![]() |
2016.08.24. 20:03
NagyMatyas írta:rockerekhu írta:vestits írta:Sziasztok. Keresek olyan diagnosztikai programot ami csak a bmwhez való és gyári szintű ellenőrzést lehet vele csinálni! INPA, DIS ,TIS vagy hasonlót. Ha valaki tud benne segíteni akkor kérem irjon! Köszönöm
Tudok adni es felis telepitem kabeled van? Van minden ami kell neked
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tudom, hogy segítőkész vagy, de ilyen nyilvánosan új tagnak és biztos nem tenném. Hamar be lehet fürödni.
2016.08.24. 20:05
Gallaca írta:rockerekhu írta:vestits írta:Sziasztok. Keresek olyan diagnosztikai programot ami csak a bmwhez való és gyári szintű ellenőrzést lehet vele csinálni! INPA, DIS ,TIS vagy hasonlót. Ha valaki tud benne segíteni akkor kérem irjon! Köszönöm
TIS-t feltehetnéd nekem is, mert most nem tudok diagolni vele!![]()
2016.08.24. 20:08
NagyMatyas írta:rockerekhu írta:vestits írta:Sziasztok. Keresek olyan diagnosztikai programot ami csak a bmwhez való és gyári szintű ellenőrzést lehet vele csinálni! INPA, DIS ,TIS vagy hasonlót. Ha valaki tud benne segíteni akkor kérem irjon! Köszönöm
Tudom, hogy segítőkész vagy, de ilyen nyilvánosan új tagnak és biztos nem tenném. Hamar be lehet fürödni.
2016.08.24. 20:52
rockerekhu írta:NagyMatyas írta:rockerekhu írta:vestits írta:Sziasztok. Keresek olyan diagnosztikai programot ami csak a bmwhez való és gyári szintű ellenőrzést lehet vele csinálni! INPA, DIS ,TIS vagy hasonlót. Ha valaki tud benne segíteni akkor kérem irjon! Köszönöm
Mar masfeleve tag![]()
2016.09.05. 20:40

2016.09.06. 05:14
notaridavid írta:Sziasztok,
Tudna nekem valaki tanácsot adni mik azok a dolgok amiket lehet cserélni kellene,hogy ezek a hibakódok ne bukkanjanak fel újra.
Ahogy nézem inkább egy másik diagot szerez be,vagy a Ews LCM module meg van bolondulva itt ir mindent villágitást,olaj szenzort,turbót,valami nem kerek azzal a kocsival,ezzel a diagal nézve nagyon kusza minden.Milyen program ez?
Ezek a hiba kódok egy törlés után bukkantak fel újra kb. 1500 km megtétele után. Majd tegnap megint töröltem őket, ez után kimásoltam azt ami jelenleg benne maradt, azóta nem olvastam ki újra.
Szóval a kérdésem az lenne mik azok ami cserések lennének, vagy hogyan tudom orvosolni a dolgot. Szeretném a bömbit jó kondiban tartani.
Köszönöm szépen a segítséget.
Dávid
2016.09.06. 15:44
rockerekhu írta:
Ahogy nézem inkább egy másik diagot szerez be,vagy a Ews LCM module meg van bolondulva itt ir mindent villágitást,olaj szenzort,turbót,valami nem kerek azzal a kocsival,ezzel a diagal nézve nagyon kusza minden.Milyen program ez?
2016.09.06. 16:40
Gallaca írta:rockerekhu írta:
Nincs ezzel semmi gond, ez a scanner 1.4. Itt sajnos ennyi hiba van. Az Lcm modul felkódolásával kellene kezdeni, bár az is lehet, hogy óracsoport csere volt, azért nem stimmelnek az adatok a kettőben.
Amúgy szokványos elhárítandó hibák, csak most nem vagyok regényírós kedvemben.Van baj rendesen...
2016.09.06. 20:27
Tudna nekem valaki tanácsot adni mik azok a dolgok amiket lehet cserélni kellene,hogy ezek a hibakódok ne bukkanjanak fel újra.rockerekhu írta:Ahogy nézem inkább egy másik diagot szerez be,vagy a Ews LCM module meg van bolondulva itt ir mindent villágitást,olaj szenzort,turbót,valami nem kerek azzal a kocsival,ezzel a diagal nézve nagyon kusza minden.Milyen program ez?
Dávid
2016.09.06. 21:01
atesz155 írta:notaridavid írta:Sziasztok,
Tudna nekem valaki tanácsot adni mik azok a dolgok amiket lehet cserélni kellene,hogy ezek a hibakódok ne bukkanjanak fel újra.rockerekhu írta:Ahogy nézem inkább egy másik diagot szerez be,vagy a Ews LCM module meg van bolondulva itt ir mindent villágitást,olaj szenzort,turbót,valami nem kerek azzal a kocsival,ezzel a diagal nézve nagyon kusza minden.Milyen program ez?
Dávid
Semmi baj nincs a BMW scannerrel, miért kellene neki másikat beszerezni? Azért ilyen "kusza" minden, mert ennyi tárolt hibája van valami miatt.
2016.09.06. 21:18
notaridavid írta:atesz155 írta:notaridavid írta:Sziasztok,
Dávid
Semmi baj nincs a BMW scannerrel, miért kellene neki másikat beszerezni? Azért ilyen "kusza" minden, mert ennyi tárolt hibája van valami miatt.
Sziasztok
Köszi a válaszokat!
Ki tudna nekem ezekben segíteni, egy kis időt rám szánni, illetve diagnózist felállítani, mivel elég kezdő vagyok BMW téren. Persze nem ingyen kérném. Szeretném a kocsit egyben tudni, illetve nem az út szélén maradni.
INPA van, tegnap elvileg sikeresen felraktam egy klubtársnak köszönhetően. De sajnos nincs tapasztalatom vele. Bár szeretném megtanulni is.
Köszi.
2016.09.06. 22:07
Gallaca írta:rockerekhu írta:
Nincs ezzel semmi gond, ez a scanner 1.4. Itt sajnos ennyi hiba van. Az Lcm modul felkódolásával kellene kezdeni, bár az is lehet, hogy óracsoport csere volt, azért nem stimmelnek az adatok a kettőben.
Amúgy szokványos elhárítandó hibák, csak most nem vagyok regényírós kedvemben.Van baj rendesen...
Elég tanulékony vagyok ha van miből
.
2016.09.07. 02:18
Tudna nekem valaki tanácsot adni mik azok a dolgok amiket lehet cserélni kellene,hogy ezek a hibakódok ne bukkanjanak fel újra.
Bohócorros tükörben nem megy a led. Vagy riasztós és nem bohócorros tükör van fenn, vagy nem riasztós, viszont nyitás-zárás villogás kapcsán bekódolták a DWA-t is. Vagy riasztós a kocsi, bohócorros a tükör, és nem működik a led.
Nem megy a kályhában a hőmérő, és a vízpumpa. Általában a kályha panelja adja meg magát, és rossz hibakódokat dobál.
Olalyszintjeladó, a kocsik 90%-ában hibás, kivéve az ///M sorozatot.
Panaszkodott olajnyomás problémára, ezt akkor a kis piros kannával is jelezte, valamint kiírta szöveggel is.
Jelenleg sincs benne ablakmosó.
Alacsony volt a hűtővízszint.
Bal hátsó helyzetjelző hiba.
Radio antenna táp hiba, az erősítőt nem tudja felkapcsolni, amíg jó a vétel nem kell vele foglalkozni.
Jobb lámpamagasság állító motor
Első tengelyterhelés érzékelő (kis sz*r a lengőkaron)
Váltó fokozatkijelzésének a vezetéke nem vitt át érvényes jelet.
KM eltérés a lámpavezérlő és az óracsoport között. Lehet akár átmeneti k-bus hiba miatt is, nem biztos, hogy tekerték.
Külső hőmérséklet jeladó.
Jobb tankszintjeladó.
Izzító rendszer, érdemes a gyertyákat és a vezérlőt is cserélni egyben. De lehet egyesével fingot reszelni is.
Alacsony előkészítő nyomás, ez lehet rossz AC pumpa miatt is, de jellemzőbb a rossz vagy rossz minőségű üzemanyagszűrő.
Alacsony rail nyomás motorindításnál, ez leginkább magas résolajtól szokott lenni.
Főtengely jeladó egy pillanatra kihagyott.
Turbónyomás gond, inpa-val meg kellene nézni hogy pozitív vagy negatív szabályzási eltérés van-e. Azért rápillantanék a vákuumcsövekre, azok tudnak ilyen hibakódot generálni.
Nem volt megfelelő felkapcsolási sorrend. Lehet hogy ki volt szerelve az ews-ed.
A 4-es kulcs ugrókódja túl sokszor nincs szinkronban, el fog romlani a kulcsod.
A klímapanel is beírja a webasto hibáját.
Ezek a hiba kódok egy törlés után bukkantak fel újra kb. 1500 km megtétele után. Majd tegnap megint töröltem őket, ez után kimásoltam azt ami jelenleg benne maradt, azóta nem olvastam ki újra.
Szóval a kérdésem az lenne mik azok ami cserések lennének, vagy hogyan tudom orvosolni a dolgot. Szeretném a bömbit jó kondiban tartani.
Köszönöm szépen a segítséget.
Dávid
2016.09.07. 12:56
Qwerti írta:notaridavid írta:Sziasztok,
Bohócorros tükörben nem megy a led. Vagy riasztós és nem bohócorros tükör van fenn, vagy nem riasztós, viszont nyitás-zárás villogás kapcsán bekódolták a DWA-t is. Vagy riasztós a kocsi, bohócorros a tükör, és nem működik a led.
A tükör LED-es, be is van pipálva a DWS, de tudtommal nincs riasztó a kocsiban ! Akkor szedjem ki a pipát?
Nem megy a kályhában a hőmérő, és a vízpumpa. Általában a kályha panelja adja meg magát, és rossz hibakódokat dobál.
Na akkor van a kocsiba Webasto, nem is tudtam, ez hol található? Illetve a vezérlője a klíma panelen van? Esetleg ezt hivják auxiliary vent-nek ?
Olajszintjeladó, a kocsik 90%-ában hibás, kivéve az ///M sorozatot.
Panaszkodott olajnyomás problémára, ezt akkor a kis piros kannával is jelezte, valamint kiírta szöveggel is.
Jelenleg sincs benne ablakmosó.
Alacsony volt a hűtővízszint.
Bal hátsó helyzetjelző hiba.
Ez baj, ez az amit csak olajteknővel együtt lehet cserélni horror áron ?
Igen kaptam olaj figyelmeztetést, de csak hosszabb terhelés után jelentkezik pl. autópálya. Az olajszint tökéletes!
Ablakmosó okés, azt öntöttem bele, ez egyértelmű volt
Hűtővíz, na igen erről tudok, ez a tágulási tartály repedése miatt van , beszerzése folyamatban.
Radio antenna táp hiba, az erősítőt nem tudja felkapcsolni, amíg jó a vétel nem kell vele foglalkozni.
Na ez is bajos lesz, mert sajnos már tapasztalom a hibát, néha csak úgy elhallgat a rádió, majd 5-10 perc múlva gondol egyet és vissza tér. Ezt hogyan lehet orvosolni ?
Jobb lámpamagasság állító motor
Első tengelyterhelés érzékelő (kis sz*r a lengőkaron)
Ennek lehet tudni a cikkszámát vagy esetleg lenne valakinek eladó? Illetve ez otthon cserélhető?
Tengelyterhelés szenzor OK, melyik oldalon van és mi a cikkszáma ?
Váltó fokozatkijelzésének a vezetéke nem vitt át érvényes jelet.
KM eltérés a lámpavezérlő és az óracsoport között. Lehet akár átmeneti k-bus hiba miatt is, nem biztos, hogy tekerték.
Külső hőmérséklet jeladó.
Jobb tankszintjeladó.
A tapasztalat az, hogy nem is tudok kommunikálni a váltóval és rögtön failsafe módba kerül( a váltó tökéletesen működik a failsafe mód akkusaru levétel után elmúlik,de amint ráolvsnék újra megint visszakerül) ez valami vezérlő vagy kontakt hiba lesz, erre kivel tudnék ránézetni, amúgy is kellene egy váltó olajcsere is.
A k.hőmérséklet jeladót cseréltem, de valami kontakt hiba lesz a ludas, mivel a vezetékét mozgatva -40 és +35 fok között ugrál
Tankszint jeladó cikkszáma mi lenne, ez cserélhető otthon könnyen ?
Izzító rendszer, érdemes a gyertyákat és a vezérlőt is cserélni egyben. De lehet egyesével fingot reszelni is.
Alacsony előkészítő nyomás, ez lehet rossz AC pumpa miatt is, de jellemzőbb a rossz vagy rossz minőségű üzemanyagszűrő.
Alacsony rail nyomás motorindításnál, ez leginkább magas résolajtól szokott lenni.
Főtengely jeladó egy pillanatra kihagyott.
Turbónyomás gond, inpa-val meg kellene nézni hogy pozitív vagy negatív szabályzási eltérés van-e. Azért rápillantanék a vákuumcsövekre, azok tudnak ilyen hibakódot generálni.
Ez lesz a drága mulatság? A vezérlő csak szívósorral együtt cserélhető nem? A gyertyákból milyet érdemes venni ?
Szerintem az AC haldoklik, ezt fogom cserélni !
A magas résolajat, mivel lehet orvosolni ?
Főtengely jeladó kihagyott, ez mit jelent? Cserés lesz ? Cikkszáma ?
A vákumcsövek merre találhatóak, ezeket megnézem én, a többit inkább szakemberre bíznám.
Nem volt megfelelő felkapcsolási sorrend. Lehet hogy ki volt szerelve az ews-ed.
A 4-es kulcs ugrókódja túl sokszor nincs szinkronban, el fog romlani a kulcsod.
Na ez nekem kínaiEzt hogyan lehet orvosolni ?
![]()
Kékkel belekommentelgettem a tapasztalataimat. Tipikus dízel e39, picit foglalkozni kell vele, de nem kell eltemetni. Egy inpa-kábelt beszerezhetsz a scanner mellé, picit jobban részletezi a hibákat. A scenner nem a legjobb hibaolvasó, én más nagy előnyei miatt szeretem használni. De ez hosszú sztori lenne.
Bocs ha hosszú voltam, csak nem bírtam elaludni.![]()
![]()
2016.09.07. 19:37
2016.09.07. 22:05
atesz155 írta:
Alacsony előkészítő nyomás lehet haldokló ülés alatti AC miatt is, diagban rá kellene nézni hogy hány bar-t nyom.
2016.09.15. 22:02
2016.09.16. 04:43
NagyMatyas írta:Unlockolt Scanner 1.4-et tud nekem majd adni valaki? Lassan ide ér a kábelem
De úgy emlékszem a PA Soft oldaláról letöltöttel is működik!2016.09.16. 08:50
KissGSV írta:NagyMatyas írta:Unlockolt Scanner 1.4-et tud nekem majd adni valaki? Lassan ide ér a kábelem
Fogsz hozzá kapni, de ha nem , akkor igen!De úgy emlékszem a PA Soft oldaláról letöltöttel is működik!
KissG.
2016.09.27. 10:35