![]() |
2012.09.23. 21:40
greeen54 írta:barbrady írta:greeen54 írta:barbrady írta:Azzal csak a középső befúvókat állítod. Ha kékre tekered, akkor kikerüli a fűtő radiátort, és a klíma (ha ki van kapcsolva akkor a külső hőmérsékletet) hidegét, ha pirosra, akkor pedig ugyanolyan hőmérsékletűt fúj mint le és föl. Diag volt?
Volt..de semmi gondja. Tehát akkor, ha pirosra tekerem, akkor ugyan azt kell fújnia mint alulra?
Így van.
Oké, próbálgatom! Köszönöm! ...és akkor, mikor ilyen idő van mint mostanság (15-20 fok) akkor, hogyan fújja nekem ugyan azt a hőmérsékletű levegőt ami kint van? (a klíma kikapcsolt állapotában persze) Nincs több kérdésem!!!
2012.09.23. 21:46
barbrady írta:greeen54 írta:barbrady írta:Azzal csak a középső befúvókat állítod. Ha kékre tekered, akkor kikerüli a fűtő radiátort, és a klíma (ha ki van kapcsolva akkor a külső hőmérsékletet) hidegét, ha pirosra, akkor pedig ugyanolyan hőmérsékletűt fúj mint le és föl. Diag volt?
Oké, próbálgatom! Köszönöm! ...és akkor, mikor ilyen idő van mint mostanság (15-20 fok) akkor, hogyan fújja nekem ugyan azt a hőmérsékletű levegőt ami kint van? (a klíma kikapcsolt állapotában persze) Nincs több kérdésem!!!
Ha kékre tekered.
2012.09.23. 21:46
barbrady írta:greeen54 írta:barbrady írta:greeen54 írta:barbrady írta:Azzal csak a középső befúvókat állítod. Ha kékre tekered, akkor kikerüli a fűtő radiátort, és a klíma (ha ki van kapcsolva akkor a külső hőmérsékletet) hidegét, ha pirosra, akkor pedig ugyanolyan hőmérsékletűt fúj mint le és föl. Diag volt?
Volt..de semmi gondja. Tehát akkor, ha pirosra tekerem, akkor ugyan azt kell fújnia mint alulra?
Így van.
Ha kékre tekered.
2012.09.23. 21:53
greeen54 írta:De akkor is csak középen...és mindenhol, hogyan??
2012.09.23. 21:53
2012.09.23. 21:59
hamoriarpi írta:Ez tud kanyarodni is, vagy csak egyenesen menni?
2012.09.23. 22:03
darius535 írta:Köszönöm az infót,viszont valaki azt írja,hogy ki kell csak esztergáltatni a felni közepét,akkor azonnal feltehető...viszont a másik hozzászólásnál már azt olvasom,kell hozzá mindenképpen nyomtávszélesítő,mert az agyméret majdnem másfél különbséggel van az e39-nek a 6-oséhoz képest.
Esetleg ha esztergáltatni kell,akkor mennyit?
Vagy esetleg valaki tud-e olyan maszek olyan szervízt aki vágja az e39-et...vagy olyan gumisműhlyet ahol azonnal orvosolnák ezt a felnicserét kellőképpen?
2012.09.23. 22:04
darius535 írta:Köszönöm az infót,viszont valaki azt írja,hogy ki kell csak esztergáltatni a felni közepét,akkor azonnal feltehető...viszont a másik hozzászólásnál már azt olvasom,kell hozzá mindenképpen nyomtávszélesítő,mert az agyméret majdnem másfél különbséggel van az e39-nek a 6-oséhoz képest.
Vagy esetleg valaki tud-e olyan maszek olyan szervízt aki vágja az e39-et...vagy olyan gumisműhlyet ahol azonnal orvosolnák ezt a felnicserét kellőképpen?
2012.09.23. 22:04
simi64 írta:greeen54 írta:De akkor is csak középen...és mindenhol, hogyan??
Állítsd be neki a kinti hőfokot, és akkor ugyanolyat fúj.
Nem is értelek pontosan, hogy mit szeretnél.
16 fok alatt klímázni nem tudsz!
2012.09.23. 22:06
simi64 írta:darius535 írta:Köszönöm az infót,viszont valaki azt írja,hogy ki kell csak esztergáltatni a felni közepét,akkor azonnal feltehető...viszont a másik hozzászólásnál már azt olvasom,kell hozzá mindenképpen nyomtávszélesítő,mert az agyméret majdnem másfél különbséggel van az e39-nek a 6-oséhoz képest.
74,1-re kell esztergálni.
Utána szerintem próbáld fel és nézd meg, hogy mennyire tetszik. Ha úgy érzed, hogy kell a szélesítő, csináltass hozzá (hogy ET20 legyen)
2012.09.23. 22:16
kzolee írta:simi64 írta:darius535 írta:Köszönöm az infót,viszont valaki azt írja,hogy ki kell csak esztergáltatni a felni közepét,akkor azonnal feltehető...viszont a másik hozzászólásnál már azt olvasom,kell hozzá mindenképpen nyomtávszélesítő,mert az agyméret majdnem másfél különbséggel van az e39-nek a 6-oséhoz képest.
74,1-re kell esztergálni.
Utána szerintem próbáld fel és nézd meg, hogy mennyire tetszik. Ha úgy érzed, hogy kell a szélesítő, csináltass hozzá (hogy ET20 legyen)
Simikém, hova tegyen még szélesítőt, mikor már eleve kijjebb van ez a felni, mint a gyári 6 illetve 2 mm-el?
2012.09.24. 06:07
Jerry írta:barbrady írta:greeen54 írta:barbrady írta:Azzal csak a középső befúvókat állítod. Ha kékre tekered, akkor kikerüli a fűtő radiátort, és a klíma (ha ki van kapcsolva akkor a külső hőmérsékletet) hidegét, ha pirosra, akkor pedig ugyanolyan hőmérsékletűt fúj mint le és föl. Diag volt?
Ha kékre tekered.
A fentiek alapján akkor középen fújja a kinti levegőt. És alul-felül![]()
2012.09.24. 07:38
Jerry írta:barbrady írta:greeen54 írta:barbrady írta:Azzal csak a középső befúvókat állítod. Ha kékre tekered, akkor kikerüli a fűtő radiátort, és a klíma (ha ki van kapcsolva akkor a külső hőmérsékletet) hidegét, ha pirosra, akkor pedig ugyanolyan hőmérsékletűt fúj mint le és föl. Diag volt?
Ha kékre tekered.
A fentiek alapján akkor középen fújja a kinti levegőt. És alul-felül![]()
2012.09.24. 08:53
kzolee írta:Nem kell nyomtávszélesítő, mert akkor beleérne az ívbe. ET14 elöl, ET18 hátul.
Esztergáltatni értelemszerűen annyit kell, hogy rámenjen.
Tehát akkor kell tehermentesítő gyűrű hogyha E39 felnit raknánk mondjuk E60-ra.2012.09.24. 12:15
Padre540 írta:Valamiért mindig összekeverem az agyméret témát.Tehát akkor kell tehermentesítő gyűrű hogyha E39 felnit raknánk mondjuk E60-ra.
2012.09.24. 12:25
2012.09.24. 13:20
giannes írta:Hali!
megtudná vki mondani hogy főtengely szenzort hogyan tudok cserélni illetve ha vki tudna egy oldalt linkelni hogy hol találom azt nagyon megköszönném!
BMW 528i M52b28
2012.09.25. 08:02
2012.09.25. 08:22
csiatt írta:Sziasztok!
Ma átlapozgattam az autó gépkönyvét és egy pár apróságra lettem figyelmes:
1. A gépkönyv szerint minden belső visszapillantó alján van piros riasztó villogó. Na most az enyém gyári tükörnek tűnik, még kábel is megy bele, de az a kis villogó ami az e46-unkban is van, nincs a tükör alján. Létezett olyan verzió is aminek gyárilag nincs ott az a kis piros bütyök?
2. A gépkönyv szerint az autó (530D) akkor indítható, ha a műszerfalon kialszik a "Diesel Vorglühen" lámpa, ami egy izzítószál, alatta DDE felírattal. Namost ilyen ikon nincs a műszerfalon (nagy BC), de az autóban van valami Webasto cucc, ami nem állófűtés, hanem állítólag valami előfűtés. Így ezt nem nagyon értem.
3. Láttam a gépkönyvben, hogy van olyan gyári kulcs, aminek a 3 gombos (BMW emlémás) oldalával ellentétben a hátoldalon is van gomb. Az mire lenne használható?
4. Láttam a gépkönyvben olyan rajzot, ahol a tető nyitó és vezetői olvasólámpák résznél van még egy plusz 3 gombos panel is. Az mire szolgálhat?
5. Illetve a rajzokon láttam SEDC gombot, ami az ülésfűtéses, hátsórolós panelen szokott elhelyezve lenni. Ennek nem tudtam értelmezni a működését, ez mit célt szolgálhatna, ha lenne?
6. A kipörgésgátló két oldalán milyen visszajelző ikonok vannak (nagy BC)? Mert a gépkönyv szerint balról egy autót ábrázolna középpen fel-le nyilakkal, de mikor indítok, nekem két autó van szemből félig egymást takarva. Jobbról meg nem is látom.
a válaszokat előre is köszönöm
2012.09.25. 09:17
vaszarig írta:csiatt írta:Sziasztok!
Ma átlapozgattam az autó gépkönyvét és egy pár apróságra lettem figyelmes:
1. A gépkönyv szerint minden belső visszapillantó alján van piros riasztó villogó. Na most az enyém gyári tükörnek tűnik, még kábel is megy bele, de az a kis villogó ami az e46-unkban is van, nincs a tükör alján. Létezett olyan verzió is aminek gyárilag nincs ott az a kis piros bütyök?
2. A gépkönyv szerint az autó (530D) akkor indítható, ha a műszerfalon kialszik a "Diesel Vorglühen" lámpa, ami egy izzítószál, alatta DDE felírattal. Namost ilyen ikon nincs a műszerfalon (nagy BC), de az autóban van valami Webasto cucc, ami nem állófűtés, hanem állítólag valami előfűtés. Így ezt nem nagyon értem.
3. Láttam a gépkönyvben, hogy van olyan gyári kulcs, aminek a 3 gombos (BMW emlémás) oldalával ellentétben a hátoldalon is van gomb. Az mire lenne használható?
4. Láttam a gépkönyvben olyan rajzot, ahol a tető nyitó és vezetői olvasólámpák résznél van még egy plusz 3 gombos panel is. Az mire szolgálhat?
5. Illetve a rajzokon láttam SEDC gombot, ami az ülésfűtéses, hátsórolós panelen szokott elhelyezve lenni. Ennek nem tudtam értelmezni a működését, ez mit célt szolgálhatna, ha lenne?
6. A kipörgésgátló két oldalán milyen visszajelző ikonok vannak (nagy BC)? Mert a gépkönyv szerint balról egy autót ábrázolna középpen fel-le nyilakkal, de mikor indítok, nekem két autó van szemből félig egymást takarva. Jobbról meg nem is látom.
a válaszokat előre is köszönöm
1. Igen, létezik, mivel nem mindegyikbe rakták/kérték a riasztót! Egyébként utólag berakható!
2. Neked is van DDE lámpád (ikonod), csak az nem nagyon szokott világítani (hála istennek), max amikor a gyújtásra teszed, egy pillanatra! A te autódban is van állófűtés (Webasto), max nincs felkódolva, hogy tudd programozni!
3. Passz, én még nem láttam olyat. Ha csak nem az állófűtés távirányítójára gondolsz!
4. Az a gyári kapunyitó rendszer! Az otthoni automata kapud, garázskapud hozzá tudod kódolni!
5. Szintén passz, nem lehet, hogy az a gyári elektromos futómű állítás gombja?![]()
6. Az egyik oldalon neked is az az ikon van, de nálunk nem funkcionál, mivel nincs/vagy nem teljes egészében légrugós a kocsi! Ez az ikon azt hiszem, hogy csak az X5-ben aktív, de ott is csak akkor, ha légrugós a kocsi, mert ott ugye 3 fokozatban állítható a magasága!