* *
Pontos idő: 2026.05.03. 20:53

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2935 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 147  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.05.06. 20:09 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
imici85 írta:
barbrady írta:
bonsai írta:
Sziasztok!

Megvettem a fulldiagos kábelt, a DIS, INPA programok telepítésével ne is próbálkozzak Win 7 64 bites alá?
A srác a v57-es verziót adta nekem egyébként.

Próbálkozz, legalább megtudjuk működik-e.

Nekem működik.Nyugodtan feltelepítheted.

Hátha neki sikerült.

Jackson, aki "pozitívan gondol arra a hídra"

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2011.05.07. 11:55 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 101 alkalommal
Kapott köszik: 29 alkalommal
Motor tipusa: 525D
Évjárata: 2003
Üdv!

Remélem jó helyre írok. Szóval beépítésre került egy ULF, és ezt kellene felkódolni és a hangvezérlést aktiválni. Keresgéltem a neten és a NavCoder programot láttam hogy jó lenne erre, de nem találtam tört verziót. Valakinek esetleg nincs meg ez? A Teszt verzió kommunikál az autóval, de kodolni nem tudok vele...

Vagy esetleg ez a folyamat a DIS44-el is megoldható valahogy? Azzal a car/key memory kódolás nagyon jól megy, de a felprogramozást és hangvezérlés engedélyezést sehol nem találom. Help!

Köszönöm a segítséget!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.07. 12:49 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
spider2 írta:
Üdv!

Remélem jó helyre írok. Szóval beépítésre került egy ULF, és ezt kellene felkódolni és a hangvezérlést aktiválni. Keresgéltem a neten és a NavCoder programot láttam hogy jó lenne erre, de nem találtam tört verziót. Valakinek esetleg nincs meg ez? A Teszt verzió kommunikál az autóval, de kodolni nem tudok vele...

Vagy esetleg ez a folyamat a DIS44-el is megoldható valahogy? Azzal a car/key memory kódolás nagyon jól megy, de a felprogramozást és hangvezérlés engedélyezést sehol nem találom. Help!

Köszönöm a segítséget!

Nics tört verzió és a hivatalos is csak azon a gépen megy amelyikről regisztráltad én is most kértem új kódot mert win7 alatt nem fogadta el azt amit az xp hez kaptam.
De a dis be is bene van retrofit alatt.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2011.05.07. 15:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

admin írta:
spider2 írta:
Üdv!

Köszönöm a segítséget!

Nics tört verzió és a hivatalos is csak azon a gépen megy amelyikről regisztráltad én is most kértem új kódot mert win7 alatt nem fogadta el azt amit az xp hez kaptam.

Megtaláltam a DIS-ben ezt a retrofit-et. Fel is kódolta az ULF-et. Majd ki írt 3 számsort, ezzel mi a teendő? Vagy így már rendben is van? A hangvezérlés így már működik?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.07. 17:00 
Törzsvendég
Törzsvendég

spider2 írta:
admin írta:
spider2 írta:
Üdv!

Köszönöm a segítséget!

Megtaláltam a DIS-ben ezt a retrofit-et. Fel is kódolta az ULF-et. Majd ki írt 3 számsort, ezzel mi a teendő? Vagy így már rendben is van? A hangvezérlés így már működik?

Közben kipróbáltam és már szövegel egy nő :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.07. 21:01 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 30d
jackson írta:
imici85 írta:
barbrady írta:
bonsai írta:
Sziasztok!

Megvettem a fulldiagos kábelt, a DIS, INPA programok telepítésével ne is próbálkozzak Win 7 64 bites alá?
A srác a v57-es verziót adta nekem egyébként.

Próbálkozz, legalább megtudjuk működik-e.

Nekem működik.Nyugodtan feltelepítheted.

Hátha neki sikerült.

Jackson, aki "pozitívan gondol arra a hídra"

A programokat sikerült feltelepítenem, de sajnos egyiket se tudtam használni :(
A DIS-ben azt írja ki hogy kevés a feszültség (pedig szerintem nem) vagy a 15-s csatlakozásnál nincs feszültség.
Az INPA-val nem vagyok képben igazán, de gondolom az akku és gyújtás "karikáknak" be kéne feketedniük és persze így tovább sem jutottam...
Olvasgatom a topikot de nagyon sok hozzászólás van, még nem jutottam megoldáshoz a bajomra :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.08. 07:53 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Kivitele: Sedan
bonsai írta:
A DIS-ben azt írja ki hogy kevés a feszültség (pedig szerintem nem) vagy a 15-s csatlakozásnál nincs feszültség.
Az INPA-val nem vagyok képben igazán, de gondolom az akku és gyújtás "karikáknak" be kéne feketedniük és persze így tovább sem jutottam...
Olvasgatom a topikot de nagyon sok hozzászólás van, még nem jutottam megoldáshoz a bajomra :cry:

Nem látja az autót. Tűzfal ki van kapcsolva? A kábel a PORT1-en van? Az IFHSRV megy? Először az INPA-t próbáld összehozni, ha az már megy, utána a DIS is menni fog.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.08. 16:54 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 2 alkalommal
Motor tipusa: 30d
barbrady írta:
bonsai írta:

Nem látja az autót. Tűzfal ki van kapcsolva? A kábel a PORT1-en van? Az IFHSRV megy? Először az INPA-t próbáld összehozni, ha az már megy, utána a DIS is menni fog.

Az eszközkezelőben kellett átállítani az USB portot COM1-re, az INPA-t már ki is tudtam próbálni :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.08. 16:57 
E39 FAN
E39 FAN

204d1 írta:
barbrady írta:
204d1 írta:
A VN sorban írd át az utolsó karaktert 0-ra.

Nem sikerül. A USING NCS TO CHANGE VO.pdf leírás szerint csinálom (csak ENTER ZCS-t választok), de a végén nem változik semmi. Próbáltam úgy is hogy az utolsó felesleges karaktereket töröltem, de ugyanúgy ott maradnak. Valakinek ötlet?

Megcsinálhatom online, ha gondolod.

Áll még az ajánlatod? Írtam pü-t de nem válaszoltál, megkaptad?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.08. 19:25 
barbrady írta:

Áll még az ajánlatod? Írtam pü-t de nem válaszoltál, megkaptad?

Igen, hívj.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.12. 11:35 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Motor tipusa: 520d
Évjárata: 2001
Sziasztok!
Valaki tudna esetleg segíteni nekem INPA-val kapcsolatban? :hangos:
A gondom a következő:
Indítókulcsnak szeretném kiolvasni az immo kódját, de az INPA csak 15,5 sort jelenít meg a képernyőn vízszintesen. Valahogy kicsinyíteni kellene a betűket benne. Sajnos a nyomtatási funkciója is csak a látott elemekre korlátozódik.
Köszönöm!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.12. 11:43 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 29 alkalommal
Kapott köszik: 67 alkalommal
Motor tipusa: 530iA
Blog: Blog megtekintése (1)
gabexxx írta:
Sziasztok!
Valaki tudna esetleg segíteni nekem INPA-val kapcsolatban? :hangos:
A gondom a következő:
Indítókulcsnak szeretném kiolvasni az immo kódját, de az INPA csak 15,5 sort jelenít meg a képernyőn vízszintesen. Valahogy kicsinyíteni kellene a betűket benne. Sajnos a nyomtatási funkciója is csak a látott elemekre korlátozódik.
Köszönöm!

Helló

A fel és a le nyilakkal nem tudod léptetni a sorokat?

üdv:atiotezer

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.12. 15:39 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 520d
Szia!

Le és fel léptet, de jobbra - balra nem és nekem pont azok az adatok hiányoznak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.14. 14:43 
Újonc
Újonc

Széria kód: E60
Motor tipusa: 530D
Üdv mindenkinek!

A problémá(i)m a következőek lennének. A kulcs elfordításakor EEPROM LCMC felirat jelenik meg, indítás után kialszik. Olvastam, hogy valószínűleg az óracsoport buherálása miatt van a jelenség, valamint a sebességfokozatokat nem jeleníti meg az óra, holott öntesztkor világítanak a kijelzők. (szerintem manuális váltósé az óra) A másik dolog, hogy a MID-en nem lehet kiíratni a BC adatait, gondolom utólag került bele és össze kéne hozni szoftveresen is a dolgokat a gépben. Már így vettem a kocsit. Szoftveresen ezek helyreállíthatóak és ha igen, tudtok valakit, aki ilyesmivel foglalkozik, illetve milyen program az, amelyik képes ezek orvoslására? Ja és mennyibe kerülne, ha arra kerülne sor? Egyelőre csak érdeklődés képpen. (Továbbá van egy olyan, hogy az automata váltó egy másik autóhoz képest csúsztatva adja le a nyomatékot, ez az üzemi nyomás miatt lehetséges, és ez a vezérlőben állítható-e?)

Köszönöm a válaszokat.

Üdv, Fobee

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.14. 23:22 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
fobee000 írta:
Üdv mindenkinek!

A problémá(i)m a következőek lennének. A kulcs elfordításakor EEPROM LCMC felirat jelenik meg, indítás után kialszik. Olvastam, hogy valószínűleg az óracsoport buherálása miatt van a jelenség, valamint a sebességfokozatokat nem jeleníti meg az óra, holott öntesztkor világítanak a kijelzők. (szerintem manuális váltósé az óra) A másik dolog, hogy a MID-en nem lehet kiíratni a BC adatait, gondolom utólag került bele és össze kéne hozni szoftveresen is a dolgokat a gépben. Már így vettem a kocsit. Szoftveresen ezek helyreállíthatóak és ha igen, tudtok valakit, aki ilyesmivel foglalkozik, illetve milyen program az, amelyik képes ezek orvoslására? Ja és mennyibe kerülne, ha arra kerülne sor? Egyelőre csak érdeklődés képpen. (Továbbá van egy olyan, hogy az automata váltó egy másik autóhoz képest csúsztatva adja le a nyomatékot, ez az üzemi nyomás miatt lehetséges, és ez a vezérlőben állítható-e?)

Köszönöm a válaszokat.

Üdv, Fobee

1.hiba: szerintem mondjuk kézi váltósra kódolt műszerfal van benne és azért nem látszódik a sebesség fokozat (már ha arra gondolsz amikor steptronic manuál állásban is D-t látod vagy semmit).
2.: Mármint BC-s MID-ed van? Azaz BC gomb van rajta? És fel lett programozva hozzá a kocsi?
3.: van olyan aki rendbe tudja rakni már csak az a kérdés vajon mekkora ramaty van még a kocsidban ilyen fronton. Pénz helye válogatja ki mennyit kér érte. Erre azért nehéz válaszolni mert fogalmam sincs még mennyi melót jelent a kocsit. Egy állapot felmérés tud rajta segíteni, hogy tisztába légy ez mekkora melót jelent. Annak azért mindenki megtudja mondani az árát. Én spec mint amatőr koca diagos (profikhoz képes) occóért számítom csak Bp-n. A Szolnoki diagos Tanó meg éppen külföldön van ezért ma is volt Szolnoki klubos tagom aki feljött inkább. Már csak a dumálás végett is.
4.Automataváltó alapból nem csúszik már ha jó (a nyomaték-konverter csúszását nem ide számolva ő valszeg nem erre gondol). Én speciel a 440Nm mellett nem érzem ezt a csúszást inkább a kerék tapadása miatt aggódom. A nyomást nem kell állítani azt változtatja magától a fokozat kuplungok kopásának arányában. Ha már nagyon kopottak akkor hiába a maximális nyomás megcsúszik. De mielött nagyon elbeszélünk egymás mellett meséld el milyen érzésből gondolod hogy csúszik?

Jackson, aki megy aludni

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 15:46 
Újonc
Újonc

Igen, BC-s MID-em van, ha megnyomom a gombot viszont nem ír ki semmilyen adatot, programozva szerintem nem lett hozzá a kocsi. A manuálisra kódolást én is gondoltam, azért is kérdeztem, hogy át lehet-e kódolni az elektronikában, ami az óracsoport hátulján található. A váltó csúszást hát nem is tudom, pontosan hogy írjam körül. Simán D-ben az autó alapjáraton kúszik, gázadás arányában ugye egyre jobban megindul. Ha átrakom sportba, akkor érezhetően csökken ez a "csúsztatás", ugyanakkora gázra jobban mozdítja az autót, nem csak a motort pörgeti. Amit a váltós topikban írtam, egy 99-es évjáratú 535i váltója kis fordulaton úgy működött, mint ha manuális váltó lenne, ahogy nyomtuk a gázt, az autó úgy hajtott, nem volt meg az az érezhető "csúszás", hogy sokkal jobban pörög a motor, mint ahogy az autó gyorsult, fel sem tűnt volna, hogy automata, ha nem tudom miben ülök. Ez persze csak elindulásnál volt, 50-es sebesség körül a kickdonw-ra nem reagált semmit, kapcsolás nélkül kezdett el gyorsulni, vissza azt hiszem nem is váltott. Hozzáteszem alkatrésznek behozott jobbkormányos autóról van szó, mielőtt kitérnénk rá, hogy mi az, ami kuka a kocsin. :D Erre utaltam volna akkor, csak elkanyarodtunk másfelé. Az enyémen kívül két másik automata BMW-vel mentem, az egyik amit most írtam 535i, meg egy 540i, az utóbbi inkább hasonlított az enyémhez kapcsolás terén. Lehet, hogy a váltómnak semmi baja, csupán még nem szoktam meg az automatát, de kíváncsi lennék, hogy a többieknek milyen tapasztalatai vannak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 15:52 
Újonc
Újonc

Ja még annyit, hogy elvileg mielőtt a kocsit vettem, váltócserén esett át, viszont arról semmilyen információm nincs, hogy az adaptációs törlés megtörtént-e. A kocsi ettől függetlenül szépen vált, de minden információt szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.

Köszönöm a segítséget.

Fobee

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 18:22 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

fobee000 írta:
Igen, BC-s MID-em van, ha megnyomom a gombot viszont nem ír ki semmilyen adatot, programozva szerintem nem lett hozzá a kocsi. A manuálisra kódolást én is gondoltam, azért is kérdeztem, hogy át lehet-e kódolni az elektronikában, ami az óracsoport hátulján található. A váltó csúszást hát nem is tudom, pontosan hogy írjam körül. Simán D-ben az autó alapjáraton kúszik, gázadás arányában ugye egyre jobban megindul. Ha átrakom sportba, akkor érezhetően csökken ez a "csúsztatás", ugyanakkora gázra jobban mozdítja az autót, nem csak a motort pörgeti. Amit a váltós topikban írtam, egy 99-es évjáratú 535i váltója kis fordulaton úgy működött, mint ha manuális váltó lenne, ahogy nyomtuk a gázt, az autó úgy hajtott, nem volt meg az az érezhető "csúszás", hogy sokkal jobban pörög a motor, mint ahogy az autó gyorsult, fel sem tűnt volna, hogy automata, ha nem tudom miben ülök. Ez persze csak elindulásnál volt, 50-es sebesség körül a kickdonw-ra nem reagált semmit, kapcsolás nélkül kezdett el gyorsulni, vissza azt hiszem nem is váltott. Hozzáteszem alkatrésznek behozott jobbkormányos autóról van szó, mielőtt kitérnénk rá, hogy mi az, ami kuka a kocsin. :D Erre utaltam volna akkor, csak elkanyarodtunk másfelé. Az enyémen kívül két másik automata BMW-vel mentem, az egyik amit most írtam 535i, meg egy 540i, az utóbbi inkább hasonlított az enyémhez kapcsolás terén. Lehet, hogy a váltómnak semmi baja, csupán még nem szoktam meg az automatát, de kíváncsi lennék, hogy a többieknek milyen tapasztalatai vannak.

Egyáltalán nagy BC-s óracsoport van a gépbe :?: Mert ha nem akkor várhatod a miden az adatokat míg ki nem nő a szakállad.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 19:33 
E39 FAN
E39 FAN

A hétvégén rendbe lett téve az autóm szoftverileg 204d1 klubtárs segítségével. Először is online rendbe rakta nekem a vezérlők kódjait (remélem jól írom, mert kicsit kínai volt nekem), most már megy a CKM az SSS-ben is, aztán pedig telefonos segítséggel kapott egy szoftverfrissítést a motorvezérlő. Nem gondoltam volna hogy ekkora változás lesz... Ég és föld. Eddig ha pl 1500-as fordulaton lepadlóztam, akkor 2000 körül megtorpant, na ez megszűnt, nagyobb nyomaték alapjáratról (eddig induláskor vigyázni kellett hogy le ne fulladjon), és végig szép egyenletesen gyorsul. Ha elveszem a gázt, sokkal finomabban engedi vissza, nem bólint akkorát. Eddig alapjáraton annyira rázta a kasznit hogy a slusszkulcs csörgött, már azon gondolkoztam, hogy biztos a kettőstömegűm kezd beszarni. Na ez is elmúlt, sokkal egyenletesebben jár. Eddig is imádtam vele menni, de ezután... :D
204d1 nagyon érti a Bmw elektronikát, le a kalappal. Ha közelebb laknánk egymáshoz biztos hozzá hordanám az autómat szervizelni. Még egyszer köszi neki! :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 21:59 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

barbrady írta:
A hétvégén rendbe lett téve az autóm szoftverileg 204d1 klubtárs segítségével. Először is online rendbe rakta nekem a vezérlők kódjait (remélem jól írom, mert kicsit kínai volt nekem), most már megy a CKM az SSS-ben is, aztán pedig telefonos segítséggel kapott egy szoftverfrissítést a motorvezérlő. Nem gondoltam volna hogy ekkora változás lesz... Ég és föld. Eddig ha pl 1500-as fordulaton lepadlóztam, akkor 2000 körül megtorpant, na ez megszűnt, nagyobb nyomaték alapjáratról (eddig induláskor vigyázni kellett hogy le ne fulladjon), és végig szép egyenletesen gyorsul. Ha elveszem a gázt, sokkal finomabban engedi vissza, nem bólint akkorát. Eddig alapjáraton annyira rázta a kasznit hogy a slusszkulcs csörgött, már azon gondolkoztam, hogy biztos a kettőstömegűm kezd beszarni. Na ez is elmúlt, sokkal egyenletesebben jár. Eddig is imádtam vele menni, de ezután... :D
204d1 nagyon érti a Bmw elektronikát, le a kalappal. Ha közelebb laknánk egymáshoz biztos hozzá hordanám az autómat szervizelni. Még egyszer köszi neki! :franko:

Egy ilyen lehet nekem se ártana.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2935 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 147  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]