Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.11.10. 22:55

LeviM5 írta:De lehet a sör oldja, nem? :wink:

Sóknak, savaknak, lúgos vagy maró hatású vegyszereknek tartósan ellenáll, bírja a hideget -34 fokig, bírja a meleget +93 fokig, viszont az üzemanyagok és olajak felpuhítják meggyengítik. A youtubon van fent egy videó ahol olyan durva savba teszik, ami még az aluminiumot is szétmarja, a PD pedig meg sem nyekken.

2010.11.10. 23:03

baupexim1 írta:hi
kérdések:
- a forgalmazó felpattintja a kocsimra?
- mennyi gari van rá?
- hány mosást bír ki a kocsin?

ez más téma:
ha a vasam fekete, de fehéret szeretnék, vajh az okmányirodában át kell íratni a változást?
bár ha 15 erősebb mosás után tönkrebaszódik a cucc a kocsin, lehet nem érdemes átíratni(ha kell)

Nem, mi csak forgalmazásra szerződtünk, de van egy fényező aki vállal munkákat PD-el gépi felhordással.
Klasszikus értelemben azért nincs garancia, mert az alkalmazás helyességétől függ hogy mennyire tartós. Viszont a TÜV és a KERMI is bevizsgálta és maximálisan megfelelt minden kritériumnak, nemrég az év terméke volt Németországban, az Amerikai anyacég (Performix) pedig fennállásának legnagyobb forgalmát bonyolította az első negyedévben. Ez elég garancia?

Ne felejtsd el, hogy ez egy tartós bevonat, de nem végleges, és megvannak a korlátai, hiszen gumi. A rétegvastagsággal nő a szakítószilárdság és az ellenálló képessége.

A jogi részt nem tudom, de mivel nem végleges "festés" így azt gondolom, hogy nem bejelentésköteles. Ha gond van ott a rendőr előtt lehúzod, mint fentebb a Boráról.

2010.11.10. 23:06

lepke írta:Helo
A függőleges felületekre hogyan lehet felvinni :?:

Mint bármilyen más festéket, de kevésbé megfolyás hajlamos. Szórható a spray kiszerelésből, ecsettel felvihető a dobozosból vagy hígítva "airless" rendszerű szórópisztollyal is fújható.

2010.11.10. 23:09

Nem akarom telelinkelni a topikot, de a googleban és a youtubon is nagyon sok kép és videó van fent a legkülönfélébb alkalmazásokról.

2010.11.10. 23:22

Köszi a válaszokat!
Nagyon belelendültél! ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Imco 2010.11.10. 23:24-kor.

2010.11.10. 23:22

PlaXtix írta:Nem akarom telelinkelni a topikot, de a googleban és a youtubon is nagyon sok kép és videó van fent a legkülönfélébb alkalmazásokról.

Üdv! :D
A fényező elérhetősége publikus?
Ha igen kérlek tedd közzé.
Érdekelne egy teli matt fekete bevonat. :D

A Subarus fórumon olvastam,hogy ti clinnel tisztítjátok.
Mi az oka?
Teljes kocsimosás clinnel kicsit macera lenne :D

Köszi!

2010.11.10. 23:30

tbi01 írta:A fényező elérhetősége publikus?
Ha igen kérlek tedd közzé.
Érdekelne egy teli matt fekete bevonat. :D

A Subarus fórumon olvastam,hogy ti clinnel tisztítjátok.
Mi az oka?
Teljes kocsimosás clinnel kicsit macera lenne :D

Köszi!

Persze, Papp Ferencnek hívják 06/70 422-7710
Azért Clin, mert az volt kéznél amikor a mintadarabokat csináltuk (zsírtalanításra), de bármi más tisztítószer is használható, pl. az EZ wash-os felnitisztító savval is tísztítottunk már PD-es felnit.

2010.11.10. 23:54

ruckroland írta:Az igaz, hogy 3-4 mosás után kifényesedik és mehetek újra 'mattítani'? Vagy az más eljárás?

Teljes autófújás itthon még nincs, de a Fanatix cég egyik demóautójának az első és hátsó lökhárítója ezzel van mattfeketére festve, és szerintem eddig még nem fényesedett ki. A mattfekete fényezés rosszabbul néz ki rajta (mint a Plastis lökhárító): :P
Kép

2010.11.11. 00:11

PlaXtix írta:
ruckroland írta:Az igaz, hogy 3-4 mosás után kifényesedik és mehetek újra 'mattítani'? Vagy az más eljárás?

Teljes autófújás itthon még nincs, de a Fanatix cég egyik demóautójának az első és hátsó lökhárítója ezzel van mattfeketére festve, és szerintem eddig még nem fényesedett ki. A mattfekete fényezés rosszabbul néz ki rajta (mint a Plastis lökhárító): :P
Kép

Helo
Nézegettem a Youtube-s videokat elég meggyőző amit tud
--A kép jobb oldalán a csontváz is ezt bizonyítja :wink: :wink: a Plasti Dip időtálló :wink: tuléli az autó gazdáját is :lol: :lol:

2010.11.11. 08:02

Szia PlaXtix

köszönöm válaszod.
amennyiben lehet, mégiscsak linkelj be pár videót, hisz szvsz. többünket érdekelne a videó:)
még egy kérdés: a kocsim hetente 3-4x van mosóban, hisz taxi.
ez mennyire "gyengíti" az anyagot?
2-3 kézi, gőzborotva illetve 1 gépi mosás.

köszönöm előre is válaszod: Roland

2010.11.11. 08:09

Néhány még. Katt!

2010.11.11. 11:16

Most vettem egy spray-t. Ha lesz időm jácccok egy kicsit! ;)
Persze ha lehet fotózom.

2010.11.11. 13:52

baupexim1 írta:még egy kérdés: a kocsim hetente 3-4x van mosóban, hisz taxi.ez mennyire "gyengíti" az anyagot?2-3 kézi, gőzborotva illetve 1 gépi mosás.
köszönöm előre is válaszod: Roland

Gyengíteni nem gyengíti, hiszen vegyszereknek ellenáll, inkább a karcolásokra kell figyelni, hiszen ez mégiscsak gumi azaz puha. A gőzborotva sem hozza fel, teszteltük sérült részeknél is.

Ennek a felninek az egyik fele fekete PD-el van átfújva, majd piros PD-el csináltunk rá egy szegélyt:
Kép
Kép

2010.11.11. 14:04

Imco írta:Most vettem egy spray-t. Ha lesz időm jácccok egy kicsit! ;)
Persze ha lehet fotózom.

Egy kis gyakorlatiassággal menni fog! :wink:
Arra figyelj, hogy a fújási szög (beesési) és a távolság, valamint az egyszerre felvitt réteg vastagsága befolyásolja a végeredményt. (sima, rücsisebb, fényesebb, matt stb.)
Egyszerre ne vigyél fel túl sokat, az első ("alapozó") réteg meg legyen kicsit vékonyabb. Teszteld le más helyen mielőtt a céltárgyat fújod vele. Bár ha elrontod akkor sincs gond, megvárod míg megszárad és lehúzod.

2010.11.11. 16:56

PlaXtix írta:
Persze ha lehet fotózom.

Egy kis gyakorlatiassággal menni fog! :wink:
Arra figyelj, hogy a fújási szög (beesési) és a távolság, valamint az egyszerre felvitt réteg vastagsága befolyásolja a végeredményt. (sima, rücsisebb, fényesebb, matt stb.)
Egyszerre ne vigyél fel túl sokat, az első ("alapozó") réteg meg legyen kicsit vékonyabb. Teszteld le más helyen mielőtt a céltárgyat fújod vele. Bár ha elrontod akkor sincs gond, megvárod míg megszárad és lehúzod.

a kavics felverődéseknek mennyire árt?

2010.11.11. 17:16

Persze ha lehet fotózom.

Imco! Nem akarsz átjönni hozzám, és itt tesztelni?

2010.11.11. 19:08

Helló
Kérdés....Nem ez az az anyag amit használnak belső müanyagok "fényézésére" hogy puhább hatást keltsen?
Pl.: régi céges kocsim,Mondeo, ajtó karfa,totál müanyag lefújva valami gumi szerű anyaggal ami 2 év után foszlott le mint a bőr....

2010.11.11. 20:11

XenonBalazs írta:
Persze ha lehet fotózom.

Imco! Nem akarsz átjönni hozzám, és itt tesztelni?

Per pill. nincs időm. Nem is biztos, hogy az off autót fújom meg.
Illetve a cél tárgyal nem mozognék mert 20 éves és jobban kedvelem a BMW-t a mozgásra. :)
Ha szeretnéd holnap de. viszek egyet, vagy mondok egy címet a xv.-ben és odajössz érte.
Hivj este 21-ig vagy reggel 8-1/2 9 között, ha szeretnéd.

2010.11.11. 20:19

zsolti780 írta:Helló
Kérdés....Nem ez az az anyag amit használnak belső müanyagok "fényézésére" hogy puhább hatást keltsen?
Pl.: régi céges kocsim,Mondeo, ajtó karfa,totál müanyag lefújva valami gumi szerű anyaggal ami 2 év után foszlott le mint a bőr....

Akár lehet ez is. Ma megtapogattam több formában, és az egyik az ilyen volt. Vékonyka mint a nejlon /nylon/ zacskó,
fekete, kissé rugalmas. A vastagság gondolom a réteg szám függvénye.

2010.11.11. 21:48

Imco írta:
zsolti780 írta:Helló

Akár lehet ez is. Ma megtapogattam több formában, és az egyik az ilyen volt. Vékonyka mint a nejlon /nylon/ zacskó,
fekete, kissé rugalmas. A vastagság gondolom a réteg szám függvénye.

Így van, nekem is jött le vékonyan, a gyűrű és sok megfogás volt az ellensége, persze a kocsit nem tapogatod annyit! Tényleg ? Lepke, a te kocsidban nem így jártál valamivel, mintha ott is valami belső cucc hasonlóan foszlana. Vagy én emlékszem rosszul? Lehet....
Hozzászólás küldése

VigLink badge