![]() |
2012.10.13. 10:57
2012.10.13. 12:55
adam írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy e39 vonóhorgot keresek, egyik barátomnak van egy m-packetos autója(2001) gyári vonóhoroggal az jó lehet az én nem m-es kocsimra(2002)?
Köszi!
üdv.: Ádám
2012.10.13. 23:20
2012.10.14. 10:59
Gallaca írta:Üdv!
Elő szokott fordulni, hogy a blokk oldalán az olajszűrő/olajtömb elkezdi ereszteni az olajat? Eddig azt hittem, hogy a kartertömítés ereszt, de most, hogy lerántottam a váltót úgy látom mintha az olajtömb alól indulna a csatakosság.
2012.10.14. 11:29
jlaci74 írta:Gallaca írta:Üdv!
Elő szokott fordulni, hogy a blokk oldalán az olajszűrő/olajtömb elkezdi ereszteni az olajat? Eddig azt hittem, hogy a kartertömítés ereszt, de most, hogy lerántottam a váltót úgy látom mintha az olajtömb alól indulna a csatakosság.
Jellemző hiba az összes motornál. A képen a 8-as tömités okozza:
A kifolyó olaj végigment a karter peremén, egy ott található lyukon be a váltóharangba, ott szétáztatott mindent, én meg azt hittem a főtengely szimering is folyik
Jól megvettem a szimeringet , gondoltam egy füst alatt kicserélem a váltóval. Csak mikor lejött a váltó akkor lett gyanús, hogy a szimering, és környéke porszáraz. Még jó, hogy teknőtömítést elfelejtettem venni! 2012.10.14. 17:20

2012.10.14. 18:36
zoley88 írta:ó épp ezt cserélte 2 hete ki nekem Muhaati, mert nekem is folyt. főtengelynél is kellett cserélni. 2 liter olajat kellett utántölteni utána, fél motor el volt ázva. hülye is voltam, mert hetekkel előtte el kellett volna vinni
ráadásul holnap ismét találkozunk mert ma a légzsákelektronika adta be a kulcsot valahol
2012.10.15. 11:08
2012.10.15. 19:18
2012.10.15. 19:43
jimbi525d írta:Hello!
Akinek automata BMW-je van, az hogy áll a kardántengely egyes elemeinek zsírzásával? Gondolok itt: kardáncsukló(diffi előtt), valamint a két kardántengely darab összetételénél(kardán függesztő csapágy előtt) a bordás tengelyvég és a bordás hüvely.
Állítólag ezen a két helyen a beszáradt zsírt ki kell mosni és újra bezsírozni, mert ez adja a kardánnak a csattanó hangját ha rükibe teszem. Ma ezt mondta egy szerelő a MAG3-ban Nyíregyházán miután beállította a lámpáimat és válaszolt az általam feltett kérdésre a kardánnal kapcsolatban.
Üdv: Tamás
2012.10.15. 19:51
muhaati írta:jimbi525d írta:Hello!
Akinek automata BMW-je van, az hogy áll a kardántengely egyes elemeinek zsírzásával? Gondolok itt: kardáncsukló(diffi előtt), valamint a két kardántengely darab összetételénél(kardán függesztő csapágy előtt) a bordás tengelyvég és a bordás hüvely.
Állítólag ezen a két helyen a beszáradt zsírt ki kell mosni és újra bezsírozni, mert ez adja a kardánnak a csattanó hangját ha rükibe teszem. Ma ezt mondta egy szerelő a MAG3-ban Nyíregyházán miután beállította a lámpáimat és válaszolt az általam feltett kérdésre a kardánnal kapcsolatban.
A difinél lévő csuklót lehet zsírozni, de ezeknél már nincs "csúszka" középen. Ott legfeljebb laza lehet az összefogó csavar.
Középről csak a kereszt kopása miatt jön hang, az pedig nem cserélhető, kpl. kardán csere.
2012.10.15. 21:09
jimbi525d írta:muhaati írta:jimbi525d írta:Hello!
A difinél lévő csuklót lehet zsírozni, de ezeknél már nincs "csúszka" középen. Ott legfeljebb laza lehet az összefogó csavar.
Középről csak a kereszt kopása miatt jön hang, az pedig nem cserélhető, kpl. kardán csere.
Hello Ati!
Mi az a "csuszka"? Hol van az összefogó csavar?
A kardán csuklóm meg lett zsírozva, de a hang nem tünt el!
A kardánkeresztnek egy minimális játéka van, de a szerelőm szerint az még nem csinálhatja a hangot.
Akkor szerinted mi lehet?
Találkoztál már ilyen hibával, állítólag az autómatáknál rendszeres hiba ez!
2012.10.16. 09:04
muhaati írta:jimbi525d írta:muhaati írta:jimbi525d írta:Hello!
Hello Ati!
Mi az a "csuszka"? Hol van az összefogó csavar?
A kardán csuklóm meg lett zsírozva, de a hang nem tünt el!
A kardánkeresztnek egy minimális játéka van, de a szerelőm szerint az még nem csinálhatja a hangot.
Akkor szerinted mi lehet?
Találkoztál már ilyen hibával, állítólag az autómatáknál rendszeres hiba ez!
Mi az a "csuszka"? : a bordás tengelyvég és a bordás hüvely. ( ez már nincs. )
Hol van az összefogó csavar? : a két kardántengely darab összetételénél(kardán függesztő csapágy előtt) (ez van helyette.)
Nem csak az autómatáknál fordul elő, forgott az a kereszt már eleget!
2012.10.16. 12:49
jimbi525d írta:Tehát az enyémen csak rögzítő csavar van. Na akkor ezzel kezdem, hogy megnézem, ha nem akkor keresek egy jó állapotú, bontott kardánt, mert az új ára horror. Bárcsak közelebb laknék Önhöz Mester! De egyszer, ha arra járok majd beugrok és dumálunk egyet a BMWk-ről.
Még egyszer köszi.
Tamás
2012.10.16. 15:08
barbrady írta:jimbi525d írta:Tehát az enyémen csak rögzítő csavar van. Na akkor ezzel kezdem, hogy megnézem, ha nem akkor keresek egy jó állapotú, bontott kardánt, mert az új ára horror. Bárcsak közelebb laknék Önhöz Mester! De egyszer, ha arra járok majd beugrok és dumálunk egyet a BMWk-ről.
Még egyszer köszi.
Tamás
Ez nem lehet alternatíva? Nem csináltattam még ilyet, de szimpatikusabb mint a bontott.
LINK
2012.10.16. 21:18
2012.10.16. 22:28
colti82 írta:Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy a fenyszorom elektromosan allithato, de nem automata, hanem belul van 3 fokozat.Sajnos azonban a legmagasabb fokozaton is ugy latom hogy elegge kozelre vilagit.Kerdesem az lenne, hogyan lehet magasabbra allitani?Van a fenyszoroban ket csavar de azza nem valtozott semmi.Otlet?
koszi
2012.10.16. 22:46
SzaZs írta:colti82 írta:Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy a fenyszorom elektromosan allithato, de nem automata, hanem belul van 3 fokozat.Sajnos azonban a legmagasabb fokozaton is ugy latom hogy elegge kozelre vilagit.Kerdesem az lenne, hogyan lehet magasabbra allitani?Van a fenyszoroban ket csavar de azza nem valtozott semmi.Otlet?
koszi
Szia,
Fényszóró állító elemek töröttek. Ezt ellenőrizheted, ha hátulról a csatlakozónál fogva megmozgatod a lámpát. Ha lötyög, ez a baj, normális esetben nem tudsz mozdítani rajta, mert a fényszóróállító motor tartja.
Üdv,
Zsolt
2012.10.16. 23:14
colti82 írta:SzaZs írta:colti82 írta:Sziasztok!
koszi
Szia,
Fényszóró állító elemek töröttek. Ezt ellenőrizheted, ha hátulról a csatlakozónál fogva megmozgatod a lámpát. Ha lötyög, ez a baj, normális esetben nem tudsz mozdítani rajta, mert a fényszóróállító motor tartja.
Üdv,
Zsolt
Igen azt mar eszrevettem, hogy lotyognek, akkor ezert :S Cserelheto vhogy?
2012.10.16. 23:32
Gallaca írta:colti82 írta:SzaZs írta:colti82 írta:Sziasztok!
koszi
Szia,
Üdv,
Zsolt
Igen azt mar eszrevettem, hogy lotyognek, akkor ezert :S Cserelheto vhogy?
Szerintem Bömbölő megcsinálja neked,http://www.mobilgumi.hu egyébként kb. 5 rugó egy pár elem, ha te akarod megreparálni. Oldalanként 1 pár kell. De közben nézd meg a projektor foncsorát is, nincs-e megvakulva, mert az a szokása.