* *
Pontos idő: 2026.05.02. 03:10

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 267 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.06.17. 23:16 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
MChris írta:
lepke írta:
MChris írta:
lepke írta:
Helo
Na erre varrjatok gombot
A mai napon jön a postás néni az Önkormányzattól hozott egy levelet amiben röviden ez ÁLLT vastag betűvel
--forgalomból kivonom,egyidejűleg a hatóság jelzéseit és a forgalmi engedélyt bevonom-- gondoltam valamelyik ROMOS mikrobuszt akarják kivonni
DE nem azt akarták ekkor nézem a rendszámot 8O 8O
Telefon gyorsan a kezembe és hívtam az illetékes hivatalt
Egy kellemes női hang MEGKÉRDEZI miután leegyeztetem az adatokat HOGY ülök-e vagy állok
--erre a hölgy elmondja a végösszeget 262,000-ezer forint
elmondta hogy ez mind szabálysértés (gyorshajtás 3 alkalommal) mivel nem lett kifizetve így ráterhelték a kocsira míg nincs kiegyenlitve addig kivonják a forgalomból
Emlékszek mind a háromra csak abba voltam HOGY már régóta nem küldözgetik biztosan megszüntették
DE sajnos nem felejtenek

üdv zoli

8O azta akkor most mi van????

Helo
A sárga csoda megmarad :wink: a pici kia :lol: :lol: majd felmatricázom
üdv zoli

holnap be kell vinned a rendszámot és papírokat? yard meg fog akkor látja hogy kivont autóval jársz akkor hogy lesz ebből ballagás és tali?

Helo
Holnap délelőtt megyek kifizetem
de ez szerintem nem jogos hogy a kocsit kivonják a forgalomból AMIÉRT gyorsan ment :lol: :lol:
üdv zoli

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.06.17. 23:25 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
lepke írta:
MChris írta:
lepke írta:
MChris írta:
lepke írta:
Helo
Na erre varrjatok gombot
A mai napon jön a postás néni az Önkormányzattól hozott egy levelet amiben röviden ez ÁLLT vastag betűvel
--forgalomból kivonom,egyidejűleg a hatóság jelzéseit és a forgalmi engedélyt bevonom-- gondoltam valamelyik ROMOS mikrobuszt akarják kivonni
Egy kellemes női hang MEGKÉRDEZI miután leegyeztetem az adatokat HOGY ülök-e vagy állok
elmondta hogy ez mind szabálysértés (gyorshajtás 3 alkalommal) mivel nem lett kifizetve így ráterhelték a kocsira míg nincs kiegyenlitve addig kivonják a forgalomból
Emlékszek mind a háromra csak abba voltam HOGY már régóta nem küldözgetik biztosan megszüntették
DE sajnos nem felejtenek

üdv zoli

Helo
üdv zoli

holnap be kell vinned a rendszámot és papírokat? yard meg fog akkor látja hogy kivont autóval jársz akkor hogy lesz ebből ballagás és tali?

Helo
de ez szerintem nem jogos hogy a kocsit kivonják a forgalomból AMIÉRT gyorsan ment :lol: :lol:
üdv zoli

ja akkor OK képek mehetnek fel a topikba!!!

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.06.17. 23:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 71 alkalommal
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 2005
lepke írta:
MChris írta:
lepke írta:
MChris írta:
lepke írta:
Helo
Na erre varrjatok gombot
DE sajnos nem felejtenek

üdv zoli

Helo
üdv zoli

Helo
üdv zoli

Sajnos igen.
De hadd ne írjak most litániát erről, az előbb írtam egy hosszút az Akikre büszkék vagyunk topicban és elkopnak az ujjaim.

Sőt: 2010. január 1.-óta : ha eladsz egy autót, az eladónak 5 munkanapon belül azt be kell jelenteni az okmányirodába, ha nem teszi, szabálysértést követ el.

Ezen bejelentés alapján ha a vevő nem iratja át a kocsit 15 napon belül, akkor arra felszólítják, és ha azt 30 napon belül sem teszi meg, akkor a kocsit kivonják a forgalomból.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.06.17. 23:35 
E39 FAN
E39 FAN

És a kocsit nem azért vonják ki a forgalomból, mert gyorsan mentél vele, hanem azért, mert a be nem fizetet bírság köztartozás és azt adók módjára kell behajtani.
Ilyenkor írnak az APEH-nak, a helyi önkormányzat-nak, hogy van-e bejelentett jövedelem, ahonnét le lehet tiltani.
Gyorsan fizesd be !!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.06.18. 07:29 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Oroszlan írta:
És a kocsit nem azért vonják ki a forgalomból, mert gyorsan mentél vele, hanem azért, mert a be nem fizetet bírság köztartozás és azt adók módjára kell behajtani.
Ilyenkor írnak az APEH-nak, a helyi önkormányzat-nak, hogy van-e bejelentett jövedelem, ahonnét le lehet tiltani.
Gyorsan fizesd be !!!

És ha céges kocsi akkor elbukja az EU és állami támogatást a cég mivel van köztartozása. Nem semmi.
Ez amikor egy 30eFt gyorshajtás csekk miatt bukik a cég pár milliárdot. :lol:

Lepke: gondolj bele teljesen logikus :lol: mivel erősen veszélyezteted az utak közbiztonságát kivonnak a forgalomból :hehe

Jackson, aki szerint tényleg ki kellett volna fizetni már korábban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.06.18. 15:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
jackson írta:
Oroszlan írta:
Gyorsan fizesd be !!!

És ha céges kocsi akkor elbukja az EU és állami támogatást a cég mivel van köztartozása. Nem semmi.
Ez amikor egy 30eFt gyorshajtás csekk miatt bukik a cég pár milliárdot. :lol:

Lepke: gondolj bele teljesen logikus :lol: mivel erősen veszélyezteted az utak közbiztonságát kivonnak a forgalomból :hehe

Jackson, aki szerint tényleg ki kellett volna fizetni már korábban

Boxutcában tilos az előzés!
Nem tudtad? :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.12. 21:48 
Guru
Guru

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 18 alkalommal
Motor tipusa: M57 - 530d
Évjárata: 2002
Ügyvéd Urak! (Gondolok itt elsősorban Oroszlánra és Rolira :D )
Kb. 3 hete utaztunk hajnalban Nagyatádra és mivel innen messze van a klímás Bömbivel mentünk. Sokáig fent voltam előtte, ezért a társamnak adtam át a volánt. Az M5-ösön 100-as táblánál kb. 140-el bemérték egy felüljáróról. Nyugtáztuk. Majd jön a levél és intézi. Közben a lakcímem megváltozott. Szóltak, hogy jött levelem Szombathelyről, de mivel ismeretlen helyen vagyok, elköltöztem, így visszaküldte a posta. Ilyenkor mi van? Ráfekszenek az új lakcímem felderítésére, vagy az nekik nagyon bonyolult a magyar bürokrácia útvesztői miatt és elfelejtik az egészet?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.12. 22:39 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
touring írta:
Kb. 3 hete utaztunk hajnalban Nagyatádra és mivel innen messze van a klímás Bömbivel mentünk. Sokáig fent voltam előtte, ezért a társamnak adtam át a volánt. Az M5-ösön 100-as táblánál kb. 140-el bemérték egy felüljáróról. Nyugtáztuk. Majd jön a levél és intézi. Közben a lakcímem megváltozott. Szóltak, hogy jött levelem Szombathelyről, de mivel ismeretlen helyen vagyok, elköltöztem, így visszaküldte a posta. Ilyenkor mi van? Ráfekszenek az új lakcímem felderítésére, vagy az nekik nagyon bonyolult a magyar bürokrácia útvesztői miatt és elfelejtik az egészet?

az egyik része a magyarázatnak:11. § (1) Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a cselekmény elkövetése óta hat hónap eltelt (elévülés).
(2) Az elévülés határidejének kezdő napja az a nap, amikor a szabálysértés tényállása megvalósul, kísérlet esetén az a nap, amikor az ezt megvalósító cselekmény véget ér.
(3) Ha a szabálysértés jogellenes állapot előidézésével, illetve fenntartásával valósul meg, az elévülési határidő mindaddig nem kezdődik el, amíg ez az állapot fennáll.
(4) Ha a szabálysértés kötelesség teljesítésének elmulasztása által valósul meg, az elévülési határidő az azt követő napon kezdődik, amikor az eljárás alá vont személy még jogszerűen eleget tehetett volna kötelességének.
(5) Ha az elkövetéstől számított hat hónapon belül a cselekmény miatt büntetőeljárás indul, de a büntető ügyben eljáró hatóság, illetőleg a bíróság a szabálysértési eljárás lefolytatása céljából az ügyet átteszi a szabálysértési hatósághoz, az (1) bekezdés szerinti elévülés az áttételt elrendelő határozatnak a szabálysértési hatósághoz érkezése napjával újrakezdődik.
(6) A szabálysértés miatt az eljárás alá vont személlyel szemben a szabálysértési hatóság, fegyelmi hatóság, az ügyészség és a bíróság által foganatosított eljárási cselekmények az elévülést félbeszakítják. A félbeszakítás napjával az elévülési idő újrakezdődik.
(7) A cselekmény elkövetésétől számított két év elteltével nincs helye szabálysértési felelősségre vonásnak.

a másik része a magyarázatnak:A kézbesítés szabályai
74. § (1) A szabálysértési hatóság, illetve a bíróság hivatalos iratának az érintett személy részére átadása (kézbesítése) történhet48
a) személyesen,
b) postai szolgáltató útján, a hivatalos iratok kézbesítésére vonatkozó külön jogszabályok szerint,
c) szabálysértési jogsegély keretében.
(2) Joghatások csak a szabályszerű kézbesítéshez kapcsolódhatnak. A kézbesítés akkor szabályszerű, ha a hivatalos iratot a címzett vagy helyette a külön jogszabály szerint átvételre jogosult más személy, tértivevénnyel, jegyzőkönyvvel vagy határozatpéldánnyal igazoltan átvette. A hivatalos iratot a kézbesítés megkísérlésének napján szabályszerűen kézbesítettnek kell tekinteni, ha az irat átvételét, illetőleg a tértivevény aláírását a címzett megtagadta.
(3) A tértivevénnyel feladott hivatalos iratot a kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon - az ellenkező bizonyításáig - kézbesítettnek kell tekinteni, ha a kézbesítés azért volt eredménytelen, mert a hivatalos irat a szabálysértési hatósághoz, bírósághoz "nem kereste" jelzéssel érkezett vissza.
(4) Az elővezetés esetén a határozatot a foganatosításkor kell az érintettnek átadni.
A kézbesítési vélelem megdöntése194
74/A. § (1) A 74. § (3) bekezdésében meghatározott kézbesítési vélelem megdöntése iránt a címzett terjeszthet elő kérelmet, ha186
a) a kézbesítés a hivatalos iratok kézbesítésére vonatkozó jogszabályok megsértésével történt, vagy
b) a hivatalos iratot nem az a) pontban meghatározott okból, önhibáján kívül nem vette át.
(2) A kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet a címzett a kézbesítési vélelem beálltáról történő tudomásszerzéstől számított nyolc napon belül, de legkésőbb a kézbesítési vélelem beálltától számított három hónapos jogvesztő határidőn belül terjeszthet elő annál a szabálysértési hatóságnál, illetve bíróságnál, amely a kézbesítésről intézkedett.
(3) Ha a kézbesítési vélelem következtében jogerőssé vált döntés alapján végrehajtási eljárás indul, a kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet - amely kérelemben a végrehajtási eljárás felfüggesztése kérhető - a végrehajtási eljárásról történő tudomásszerzéstől számított nyolc napon belül akkor is elő lehet terjeszteni, ha a kézbesítési vélelem beálltától számított három hónap eltelt.
(4) A kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelemben elő kell adni azokat a tényeket, illetve körülményeket, amelyek a kézbesítés szabálytalanságát igazolják, vagy a kérelmező részéről az önhiba hiányát valószínűsítik.
(5) A kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelemről annak beérkezését követő nyolc napon belül az a szabálysértési hatóság, illetve bíróság határoz, amely a kézbesítésről intézkedett.
(6) Ha a kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelemnek a szabálysértési hatóság vagy a bíróság helyt ad, a vélelmezett kézbesítéshez fűződő jogkövetkezmények hatálytalanok, és a kézbesítést, illetve a már megtett intézkedéseket, eljárási cselekményeket a szükséges mértékben meg kell ismételni.
(7) Ha a kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelem a kifogással kapcsolatos, az iratokat a kifogás elbírálására illetékes hatóságnak kell megküldeni.
(8) A kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelmet elutasító határozat ellen panasznak van helye.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.12. 23:05 
E39 FAN
E39 FAN

Teljesen világos, és érthető :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.13. 00:23 
E39 FAN
E39 FAN

touring írta:

Levél visszamegy, az ügyintéző megnézi a lakcímnyilvántartóban az új címet és arra küldik ki.

Egy történet:

6-7 éve volt, így kerültük el a kézbesítést, miközben lejárt a 6 hónap és nem tudták kiszabni a bírságot.

Bemérték a faszit 180-nal.
Érkezett a levél a lakcímére, de előtte már elköltözött papíron az anyjáékhoz, be is jelentette okmányirodában.
Szóval érkezik levél, (ekkor már az elkövetés óta eltelt kb 3 hét) postás értesítőt hagy, majd 5 munkanap (1 hét) múlva megint értesítő, mely után ismét 5 munkanapig még a postán van a levél, ott átvehető.
Hát az ismételt 5-ik napon postára feleség bemegy, levelet nem veszi át, de közli a postai dolgozóval, hogy hova költözött a faszi. Postás borítékra ráír és vissza a feladónak. Ezzel elment a rendőrség 3 hetén túl még 3 hét.

Mire a szülők lakcímére kiérkezett a levél, már a faszi a testvérénél lakott, majd a nagymamájánál, majd tovább 2 barátnál.

Simán kihúztúk a 6 hónapot és mivel a bírságot nem tudták kiszabni, elévült.
Kapott is róla papírt, hogy elévült.
Összességében semmilyen törvénytelenséget nem követtünk el, csak nagyon számolni kellett a napokat.
A levél átvételre senki által nem került, az átvétel viszont megtagadásra sem.
És ezt elvileg a mai napig is meg lehet csinálni, csak mindig be kell jelentkezni valahova, ahol az utolsó napon közölni kell a postán a következő címet, így az nem megy vissza "nem kereste" jelzéssel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.13. 09:02 
Guru
Guru

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 18 alkalommal
Motor tipusa: M57 - 530d
Évjárata: 2002
Köszönöm urak :sör:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.14. 01:27 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
simi64 írta:
Teljesen világos, és érthető :lol: :lol: :lol:

Helo
Ebben egyet értek veled simi barátom
ezt mindenki érti :roll: :roll: :roll:
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.03.08. 20:02 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
Blog: Blog megtekintése (1)
Urak!

Ki állíthat meg az úton, illetve ki igazoltathat??????

Konkrét eset, egy jó barátommal történt a minap. Civil rendszámú, fehér Suzuki Stift mellé áll a lámpánál, pörgő kerekekkel megelőzi, utána elé áll 40-el. Barátom megelőzi, ők vissza, köv. lámpánál mellé állnak, és lehúzzák az ablakot.
Átszólnak, álljon félre. Este volt, de látni lehetett a fény-mellényüket. Barátom megállt nekik.

( A többit leírom majd, DE: JOGUK VAN MEGÁLLÍTANI CIVIL AUTÓBÓL ÁTSZÓLVA???????)

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.03.08. 20:06 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Én biztos nem állnék meg! :? ...de kíváncsi vagyok a válaszra!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.03.08. 20:09 
E39 FAN
E39 FAN

Labi írta:
Én biztos nem állnék meg! :? ...de kíváncsi vagyok a válaszra!

Azt még a buzukival is utolérik...
:hehe

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.03.08. 20:38 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 542 alkalommal
Kapott köszik: 774 alkalommal
Évjárata: 2001
muhaati írta:
Urak!

Ki állíthat meg az úton, illetve ki igazoltathat??????

Konkrét eset, egy jó barátommal történt a minap. Civil rendszámú, fehér Suzuki Stift mellé áll a lámpánál, pörgő kerekekkel megelőzi, utána elé áll 40-el. Barátom megelőzi, ők vissza, köv. lámpánál mellé állnak, és lehúzzák az ablakot.
Átszólnak, álljon félre. Este volt, de látni lehetett a fény-mellényüket. Barátom megállt nekik.

( A többit leírom majd, DE: JOGUK VAN MEGÁLLÍTANI CIVIL AUTÓBÓL ÁTSZÓLVA???????)

"Ki és milyen feltételekkel jogosult igazoltatásra?

Az állampolgárok igazoltatására csak törvényben felhatalmazott személy (pl. rendőr, határőr, pénzügyőr stb.) jogosult. Essék először néhány szó arról, mi történik akkor, ha egy rendőr szólít fel minket, hogy igazoljuk magunkat. A rendőr, amikor igazoltat és ennek során a személyes adatokat feljegyzi, adatkezelést végez. A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény (Rtv.) a személyes adatok megismerése tekintetében széles körű jogosítványokkal ruházza fel a rendőröket. E szerint a rendőr a személyazonosság megállapítása céljából igazoltathat, az igazoltatott pedig köteles személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolni. Ennek megtörténte után azonban az igazoltatott kérésére a rendőrnek közölnie kell az igazoltatás okát, kivéve, ha a tájékoztatás megadása közbiztonsági érdeket veszélyeztet."

Vagyis bármilyen autóból igazoltathat. Nem az autóhoz, hanem a benne ülő rendőrhöz kötött a jogosultság.
De megmagyarázni meg kell az igazoltatás okát. Kiváncsi lennék erre mit találtak volna ki.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.03.08. 20:43 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
simi64 írta:
Azt

MIT :?:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.03.08. 20:51 
E39 FAN
E39 FAN

Labi írta:
simi64 írta:
Azt

Az off-ot! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.03.08. 20:54 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 58 alkalommal
Kapott köszik: 49 alkalommal
Motor tipusa: 528i
simi64 írta:
Labi írta:
simi64 írta:
Azt

Az off-ot! :lol:

he? :D

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011.03.08. 21:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
Jerry írta:

Vagyis bármilyen autóból igazoltathat. Nem az autóhoz, hanem a benne ülő rendőrhöz kötött a jogosultság.
De megmagyarázni meg kell az igazoltatás okát. Kiváncsi lennék erre mit találtak volna ki.

Tulajdonképpen oka nem sok volt, de provokálta a Guszti barátomat. Azt állította, hogy amikor visszaelőzte őket, akkor gyalogátkelőhelyen előzött. Mindenesetre azonosítószámokat felírta, Teve utcában feljelentette őket.

Szóval boldog-boldogtalan megállíthat este sötétben, mert van rajta egy fényvisszaverő mellény, és kiabál egy civil kocsiból????????????????? Nem semmi!

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 267 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]