![]() |
2015.04.06. 16:26
nagy.matyika írta:Az E60-ban tudtommal a jó öreg "lassú" SMG váltó van, nem pedig DSG. Ha választani kellene, én is DSG-t választanék. Úgy jó, ahogy van.![]()
2015.04.06. 16:46
2015.04.06. 17:20
2015.04.06. 20:57
nagy.matyika írta:Az csak addig járható út, amíg kihozza az ember a szalonból és vígan használja 150 ezer km-en keresztül. Utána jönnek az érdekességek, hogy nem lehet adaptálni a váltót, csak új mechatronikát feltenni stb. Igazi pénznyelő.
2015.04.06. 22:23
2015.04.06. 23:27
nagy.matyika írta:Kár, hogy nincs a 35d-ből gyárilag manuális. Nagy kaland lenne
2015.04.07. 09:50
Gallaca írta:nagy.matyika írta:Kár, hogy nincs a 35d-ből gyárilag manuális. Nagy kaland lenne
Annak idején az E23 745i-ből sem volt. Én pedig ültem manuálban. Megtörtük a wekerle csendjét kilinccsel előre. Attitűd kérdése az egész!
2015.04.07. 12:32
2015.04.07. 16:50
jlaci74 írta:Gallaca írta:nagy.matyika írta:Kár, hogy nincs a 35d-ből gyárilag manuális. Nagy kaland lenne
Annak idején az E23 745i-ből sem volt. Én pedig ültem manuálban. Megtörtük a wekerle csendjét kilinccsel előre. Attitűd kérdése az egész!
A mai agyonelektronikázott autókban ( lassan már azt is figyeli hogy belefingassz-e az ülésbe ) azért picit nehezebb egy ilyen átépítés, de minden csak elhatározás ( pénz) kérdése...
Jelenleg is épülnek olyan projektek, ahol a váltóharang vágással-hegesztéssel manuélák kerülnek kapcsolatba motorokkal .
Árpin még a kenbusz sem fogott ki ...![]()
2015.04.07. 16:58
SvidronyA írta:Felkészültél egy használt prémiumra?
Szerintem ez a klasszikus esete a "hülye kérdésre hülye válasz" c. tanmesének. Nem utolsó sorban pont a BMW-t tünteti fel rossz színben EGY kiragadott példa okán. Na, én ezért utálom az ujságírók/szerkesztők zömét, mert tudástól nem zavartatva manipulálják az -esetleg tájékozatlan, információra/tanácsra szomjazó, sok esetben ezeket autentikus véleményként elfogadó- olvasóközönséget.
2015.04.07. 17:18
nagy.matyika írta:SvidronyA írta:
Szerintem ez a klasszikus esete a "hülye kérdésre hülye válasz" c. tanmesének.
Bocsi, de én egyet tudok érteni az újságíróval. Te nem, mert egy jól összerakott e39-ed van. Átvizsgált, korához képest jó állapotú a 35d, mégis rászaladt az elmúlt két évben 1.8 millió forintocska. Ez ráadásul nem is a kínálat 2.5-3 milliós alja volt, amit megnézni sem érdemes. Innen bárki megmondja neked, hogy az E60-ra bizony költeni kell, lehet némi differencia, hogy melyik tulaj, hogy áll a dolgokhoz, de összességében hamar repkedhetnek a százezrek. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy olyan, mint még egy családtag![]()
A kérdező alapból komolytalan azzal a 2-2.5 millióval, annyi pénzért olyan példányok vannak a neten, amiről ordít, hogy törve voltak, 100-200 ezer km-et visszatekerték az órájukat, le van lakva többnyire a belsejük és olyan a felszereltségük, hogy nem fedik a prémium érzést. Ez az én véleményem, azt meg osztani tudom, hogy mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig ér a takarója. Ennyi pénzért, nagy pofára esés szokott a vége lenni az E60-azásnak.
2015.04.07. 17:24
SvidronyA írta:Nem utolsó sorban pont a BMW-t tünteti fel rossz színben EGY kiragadott példa okán.
2015.04.07. 17:40
nagy.matyika írta:SvidronyA írta:Nem utolsó sorban pont a BMW-t tünteti fel rossz színben EGY kiragadott példa okán.
Az én gondolatmenetemnek ez. Ennyi pénzért, se BMW-t, se AUDI-t, se Mercit se semmilyen luxus autót nem kell bevállalni. A rossz színről meg szerintem annyit, hogy sokkal rosszabb egy elégedetlen, márkát fikázó tulaj, hogy fú vettem 2.5-ért egy prémium autót, aztán ez is rossz meg az is, mint egy olyan, aki rászánta a pénzt és nem éri meglepi. Az lett volna a legegyszerűbb, ha nem is reagál az újságíró![]()
2015.04.07. 17:58
SvidronyA írta:Felkészültél egy használt prémiumra?
Szerintem ez a klasszikus esete a "hülye kérdésre hülye válasz" c. tanmesének. Nem utolsó sorban pont a BMW-t tünteti fel rossz színben EGY kiragadott példa okán. Na, én ezért utálom az ujságírók/szerkesztők zömét, mert tudástól nem zavartatva manipulálják az -esetleg tájékozatlan, információra/tanácsra szomjazó, sok esetben ezeket autentikus véleményként elfogadó- olvasóközönséget.
2015.04.07. 18:05
PeterE39 írta:SvidronyA írta:Felkészültél egy használt prémiumra?
Jelen esetben én is a kérdező emeállapotát kérdőjelezném meg a tizenéves prémium és a gazdaságos fenntarthatóság egy lapon említése okán.
Pont az ilyen adja el hisztizve az első zsebbenyúlósabb hiba után, amit persze nem, vagy csak olcsójánosként csináltat meg.
2015.04.08. 05:24
SvidronyA írta:PeterE39 írta:SvidronyA írta:Felkészültél egy használt prémiumra?
Jelen esetben én is a kérdező emeállapotát kérdőjelezném meg a tizenéves prémium és a gazdaságos fenntarthatóság egy lapon említése okán.
Pont az ilyen adja el hisztizve az első zsebbenyúlósabb hiba után, amit persze nem, vagy csak olcsójánosként csináltat meg.
Ez igaz. Viszont lehet ezt illusztrálni n+1 példán át, úgy, hogy nem sztereotípiákat sugallunk, hanem tárgyilagosan tájékoztatunk. Az olvasónak ebből az (is) jön le, hogy a Fünfer sz@r, holott bármelyik lehet az.
2015.04.08. 07:44
PeterE39 írta:1. A szerző nem autós ujságíró, nem is újságíró, hanem csak egy tapasztalt autókereskedő a.k.a. nepper.
PeterE39 írta:3. ...a "Fünfer sz@r" ...
4. ... egy ilyen kategóriájú autót nem megvenni nehéz, hanem tisztességesen fenntartani.
2015.04.08. 08:07
Zo78 írta:...és még ismerem is. Egy időben E39 525d-vel furikázott.
2015.04.08. 09:42
PeterE39 írta:
1. A szerző nem autós ujságíró, nem is újságíró, hanem csak egy tapasztalt autókereskedő a.k.a. nepper.
2. Az írás elején általánosan az idősödő prémiumokról beszél, amit utána egy példával is alátámaszt, ami jelen esetben épp egy BMW volt. A rovat terjedelme és célja nem összehasonlító, részletes bemutatás, hanem egyszerű igen/nem válaszadás, ezért felesleges lett volna tovább példálózni bármilyen típussal.
3. Akinek ebből az írásból az jön le, hogy a "Fünfer sz@r" annak nem is való egy BMW. (Nem rád célzok.)
4. Szerintem igenis hasznos, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy egy ilyen kategóriájú autót nem megvenni nehéz, hanem tisztességesen fenntartani.
2015.04.08. 09:56