Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.05.18. 23:45

Diabolica írta:
Vapor írta:Köszi az ötleteket srácok! :wink: Meglessük,h melyik lehet az oka!
Az úthibákon,bukkanókon való áthajtáskor előforduló zörögésért akkor a szilentek a hibásak?Ez csak a jobb első keréknél fordul elő!( zörög mint állat,de ezt is csak lehúzott ablaknál lehet hallani :) )

Diabolica: úgy értettem a felni cserét,h a téli lemezfelnis kerekeket cseréltem le a nyári alufelnisre
Azért érdekes ez a ciccegés mert amikor a tél garnitúra volt rajta akkor minden oké volt,amióta feltettem a nyári garnitúrát azóta van csak a ciccegés.

Igen - igen , én is erre gondoltam, hiszem mielőtt feltették az alufelnis garnitúrát, gondolom kicentrírozták ahogy kell, nem? Vagy csak felpakoltad otthon? - mert akkor nyilván nem áll a dolog. Persze az is csak egy tapasztalaton alapuló tipp mnt a többi, én egyszer így jártam..........

Hát lehet,h tényleg csak erről van szó mert otthon pakoltam fel ahogy mondtad!Ezzel fogom előszőr kezdeni köszi, és tanulok belőle! :wink:

2007.05.18. 23:49

kbhont írta:
Vapor írta:
oramu írta:
Az úthibákon,bukkanókon való áthajtáskor előforduló zörögésért akkor a szilentek a hibásak?Ez csak a jobb első keréknél fordul elő!( zörög mint állat,de ezt is csak lehúzott ablaknál lehet hallani :) )

Hali! Nálam is volt ilyen cicergés, csak nálam a bal első keréknél lehetett hallani ezt a hangot, ha gödörbe mentem, vagy rázósabb volt az út. Én mindjárt rosszra gondoltam, de nálam egyszerű volt a megoldás. Ráálltam a kocsival egy rázópadra (Lengéscsillapító vizsgáló pad)és alulról figyeltük, hogy mi a fene cicereg a keréknél. Végül a rázópad többszöri bekapcsolása és kikapcsolása után megtaláltuk, hogy mi cicereg. A féktárcsa takaró lemez rezonált be nálam. A javítás csak annyi volt. hogy egy kicsit hajlítottunk rajta kifelé és azóta már nem hallat magáról a zajforrás. Remélem tudtam segíteni, persze nálad nem biztos, hogy ez a baj ez csak 1 hibaforrás a sok közül. (Talán a legolcsóbb és a legegyszerűbb) Üdvözletem minden márkatársnak!!! 8)

ha hiszed ha nem én ugyan erre gondoltam! :D :wink: Köszi a hozzászólást! :wink: Remélem minél hamarabb ki tudom deríteni és tényleg ez lesz a baja! Azért gondoltam a szilentre mert itt sokmindenkinek ez volt a megoldás a bajára!

Csáo

Szia! Szerintem Nálad a fékbetét zörög!
Kend be hozzávaló teflonos rezgáscsillapítóval!

Köszi, meglesz! Aztán bizakodunk! :wink:

HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2007.05.19. 11:08

Hali-Gali mindenkinek!

Ezt el sem hiszem..:) Annyit beszéltetek erről a "cciccegésről" ,hogy a jobb eleje nekem is elkezdett ciccegni...:) kisseb uthibánál lehúzott ablaknál cicceg-cicceg....:)

üdv.strobi.

további szép napot minden E39-esnek... ja és a "cciccegés legyen veletek"...:):):)

2007.05.19. 15:12

Vapor írta:
Diabolica írta:

Diabolica: úgy értettem a felni cserét,h a téli lemezfelnis kerekeket cseréltem le a nyári alufelnisre
Azért érdekes ez a ciccegés mert amikor a tél garnitúra volt rajta akkor minden oké volt,amióta feltettem a nyári garnitúrát azóta van csak a ciccegés.

Igen - igen , én is erre gondoltam, hiszem mielőtt feltették az alufelnis garnitúrát, gondolom kicentrírozták ahogy kell, nem? Vagy csak felpakoltad otthon? - mert akkor nyilván nem áll a dolog. Persze az is csak egy tapasztalaton alapuló tipp mnt a többi, én egyszer így jártam..........

Hát lehet,h tényleg csak erről van szó mert otthon pakoltam fel ahogy mondtad!Ezzel fogom előszőr kezdeni köszi, és tanulok belőle! :wink:

Nem , félreértetted!!!

Akkor esélyes ez a dolog ha a gumisnál centríroztatod a kereket és súlyokat ragasztanak bele, az beleérhet! Ha otthon tetted fel és figyeltél arra, hogy ugyanoda tedd vissza mindet ahonnan tavaly leszedted akkor nem lehet ez a gond, hiszen nyilván tavaly nem volt hangja. Ha véletlenül keverted akkor persze lehet.

2007.05.19. 20:12

Diabolica írta:
Vapor írta:
Diabolica írta:

Nem , félreértetted!!!

Akkor esélyes ez a dolog ha a gumisnál centríroztatod a kereket és súlyokat ragasztanak bele, az beleérhet! Ha otthon tetted fel és figyeltél arra, hogy ugyanoda tedd vissza mindet ahonnan tavaly leszedted akkor nem lehet ez a gond, hiszen nyilván tavaly nem volt hangja. Ha véletlenül keverted akkor persze lehet.

Nekem volt ilyen hibajelenség az E39-en, hülyén hangzik, de valahogy a fétárcsa, és az agy között kavicsok voltak. :oops: Jártál mostanában útépités közelében? :?: .Egem rátereltek egy frissen kátrányozott, kavicsozott útszakaszra, és akkor kerültek bele. :? Írtad hogy féktárcsa csere is érik, akkor lehet megoldódik.
Csörgést még okozhat kerékcsapágy is. :idea:

2007.05.20. 15:51

Nah skacok megvan a cicergés oka! :) Az volt a gond,h sokat állt az autó és nagyon rozsdás lett a féktárcsa tartó lemeznél a dolog. Így hát felemelték és kipucolták úgy nagyjából de hétfőn viszem vissza,h teljesen leszedjék a tárcsát és meg tudják pucolni! De a ciccegés már így is elmúlt! :wink:
A zörgésért meg elvileg vmi axionális kar a felelős, ezt cserélni kéne.Ezt mondták az okosok a speedy-nél ,mert hely szűkében oda vittem szombaton délben a kicsikémet.
Majd sasoljátok meg hátha nektek is ez okozza a cicergést!

Üdv

MAGAS ALAPJÁRATI CO.

2007.05.25. 17:36

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Van-e esetleg valakinek ötlete arra,hogy 1997-es bmw 528I autóm azt produkálja,hogy alapjáraton iszonyatosan felmászik a co-ja 7-8-9 körül mozog.
Gázadásra gyönyörűen visszamegy ezért én lambda szondára,és katalizátorra nem tudok gondolni.
Ha tud valaki segiteni,nagyon megköszönném.
Üdv.imi :?

Re: MAGAS ALAPJÁRATI CO.

2007.05.25. 19:47

jimi528 írta:Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Van-e esetleg valakinek ötlete arra,hogy 1997-es bmw 528I autóm azt produkálja,hogy alapjáraton iszonyatosan felmászik a co-ja 7-8-9 körül mozog.
Gázadásra gyönyörűen visszamegy ezért én lambda szondára,és katalizátorra nem tudok gondolni.
Ha tud valaki segiteni,nagyon megköszönném.
Üdv.imi :?

Szia Imi!
Nézd meg a fórumok közt a "528i kartergáz visszavezető problémát! Ott EFER gyönyörűen levezette az ő problémáját és annak megoldását! Szerintem,neked ua. a vákumcső hányt be!

2007.05.25. 20:38

[

Szia Imi!
Nézd meg a fórumok közt a "528i kartergáz visszavezető problémát! Ott EFER gyönyörűen levezette az ő problémáját és annak megoldását! Szerintem,neked ua. a vákumcső hányt be![/quote]

Köszönöm szépen a gyors reagálást és segítséget,már neki is álltam szétbontani a gépet... :lol:

2007.05.25. 20:50

Köszönöm szépen a gyors reagálást és segítséget,már neki is álltam szétbontani a gépet... :lol:[/quote]

Nagyon szivesen és sok szerencsét!

2007.05.25. 20:56

Olyan gondom lenne, hogy ha bekapcsolom a klímát, a szivattyútól nyikorgó hang jön! Ugye nem akar behalni?

2007.05.25. 21:01

tanktaz írta:Olyan gondom lenne, hogy ha bekapcsolom a klímát, a szivattyútól nyikorgó hang jön! Ugye nem akar behalni?

Gondolom a kompresszora gondolsz!!
Hát az is lehet hogy előbb utóbb meg adja magát.Vagy a szíj csuszik.

2007.05.25. 21:02

Igen,bocsi.

2007.05.26. 09:27

tanktaz írta:Olyan gondom lenne, hogy ha bekapcsolom a klímát, a szivattyútól nyikorgó hang jön! Ugye nem akar behalni?

tanktaz erre két egyszerű megoldást tudok neked ajánlani....:)

Az egyik ami a legköltségkimélőbb és nem fog többet zavarni a nyikorgás "Ne kapcsaoldd be a klimát"...:):):) "Bocsi de ezt nem hagyhattam ki".... :lol: :lol: :lol:

Nézzd meg,hogy a szijjad nincs-e szétrepedezve,meg a szijfeszitő csapágyat,hogy nem kotyog -e?! ha igen akkor a szijfeszitő csapággyal eggyütt cseréldd le mert a csapágy is okozhat ilyen jelenséget... nekem volt hasonló jelenség az előző vasomon "E36 325i"

üdv.strobi.

2007.05.26. 16:10

Klubtársak baj van, bedöglött a CD táram! :cry:

Áramot kap ez biztos, mert hallani lehet hogy húzná a cd-t csak valamilyen oknál fogva mégsem, meg a tárat sem tudom kivenni sajnos :cry:

Valaki értene hozzá valamennyire?Ha meglehetne csinlni nem lenne rossz dolog, mert cserélni nem nagyon szeretném..

2007.05.26. 19:19

Hero írta:Klubtársak baj van, bedöglött a CD táram! :cry:

Áramot kap ez biztos, mert hallani lehet hogy húzná a cd-t csak valamilyen oknál fogva mégsem, meg a tárat sem tudom kivenni sajnos :cry:

Valaki értene hozzá valamennyire?Ha meglehetne csinlni nem lenne rossz dolog, mert cserélni nem nagyon szeretném..

Üdv Hero!

Valószinű hogy valami mechanikus meghibásodás az oka a jelenségnek!
És akkor minden további nélkűl javitható ha csak valami fogaskerék vagy esetleg valami "kis rugó" az oka a hibának....
Ha az aktuális cd amit játszott utoljára nem rakta vissza a "fészekbe" akkor amiatt nem is fogja kiadni a "fészket"="tárat" akkor lehet viszont cd-pörgető motor hiba is...:(
Szét kell szedetned valmi hozzáértő megfejtővel és meg mondja a pontos diagnózist!
Nem kell egyből a legrosszabra gondolnod....

üdv.strobi.

2007.05.28. 01:08

strobi írta:tanktaz erre két egyszerű megoldást tudok neked ajánlani....:)

Az egyik ami a legköltségkimélőbb és nem fog többet zavarni a nyikorgás "Ne kapcsaoldd be a klimát"...:):):) "Bocsi de ezt nem hagyhattam ki".... :lol: :lol: :lol:

Nézzd meg,hogy a szijjad nincs-e szétrepedezve,meg a szijfeszitő csapágyat,hogy nem kotyog -e?! ha igen akkor a szijfeszitő csapággyal eggyütt cseréldd le mert a csapágy is okozhat ilyen jelenséget... nekem volt hasonló jelenség az előző vasomon "E36 325i"

üdv.strobi.

:lol: Köszi Strobi ! Az elsőt azonnal aktiváltam :lol: , a második majd reggel fog a vizsgáló tekintetem alá esni.

2007.05.28. 19:44

strobi írta:
Üdv Hero!

Valószinű hogy valami mechanikus meghibásodás az oka a jelenségnek!
És akkor minden további nélkűl javitható ha csak valami fogaskerék vagy esetleg valami "kis rugó" az oka a hibának....
Ha az aktuális cd amit játszott utoljára nem rakta vissza a "fészekbe" akkor amiatt nem is fogja kiadni a "fészket"="tárat" akkor lehet viszont cd-pörgető motor hiba is...:(
Szét kell szedetned valmi hozzáértő megfejtővel és meg mondja a pontos diagnózist!
Nem kell egyből a legrosszabra gondolnod....

üdv.strobi.

Hmm köszi a választ! :)
Most éppen a hozzáértő emberkét keresem, van egy csávó itt ahol lakom, aztmondta megnézi, de nem igér semmit, csak remélem nem rontja el mégjobban :lol:

2007.05.28. 20:37

nekem az ékszíj csinált olyan hangot, mintha valami csapágyas lenne. már meg akartam rendelni a feszítőgörgőt is, de lebeszéltek róla, azt mondták, először cseréljük ki a szíjat - és lőn: a cserével teljesen megszünt a nyikorgás (mondjuk elég kopott volt már, teljesen szét volt töredezve). szóval lehet, hogy neked is csak a szíj csinálja.

2007.05.30. 01:23

Köszi Efer , legyen igazad! Rápróbálok a cserére. Amúgy , ezt csak akkor csinálja ha klima bekapcs. ! Lehet,hogy az a terhelés már sok neki, ahhoz már fáradt?
Hozzászólás küldése

VigLink badge