Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.09.14. 16:14

efer írta:
lalicus írta:Igen,csak nekem soroksáron azt mondták,hogy a fogasléc van kikopva és azzal ők nem tudnak csinálni semmit.Ezért igy ránézésre úgy gondoltam,hogy jürgenék komplett felújitottat árulnak. :wink:

igen, azt nekem is mondták annak idején, hogy az E39 kormányművét nem nagyon lehet újítgatni, és ez az egyetlen, amire nem 2, hanem 1 év garanciát vállalnak...
kiváncsi vagyok jürgenék mit csinálnak a fogasléccel, hiszen alkatrész egyesével nem kapható hozzá. esetleg szétszedik ezeket, és többől raknak össze egy használhatót. mondjuk az biztos, hogy olcsóbb, mint 300k-ért egy új...

Szia!
Nemeteknel, akar ebay-on is talalni 2 ev garanciaval.
Lenyeges dolog, hogy sem az usaban, sem a nemeteknel a forumon nincs nagyon sok olyan iras, miszerint gond lenne a kormanymuvel. Magyar sajatsag.
Egy tip, akinek 528-asa van: a 2003-ig gyartott 530d kormanymuve pont jo bele (szam is stimmel). Persze servotronik lenyegeses, ha van.
Tamas

2008.09.14. 16:29

lalicus írta:És végül Te hogy oldottad meg?

szerencsére azt mondták, hogy nincs nagyon amortizálva, és felújították, méghozzá az alap megoldással. állítólag van egy durvább felújítás is, azt még meg lehet majd csinálni.

2008.09.14. 16:39

efer írta:

szerencsére azt mondták, hogy nincs nagyon amortizálva, és felújították, méghozzá az alap megoldással. állítólag van egy durvább felújítás is, azt még meg lehet majd csinálni.

Efer! azt tudod miben különbözik a V8-ak kormányműve? ...miért strapabíróbb?

2008.09.14. 17:14

Labi írta:
efer írta:

most lehet, hogy nagy hülyeséget írok :oops: , de úgy tudom, a V8-é még a régi jólbevált globoidcsigás, míg az S6-oké új fejlesztésű fogasléces. nem túl jól sikerült a fejlesztés... (kicsit alultervezték).

ATF olaj???

2008.10.04. 10:57

Hello mindenki!
Az olvasottak alapján jelenleg ott állok,hogy megnézem mi történik ha feltöltöm olajszintet...
ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem,milyen minőségű "márkájú" ATF olajat öntsek bele???
Válaszokat előre is köszönöm!

2008.10.15. 09:42

Sziasztok

Szervoval van gondom. Meleg motornál a szervo alapjáraton működik. Mikor a fordulatszám eléri a kb,. 1500-at elnehezedik a kormány. Ezt csinálja minden seb. fokozatban. 2500-as fordulatnal már mintha megint könnyebben menne, de még mindig nem az igazi. Találokoztatok már ilyen problémával?

Az auto 525tds 1999-es

2008.10.15. 14:00

Muzulman írta:Sziasztok

Szervoval van gondom. Meleg motornál a szervo alapjáraton működik. Mikor a fordulatszám eléri a kb,. 1500-at elnehezedik a kormány. Ezt csinálja minden seb. fokozatban. 2500-as fordulatnal már mintha megint könnyebben menne, de még mindig nem az igazi. Találokoztatok már ilyen problémával?

Az auto 525tds 1999-es

Szevasz!

Szervo olaj-al mi a helyzet?

2008.10.15. 14:24

efer írta:
Labi írta:
efer írta:

most lehet, hogy nagy hülyeséget írok :oops: , de úgy tudom, a V8-é még a régi jólbevált globoidcsigás, míg az S6-oké új fejlesztésű fogasléces. nem túl jól sikerült a fejlesztés... (kicsit alultervezték).

Szerintem nem mondasz hülyeséget. Én is ezt olvastam, hogy 540i-ben még a régebbi rendszer van és nem a fogasléces.

Jackson, aki bólogat :wink:

2008.10.15. 15:30

Celtic írta:

Az auto 525tds 1999-es

Szevasz!

Szervo olajat nem cseréltem.
Akit eddig kérdeztem mind azt mondta ha piros olaj van benne akkor az jó.

2008.10.15. 16:00

Üdv Mindenki!

Az enyém úgy 1-2 hónapja kezdettel olyat csinálni,hogy meleg motornál ha tekerem a kormányt főleg állóhelyzetbe vagy nagyon lassan gurulva csúnya recsegő kopogó hangot hallat.
Az olajat megnézem ma mindenképpen,de gyanítom,hogy nincs baja mert kb egy hónapja lett az autóban motorolaj cserélve és akkor a műhelyben megszokták nézni a folyadék szinteket.
Valakinek van ötlete? :roll:

Hja és servotronicos.

Ilyennel még senki nem találkozott?
Multkor jártam a szervizben (sünit cseréltek) és akkor persze nem hallatta magát.A szervónak egészséges hangja van,futómű nem lehet.Kormánymű esetleg?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Janika_86 2008.11.03. 19:32-kor.

2008.10.15. 16:04

Muzulman írta:
Celtic írta:

Az auto 525tds 1999-es

Szevasz!

Szervo olajjal az a helyzet,ha egy gyűszűnyi is hiányzik belőle akkor már képes fura dolgokra.Ha habos akkor meg gond van.Érdemes lecsekkolni. :wink:

2008.10.28. 08:50

Sziasztok!

Milyen szervo olajat tegyek a kocsiba egy kicsi hiányzik belőle? Speckó vagy sima általános szervó olaj?

Valamint a szervo olajat kell-e cserélni és ha igen mennyi olaj van a rendszerben?

Köszi!

2008.10.28. 09:45

Kori írta:Sziasztok!

Milyen szervo olajat tegyek a kocsiba egy kicsi hiányzik belőle? Speckó vagy sima általános szervó olaj?

Valamint a szervo olajat kell-e cserélni és ha igen mennyi olaj van a rendszerben?

Köszi!

ATF (rajta a kupakon is,hogy ONLY ATF OIL)

2008.11.03. 15:25

Eddig eléggé zörgött a futómű, és az NT-nél kormánymű gondot diagnoszizáltak. Gondoltam: hát a szokásos felújítás.
Ehhez képest nemrég kicseréltük mindkét kitámasztót a szilentekkel együtt, és olyan csönd van azóta, hogy még...
Úgyhogy most örülünk :D

Csak gondoltam megosztom veletek.

2008.11.03. 15:45

ez jó hír! ...de jó sokáig húztad... :D

2008.11.03. 16:22

Kori írta:Sziasztok!

Köszi!

ATF olajat. Ha jól tudom 4 évente kell cserélni, viszont a 2 csik között legyen az olaj szintje, arra figyelj. Nem kell sűrűn cserélgetni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Celtic 2008.11.03. 16:28-kor.

2008.11.03. 16:27

Muzulman írta:
Celtic írta:

Az auto 525tds 1999-es

Szevasz!

Az ATF olaj szine olyan pirosos, azzal nincs is gond, csak ne hiányozzon belőle. Nekem hasonló volt a bajom. Kicsit nehézkesebb lett a kormányzás, de semmi hangja nem volt. Aztán mondták hogy a kupak alján lévő csövön van 2 csik, ha a 2 csík között van az olaj akkor azzal nincs gond, ha alatta akkor igen.
Nézd meg, hogy nem-e folyik valahol az olaj, vagy egyáltalán van-e tömitőgyűrűd.
Nem volt haszntalan az az NT-s tali..

2008.11.03. 17:28

Labi írta:ez jó hír! ...de jó sokáig húztad... :D

mivel az első gyanú a kormánymű volt, elég sokáig kellett gyűjteni a levegőt a nekivágásnak. ez a kitámasztó meg tkp csak most került sorra, de hogy megoldódott a kopogás, ez tényleg jó hír.
kicsit szubjektív, de mintha kicsit feszesebb is lenne a futómű. Meyle HD kerlüt bele amúgy.

hétvégén saját szememmel győződhettem meg róla, mit is jelent a sportos hangolású futómű (amit van szerencsém az autóban bírni). a ház előtt mellém parkolt egy E39, és míg nekem mindíg centizni kell, mikor nem megyek neki a lökhárítóval a padkáhnak, ő simán fölétolta az övét... (gyárilag 1,5-2 cm az ültetés, ha jól tudom, de ránézésből kb 5-nek nézett ki)

2008.11.03. 18:17

efer írta:Eddig eléggé zörgött a futómű, és az NT-nél kormánymű gondot diagnoszizáltak. Gondoltam: hát a szokásos felújítás.
Ehhez képest nemrég kicseréltük mindkét kitámasztót a szilentekkel együtt, és olyan csönd van azóta, hogy még...
Úgyhogy most örülünk :D

Csak gondoltam megosztom veletek.

Mi ezeknek az alkatrészeknek a pontos megnevezése, mert nekem is mindenki, NT-sek is kormányművet diagnosztizálnak, de sejtem, hogy nem az. :roll:

2008.11.03. 18:24

Nos az a cikkszam engem is erdekelne, mert NT-nel nekem is kormanymuvet mondtak, de 5er-nel viszont kormanyosszekotot.
Hozzászólás küldése

VigLink badge