![]() |
2012.11.20. 18:38
Fecó írta:A ma hazatérő Zengő csapattal találkozó ismerősömmel üzentem Zengő Zolinak, amit szó szerint át is adott neki: le ne merd cserélni jövőre a BMW-t, ennek az autónak lelke van!![]()
Sajnos nem tudta megígérni, rengetegen bombázzák most jobbnál jobb ajánlatokkal. Valószínű jövőre gyári Honda lesz a befutó..
2012.11.20. 18:46
ogtrai írta:Fecó írta:A ma hazatérő Zengő csapattal találkozó ismerősömmel üzentem Zengő Zolinak, amit szó szerint át is adott neki: le ne merd cserélni jövőre a BMW-t, ennek az autónak lelke van!![]()
Sajnos nem tudta megígérni, rengetegen bombázzák most jobbnál jobb ajánlatokkal. Valószínű jövőre gyári Honda lesz a befutó..
Eddig Zengő Zoli nagyon vacilált hogy mi legyen mert abszolút nem tudta hogy milyen autót válasszanak jövőre. Remélhetőleg most ennek az eredménynek köszönhetően egy versenyképes autót sikerül választani és össze rakni. Az a baj hogy Norbinak szerintem az első kerekes autó jobban fekszik. Én is nagyon sajnálnám ha nem BMW-vel mennének jövőre,de szívesen látnám vagy egy Hondába vagy egy Chevybe,csak végre legyenek ott stabilan az elején,mert nagyon megérdemlik!! Amennyi pénzt és legfőképp energiát felemészt ez a dolog,remélem jövőre több dobogós helyezés lesz és akkor a sok negatív emberke végre bekussol.
2012.11.20. 18:59
Fecó írta:ogtrai írta:Fecó írta:A ma hazatérő Zengő csapattal találkozó ismerősömmel üzentem Zengő Zolinak, amit szó szerint át is adott neki: le ne merd cserélni jövőre a BMW-t, ennek az autónak lelke van!![]()
Eddig Zengő Zoli nagyon vacilált hogy mi legyen mert abszolút nem tudta hogy milyen autót válasszanak jövőre. Remélhetőleg most ennek az eredménynek köszönhetően egy versenyképes autót sikerül választani és össze rakni. Az a baj hogy Norbinak szerintem az első kerekes autó jobban fekszik. Én is nagyon sajnálnám ha nem BMW-vel mennének jövőre,de szívesen látnám vagy egy Hondába vagy egy Chevybe,csak végre legyenek ott stabilan az elején,mert nagyon megérdemlik!! Amennyi pénzt és legfőképp energiát felemészt ez a dolog,remélem jövőre több dobogós helyezés lesz és akkor a sok negatív emberke végre bekussol.
A váltással az a baj, hogy nulláról kell kezdeni mindent. A BMW-t teljesen kiismerték, (jobban is mint a többiek) és jövő márciusban a gyár motor fejlesztési csomagja is rendelkezésre áll. Az autó súlyproblémáját is orvosolni tudnák. Csak hát egy gyári támogatású Honda pénzt is (szponzorok) hozna a házhoz.. Egyébként Norbi szerint is egy igazi versenygép hátul hajt..
2012.11.20. 19:15

2012.11.20. 19:18
LeviM5 írta:
2012.11.20. 19:36
kzolee írta:Fecó írta:ogtrai írta:Fecó írta:A ma hazatérő Zengő csapattal találkozó ismerősömmel üzentem Zengő Zolinak, amit szó szerint át is adott neki: le ne merd cserélni jövőre a BMW-t, ennek az autónak lelke van!![]()
A váltással az a baj, hogy nulláról kell kezdeni mindent. A BMW-t teljesen kiismerték, (jobban is mint a többiek) és jövő márciusban a gyár motor fejlesztési csomagja is rendelkezésre áll. Az autó súlyproblémáját is orvosolni tudnák. Csak hát egy gyári támogatású Honda pénzt is (szponzorok) hozna a házhoz.. Egyébként Norbi szerint is egy igazi versenygép hátul hajt..
Azt a márkát fogják választani, amelyik a legjobb ajánlatot teszi. (Úgy anyagi, mind technikai szempontból) én meg is értem őket, sajna a BMW csak félgőzzel csinálja most a WTCC-t, ha nyerni akarnak, nem ez a jövő.
Vannak olyan pályák, ahol az elsőkerekesek mennek jól, és vannak olyanok ahol a hátsókerekesek. A lényeg a stabil, jó technika, gyári támogatással.
2012.11.20. 20:58
Fecó írta:kzolee írta:Fecó írta:ogtrai írta:Fecó írta:A ma hazatérő Zengő csapattal találkozó ismerősömmel üzentem Zengő Zolinak, amit szó szerint át is adott neki: le ne merd cserélni jövőre a BMW-t, ennek az autónak lelke van!![]()
Azt a márkát fogják választani, amelyik a legjobb ajánlatot teszi. (Úgy anyagi, mind technikai szempontból) én meg is értem őket, sajna a BMW csak félgőzzel csinálja most a WTCC-t, ha nyerni akarnak, nem ez a jövő.
Vannak olyan pályák, ahol az elsőkerekesek mennek jól, és vannak olyanok ahol a hátsókerekesek. A lényeg a stabil, jó technika, gyári támogatással.
Sajnos a BMW félgőzzel sem csinálja a WTCC-t, csak a DTM re fókuszál (meg is lett az eredménye) a motorfejlesztési csomag is a rally-ból jön jövőre. (MINI)
2012.11.20. 21:26
2012.11.20. 21:30

2012.11.20. 21:50
Fecó írta:jlaci74 írta:Egyébként nem olyan rossz az a motor-csomag, a Mini WRC-ben is szép részeredményeket produkál Sordo alatt.
A probléma az, hogy egy versenyautó igen összetett és bonyolult szerkezet, egy -egy jó összetevő kevés a sikerhez, a komplett autónak kell jól működnie, súly-súlyelosztás-egyensúly-motor-váltó-fék-futómű-gumik-stb...
Ez csak egy komplett gyári fejlesztésű autónál lehet optimális ( lásd: Chevi ), ugyanis egy kis csapatnak nem lehet olyan anyagi és mérnöki háttere, amivel ezt ki tudja fejleszteni-tesztelni.
Ez tiszta sor. De ezt a hátrányt is remekül kompenzálta idén a Zengő csapat, ami az eredményekben is látni. Szerintem az új motor csomaggal, és súlycsökkentéssel jövőre ott lehetnének a BMW-vel folyamatosan az élen, főleg úgy hogy a Chevi gyári szinten kivonul, a Honda meg új. De ez pénzt nem hoz, ezért fogják a gyári támogatott Hondát választani.. (így Wéber is végig versenyezheti az egész szezont)
2012.11.20. 21:52
Fecó írta:Ez tiszta sor. De ezt a hátrányt is remekül kompenzálta idén a Zengő csapat, ami az eredményekben is látni. Szerintem az új motor csomaggal, és súlycsökkentéssel jövőre ott lehetnének a BMW-vel folyamatosan az élen, főleg úgy hogy a Chevi gyári szinten kivonul, a Honda meg új. De ez pénzt nem hoz, ezért fogják a gyári támogatott Hondát választani.. (így Wéber is végig versenyezheti az egész szezont)
2012.11.20. 21:58
ogtrai írta:Megtaláltam végre azt a videót amiben ezt a találós kérdést boncolgatja Zengő Zoli is.
2012.11.20. 22:11
2012.11.20. 22:14
jlaci74 írta:Fecó írta:jlaci74 írta:Egyébként nem olyan rossz az a motor-csomag, a Mini WRC-ben is szép részeredményeket produkál Sordo alatt.
A probléma az, hogy egy versenyautó igen összetett és bonyolult szerkezet, egy -egy jó összetevő kevés a sikerhez, a komplett autónak kell jól működnie, súly-súlyelosztás-egyensúly-motor-váltó-fék-futómű-gumik-stb...
Ez csak egy komplett gyári fejlesztésű autónál lehet optimális ( lásd: Chevi ), ugyanis egy kis csapatnak nem lehet olyan anyagi és mérnöki háttere, amivel ezt ki tudja fejleszteni-tesztelni.
Ez tiszta sor. De ezt a hátrányt is remekül kompenzálta idén a Zengő csapat, ami az eredményekben is látni. Szerintem az új motor csomaggal, és súlycsökkentéssel jövőre ott lehetnének a BMW-vel folyamatosan az élen, főleg úgy hogy a Chevi gyári szinten kivonul, a Honda meg új. De ez pénzt nem hoz, ezért fogják a gyári támogatott Hondát választani.. (így Wéber is végig versenyezheti az egész szezont)
Remekül kompenzáltak, így igaz, viszont ez a privát értékelésben elég, az abszolút bajnoki címhez kevés.
A Honda meg új ez igaz, de az olasz J.A.S. Motorsportnak komoly múltja és tapasztalata van a túraautó bajnokságokban ( STW, BTTC ), a japán Mugen szintén nem kis név a szakmában, a F1-ből kivonult Hondának meg lesz miből finanszírozni...
Remélem a legjobb döntést hozzák Zengőék, és lesz miért izgulnunk jövőre.
2012.11.20. 22:17
jlaci74 írta:jlaci74 írta:Fecó írta:jlaci74 írta:Egyébként nem olyan rossz az a motor-csomag, a Mini WRC-ben is szép részeredményeket produkál Sordo alatt.
Remekül kompenzáltak, így igaz, viszont ez a privát értékelésben elég, az abszolút bajnoki címhez kevés.
A Honda meg új ez igaz, de az olasz J.A.S. Motorsportnak komoly múltja és tapasztalata van a túraautó bajnokságokban ( STW, BTTC ), a japán Mugen szintén nem kis név a szakmában, a F1-ből kivonult Hondának meg lesz miből finanszírozni...
Ja, és ne feledkezzünk meg arról az apróságról, hogy 2014-ben jön a Citroen, gyári csapattal és a 9-szeres Rally világbajnok Sebastien Loeb-bel !
2012.11.20. 22:25
Fecó írta:jlaci74 írta:jlaci74 írta:Fecó írta:jlaci74 írta:Egyébként nem olyan rossz az a motor-csomag, a Mini WRC-ben is szép részeredményeket produkál Sordo alatt.
Ja, és ne feledkezzünk meg arról az apróságról, hogy 2014-ben jön a Citroen, gyári csapattal és a 9-szeres Rally világbajnok Sebastien Loeb-bel !
Én úgy tudtam Zanardi/Kubica páros jön..![]()
2012.11.20. 22:35
[/quote]2012.12.11. 19:24
2012.12.11. 22:01
LeviM5 írta:Ó, Istenem micsoda autók, képek és hangok! Ahogy a CSL szól...BEST OF Motorsport!
2012.12.12. 17:33
kzolee írta:LeviM5 írta:Ó, Istenem micsoda autók, képek és hangok! Ahogy a CSL szól...BEST OF Motorsport!
Mindkét CSL jól szól, de nekem a 12 szelepes tetszik jobban