyas írta:Köszi a tippet, gondoltam erre én is (végül is okozhat töltőnyomás-vesztést, ha szorul vagy nem jól működik, nyitva marad, stb). Le szabadna húzni róla a vákuum-csövet egy próbakör erejéig?Zsolt írta:EGR esetleg? Nekem akkor torpant, mikor az EGR vezérlője szarakodott. Bár ez 20d, de lehet.bendegúz írta:[quote="Zsolt"]Sziasztok!
Ha van hozzá affinitásod, akkor egy óra alatt ki fogod tudni szűrni, hogy mi a gond. Javaslom továbbá egy vákuum mérő óra beszerzését is, azzal le tudod ellenőrizni a vákuumpumpád állapotát, illetve meg tudod nézni, hogy van-e bármekkora mértékű vákuum veszteség, hogyha leállítod az autót.[/quote]2017.05.31. 22:36
2017.06.01. 08:10
Zsolt írta:Köszi az infókat. Ezzel a témával megint jobban megismerkedem, mint szeretnék...![]()
A kipufogó csonkom még gyári (sajna lemez). Bízom benne, hogy nem az okozza a problémát (talán a változatos és rendszertelen teljesítményvesztés miatt erre kisebb is az esély). Akkor belehúzok, holnap hibakód olvasás-törlés, meg lebontom az alját, és ellenőrzöm a kipufogócsonkot is. A turbórendszer tömítettségét szintén kizárnám (egy tömítés volt eddig rossz, azt cseréltem). Sehol semmi olajfolyás vagy olajsár, porszáraz minden. Ha a kipufogócsonk a problémás, annak a látható kifújáson kívül lenne bármilyen jele? Semmilyen oda nem illő zajt nem hallottam eddig.
Nem vagyunk egyformák. 2017.06.01. 11:16
NagyMatyas írta:Zsolt írta:Köszi az infókat. Ezzel a témával megint jobban megismerkedem, mint szeretnék...![]()
A kipufogó csonkom még gyári (sajna lemez). Bízom benne, hogy nem az okozza a problémát (talán a változatos és rendszertelen teljesítményvesztés miatt erre kisebb is az esély). Akkor belehúzok, holnap hibakód olvasás-törlés, meg lebontom az alját, és ellenőrzöm a kipufogócsonkot is. A turbórendszer tömítettségét szintén kizárnám (egy tömítés volt eddig rossz, azt cseréltem). Sehol semmi olajfolyás vagy olajsár, porszáraz minden. Ha a kipufogócsonk a problémás, annak a látható kifújáson kívül lenne bármilyen jele? Semmilyen oda nem illő zajt nem hallottam eddig.
Hallanád azt.![]()
Egyébként, nekem nem írt be hibakódot a lehúzott légtömegmérő, de még a lehúzott EGR sem.Nem vagyunk egyformák.