![]() |
2012.10.16. 23:43
Gabesz81 írta:Gallaca írta:colti82 írta:SzaZs írta:colti82 írta:Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy a fenyszorom elektromosan allithato, de nem automata, hanem belul van 3 fokozat.Sajnos azonban a legmagasabb fokozaton is ugy latom hogy elegge kozelre vilagit.Kerdesem az lenne, hogyan lehet magasabbra allitani?Van a fenyszoroban ket csavar de azza nem valtozott semmi.Otlet?
koszi
Szia,
Fényszóró állító elemek töröttek. Ezt ellenőrizheted, ha hátulról a csatlakozónál fogva megmozgatod a lámpát. Ha lötyög, ez a baj, normális esetben nem tudsz mozdítani rajta, mert a fényszóróállító motor tartja.
Üdv,
Zsolt
Igen azt mar eszrevettem, hogy lotyognek, akkor ezert :S Cserelheto vhogy?
Szerintem Bömbölő megcsinálja neked,http://www.mobilgumi.hu egyébként kb. 5 rugó egy pár elem, ha te akarod megreparálni. Oldalanként 1 pár kell. De közben nézd meg a projektor foncsorát is, nincs-e megvakulva, mert az a szokása.
Bömbölő 20ezer pénzért megszünteti mindkét lámpában a fityegést. A gyári műanyag pöckök elég gyengék elmondása szerint, ő gyártatott strapabíróbat azt teszi bele. kb 30perc alatt megvan a műtét.
Gábor
2012.10.17. 00:08
2012.10.17. 11:59
2012.10.17. 12:56
Bazijoe írta:Sziasztok,
Két kérdés. A hátsó szélvédőre jól látom, hogy van szellőzőrostély a kalaptartón? Oda kéne menni levegőnek? És ha igen mely esetben, mert nekem nem sikerült semmilyen állásban luftot kicsalni.
A hátsó ablak fűtése marha lassú, az mitől lehet? (mondjuk két szál szakadt, de attól még a többi lehetne gyors, nem?)
Köszi,
B.
Szolgálati kérdés: Alpinafannal mizu? Tudja valaki?
2012.10.17. 18:01
colti82 írta:SzaZs írta:colti82 írta:Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy a fenyszorom elektromosan allithato, de nem automata, hanem belul van 3 fokozat.Sajnos azonban a legmagasabb fokozaton is ugy latom hogy elegge kozelre vilagit.Kerdesem az lenne, hogyan lehet magasabbra allitani?Van a fenyszoroban ket csavar de azza nem valtozott semmi.Otlet?
koszi
Szia,
Fényszóró állító elemek töröttek. Ezt ellenőrizheted, ha hátulról a csatlakozónál fogva megmozgatod a lámpát. Ha lötyög, ez a baj, normális esetben nem tudsz mozdítani rajta, mert a fényszóróállító motor tartja.
Üdv,
Zsolt
Igen azt mar eszrevettem, hogy lotyognek, akkor ezert :S Cserelheto vhogy?
2012.10.17. 18:06
Jerry írta:Bazijoe írta:Sziasztok,
Két kérdés. A hátsó szélvédőre jól látom, hogy van szellőzőrostély a kalaptartón? Oda kéne menni levegőnek? És ha igen mely esetben, mert nekem nem sikerült semmilyen állásban luftot kicsalni.
A hátsó ablak fűtése marha lassú, az mitől lehet? (mondjuk két szál szakadt, de attól még a többi lehetne gyors, nem?)
Köszi,
B.
Szellőző rostély van a kalaptartón, de aktív levegőbefújás nincs odavezetve.
Talán arra van, hogy ne dohosodjon alatta semmi, vagy csak optika, vagy a fene tudja...
2012.10.17. 18:41
Gallaca írta:Jerry írta:Bazijoe írta:Sziasztok,
Köszi,
B.
Szellőző rostély van a kalaptartón, de aktív levegőbefújás nincs odavezetve.
Talán arra van, hogy ne dohosodjon alatta semmi, vagy csak optika, vagy a fene tudja...
Dehogy! Az azért van, mert ott szellőzik ki az utastér! Be a csomiba, onnan kétoldalt a lökhárító mögött a szabadba.
2012.10.17. 20:06
Gallaca írta:
Dehogy! Az azért van, mert ott szellőzik ki az utastér! Be a csomiba, onnan kétoldalt a lökhárító mögött a szabadba.
2012.10.17. 20:21
Imco írta:Gallaca írta:
Nem feltétlen a szellőzés a fő cél.
Az ajtó csapkodásnál keletkező légnyomás pluszt hivatott elvezetni.
Egyes források szerint.
2012.10.17. 20:34
Jerry írta:Imco írta:Gallaca írta:
Egyes források szerint.
Ez inkább hihető!
Mert szedtem már szét párszor a kalaptartót, de hogy onnan nem SZELLŐZIK a csomagtartóba semmi, az tuti!
Nincsenek nagy lyukak alatta, ellenben egy szép vastag hangszigetelő szivacs az van.
2012.10.17. 20:43
muhaati írta:Jerry írta:Imco írta:Gallaca írta:
Egyes források szerint.
Ez inkább hihető!
Mert szedtem már szét párszor a kalaptartót, de hogy onnan nem SZELLŐZIK a csomagtartóba semmi, az tuti!
Nincsenek nagy lyukak alatta, ellenben egy szép vastag hangszigetelő szivacs az van.
Mindkettőtöknek igaza van. A nyomáskülönbséget is ott egyenlíti ki az utastér, de a szellőzésben is nagy szerepe van.
Jerry! Próbáld meg egy párás reggelen eltakarni a kalaptartó hátulját! Csak nehogy összetörd a vasat, mert perceken belül be fog párásodni az összes üveg belülről. Ami levegőt a venti benyom, az ott távozik biza!!!!!!!!!!!
2012.10.17. 21:02
Jerry írta:muhaati írta:Jerry írta:Imco írta:Gallaca írta:
Egyes források szerint.
Ez inkább hihető!
Mindkettőtöknek igaza van. A nyomáskülönbséget is ott egyenlíti ki az utastér, de a szellőzésben is nagy szerepe van.
Jerry! Próbáld meg egy párás reggelen eltakarni a kalaptartó hátulját! Csak nehogy összetörd a vasat, mert perceken belül be fog párásodni az összes üveg belülről. Ami levegőt a venti benyom, az ott távozik biza!!!!!!!!!!!
Hát ezért szeretek ide járni minden nap! Olyan vagyok, mint a jó pap, aki holtig tanul.![]()
Ha legközelebb kibontom a kalaptartót, akkor megnézem.
Itt a vége, így a csomagtartó teljes átszellőzése is megoldott.
2012.10.17. 21:17
Gallaca írta:Jerry írta:muhaati írta:Mindkettőtöknek igaza van. A nyomáskülönbséget is ott egyenlíti ki az utastér, de a szellőzésben is nagy szerepe van.
Hát ezért szeretek ide járni minden nap! Olyan vagyok, mint a jó pap, aki holtig tanul.![]()
Igen, van egy kb. 4-5 cm magas légcsatornarendszer a szivacs és a kalaptartó között. Ha ott nem távozik a levegő, akkor hol máshol? Majd nézd meg...Itt a vége, így a csomagtartó teljes átszellőzése is megoldott.
2012.10.17. 21:32
Jerry írta:Gallaca írta:Jerry írta:muhaati írta:Mindkettőtöknek igaza van. A nyomáskülönbséget is ott egyenlíti ki az utastér, de a szellőzésben is nagy szerepe van.
Igen, van egy kb. 4-5 cm magas légcsatornarendszer a szivacs és a kalaptartó között. Ha ott nem távozik a levegő, akkor hol máshol? Majd nézd meg...Itt a vége, így a csomagtartó teljes átszellőzése is megoldott.
Könnyen meggyőzhető vagyok!
Már Muha mesternek is hittem, de a fényképes bizonyíték mindent visz!
2012.10.17. 22:22
2012.10.19. 18:51
2012.10.19. 19:36
2012.10.20. 19:37
2012.10.20. 19:45
Gallaca írta:Sziasztok!
Valaki automatás, dízeles, meg tudná nézni nekem INPA-ban, hogy amikor a váltóvezérlőben nézelődik, akkor a bal felső sarokban mi van kiírva? Gondolok itt arra, hogy E39 GS20, vagy E46 GS20 szerepel ott? Nem emlékszem régen mi volt ott, de most úgy tűnik váltóilag E46-nak képzeli magát a gépem, mert most E46 van ott. A váltó amit vettem, kódszám szerint E46 330d-ből származik, viszont váltóvezérlőt nem cseréltem, akkor honnan veszi? Esetleg még arra gondolok, hogy előtte is az volt ott, csak nem figyeltem.
2012.10.20. 19:59
hamoriarpi írta:Gallaca írta:Sziasztok!
Valaki automatás, dízeles, meg tudná nézni nekem INPA-ban, hogy amikor a váltóvezérlőben nézelődik, akkor a bal felső sarokban mi van kiírva? Gondolok itt arra, hogy E39 GS20, vagy E46 GS20 szerepel ott? Nem emlékszem régen mi volt ott, de most úgy tűnik váltóilag E46-nak képzeli magát a gépem, mert most E46 van ott. A váltó amit vettem, kódszám szerint E46 330d-ből származik, viszont váltóvezérlőt nem cseréltem, akkor honnan veszi? Esetleg még arra gondolok, hogy előtte is az volt ott, csak nem figyeltem.
Én első körben az EGS vin kódját dekódolnám. Fizikailag (cimke) és elektronikusan (identification) is.