Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: SSS avagy programozás DISV44 után

2016.06.07. 20:40

rockerekhu írta:Csak anyi hogy ha egy regen telepitet op rendszer van a gepen akkor a winfos nem szereti dist.tudom hogy fut ssdn a dis ha 7.3.0 ediabasal.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tudod mi az az ssd? Az ediabas-hoz sincs köze.

Tapatalk

SSS avagy programozás DISV44 után

2016.06.07. 20:53

barbrady írta:
Tudod mi az az ssd? Az ediabas-hoz sincs köze.

Tapatalk

Igen tudom mi az ssd,ediabas 6.4.7 dis vmware nem kezeli ha ssdre van telepitve.Azert egy par koleganak segitetem feltelepiteni a inpa dist,;)

2016.06.07. 21:45

rockerekhu írta:Igen tudom mi az ssd,ediabas 6.4.7 dis vmware nem kezeli ha ssdre van telepitve.Azert egy par koleganak segitetem feltelepiteni a inpa dist,;)

A régi ediabasok 32 bites oprendszerrel működnek, a legutolsó pedig 64 bitessel. Ennyi köze van az oprendszerhez. Az ssd-hez semmi.

Tapatalk

2016.06.07. 21:48

barbrady írta:A régi ediabasok 32 bites oprendszerrel működnek, a legutolsó pedig 64 bitessel. Ennyi köze van az oprendszerhez. Az ssd-hez semmi.

Tapatalk

Szerintem hagyuk ezt mert a regi megy 64 bites rendszeren.csak kell hozza egy par file.

2016.06.07. 21:54

rockerekhu írta:Szerintem hagyuk ezt mert a regi megy 64 bites rendszeren.csak kell hozza egy par file.

Ahogy gondolod.

Tapatalk

2016.06.09. 18:43

rockerekhu írta:sss fut mint a dis virtualban de nem stabil

Ezt tapasztalatbol tudom, egy motorvezerlombe fajt :(

2016.06.10. 09:55

Sziasztok,

DRL-nek szerettem volna felprogramozni a refimet 03-as értékü fényerövel (20,39%).
Sikerült csatlakoznom az LCM-hez, kiolvastam belöle a beállításokat az FSW_PSW.TRC-be.
Átírtam a "GED_FL_ALS_DRL" értéket "aktiv"-ra a "nicht_aktiv" értékről és a "FL_DIMMUNG_ALS_DRL" 01-es értékét 03-ra.
A módosított .TRC-t átmentettem a .MAN kiterjesztésübe, majd felprogramoztam az új értékekkel az LCM-met, amely az NCS expert szerint sikeres volt.
Ezután párszor megvillogtatta az LCM a tompítottakat, de a folyamat befejezése után a refi nem kezdett el világítani. A board kiírta, hogy SELF-LEVELING SUSP. INAKTIV,
de ez a hiba eltünt a kulcs kivétele és ismételt gyújtásra álítás után, valamint hibakódot se tárolt se az LCM, se az EHC.
A lényeg, hogy ismételtem kiolvastam az LCM-et, és az elöbb említett átírt beállítások ugyan azon az értéken voltak, mint a módosítás elött, azaz a "GED_FL_ALS_DRL" nicht_aktiv, az "FL_DIMMUNG_ALS_DRL" pedig wert_01-en volt (0%).

Na, vajon ez mitöl lehet? Nem hiszem, hogy én csináltam volna valamit rosszul, esetleg írásvédett lenne az LCM? Sem angol, Sem német fórumon nem találtam hasonló hibajelenséget :facepalm:

:help2 :sírás:

2016.08.29. 21:00

atesz155 írta:Sziasztok,

DRL-nek szerettem volna felprogramozni a refimet 03-as értékü fényerövel (20,39%).
Sikerült csatlakoznom az LCM-hez, kiolvastam belöle a beállításokat az FSW_PSW.TRC-be.......

:help2 :sírás:

Juhúúúú, sikerült :roker: :roker: :mrgreen:

Kép

2017.02.18. 16:37

Sziasztok, nem tudom jó helyre írom e de hátha valaki tud válaszolni!
A következő okosítás kivitelezhető-e: e90 xenonos, a lámpa automata állásában és csak akkor ha nem aktív a tompított, akkor világítson a helyzetjelző elől! Ez kivitelezhető valamilyen programozással?
Köszi
Gábor

2017.02.18. 23:01

Gabesz81 írta:Sziasztok, nem tudom jó helyre írom e de hátha valaki tud válaszolni!
A következő okosítás kivitelezhető-e: e90 xenonos, a lámpa automata állásában és csak akkor ha nem aktív a tompított, akkor világítson a helyzetjelző elől! Ez kivitelezhető valamilyen programozással?
Köszi
Gábor

Akkor csak kapcsold be a helyzetjelzot ;)amugy igen de akkor kikapcsolod a tompitotat,es az nem fog automatan mukodni.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2017.03.16. 13:11

Sziasztok!

Lehet nem jó helyre írom (meg lehet volt már máshol):
Face előtti e39 kap face első-hátsó lámpákat.
Kell programozni az LCM-et? - külföldi fórumokon olvastam, hogy hideg/meleg check-et kell kikapcsolni és kész.
Máshol azt olvastam, hogy van olyan lehetőség, hogy LED lámpa aktív, de az csak LCM4-től, nekem pedig szerintem csak 3 van.

Mi az igazság? :)
Mit/Miket kell programozni pontosan és mivel/mikkel lehet megcsinálni?
(BMW scannerem van - nem láttam olyat hogy LED az LCM-ben, NCS expert-el még nem foglalkoztam, de ha csak azzal lehet megcsinálni, akkor beleásom magam)

Sajnos nem kaptam egyértelmű választ még sehol.
A lámpák nincsenek még bent.

Köszönöm

2017.03.16. 14:24

Cxgrav írta:Sziasztok!

Lehet nem jó helyre írom (meg lehet volt már máshol):
Face előtti e39 kap face első-hátsó lámpákat.
Kell programozni az LCM-et? - külföldi fórumokon olvastam, hogy hideg/meleg check-et kell kikapcsolni és kész.
Máshol azt olvastam, hogy van olyan lehetőség, hogy LED lámpa aktív, de az csak LCM4-től, nekem pedig szerintem csak 3 van.

Mi az igazság? :)
Mit/Miket kell programozni pontosan és mivel/mikkel lehet megcsinálni?
(BMW scannerem van - nem láttam olyat hogy LED az LCM-ben, NCS expert-el még nem foglalkoztam, de ha csak azzal lehet megcsinálni, akkor beleásom magam)

Sajnos nem kaptam egyértelmű választ még sehol.
A lámpák nincsenek még bent.

Köszönöm

Lampa topiccban megtalalod a valaszt retrofit az kell a lampa beepites hez,es ha jol tudom a kasztnit is kell faragni a hatso lampaknal,programozni nem kell csak a tesztet kell kikapcsolni.de olvasd vegig a lampa topicot.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2017.10.02. 11:12

Sziasztok!

Kérhetek valakitől egy működő SSS Progman v32 vagy 34-et?
Olyan kellene ami mentes a 12.4V-os problémától.

Sajnos az enyémmel hiába küzdöttem, felment a changes.iso is, hiába, teminál 30-on még mindig 12.4V

Jó lenne egy komplett Vmware image, ha megoldható.
Vm ver: 6.1
Lan:192.168.68.X

Kösz'

2017.10.02. 14:58

imi36 írta:Sziasztok!

Sajnos az enyémmel hiába küzdöttem, felment a changes.iso is, hiába, teminál 30-on még mindig 12.4V

Kösz'

Azért nem engedi mert töltöre kéne rakni a kocsit egy olyan töltövel ami 14.2 stabilan tölt és legalabb 40AH,amig ez nincs addig nem fogod tudni semelyik programal programzni.

2017.10.02. 15:15

rockerekhu írta:

Kösz'

Azért nem engedi mert töltöre kéne rakni a kocsit egy olyan töltövel ami 14.2 stabilan tölt és legalabb 40AH,amig ez nincs addig nem fogod tudni semelyik programal programzni.

Ez érdekes... Elettro Start 310-es akkumulátortöltőre van feltéve.
Ezek a paraméterei:
Item START 310
Input Voltage 1x230V 50/60 Hz
Charge voltage 12-24V
Charge/start current eff. 32 / 310 A
Charge adjustments n. 4
Installation power 2,5 kW
Conventional charge current arithm
EN 60335-2-29 20 A
Conventional start current arithm
EN 60335-2-29 200 A
Dimensions mm 250x315x615h
Weight 19 kg

Ez kevés lenne? Állítsam át starter funkcióra? Nem hiszem el, hogy ez a töltő nem elég neki...
Szerintem nem itt lesz a kutya elásva.

Ha valaki szeretne egy image-dzsel megajándékozni, akkor itt megteheti:
https://imi36.myqnapcloud.com:8081/owncloud

Felh/jelszó privátban.

2017.10.02. 23:12

imi36 írta:
rockerekhu írta:

Kösz'

Ez érdekes... Elettro Start 310-es akkumulátortöltőre van feltéve.
Ezek a paraméterei:
Item START 310
Input Voltage 1x230V 50/60 Hz
Charge voltage 12-24V
Charge/start current eff. 32 / 310 A
Charge adjustments n. 4
Installation power 2,5 kW
Conventional charge current arithm
EN 60335-2-29 20 A
Conventional start current arithm
EN 60335-2-29 200 A
Dimensions mm 250x315x615h
Weight 19 kg

Ez kevés lenne? Állítsam át starter funkcióra? Nem hiszem el, hogy ez a töltő nem elég neki...
Szerintem nem itt lesz a kutya elásva.

Ha valaki szeretne egy image-dzsel megajándékozni, akkor itt megteheti:
https://imi36.myqnapcloud.com:8081/owncloud

Felh/jelszó privátban.

Akkor egy másik kérdés mivel akkarod használni a SSST? Dis fejel ICOM vagy ne adj isten K-dcan kábelel? amugy ez töltö jónak tünik hozzá,de rakd a kocsira a töltöt és mérjél az aksinál egy feszt hogy menyivel tölt.

2017.12.30. 14:27

Sziasztok!

windows 10-re van valami, amivel kormányszög jeladót tudok kalibrálni?
K-DCAN kábelem van, de már azt sem tudom, hol van hozzá a driver, meg
hogyan kellett beállítani, majdnem 9 éve küzdöttem ezekkel.

:help2

Odus

2017.12.30. 15:13

odus írta:Sziasztok!

Odus

Szia!

Emlékeim szerint a DIS futtatásához kell egy virtuális gép, amely XP-t futtat, INNEN letöltheted. Két éve működött DIS-t tudok(?) Neked felrakni Google Drive-ra, ha küldesz email címet PÜ-ben, szívesen megosztom a linket.
Ha a fentiekben bármi hibát vétettem, kérem a Kedves Klubtársakat, javítsanak ki!

Szerk.: a kábel-illesztőprogram sajnos csak telepítve van, az eredetit nem lelem. :(

2017.12.30. 15:21

SvidronyA írta:

Odus

Szia!

Emlékeim szerint a DIS futtatásához kell egy virtuális gép, amely XP-t futtat, INNEN letöltheted. Két éve működött DIS-t tudok(?) Neked felrakni Google Drive-ra, ha küldesz email címet PÜ-ben, szívesen megosztom a linket.
Ha a fentiekben bármi hibát vétettem, kérem a Kedves Klubtársakat, javítsanak ki!

Szia András!

Közben találtam egy Rheingold telepítőt, a DIS már túl bonyolult nekem,
de azért nagyon köszönöm.
Azt azért megkérdezném, hogy a Rheingold tudja-e a kormányszög jeladó beállítást.

Üdv.
Zoli

2017.12.30. 15:26

odus írta:
SvidronyA írta:

Odus

Szia!

Szia András!

Közben találtam egy Rheingold telepítőt, a DIS már túl bonyolult nekem,
de azért nagyon köszönöm.
Azt azért megkérdezném, hogy a Rheingold tudja-e a kormányszög jeladó beállítást.

Üdv.
Zoli

Sajnos a Rheingolddal nem volt dolgom, hülyeséget pedig nem szeretnék mondani, bizonyára hamarosan jelentkezik valamelyik "spíler". :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge