![]() |
2010.11.18. 22:59
spider2 írta:simi64 írta:zolkika írta:Sziasztok!
Nem túl aktuális, de jövőre biztos kell nyári gumikat vennem.A következőket szeretném kérdezni:
-235/45 R17-es volt fenn, de legközelebb 225/45 R17-esben gondolkodom. Jól gondolom, hogy ezeket is fel lehet rakni a felnire?
-találtam Pirelli p7 Cinturato-t 30000/db. Mi a véleményetek a gumiról és az árról? Érdemes tavaszig várni?
Köszi előre is.
D. Zoltán
Ezt nem értem.
Miért 225-ösben gondolkodsz?
Az első a gyári méret. A BMW ezt ajánlja. Milyen megfontolásokból akarsz ettől eltérni keskenyebbre?![]()
Természetesen felmegy, csak keskenyebb.
Ezeket a gyari adatokat hol talalom?
2010.11.18. 23:15
Nekünk 245-ös volt fent nyáron 17 coll!! Hét a tapadás az egy dolog de a nyomvájú meg a másik szerintem elég a 225 ös bőven!! Pétersimi64 írta:spider2 írta:simi64 írta:zolkika írta:Sziasztok!
Nem túl aktuális, de jövőre biztos kell nyári gumikat vennem.A következőket szeretném kérdezni:
-235/45 R17-es volt fenn, de legközelebb 225/45 R17-esben gondolkodom. Jól gondolom, hogy ezeket is fel lehet rakni a felnire?
-találtam Pirelli p7 Cinturato-t 30000/db. Mi a véleményetek a gumiról és az árról? Érdemes tavaszig várni?
Köszi előre is.
D. Zoltán
Ezt nem értem.
Miért 225-ösben gondolkodsz?
Az első a gyári méret. A BMW ezt ajánlja. Milyen megfontolásokból akarsz ettől eltérni keskenyebbre?![]()
Természetesen felmegy, csak keskenyebb.
Ezeket a gyari adatokat hol talalom?
Kinyitod az ajtódat, bal 1, és a B oszlop alsó részén találod a matricát (ha még valaki le nem kaparta).
2010.11.18. 23:24
2010.11.18. 23:31
Labi írta:Sziasztok!
Lecseréltem a kocsikon a nyári gumikat és felpolcoltam egymásra őket. ..jelenleg 8 gumi van egymáson. ...nem lesz ezeknek így bajuk...nincs túl sok helyem, ezért Simi kérlek, hogy NE tanácsold, hogy mindegyiket fektessem a földre, egyenként!
![]()
szóval, szerintetek?
2010.11.18. 23:32
Orsika írta:Labi írta:Sziasztok!
Lecseréltem a kocsikon a nyári gumikat és felpolcoltam egymásra őket. ..jelenleg 8 gumi van egymáson. ...nem lesz ezeknek így bajuk...nincs túl sok helyem, ezért Simi kérlek, hogy NE tanácsold, hogy mindegyiket fektessem a földre, egyenként!
![]()
szóval, szerintetek?
Semmi bajuk nem lesz főleg hogy felniken van!!! A raktárakban a gumisoknál és még nálunk is így van tárolva mind jó kutya baja!! Péter
2010.11.18. 23:38
Labi írta:Orsika írta:Labi írta:Sziasztok!
![]()
szóval, szerintetek?
Semmi bajuk nem lesz főleg hogy felniken van!!! A raktárakban a gumisoknál és még nálunk is így van tárolva mind jó kutya baja!! Péter
nem, nem, nincs felniken, csak gumik!...nem vettem még ezekhez felnit.
![]()
2010.11.18. 23:39
2010.11.18. 23:55
![]()
szóval, szerintetek?
2010.11.19. 00:02
AlpinaFan írta:Labi írta:Sziasztok!
![]()
szóval, szerintetek?
Dehogy fektesd egymás mellé őket. Állítsd!![]()
Viccet félretéve.
Nem túl szakszerű, de semmi bajuk nem lesz.
2010.11.19. 00:05
Labi írta: Simi kérlek, hogy NE tanácsold, hogy mindegyiket fektessem a földre, egyenként!![]()
2010.11.19. 00:09
simi64 írta:Vegyél már egy autót!Labi írta: Simi kérlek, hogy NE tanácsold, hogy mindegyiket fektessem a földre, egyenként!![]()
2010.11.19. 00:33
Labi írta:AlpinaFan írta:Labi írta:Sziasztok!
![]()
szóval, szerintetek?
Viccet félretéve.
...lehet azért havonta átrakom őket ...úgy akkor biztosra megyek! ...mindet elrontom
2010.11.19. 00:35
lepke írta:Labi írta:AlpinaFan írta:Labi írta:Sziasztok!
![]()
szóval, szerintetek?
Viccet félretéve.
...lehet azért havonta átrakom őket ...úgy akkor biztosra megyek! ...mindet elrontom
Helo
Miért nem ásod el őket![]()
ugy semmi helyet nem foglalna és még a nap sem sütné
2010.11.19. 00:41
Labi írta:lepke írta:Labi írta:AlpinaFan írta:Labi írta:Sziasztok!
![]()
szóval, szerintetek?
Viccet félretéve.
Helo
Miért nem ásod el őket![]()
ugy semmi helyet nem foglalna és még a nap sem sütné
Zoli, ma már ne nyúlj az italhoz!
2010.11.19. 00:52
jackson írta:Valahogy így néz ki mármint a gumi érintkező felülete.
Jackson, aki megtalálta némi keresés után egy képet hozzá
2010.11.19. 08:50
Orsika írta:Nekünk 245-ös volt fent nyáron 17 coll!! Hét a tapadás az egy dolog de a nyomvájú meg a másik szerintem elég a 225 ös bőven!! Péter
2010.11.19. 08:52
![]()
szóval, szerintetek?
2010.11.19. 09:11
jackson írta:Labi írta:Sziasztok!
![]()
szóval, szerintetek?
Rakjál alá pl. egy fa raklapot. Mert az alsó gajra megy. Gyári ajánlás.
Ha állítod akkor forgatni kell x időnként a TIS-ben benne van.
Jackson, aki szerint a többi stimmel
2010.11.19. 09:20
Labi írta:szia! a fa raklap mivel jobb mint a betonon a kartonlap? úgy gondolnám, hogy raklapon kisebb felületen fekszik fel, ergo jobban "roncsol"
2010.11.19. 09:38
jackson írta:Labi írta:szia! a fa raklap mivel jobb mint a betonon a kartonlap? úgy gondolnám, hogy raklapon kisebb felületen fekszik fel, ergo jobban "roncsol"
Nincs nálam a TIS csak fejből emlékszem mire hivatkozott a BMW. Azt hiszem a kemény felület kontra puhább felület volt az indok. Meg az hogy ne a föld felszínén hanem magasabban legyen. Itt gondoltak az kedves anyagokra ami alacsonyabban több lehet. Pl. az ózont mint gumit roncsoló gázt nevesítették is tehát nem lehet olyan helyiségben tárolni ahol kefés villany motor vagy állandóan szikrázó kapcsoló(k) vannak. A szikra íve ózont termel és ez szét cincálja a gumit idő elött.
Jackson, aki fejből válaszol