Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: re

2010.08.20. 11:55

Oroszlan írta:
Labi írta:
lepke írta:
festo írta:Zoli baszod csak kettő van de az x5-től meg szabadulok lehet,nem jött be.Vissza ülök egy ötösbe!

Helo
Családtagonként KETTŐ :lol:
üdv zoli

adjál neki Zoli! :lol: :lol:

Festo! mi a baj az X5-el???

:benzin :benzin :benzin

:lol: :lol:

re

2010.08.20. 12:19

Én is benzin párti vagyok az tény nem is vennék 10 éves dieselt!De nem egy komfortos az x5 inkább egy 5-s vagy 7- es!))

2010.08.20. 12:21

festo írta:Zoli baszod csak kettő van de az x5-től meg szabadulok lehet,nem jött be.Vissza ülök egy ötösbe!

Az régi E39-ed nálam van :lol:

2010.08.20. 13:35

festo írta:Én is benzin párti vagyok az tény nem is vennék 10 éves dieselt!De nem egy komfortos az x5 inkább egy 5-s vagy 7- es!))

Vegyél egy jo 530i-t:)

Én 530xi-t néztem csak sajna szombaton mehetek meglesni,de már nemsoká itt van:D

re

2010.08.20. 19:18

Endi ha van időd össze futhatnánk meg nézném a kicsit milyen gazdája volta srác akinek el adtam!!!))))

2010.08.20. 23:25

festo írta:Endi ha van időd össze futhatnánk meg nézném a kicsit milyen gazdája volta srác akinek el adtam!!!))))

Ha Budapesti bármikor jó nekem, de legfőképp éjjel :lol:

2010.08.20. 23:29

Endi írta:
festo írta:Endi ha van időd össze futhatnánk meg nézném a kicsit milyen gazdája volta srác akinek el adtam!!!))))

Helo
Van ilyen topik is 8O 8O
klubtársvadászat éjszaka :lol: :lol: :lol:
üdv zoli

2010.08.21. 10:08

lepke írta:
Endi írta:

Helo
Van ilyen topik is 8O 8O
klubtársvadászat éjszaka :lol: :lol: :lol:
üdv zoli

Öregszel, ez azért van.

2010.08.21. 12:40

Helo stiger
Meg van a kocsi :?:
üdv zoli

2010.08.21. 13:03

lepke írta:Helo stiger

Nem állat, fegyver! :wink:

2010.08.21. 13:05

Szia Zoli:)

Még nincs nemrég estem haza osztrákbol,még egy kis elintézni valom van munkaügyek aztán este ha a jo isten is ugy akarja6-7ora felé tudok eljutni H.Vásárhelyre:D

2010.08.21. 13:13

simi64 írta:
lepke írta:Helo stiger

Nem állat, fegyver! :wink:

Milyen igaz nem is akármilyen fegyver::D am a tigris sem rossz:)

Mind a kettö erös a fegyver és az állat is:) olyan mint a BMW!:)

2010.08.24. 12:26

stinger044 írta:Gyerekek én egynek is nagyon örülnék csak sajnos még azt az egyet sem birtokolhatom mert az ügyvédur akitöl megvenném nem ért rá akkor most meg kinn roskadok osztrákba:(

De am ami késik nem mulik. Jo lesz az:)

Igy van Oroszlán,benzin benzin benzin:D

az én jelöltem az 530ix E60 szép állapotban meg vezetett elöélettel csak sajna még nem jutottam oda hogy meglessem de sok infom van már rola:)

Tudom, a dieseles beszél belőlem, de azért ez sem lenne rossz vétel:
E 60 530XD

2010.08.24. 16:13

simi64 írta:Tudom, a dieseles beszél belőlem, de azért ez sem lenne rossz vétel:
E 60 530XD

Simi szerintem ha 4 kerekest szeretnél akkor a "Kotrók" között nézelődj inkább a konkurenciánál... :oops:

Nekik évek óta beállt-bevált a technika míg a BMW-nél a személyautó X-es verziója már másodjára lett leállítva mert "nem az igazi"... :roll:
Többet konkrétabbat Yoli-tól tudhatsz meg mert ő jobban otthon van a témában... :wink:

2010.08.24. 16:55

strobi írta:Simi szerintem ha 4 kerekest szeretnél akkor a "Kotrók" között nézelődj inkább a konkurenciánál... :oops:

Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna :lol:
Ilyen hülyeségeket kár írogatni! :hányás
:bmwkiraly
:wink:

2010.08.24. 17:04

simi64 írta:
strobi írta:Simi szerintem ha 4 kerekest szeretnél akkor a "Kotrók" között nézelődj inkább a konkurenciánál... :oops:

Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna :lol:
Ilyen hülyeségeket kár írogatni! :hányás
:bmwkiraly
:wink:

de sajnos igaz... :oops: már mint az 4kerék hajtás része... :roll:

Aki BMW-t akar az egyértelműen hátsó kerék meghajtást szeretne... :wink:

2010.08.24. 18:10

strobi írta:
simi64 írta:Tudom, a dieseles beszél belőlem, de azért ez sem lenne rossz vétel:
E 60 530XD

Simi szerintem ha 4 kerekest szeretnél akkor a "Kotrók" között nézelődj inkább a konkurenciánál... :oops:

Nekik évek óta beállt-bevált a technika míg a BMW-nél a személyautó X-es verziója már másodjára lett leállítva mert "nem az igazi"... :roll:
Többet konkrétabbat Yoli-tól tudhatsz meg mert ő jobban otthon van a témában... :wink:

Helo
Hát igen :roll: erről a témáról nagyon nehéz véleményt mondani
Már korábban is léteztek összkerekes BMW-k, a bajorok nem most találták ki az x-hajtást. Egészen pontosan már 1939-ben gyártott a BMW négykerék-hajtású autót terepjáró személyében. Az első összkerék-hajtású személyautóra azonban 1985-ig várni kellett. Ez a példány egy 325ix jelű E30-as gyári kódú személyautó volt, amit a bajorok az Audi Quattro riválisának szántak
A bajor márka akkoriban az állandó négykerék-hajtás mellett adta le a voksát, így születhetett meg a Ferguson rendszerű két viszkokuplunggal ellátott meghajtás. Ebben az esetben alaphelyzetben az erő 63 százaléka jutott a hátsó, míg 37 százaléka az első tengelyekre. Ez azért alakult így, mert a BMW már akkor is ragaszkodott az alapvetően hátsókerék-meghajtáshoz.
Ma, az xDrive esetében ez kicsit másképp működik. Semmiféle mechanikus ketyere, mindent rábíztak az elektronikára. Az egész rendszer egy nagyon gyorsan reagáló, elektronikusan szabályozott lamellás tengelykapcsolóra épül, amely fokozatmentesen, és a menethelyzetnek megfelelően osztja el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között. A folyamat ezredmásodpercek alatt megy végbe, ami azt jelenti, hogy a rendszer még a kerekek kipörgése előtt képes reagálni és cselekedni.
A gyakorlatban mindez úgy néz ki, hogy a rendszer felismeri a legapróbb rendellenességet is, és még mielőtt megtörténne a baj, még azelőtt beavatkozik és menti, ami menthető. Az esetek 99,9 százalékában ez sikerül is neki. A maradék egy tized százalék már nem az xDrive-on múlik, a baleset ekkor teljesen más okból következik be.
Az okos mérnökök pont úgy állították be az xDrive-ot, hogy egy vadul bevett kanyarban az érzékelőktől kapott információkat összegezve ide-oda pakolja a nyomatékot a tengelyek között, amelyet egy nagyon gyors számítógép dönt el a másodperc töredéke alatt. A gyakorlatban ebből semmit sem venni észre, ugyanolyan kezes marad a BMW, mint egy normál tempóban bevett kanyar esetében. Csak a kilométeróra mutat kicsit többet!
Amikor normál egyenesfutásban megy az autó, akkor a rendszer is csak készenlétben van, ilyenkor 40:60 arányban oszlik el a nyomaték az első és a hátsó tengely között. A számos érzékelő főegysége a DSC futómű-szabályzó rendszer.
Ehhez tartozik egy perdületérzékelő, amely a jármű megperdüléseit vizsgálja, a bekormányozási szög érzékelője pedig a kormány-ráfordítási szöget érzékeli. Ezekhez jönnek még a kerékszenzorok sebességinformációi, az autó oldalgyorsulás értékei, valamint a menetteljesítmények, vagyis a motoradatok. Ezeket összegezve a számítógép mindig a megfelelő nyomatékelosztásról gondoskodik.
A rendszer nem csak az első és hátsó tengelyek között ügyeskedik, hanem az egy tengelyen való kerekeket is próbálja szinkronba hozni egymással. Az egy tengely kerekei közötti egyenlő nyomatékelosztást a DSC elektronikusan szabályozott fékezésekkel hozza létre.
Nincsen még benne a magasabb fogyasztás ami elérheti a 20%-ot is ugyanannál a tipusnál
a négykerék hajtás miatt a NAGYOBB hibalehetőség
Végsebessége pedig jóval elmarad a hátsókerekes testvéreknél
üdv zoli

2010.08.24. 20:20

Ha a végsebessége nem is, de azért a gyorsulása biztos jobb a hátsókerekes társánál :roll:

2010.08.26. 14:34

sziasztok, csak előzetesen szeretnék érdeklődni azoktól akiknek van tapasztalata, véleménye, akármije, bármije, valamije az E60-okról.
Alapvetően benzinpárti és automatapárti vagyok, de minden megoldás érdekel csak bömbi legyen.
Szal, van-e valakinek tapasztalata 2500 és e feletti köbcentivel megáldott automata (inkább benzines, de akár diesel is) E60asról?
Lényegében az érdekel, hogy mennyire megbízhatók (szériahibák stb...) ezek a típusok - E39 tükrében -, milyen váltók vannak ezekben pl? mire kell figyelni... stb...
Diesel E60-al kapcsolatban olvastam Lepke kolléga hozzászólását hogy milyen km-el szabad megvenni...
Szal igazából minden érdekelne ami info létezik azoktól akiknek ien típusú gépe van.
előre is köszönet! :)

üdv:cali

2010.08.26. 16:45

stinger elhoztad hétfőn a vasat?!... :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge