* *
Pontos idő: 2026.04.21. 08:13

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1780 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 89  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.03. 23:48 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Blog: Blog megtekintése (0)
Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni! :D Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném) Ehhez az E60 as szarhoz amit februárban vettem, azt hittem, vége a típusbaromságok, javításának, kiismerésének! Hát nagyot tévedtem. Már azon agyaltam eladom, de rájöttem, megtartom, mert tanulhatok megint egy csomót a modern autóipar szarságaiból! Elektromosan autóban még mindig a 20 század elején tartunk! Ötletek baromi faxák, megcsináljuk, eladjuk, azt majd évek alatt valahogy helyre szopjuk a hibákat, amit az userek majd részben kifizetnek" mi meg fejlesztünk tovább. Aki BMW-t vesz van lóvéja, fizeti a kisérleteinket!!!
Hát KB itt tartunk (szerintem) de ha már megvesszük ezt a moszvicsot, még egy árát tegyük félre a javításokra, vagy tanuljuk meg végre, hogy egy diesel autóban nincs gyujtás, a benzinesben, meg nincs izzitás, és a kompresszio viszony egy dieselben 1:35 míg a benzinesben csak jó esteben 1:12 és hogy a benzin tökéletesen égjen 1:16 hoz kell keverni!
A BMW-k hez abszolút nem értek, még agyalok meg akarom-e érteni, de ezekben is dugattyú van, ugyan olyanok mint az ezred fordulón, csak a baromi sok elektrónika, meg a megmunkálás pontossága tette azzá amik lettek.
Elnézést mindenkitől az eszmefuttatásom miatt, azt sem tudom hogy zárjam le, kicsit lepke bajtársamon akadtam ki, mert neki is össze vissza ír mindent a gépe, mint nekem, pedig megy mint állat mindkét gép.
Pofámat befogtam, üdv mindenki!

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.04. 00:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (3)
Jeeeh írta:
Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni! :D Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném)

Nem baxtatásként: lepke kérte, hogy fordítsuk le mit írt ki a kocsija. Lefordítottuk.

Jeeeh írta:
Hát KB itt tartunk (szerintem) de ha már megvesszük ezt a moszvicsot, még egy árát tegyük félre a javításokra, vagy tanuljuk meg végre, hogy egy diesel autóban nincs gyujtás, a benzinesben, meg nincs izzitás, és a kompresszio viszony egy dieselben 1:35 míg a benzinesben csak jó esteben 1:12 és hogy a benzin tökéletesen égjen 1:16 hoz kell keverni!

Tanuljunk meg elolvasni az előző hozzászólásokat, értelmezni, majd ezután nem adni olyan tanácsot, ami nem tapasztalaton, hanem légből kapott ötleten alapszik.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.04. 00:10 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Kivitele: Sedan
Jeeeh írta:
Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni! :D Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném) Ehhez az E60 as szarhoz amit februárban vettem, azt hittem, vége a típusbaromságok, javításának, kiismerésének! Hát nagyot tévedtem. Már azon agyaltam eladom, de rájöttem, megtartom, mert tanulhatok megint egy csomót a modern autóipar szarságaiból! Elektromosan autóban még mindig a 20 század elején tartunk! Ötletek baromi faxák, megcsináljuk, eladjuk, azt majd évek alatt valahogy helyre szopjuk a hibákat, amit az userek majd részben kifizetnek" mi meg fejlesztünk tovább. Aki BMW-t vesz van lóvéja, fizeti a kisérleteinket!!!
A BMW-k hez abszolút nem értek, még agyalok meg akarom-e érteni, de ezekben is dugattyú van, ugyan olyanok mint az ezred fordulón, csak a baromi sok elektrónika, meg a megmunkálás pontossága tette azzá amik lettek.
Elnézést mindenkitől az eszmefuttatásom miatt, azt sem tudom hogy zárjam le, kicsit lepke bajtársamon akadtam ki, mert neki is össze vissza ír mindent a gépe, mint nekem, pedig megy mint állat mindkét gép.
Pofámat befogtam, üdv mindenki!

Helo
Cirka nyolc hónap alatt látom beleszerettél az E60-as típusba
Nekem 3-év alatt nem sikerült NAGYON rájönnöm hogy miket irkál ki néha a kocsi
GYÚJTÁS :roll: :roll: attól függ hogyan fordítjuk le az Angol oldalt
A BMW kézikönyv is azt írja MINDEN oldalon hogy ..gyújtás... függetlenül milyen motorral szerelték a kocsit

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.04. 11:32 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
kzolee írta:
A RealOEm szerint egy darab kapcsoló van a pedálnál: a féklámpáé

****Link ODA****

Sziasztok!

Most olvasom a tegnapi beszélgetést. Nincs nálam a otthoni laptop (bmw könyvtár) és csak fejből amire emlékszem.
Ha a fékpedál nem jön vissza teljesen akkor a nyomás kapcsolón mind:
- a benyomod és nem ég a fék lámpa x.bar fölött,
- illetve a nulla a nyomás de ég a fék lámpát
már az E39 is be tudta írni hibára. Egy diag és egyből mondja mi a baja.
Amúgy meg kéne nézegetni újra a gyári doksikat mit ír erről a fék pedál nyomásról + inditásról a doksi.

Olvastam a nyelvészkedést a Ignition faulty üzenetről. Én úgy fogalmaznék, hogy igen az angol nagyon sokszor előszeretettel használ azonos szavakat eltérő fogalomra. Jelen estben az ignition szigorúan véve gyújtás mint szikra belobbant (pl. NASA rakéta/ürsikló inditás során is lehangzik).
Azonban nekem is elsőre mint inditási folyamat hiba érzésem támadt és nem a szikrára asszociáltam.
Ha megnézitek a többi hasonló szó jelentését: ignition key=slusszkulcs (ami van dízelben is),
ignition switch=gyújtás kapcsoló (ez is van dízelben mondjuk lepke esetén a kulcs lyuk amibe berakja
switch on the ignition="ráadja a gyújtást" na ez már nagyon közel áll ahhoz ahogyan értelmeztem.
Itt a teljes motor beindítási folyamat során felmerülő hibákra gondolhattok.

Jeeeh: olvastam amit írtál szomorúan. Tudok adni egy halom angol tanfolyami doksit ami után jobban megértenéd mi minden történt. Az E65 forradalmi elektronika változása tükröződik le a E60-ban is. És persze a kezdeti problémák is, de ettől még nem haltak meg emberek mivel nem fogott a fék stb.
Ezért reménykedik mindenki az F10-ben, hogy azt már komolyabb hibaelhárítási lehetőségekkel és üzemeltetési stabilitásal látták el.

Jackson, aki utóirat mivel másnap ír hozzá

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.04. 19:48 
Újonc
Újonc

:(
kzolee írta:
Jeeeh írta:
Hát gyerekek, az a helyzet, itt pár embőrnek tisztába kéne tennie magát mi a külömbség a diesel, meg a benzines mocik közt! Mitől indul, mitől megy, és hogy hogy műkszik! Ezt talán nem egy BMW.n kéne megtanulni, de akinek olsóbbra nem fussa az boeing-on tanul repülni! :D Ezt nem sértésnek, vagy baxtatásnak szánom senkinek, de alapvető volna hogy némileg tisztában legyünk avval, mitől is megy a kerék előre, meg hátra! (váltót már nem is említeném)

Nem baxtatásként: lepke kérte, hogy fordítsuk le mit írt ki a kocsija. Lefordítottuk.

Jeeeh írta:

Tanuljunk meg elolvasni az előző hozzászólásokat, értelmezni, majd ezután nem adni olyan tanácsot, ami nem tapasztalaton, hanem légből kapott ötleten alapszik.

Hali mindenki!
Hát igen, a tapasztalat:
"A kocsi írja hogy: Ignition faulty (gyújtás hiba)

Gondolom ezzel próbálja jelezni, hogy valami bibi van a vezérlőben."

Hát ez tapasztalat! :D
mindegy hagyjuk....

Írok akkor tapasztalatit, okuljatok:
Nyáron a kocsimban 25 fok celsius külső felett fagyott az lcd, műszerfal nem indult rögtön, mutatók lent voltak, pedig járt a motor, de csak az első indítás után, napközben jóó volt!! Bluetoth is le le bontott telózás közben, ilyenkor vezérelhetetlen volt szinte az összes középső konzol, félreállás, vagy kissebb leállás után már jó volt megint.
Pár napja jutott el a dolog oda, hogy reggeli indításkor, már váltóhiba, keréknyomás hiba, meg ami létezik jött, de a kocsi hibátlanul ment, első leállítás után, már egész nap nem jelentkeztek az anomáliák.
Mivel a szakszervízekben hozzá sem tudtak szagolni, azt mondták a hiba nem áll fenn, nem tudják honnan jön!
A tapasztalat MASZIKÁNÁL VOLT!! Elmentem hozzá!
Kiderült a kórtörténetét visszanézve, elemezve az autónak, hogy néha másodpercekre felugrik a töltő feszültség, rossz a generátor töltövezérlő azaz a fesszabályzója! A túlfesz védelme a teljes rendszernek, meg hol ezt, hol azt áramtalanított, a károsodás elkerülése végett, azok, meg hibába mentek. NEM AZ AKKU VOLT HIBÁS, PEDIG AZ 4 ÉVES!! AZ JÓÓ!
Szerintem Vallis ék simán fél miller ért fedélzetit cseréltettek vona!!
Itt a fórumon ötletelünk, próbálunk okoskodni, de hát az orvos sem tud távgyógyítani, látnia kell a beteget.
(amúgy meg autó témakörben az ignition az mindig is gyújtás volt, nasa nál meg a pentagonnál nem tom mit jelent angolul) :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.04. 22:17 
E39 FAN
E39 FAN

Jeeeh írta:

Ezen csak azért lepődtem meg, mert lepke klubtárs több, mint félmillió kilómétert tett meg 5-ös BMW-vel. Gondolom már sejti mitől megy előre meg hátra :D

Jeeeh írta:
nézd meg a féklámpát, szerintem egy kapcsoló vezérli, ha nem és az jó, feküdj alá a műszerfalnak, és nézd meg a pedál hány kapcsolót tasztat! ha kettőt, akkor egyik a féklámpa ami jó, a másik a car. Meg ha fék lenyomása nélkül is indul az avto akkor tuti a kapcsoló a car! (cerintem)

Én erre gondoltam, hogy valami légből kapott ötlet lehet, nem tapasztalat.

Viszont amit benyaltál a kocsiddal, hát sajnálom, ha eljutok a Hóparty II-re és te is, vendégem vagy egy sörre!
:drunk

Remélem nem lesz több bajod vele.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.04. 22:28 
E39 FAN
E39 FAN

kzolee írta:
Jeeeh írta:

Ezen csak azért lepődtem meg, mert lepke klubtárs több, mint félmillió kilómétert tett meg 5-ös BMW-vel. Gondolom már sejti mitől megy előre meg hátra :D

Jeeeh írta:
nézd meg a féklámpát, szerintem egy kapcsoló vezérli, ha nem és az jó, feküdj alá a műszerfalnak, és nézd meg a pedál hány kapcsolót tasztat! ha kettőt, akkor egyik a féklámpa ami jó, a másik a car. Meg ha fék lenyomása nélkül is indul az avto akkor tuti a kapcsoló a car! (cerintem)

Viszont amit benyaltál a kocsiddal, hát sajnálom, ha eljutok a Hóparty II-re és te is, vendégem vagy egy sörre!

Helo
Akkor fel írlak a vendégek sorába :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.05. 18:57 
Újonc
Újonc

:D
lepke írta:
kzolee írta:
Jeeeh írta:

Jeeeh írta:

Helo
Akkor fel írlak a vendégek sorába :wink:

Sziasztok!
Második kört én fizetem! :sör:
Mikor is van az a hópartyII?? 1-2 arccal elsörözgetnék innen, erről a típusról van mit elbeszélgetni! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.05. 22:08 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Széria kód: E46
Motor tipusa: M47N
E91 ben,jobb oldalon az ajtóban rövidzárlatos lett egy izzó.Az Frm modul el tárolta a hibát és a dis azt a megoldást adta,hogy 50 kapcsolás után nem lehet törölni belőle a hibát.Ki kell cserélni a modult.Ha csak 50 kapcsolás után szarik be teljesen akkor elvileg nem ég szét benne semmi csak az Eprom teljesen letiltja.Egy újra programozás nem oldaná meg a gombot? A vezeték ki lett mérve az jó.
"Kurzschlussbehandlung im Fußraummodul FRM
Hinweis:

Es können insgesamt 4 Kurzschlussfehler im Steuergerät gespeichert werden.

Beschreibung:
Wenn ein Kurzschluss in einem Stromkreis erkannt wird, wird dieser Stromkreis nach 1 Minute ausgeschaltet. Dieser Stromkreis bleibt ausgeschaltet, bis ein Klemmenwechsel (Klemme 15 > Klemme 30 > Klemme 15) stattfindet.

Ein erneuter Einschaltversuch wird erst nach einem Klemmenwechsel unternommen.
Wenn in einem Fahrzeug insgesamt 50 Klemmenwechsel stattgefunden haben, während ein Kurzschluss in einem Stromkreis vorhanden ist, wird der entsprechende Ausgang vom Fußraummodul für immer abgeschaltet. Dies ist der Fall, wenn trotz Reparatur des Kurzschlusses, der Fehlerspeichereintrag nicht mehr gelöscht werden kann.
In diesem Fehlerfall muss das Fußraummodul getauscht werden."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.05. 22:23 
E39 FAN
E39 FAN

Lepke!

Végül mi a helyzet a géppel? Bevitted a Magiszhoz szakértésre, vagy addig kínzod, amíg meg nem adja magát, és beadhatod az asszonynak, hogy muszáj megvenni az F10 35d-t, mert az "öreg" már kilehelte a lelkét? :D
Ha eladod a kocsit, akkor gondolj rám, a 18-as télikereked jó lenne nyárinak nekem :D Most pont ilyet vadászok.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.05. 22:54 
E39 FAN
E39 FAN

kzolee írta:
Lepke!

Végül mi a helyzet a géppel? Bevitted a Magiszhoz szakértésre, vagy addig kínzod, amíg meg nem adja magát, és beadhatod az asszonynak, hogy muszáj megvenni az F10 35d-t, mert az "öreg" már kilehelte a lelkét? :D
Ha eladod a kocsit, akkor gondolj rám, a 18-as télikereked jó lenne nyárinak nekem :D Most pont ilyet vadászok.

Helo
Ma nem vittem sehova a kocsit MERT nem voltam elég FITT a tegnapi után
Majd a jövő hét végefelé lesz egy szabad napom akkor viszem szervizbe

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.05. 23:14 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Jeeeh írta:
amúgy meg autó témakörben az ignition az mindig is gyújtás volt, nasa nál meg a pentagonnál nem tom mit jelent angolul

Igen erre gyújtás szóra mondta a lepke már korábban, hogy lehet érteni szikrára és mint inditózásra is pedig ez magyar és csak és kizárólag autó témakör.
A nasa idézetet ne vedd a szivedre nem okoskodni akartam, csak voltam annó kint ott és van egy videóm ürsikló inditásról ahol többször elhangzik ez a szó erre aszociáltam. :wink:

Jackson, aki ugyancsak kiváncsi lenne a Pentagonnál mit jelent a ignition: talán háborút kezdeményezni???

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.06. 20:15 
Újonc
Újonc

jackson írta:
Jeeeh írta:
amúgy meg autó témakörben az ignition az mindig is gyújtás volt, nasa nál meg a pentagonnál nem tom mit jelent angolul

Igen erre gyújtás szóra mondta a lepke már korábban, hogy lehet érteni szikrára és mint inditózásra is pedig ez magyar és csak és kizárólag autó témakör.
A nasa idézetet ne vedd a szivedre nem okoskodni akartam, csak voltam annó kint ott és van egy videóm ürsikló inditásról ahol többször elhangzik ez a szó erre aszociáltam. :wink:

Jackson, aki ugyancsak kiváncsi lenne a Pentagonnál mit jelent a ignition: talán háborút kezdeményezni???

Hali!
Akinek kell pdf ben a kezelési E60 525d-hez, írjon priviben mailt, szívesen átolom ingyé kb 4.5 mega! Képek carok, de ehte magyar a leírás, scan-nelt gépkönyv, lehet benne okosakat olvasni! Szerintem a többi E60 ban is hasonló dolgok vannak.
Üdv: Jani

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.10. 09:39 
imici85 írta:
E91 ben,jobb oldalon az ajtóban rövidzárlatos lett egy izzó.Az Frm modul el tárolta a hibát és a dis azt a megoldást adta,hogy 50 kapcsolás után nem lehet törölni belőle a hibát.Ki kell cserélni a modult.Ha csak 50 kapcsolás után szarik be teljesen akkor elvileg nem ég szét benne semmi csak az Eprom teljesen letiltja.Egy újra programozás nem oldaná meg a gombot? A vezeték ki lett mérve az jó.
"Kurzschlussbehandlung im Fußraummodul FRM
Hinweis:

Es können insgesamt 4 Kurzschlussfehler im Steuergerät gespeichert werden.

Beschreibung:
Wenn ein Kurzschluss in einem Stromkreis erkannt wird, wird dieser Stromkreis nach 1 Minute ausgeschaltet. Dieser Stromkreis bleibt ausgeschaltet, bis ein Klemmenwechsel (Klemme 15 > Klemme 30 > Klemme 15) stattfindet.

Ein erneuter Einschaltversuch wird erst nach einem Klemmenwechsel unternommen.
Wenn in einem Fahrzeug insgesamt 50 Klemmenwechsel stattgefunden haben, während ein Kurzschluss in einem Stromkreis vorhanden ist, wird der entsprechende Ausgang vom Fußraummodul für immer abgeschaltet. Dies ist der Fall, wenn trotz Reparatur des Kurzschlusses, der Fehlerspeichereintrag nicht mehr gelöscht werden kann.
In diesem Fehlerfall muss das Fußraummodul getauscht werden."

Javítható a modul, nem kell másikat venned, viszont a programozás nem hozza helyre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.11.10. 09:54 
lepke írta:
Helo
Menet közben negyed óránként EZT a hibát jeleníti meg
Semmi gond nincsen a kocsival és még is ezt jelzi

Kép

Szerintem szaladj be Miskolcra, Arnold pár perc alatt megnézi. Ha kell a száma, elküldöm privátban.
Én CAS hibára tippelek, így diag nélkül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Reduced power hiba E60-F61
HozzászólásElküldve: 2010.12.21. 18:37 
Újonc
Újonc

Sziasztok,
kereskedésben állt az autóm, ahol csontra lemerült az aksija, próbáltuk bikázni, kínoztuk meg minden. Vettem új aksit, de teleírta magát a rendszer hibakóddal. A legrosszabb, hogy reduced power módban van, ami azt jelenti, hogy letiltja gázadást, kb. 1200 fordulaton döcög az autó. A képen látható hibaüzenetek jelennek meg. A fékbetét kopás az talán valós, de az is az aksis történet után jelent meg. Ha valakinek van ötlete, hogyan lehetne rendbe tenni az elektronikát, kérem írjon.

Üdv: Arti

Kép

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Reduced power hiba E60-F61
HozzászólásElküldve: 2010.12.21. 18:55 
E39 FAN
E39 FAN

arti írta:
Sziasztok,
kereskedésben állt az autóm, ahol csontra lemerült az aksija, próbáltuk bikázni, kínoztuk meg minden. Vettem új aksit, de teleírta magát a rendszer hibakóddal. A legrosszabb, hogy reduced power módban van, ami azt jelenti, hogy letiltja gázadást, kb. 1200 fordulaton döcög az autó. A képen látható hibaüzenetek jelennek meg. A fékbetét kopás az talán valós, de az is az aksis történet után jelent meg. Ha valakinek van ötlete, hogyan lehetne rendbe tenni az elektronikát, kérem írjon.

Az új akksit "hozzátanítottátok" az elektronikához? Ezt egy szakműhelyben, vagy egy diagos embernél meg kell tenni. Ezután megnézni a hibakódokat. Az új akkumulátor behelyezése után minden esetben programozásra van szükség.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2010.12.21. 20:58 
Újonc
Újonc

kzolee írta:
arti írta:
Sziasztok,

Az új akksit "hozzátanítottátok" az elektronikához? Ezt egy szakműhelyben, vagy egy diagos embernél meg kell tenni. Ezután megnézni a hibakódokat. Az új akkumulátor behelyezése után minden esetben programozásra van szükség.

Szia kzolee! Köszi a választ. Annyi volt, hogy a hibakódokat próbálták törölni, de motor hiba jelzést nem engedte. Tanítás nem történt, gondolom azt is csak külső számítógépes szoftverrel lehet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.12.22. 06:26 
Guru
Guru

Kapott köszik: 9 alkalommal
Motor tipusa: 306D2
arti írta:
kzolee írta:
arti írta:
Sziasztok,

Szia kzolee! Köszi a választ. Annyi volt, hogy a hibakódokat próbálták törölni, de motor hiba jelzést nem engedte. Tanítás nem történt, gondolom azt is csak külső számítógépes szoftverrel lehet.

Helló!

Ez a tanításos marhaság mindenkit megcumiztat nem igen lehet programozni.... Azt meg szerintetek honnan tudná az a szerencsétlen kocsi hogy mit tettél bele pontosan...van neki egy "inteligencs" akkumulátor figyelő szenzora na abból kitörlöd a hibát oszt rá is van tanítva az akku a kocsira....nem igen fogod neki megmondani azt, hogy milyen típusú akku van benne....kiszámolja az elektronika szépen....
Egyébként tegnap délután cseréltem ki az aksit.....mert a gyári behalt és a cserét vissza kellett adnom...szal 2 db akkucserém volt 3 nap alatt....
A villanyra nagyon érzékeny, ha túltöltöd az is hiba, ha leesik a fesz az is hiba....ha leesik a fesz akkor minden hibára fut a motorvezérlőtől kezdve a váltón át az összes vezérlő....
A lemerült akku szopathat rendesen. Ha meg nem engedi törölni a mocivezérlőből a hibakódot akkor lehet van ott is bibi...de ki kell írnia hogy mi a kínja....

Üdv!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.12.22. 20:20 
Újonc
Újonc

Pocilaci írta:
arti írta:
kzolee írta:
arti írta:
Sziasztok,

Helló!

Ez a tanításos marhaság mindenkit megcumiztat nem igen lehet programozni.... Azt meg szerintetek honnan tudná az a szerencsétlen kocsi hogy mit tettél bele pontosan...van neki egy "inteligencs" akkumulátor figyelő szenzora na abból kitörlöd a hibát oszt rá is van tanítva az akku a kocsira....nem igen fogod neki megmondani azt, hogy milyen típusú akku van benne....kiszámolja az elektronika szépen....
Egyébként tegnap délután cseréltem ki az aksit.....mert a gyári behalt és a cserét vissza kellett adnom...szal 2 db akkucserém volt 3 nap alatt....
A villanyra nagyon érzékeny, ha túltöltöd az is hiba, ha leesik a fesz az is hiba....ha leesik a fesz akkor minden hibára fut a motorvezérlőtől kezdve a váltón át az összes vezérlő....
A lemerült akku szopathat rendesen. Ha meg nem engedi törölni a mocivezérlőből a hibakódot akkor lehet van ott is bibi...de ki kell írnia hogy mi a kínja....

Üdv!

Sziasztok!
Érdemes lenne egy feszültséget mérni az akku kapcsain.Lehet a fesszabályzó ment tönkre, túltölt, azaz magas a feszültség, és a központi vezérlőegység lekapcsolja a többi áramkört a védelmük érdekében, azok meg hibára futnak. Nem rég nekem is hasonló problemám volt, de nekem csak a reggeli első indításnál csapott egy nagyobb tüskét, 16.2V-ra futott néhány tized másodpercre a feszültség. Szinte ugyan ezeket vitte hibára. Leállítás-ujra indításkor, és már egész nap semmi baja nem volt, ezek a hibák maguktól eltüntek a kijelzőről. Az akku sarukkal meg óvatosan, mert az egyik az árammérő modul, a másik meg a ROBBANÓ TÖLTET amit baleset esetén lerobbant, és áramtalanít!
Remélem előrébb mozdítottam a dolgot! Üdv: Jani

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1780 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 89  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]