![]() |
2010.11.20. 20:43
2010.11.20. 21:06
Pityu530da írta:Ma megvolt a motorolajcsere Karesz-nál megkapta az első 2,5 dl Metabond C-t.Rövidesen beszámolok a fejleményekről.
üdv
Pityu
2010.11.20. 21:06
2010.11.20. 21:16
bmw520ds írta:Unalmamban beírtam a keresőbe Metabond C
Kihozott pár oldalt, köztünk a miénket isés találni tesztet, fórumokat. Jól elvannak mindenhol ez a Prolong, Metabond téma kapcsán. Ami furcsa: a motorosok arcképpel is vállalják a véleményüket
Lepke! Találtam olyat is amit Te mondtál, elment az olaja és elment úgy vele a szerelőhöz! Mindenhol megosztó vélemények vannak. Olvastam olyat is, hogy fűnyírótól elkezdve a Stift GTI versenyautóig mindenében van cucc. Na az már megszállott...
2010.11.20. 21:22
Megszállott...Nálunk van három birka aki elvégzi, az legalább bió! Terület ugyan az, fűmagasság éhségtől függPityu530da írta:bmw520ds írta:Unalmamban beírtam a keresőbe Metabond C
Kihozott pár oldalt, köztünk a miénket isés találni tesztet, fórumokat. Jól elvannak mindenhol ez a Prolong, Metabond téma kapcsán. Ami furcsa: a motorosok arcképpel is vállalják a véleményüket
Lepke! Találtam olyat is amit Te mondtál, elment az olaja és elment úgy vele a szerelőhöz! Mindenhol megosztó vélemények vannak. Olvastam olyat is, hogy fűnyírótól elkezdve a Stift GTI versenyautóig mindenében van cucc. Na az már megszállott...
Fűnyíróról jut eszembe: A terület ugyanaz a fűmagasság ugyanaz az elfogyasztott üzemanyag mennyiség a fele a Metabond használat óta
üdv
Pityu
2010.11.20. 21:23
bmw520ds írta:Unalmamban beírtam a keresőbe Metabond C
2010.11.20. 21:41
bmw520ds írta:Megszállott...Nálunk van három birka aki elvégzi, az legalább bió! Terület ugyan az, fűmagasság éhségtől függPityu530da írta:bmw520ds írta:Unalmamban beírtam a keresőbe Metabond C
Fűnyíróról jut eszembe: A terület ugyanaz a fűmagasság ugyanaz az elfogyasztott üzemanyag mennyiség a fele a Metabond használat óta
üdv
Pityu
2010.11.20. 22:06
Végre találtam egy nyűves versenyautót amin volt ilyen matrica!Pityu530da írta:bmw520ds írta:Megszállott...Nálunk van három birka aki elvégzi, az legalább bió! Terület ugyan az, fűmagasság éhségtől függPityu530da írta:bmw520ds írta:Unalmamban beírtam a keresőbe Metabond C
üdv
Pityu
A birka és az adalékanyagok ez jóóóó![]()
![]()
2010.11.21. 18:22
tibi666 írta:Pityu530da írta:Ezt egy kicsit kifejtenéd bővebben.én is másképp írom le neked:
A Metabond nem az olaj összetételét hanem a súrlódási körülményeket változtatja meg.
üdv
Pityu
Beleöntöd az olajba, hogy a fenébe ne változna meg az összetétele?
Egy modern motorolajnak (amit leemelsz a polcról) akár 25%-a is adalékokból áll. Ezek, mint írtam, súrlódáscsökkentő, dermedéspontcsökkentő, detergens, stb... hatású anyagok. Vannak kémiai/elektromos tulajdonságaik, melyek miatt úgy viselkednek, ahogy kell. Ebbe beleöntesz egy másik szert, aminek szintén megvannak a maga tulajdonságai. Simán borítja a gyárilag, rengeteg munkaóra alatt kikísérletezett, tökéletes egyensúlyt.
2010.11.21. 18:52
Pityu530da írta:Szia Tibi666!
Ha már úgyis benne vagy a kutatómunkában ajánlom neked a következő ismertetőt:
a www.metabond.hu oldalon a metabondról és rólunk almenüben a Metabond kémiája és fizikája leírást.
Ami leírja nem tartalmaz olyan összetevőket ami felbontaná a kémiai egyensúlyt.Vagyis nem lép reakcióba az olajban lévő adalékanyagokkal.
Valamint a következőt kérdezem tőled:Úgy húsz évvel ezelőtt már létezett ez az adalékanyag akkor még csak egy féle termék volt ez a Metabond C2 nevet kapta.Azóta több mint tíz adalékanyag létezik.
Ha az lenne amit te írsz el tudott volna idáig létezni "urambocsá"fejleszteni a cég ha nem lenne jó?
Jó olvasást kívánok neked!
üdv
Pityu
2010.11.21. 19:02
2010.11.21. 19:18
tibi666 írta:Pityu530da írta:Szia Tibi666!
a www.metabond.hu oldalon a metabondról és rólunk almenüben a Metabond kémiája és fizikája leírást.
Ami leírja nem tartalmaz olyan összetevőket ami felbontaná a kémiai egyensúlyt.Vagyis nem lép reakcióba az olajban lévő adalékanyagokkal.
Valamint a következőt kérdezem tőled:Úgy húsz évvel ezelőtt már létezett ez az adalékanyag akkor még csak egy féle termék volt ez a Metabond C2 nevet kapta.Azóta több mint tíz adalékanyag létezik.
Ha az lenne amit te írsz el tudott volna idáig létezni "urambocsá"fejleszteni a cég ha nem lenne jó?
üdv
Pityu
1.: nem tudni hol készül a szer, és kik csinálják /az egyetlen fotó egy magyar családi házról szerepel a honlapon/
2.: ha jól rémlik, állítólag valaha német termék volt, mégsincs semmilyen német nyelvű weboldaluk, ez egyértelműen a komoly, hosszútávú sikerekeit bizonyítja, szerintem is.../mély google túrással egy német cégadatbázisból előkerül egy metabond kenéstechnikai cég, bejegyzett címük egy kisvárosi lakóparkban egy családi ház/
3.: nem tudhatod, hogy nem-e C2-t kapsz most is más néven /a bemutató pdf egy vicc, random összeválogatva néhány molekula képe (köztük etil alkohol, meg izopropil alkohol), meg diagramok, nulla magyarázattal.... Rendkívül tudományos. Ilyen beadandóra egy kettest nem kapnál semmilyen egyetemen/
4.: olajmérnökök mondják, hogy ne tegyél az olajhoz semmit, mert a rengeteg poláris molekula között szart kavar /de ez általános iskolai 7. osztályos kémia tudással is könnyen felfogható/
5.: az autógyárak továbbra sem ajánlják, pedig állítólag jelentős energiamegtakarítással jár a használata
6.: ez kezd egy végtelen ciklusra hasonlítani. Én mondom a magamét, Te is. Nem fogunk dűlőre jutni, ezt előre látom.
2010.11.21. 19:36
Nekem ez a link is olyan volt mint a Tiéd! Chrysler emblémák meg hópelyhek...De az 1-es pontban tudok segíteni: minden termékük leírásánál van egy fénykép és a duma végén a származási hely. A boroknál kíváncsian néztem milyen borokat ajánlanak? Tokaji, Tokaji, Tokaji...De ott a jó Szekszárdi cucc amit Gerard Depardieu megdicsért egy magyarországi Talk showban mikor megkérdezték melyik borokat is szereti, mondjon neveket. Nem hülyék ezek annyira...Még a személyes meglátásom, ha valamibe nem ajánlják, az is oda van írva. Valki csak jóvá hagyta a motorolajuknál azt a fránya BMW vagy Porsche minősítést nem?tibi666 írta:Pityu530da írta:Szia Tibi666!
üdv
Pityu
1.: nem tudni hol készül a szer, és kik csinálják /az egyetlen fotó egy magyar családi házról szerepel a honlapon/
2.: ha jól rémlik, állítólag valaha német termék volt, mégsincs semmilyen német nyelvű weboldaluk, ez egyértelműen a komoly, hosszútávú sikerekeit bizonyítja, szerintem is.../mély google túrással egy német cégadatbázisból előkerül egy metabond kenéstechnikai cég, bejegyzett címük egy kisvárosi lakóparkban egy családi ház/
3.: nem tudhatod, hogy nem-e C2-t kapsz most is más néven /a bemutató pdf egy vicc, random összeválogatva néhány molekula képe (köztük etil alkohol, meg izopropil alkohol), meg diagramok, nulla magyarázattal.... Rendkívül tudományos. Ilyen beadandóra egy kettest nem kapnál semmilyen egyetemen/
4.: olajmérnökök mondják, hogy ne tegyél az olajhoz semmit, mert a rengeteg poláris molekula között szart kavar /de ez általános iskolai 7. osztályos kémia tudással is könnyen felfogható/
5.: az autógyárak továbbra sem ajánlják, pedig állítólag jelentős energiamegtakarítással jár a használata
6.: ez kezd egy végtelen ciklusra hasonlítani. Én mondom a magamét, Te is. Nem fogunk dűlőre jutni, ezt előre látom.
2010.11.21. 19:51
A 3. ponthoz is egy dolog. Ettől az egyetem dologtól nem kell annyira büszkének lenni, mert vannak egyszerű emberek akik gazdagok lettek, ( lásd: valami juhász, akinek stadionra is tellett! )megélnek a mindennapi élet nehézségeiben és lehet jobban keresnek mint valaki két diplomával. Az osztályzatok azért nem mindig tükrözik egy ember értékét...Nekem van két szín ötös szakmunkás bizonyítványom, a kutya nem kérdezi meg hányassal végeztem el a szakmáim és ha úgy vesszük szerencsém is volt, mert ha olyat húzok lehet csak kettes lettem volna, vagy még ennyi sem. Ezekre a kriksz-krakszokra valljuk be nincs szükség a napi létfenntartáshoz!tibi666 írta:Pityu530da írta:Szia Tibi666!
üdv
Pityu
2010.11.21. 20:23
2010.11.21. 21:45
LeviM5 írta:Metabond német???? Vazze én azt hittem a családi ház pinyójában csinálják fáradt-olajból a Biofilteresek! Nekem Pityu ezt mesélte!
2010.11.21. 22:05
2010.11.21. 22:45
2010.11.22. 11:39
XenonBalazs írta:Hogy áll most a lista?
2010.11.22. 12:31
muhaati írta:XenonBalazs írta:Hogy áll most a lista?
Most már én sem tudom.![]()
Most már csak Holle anyó szólhat bele a buliba. Azt mondják az okos időjósok, hogy havazni fog, és brrrr. hideg lesz aznap.
A műhely ugyan fűtve van, de az udvaron ácsorogni nem lesz kellemes.
( Akik kint rekednek, kapnak hólapátot. )