* *
Pontos idő: 2026.08.03. 04:50

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 738  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 00:02 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Széria kód: E60
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2007
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
apa írta:
Nagyon jól felkészült vagy az E39-ből,de ezek után még aludni is akarsz?
Ha meglesz, azt hiszem sokáig nem fogsz. :lol:

Mondom, hogy végigolvastam kb az egész technikai dolgokról szóló, problémás részeket emlegető topikot... :lol: :wink:
Azért nem fogok aludni, mert benne fogok ülni, és ha hazaértem ki sem akarok szállni majd, hogy megyek még egy kört, vagy azért nem, mert állandóan csak locsolni fogom rá a lóvét, és ki leszek idegileg??? :roll: :lol: :lol:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 00:13 
Újonc
Újonc

Ez mindig benne van a pakliban sajnos...ha ezt el szeretné kerülni az ember, akkor van 10 misiért nagyon szép választék... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 00:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 73 alkalommal
Kapott köszik: 63 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: V8
Évjárata: 1997
Atommano írta:
apa írta:
Nagyon jól felkészült vagy az E39-ből,de ezek után még aludni is akarsz?
Ha meglesz, azt hiszem sokáig nem fogsz. :lol:

Mondom, hogy végigolvastam kb az egész technikai dolgokról szóló, problémás részeket emlegető topikot... :lol: :wink:
Azért nem fogok aludni, mert benne fogok ülni, és ha hazaértem ki sem akarok szállni.
Attól fogva napokon keresztül mindent ki szeretnél próbálni rajta,ehhez nagyon sok időre van szükség,mert mindig új és újabb dolgot fedezel fel ami érdekel,ez miatt sokáig vele leszel.Ez olyan érzés mint egy kezdődő szerelem,mindig vele szeretnél
lenni,majd meglátod,de ha nem az sem baj,mert akkor is egy BMW-d lesz. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 00:21 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Atommano írta:
Ez mindig benne van a pakliban sajnos...ha ezt el szeretné kerülni az ember, akkor van 10 misiért nagyon szép választék... :roll:

Helo
Tudok mesélni egy pár dolgok (AMIT már LEÍRTAM) az E60-as topikba és a többiek már nagyon unják :lol:
hogy mik történnek egy ÚJSZERŰ kocsinál 20-on párezer kilométernél
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 08:04 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Atommano írta:
Hát erre az összehasonlítósdira, lehet az a legegyszerűbb, ha összefutunk, és megnézzük...
Nem kifejezetten Sedant nézek, csak azokból találtam képek alapján jobb állapotúakat, jó felszereltséggel...

Nehezen tudnánk összehasonlítani, mivel ha jól sejtem a Subaru M5 kategória. Nem az én 540iA Touring-on megfelelője.
Találkozni persze lehet, legalább győzködnélek egy kicsit Touring fronton.

Jackson, aki Touring

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 08:50 
Újonc
Újonc

jackson írta:
Atommano írta:
Hát erre az összehasonlítósdira, lehet az a legegyszerűbb, ha összefutunk, és megnézzük...
Nem kifejezetten Sedant nézek, csak azokból találtam képek alapján jobb állapotúakat, jó felszereltséggel...

Nehezen tudnánk összehasonlítani, mivel ha jól sejtem a Subaru M5 kategória. Nem az én 540iA Touring-on megfelelője.
Találkozni persze lehet, legalább győzködnélek egy kicsit Touring fronton.

Jackson, aki Touring

Nem kell győzködni, első körben azokat néztem, viszont ez is egy szűkítés a kínálatot illetően...és lássuk be nem sok a tipp-topp 530d...Ezért is keresek inkább jó állapotút, legyen az sedan vagy touring, nyilván ezeknek is lehet bármi baja, de az esély kisebb, hogy belefutok egy halmozott fosba, mint ami már eleve az utolsókat rúgja...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 09:34 
Újonc
Újonc

Na akkor lefárasztalak titeket egy pár számadattal...
530d v.s. 02 Impreza STI (330 Le, 440 Nm, 1550 kg)

................530D...........STI
0-100 -> 7.78 sec - - 4.75 sec
80-120-> 5.54 sec - - 3.04 sec (ez menet közbeni mérés, tehát nem 80-ról trepnigáz)

Ha 100-tól nézzük szintén nem 100-ról gyorsítva hanem egy teljes gyorsulási diagramból kiragadva, akkor 100m múlva 3.5m-rel (kb 1 autó) van előrébb az STI 200m-re a 100km/h indulási ponttól már kb 5.5 m a különbség. Ilyen tempónál ez a 100 és 200 méter elég hamar leszalad ám.

Azonban ismerve a saját autómat pl, ha 100-ról gurulva fixen tartva a sebességet kilőnénk (nem tudom ez pl az 530dnél hova esik fordulattartományban) nem mernék fogadni az STI-re...nagyon egál szagúnak gondolom!!! (bár inkább egy chippeld 30d-vel lehet necces, gyárival azért még nem...) És szintén nem elhanyagolható, hogy az én autóm nem gyári...
Itt van egy gyári wrx pl vs 530d összehasonlítás:

................530D...........WRX (225 Le)
0-100 -> 7.78 sec - - 6.75 sec
80-120-> 5.54 sec - - 5.09 sec (ez menet közbeni mérés, tehát nem 80-ról trepnigáz)
Na ezzel már gond nélkül elbír a bömös... :lol:

Gyári STI-ről nem nagyon van ilyen jellegű adatom, de hasra adatok alapján kb a kettő között lehet:

................530D...........STI (gyári 265 LE)
0-100 -> 7.78 sec - - 5.5 sec
80-120-> 5.54 sec - - 4.6 sec (ez menet közbeni mérés, tehát nem 80-ról trepnigáz)
Na nem állóból rajtolva itt is lennének érdekes szituk :roll:

Na nem fárasztok tovább senkit... :lol: :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 10:04 
Moderátor
Moderátor

Atommano írta:
Na akkor lefárasztalak titeket egy pár számadattal...
530d v.s. 02 Impreza STI (330 Le, 440 Nm, 1550 kg)

Na nem fárasztok tovább senkit... :lol: :oops:

Köszi.

Igazából arra gondoltam (és ezért ON TOPIK) hogy látszódjon az STI egy E39 M5-nek felel meg, DE!
Az látszik hogy 0-100-ra gyors könnyű kaszni relatíve nagy motor miatt. Az 530d amúgy nem nagy szám a 540i simán otthagyja. gondolj bele az én "lassú" Touring és automata váltós kocsim 6,7sec a 0-100nál. És ráver az 530d-re.

Ami az érdekesebb inkább, hogy azt figyeltem meg (meg erősítettem meg más ólomlábú klubtagok) teljesen más 100-ról és 200-ról gyorsítani. Amig a városi lámpától elindulásra jellemző a 0-100, addig ezt sztrádán inkább a 100-200 vagy 200-250 jellemzi jobban amikor kigyorsítasz egy előző kocsi után.

Volt már olyan agyon turbózott honda a seggembe aki 200 felett nagyon erősen elkezdett lemaradozni. Hiába nagy legény a városban a sztrádán csúfosan felsül. Amúgy 200km/h között már nagyon komoly járgánynak kell lennie mert minden km/h növelés kemény KW-okba kerül.
Vajon 100 vagy 200 felett otthagyná az STI-t az én családi Touringom is?

A kanyar sebesség és fékezési táv meg azért érdekelt. Mert mennyire harmónikus a kocsi? Tehát mennyire vannak összehangolva a rendszerei. A E39 M5 1,3G fékezési gyorsulásra képes és oldal irányba is 1G-t lehet kifacsarni belölle. No oda már komoly futómű meg fékek kellenek. Ennek a tükrében lehetne jól látni milyen technika az STI.

Jackson, aki szigorúan a milyen jó az M5 és vacak az STI :lol: :lol: tükrében kérdezi (mielött le OFF topikoznak)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 10:40 
Újonc
Újonc

jackson írta:
Jackson, aki szigorúan a milyen jó az M5 és vacak az STI :lol: :lol: tükrében kérdezi (mielött le OFF topikoznak)

Akkor szigorúan ennek tükrében itt is a válasz :lol: :lol:
Az STI esetében azért nagy előny az összkerék... nekem a 4.6sec 0-100 rajtprogrammal van, így azért arra készülni kell...ráadásul a technika is meghálálja, ha nem minden lámpától így indulsz el :roll: :lol:

Nem tudom hány kg pontosan a Te kocsid, és milyen áttételezésen fut 100 fölött egy automata váltó, de összehasonlítva: az sti 1550 kg-jával gyári 265 Le-vel 343 NM és mindig húzod magad alatt a teli hajtást, szemben az 540i-nél ezzel nincs gond, pacik ügyében is rendben van, 286 Le, és 440Nm nyomi pedig már sokkal több mint egy gyári STI, egy 225 Le-s WRX a 300 NM-rel pedig már nem is kérdés.

Kanyarodás, fékezés terén viszont bátran mondhatom, hogy kevés ellenfele akadhat egy STI-nek...igazából ez körforgalmaknál mindig kiderül :lol: :lol: Azt viszont tudni kell, hogy van jó pár olyan első kerekes autó aminek a kanyarbemeneteli sebessége nagyobb mint amit egy STI-vel be tudsz venni (Ilyen esetekben picit orrnehéznek tűnhet) de a kanyarkijövetelnél viszont hatalmas különbséget tud produkálni az STI bármi más típussal szemben (Jó most EVO meg hasonló kategóriák nyilván kb ugyan ezeket tudják)

Én anno az Astra GSI-vel vertem el új M5-öst...de csak mert nem úgy indult, és esélye sem volt megfogni, bár tény, hogy a két kocsi súlya között közel 1000kg volt, csak ő TV-zett közben, én meg reménykedtem, hogy nem fog széthullani alattam a turbós technika... :lol: de ugyan így ha nem készült a sofőr, akkor az STI-k is kaptak mindig szépen...
Egy kis ízelítő:

Klikk-kattt....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 10:54 
E39 FAN
E39 FAN

Atommano írta:
jackson írta:

Akkor szigorúan ennek tükrében itt is a válasz :lol: :lol:
Az STI esetében azért nagy előny az összkerék... nekem a 4.6sec 0-100 rajtprogrammal van, így azért arra készülni kell...ráadásul a technika is meghálálja, ha nem minden lámpától így indulsz el :roll: :lol:

Nem tudom hány kg pontosan a Te kocsid, és milyen áttételezésen fut 100 fölött egy automata váltó, de összehasonlítva: az sti 1550 kg-jával gyári 265 Le-vel 343 NM és mindig húzod magad alatt a teli hajtást, szemben az 540i-nél ezzel nincs gond, pacik ügyében is rendben van, 286 Le, és 440Nm nyomi pedig már sokkal több mint egy gyári STI, egy 225 Le-s WRX a 300 NM-rel pedig már nem is kérdés.

Kanyarodás, fékezés terén viszont bátran mondhatom, hogy kevés ellenfele akadhat egy STI-nek...igazából ez körforgalmaknál mindig kiderül :lol: :lol: Azt viszont tudni kell, hogy van jó pár olyan első kerekes autó aminek a kanyarbemeneteli sebessége nagyobb mint amit egy STI-vel be tudsz venni (Ilyen esetekben picit orrnehéznek tűnhet) de a kanyarkijövetelnél viszont hatalmas különbséget tud produkálni az STI bármi más típussal szemben (Jó most EVO meg hasonló kategóriák nyilván kb ugyan ezeket tudják)

Én anno az Astra GSI-vel vertem el új M5-öst...de csak mert nem úgy indult, és esélye sem volt megfogni, bár tény, hogy a két kocsi súlya között közel 1000kg volt, csak ő TV-zett közben, én meg reménykedtem, hogy nem fog széthullani alattam a turbós technika... :lol: de ugyan így ha nem készült a sofőr, akkor az STI-k is kaptak mindig szépen...
Egy kis ízelítő:

Klikk-kattt....

Helo
Van ilyen topik is ------gyorsulási adatok------0-1000 méter

26.1 s. -> Subaru Impreza WRX Sti 265 cv.

26.3 s. -> BMW 540 i 286 cv.

,,,,,,,,,, KATT IDE ,,,,,,,

üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 11:58 
Moderátor
Moderátor

Köszi mindkettőtök válaszát.

Én főleg egy M5-el akartam összehasonlítani amúgy. Igen a béna sofőrrel egy M5 is alul marad a Trabant ellenében.

540iA Touring utassal már cirka 2tonna és üresen valami kb.1860kg ha jól emlékszem fejből. Szóval nem árt figyelni az 2 tonna alatti súly korlátozó táblákra :roll:

Jackson, aki nem akarta összehasonlítani a sport wagont az STI-vel (pedig mindenki erre gondolt :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 13:02 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 4 alkalommal
Kapott köszik: 2 alkalommal
Motor tipusa: M57tud30
Évjárata: 2004
Atommano írta:
Celtic írta:
Egy opelklub alelnöke, aki subaruval jár és bmw-t szeretne!
Elindultál felfele :)

Ne is mondd...hallgatok miatta így is eleget... mindenki az én véremet szívja... :lol:
4 éve nincs már opelom, bár építettem egy 79-es C Kadettet Astra GSI mocival (C20xe) 150 Le, 750 kg, hátsókerék sperr... :lol: ha már így offolgatunk... :roll:

nagybratyómnak vectra C20Let-je van gondolom nem kell bemutatni neked.egy érdekessége van hogy 510ezer van benne :D majd lefotózom és elküldöm pübe

///Mark

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: .............
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 13:49 
Guru
Guru

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 16 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 306D2
Évjárata: 2004
Atommano írta:
Egy Susink nekünk is van itthon még tarcsiban, párom jár vele meg a kutyát hurcolásszuk azzal...1.5vvti, igénytelen, bárhovaelvisz autó... :lol:
GSI Astrát ne emlegessetek, mert 4 évvel ezelőtt szálltam ki egyből...full átépítős játékba keveredtem vele, és nagyon sokszámjegyűt buktam rajta...az volt eddig nagyon messze a legdrágább autóm, ellenben a legtöbb feelinget is az nyújtotta... így bár csak halkan jegyzem meg, a sok év opelezés után a mai napig ugyan opel nélkül de a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesületének (Opelklub) vagyok az alelnöke...ottragadtam... :lol:

Nem a fenntartásától félek az autónak! Eddig is elköltöttem rá a szükséges pénzmagot, mert ahhoz, hogy szeressek beleülni nem lehet egy leélvezett pudvaláda...vagy megbízhatatlan, koszos, stb...
Olvasgattam amúgy kb mik lehetnek, bár pontos összegeket nem tudok sajnos, bár van kb fogalmam:
turbo?
Befecsik?
Légtömegmérő?
Hátsó szilentek?
Klímavezérlő, vagy ventillátorszabályzóvalami rémlik
VÁLTÓÓÓÓÓÓÓ...
Elektromos bibik...
De egészítsétek ki nyugodtan a sort, hátha attól jobban alszok majd... :lol:

Tudtam, hogy ismerős a neved és beugrott az autód is, nekem akkoriban calibrám volt.........egy -két találkozón összefutottunk biztos. :D
Üdvözöllek itt ................opelzsoltit ismered?

ja, hogy ne legyen off. sok sikert a vásárláshoz, nagyon kényelmes egy BMW és a diesel-el ki lehet menni a világból :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 14:37 
Újonc
Újonc

Zsoltit ismerem persze! :wink:
Nekem is volt Vectra turbo 4x4-em

Itt meg a GSI, hátha így ismeritek páran:
Klikk-katt GSI trubó 1.
Klikk-katt GSI + csajszik...
mókás volt a napi használat...:-D
78-as c kadett c20xe-vel, 150 ps, móka és kacagás...(itt már az új tulaja)
Itt még tuszkolom a mocit belefele...:-D
Veki turbó 1.
Veki turbo 2.

Annyi féle mindent kipróbáltam már, hogy vágyok a nyugira, az automatára, és sose érek haza a barátok köztre, így még az is lehet, hogy kocsiból fogom nézni... :lol: :lol: :lol:
Nagyon bezsongattatok, pedig azért picit ennél lassabb tempóra gondoltam ami a vételt illeti... :roll: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 15:22 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Atommano írta:

Klikk-katt GSI trubó 1.
Veki turbó 1.
Veki turbo 2.

Annyi féle mindent kipróbáltam már, hogy vágyok a nyugira, az automatára, és sose érek haza a barátok köztre, így még az is lehet, hogy kocsiból fogom nézni... :lol: :lol: :lol:
Nagyon bezsongattatok, pedig azért picit ennél lassabb tempóra gondoltam ami a vételt illeti... :roll: :lol:

powerfanatics.com :wink:
530d automata az, amire vágysz, én már látom.
a klubtagos 530d nagyon adja magát, mondjuk 3m-ért nem az occó kategóriába tartozik, de vélhetően a klubtag tudja mit árul. csak az a kényes fekete szín :cry:
nekem TDS-em van, de amit megcsináltam rajta, én sem adnám oda 1,5 alatt, holott ennyiért már lehet venni 530d-t is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 16:06 
Moderátor
Moderátor

Atommano írta:

Klikk-katt GSI trubó 1.
Veki turbó 1.
Veki turbo 2.

Azért szerintem gyere el hozzám mint aktív családos emberhez és nézd meg a V8-as Automata Touringot is.
Amiben van TV is és megy menetközben :lol:

Jackson, aki javasolja legalább megnézné azt az STI-t

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 16:10 
Újonc
Újonc

jackson írta:
...

Ha dobsz egy püt telszámmal, rádcsörgök, aztán összeegyeztetjük... :wink:

Anti, aki megnézné Jacksont, aki javasolja, legalább megnézne egy STI-t... :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 20:09 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: M43B19TU
Évjárata: 1998
Megérkeztem a körútamról a győr-csorna körútról.

eddig van amit le merek írni nyugodtan.

Innentől kezdve viszont nem tudom mit írhatok le és mit nem...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 20:16 
E39 FAN
E39 FAN

kicsee írta:
Megérkeztem a körútamról a győr-csorna körútról.

eddig van amit le merek írni nyugodtan.

Innentől kezdve viszont nem tudom mit írhatok le és mit nem...

Helo
BMW vásárlással kapcsolatosan ebben a topikban bármit leírhatsz
netán HA más kérdésed van akkor keress megfelelő topikot
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.08.30. 20:25 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: M43B19TU
Évjárata: 1998
inkább írok pm-et.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 738  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]