Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Felni

2011.05.24. 22:15

Hát Zoli barátom nem vagy semmi! ....és hogy nem esik ki a kezedből a kormány 200 fölött? :lol:

2011.05.24. 22:37

Labi írta:Hát Zoli barátom nem vagy semmi! ....és hogy nem esik ki a kezedből a kormány 200 fölött? :lol:

Háááát Te hol bújkáltál :?:

2011.05.24. 23:11

simi64 írta:
Labi írta:Hát Zoli barátom nem vagy semmi! ....és hogy nem esik ki a kezedből a kormány 200 fölött? :lol:

Háááát Te hol bújkáltál :?:

Nem bujkáltam Én sehol, olvastam az összes kis sületlenségedet! :lol:

egy kicsit vártam, hogy tisztuljon a fórum :wink:

....na meg dolgozom ezerrel, így csak korán reggel van időm, meg ilyenkor. ....pár percre azért mindig benéztem :D

de hogy ne legyen off, tegnap Én is centríroztattam :franko: :lol:

2011.05.28. 11:22

Nnna, csak hogy itt is nyaggasam a népet (már-már szégyellem magam a sok zaklatás miatt, szóval elnézést).

Kutakodtam a neten (ugye a nyári gumi/felni mizériám), találtam egy ugyanilyet mint ami nekem is van: E39 Original

Most akkor vagy mégsem E39-re való, csak a hirdető téved, vagy erre való ez, csak nem azzal a gumival amit én akartam rá rakni (255/40R17 hátra), hanem például azzal ami a hirdetésben is szerepel? (Az előző tulaj is 235-ös gumikat használt rajta egyébként)

A letöltött gépkönyvben van egy felni/gumi párosítás táblázat, ott ez a 8,5JX17 sehol sem szerepel mint érvényes méret :?

Kép

2011.05.29. 18:45

Üdv,

Nem pont idevágó de jobb topicot nem leltem... :roll:

Szükségem lenne 2/4db gumira 225/55/16-os méretben. Lehetőleg "jó" áron. Ez persze nem azt jelenti, hogy ingyen akarok gumit venni csak sajnos vannak határaim.
Előre is köszönöm :franko:

2011.05.29. 19:08

Fazer írta:Üdv,

Nem pont idevágó de jobb topicot nem leltem... :roll:

Szükségem lenne 2/4db gumira 225/55/16-os méretben. Lehetőleg "jó" áron. Ez persze nem azt jelenti, hogy ingyen akarok gumit venni csak sajnos vannak határaim.
Előre is köszönöm :franko:

Pedig van "Gumit, felnit keres" topikunk is ám!
;)

2011.06.09. 22:01

Mióta megvan az autó, mennyit szoptunk azzal, hogy bizonyos sebességtartományban, illetve fékezéskor rázott az autó.
2 év, bő 40 ezer km alatt nem jöttünk rá, egészen mostanáig. Legalább ötször volt kiegyensúlyozva a kerék, és görgőzték is, mégsem lett jó.

Meglett a hiba oka. Utángyártott Styling 49-es felnivel vettük az autót, teljesen gyárinak tűnik, azonban valami olasz cucc, nem gyári. Nos, középen, ahogy felmegy a kerékagyra, egy nagyon nagyon minimálisan, gyakorlatilag mm-es nagyságrendben ki van "kopva". A centírozógépen tökéletes kerék az autón "lötyög".

Ideiglenes megoldásként szigszalaggal lett kipótolva, 160-nál beleálltam a fékbe, mindennemű rázás nélkül lassult az autó.
Jövő héten legyártják hozzá a fémperselyeket, és végre valahára, két év után először igazán simán fog futni a verda. :)

Tanulság? 1.: A sokaknál jelentkező rázás menet, illetve fékezés közben ezer dolog miatt lehet.
2.: az E39 futóműve remek, hiszen egész jól kidolgozta a lötyögést, csak fékezéskor, és 120-140 között rázott.
3.: óvakodj a gyenge minőségű, utángyártott felniktől - az ár mint mindig, tükrözi a minőséget!

4.: hálát adhatunk a Jóistennek, hogy baleset nélkül megúsztuk a lötyögő felnikkel az elmúlt két évet.

2011.06.09. 22:05

tibi666 írta:Mióta megvan az autó, mennyit szoptunk azzal, hogy bizonyos sebességtartományban, illetve fékezéskor rázott az autó.
2 év, bő 40 ezer km alatt nem jöttünk rá, egészen mostanáig. Legalább ötször volt kiegyensúlyozva a kerék, és görgőzték is, mégsem lett jó.

Meglett a hiba oka. Utángyártott Styling 49-es felnivel vettük az autót, teljesen gyárinak tűnik, azonban valami olasz cucc, nem gyári. Nos, középen, ahogy felmegy a kerékagyra, egy nagyon nagyon minimálisan, gyakorlatilag mm-es nagyságrendben ki van "kopva". A centírozógépen tökéletes kerék az autón "lötyög".

3.: óvakodj a gyenge minőségű, utángyártott felniktől - az ár mint mindig, tükrözi a minőséget!

Az szép! :o
A gyári felnitől kevés jobb van.
Nekem ma lettek készen a mattfekete styling 32-k, nekem nagyon tetszik. :)

2011.06.28. 22:25

sziasztok! találtam 9x17-es technomagnesio felnit 265/40-es gumival hátul, elől 8x17-es 225/45. 2002-es e39 emre (m-es futómű) felmenne? nem ér bele sehova? Az agyátmérője a felninek:72,6mm. De e39-nek nem 74mm?

2011.06.28. 22:36

bmw525dsedan írta:sziasztok! találtam 9x17-es technomagnesio felnit 265/40-es gumival hátul, elől 8x17-es 225/45. 2002-es e39 emre (m-es futómű) felmenne? nem ér bele sehova? Az agyátmérője a felninek:72,6mm. De e39-nek nem 74mm?

De bizony, 74,1mm az agyátmérő!
Ezen mondjuk még segíthet egy esztergálás, már ha a felni elbírja.

2011.06.28. 22:40

bmw525dsedan írta:sziasztok! találtam 9x17-es technomagnesio felnit 265/40-es gumival hátul, elől 8x17-es 225/45. 2002-es e39 emre (m-es futómű) felmenne? nem ér bele sehova? Az agyátmérője a felninek:72,6mm. De e39-nek nem 74mm?

Helo
Nem biztos hogy használna a futóműnek a 265-ös gumi,ekkorát nem érdemes felrakni
74 egész valamennyi :roll:

2011.07.15. 20:39

Jelenlegi kerékméretem: 17 col 205/50=637mm a kerék átmérője és a gumi vastagsága 102,5 mm. Kérdés h megéri a átmenni 18-ra és 660mm kerék átmérőre cserébe marad a 102,5 mm gumivastagság, vagy maradni a jelenlegi átmnérőnél (18col mellett) és a gumivastagságból feláldozni ami kb. 90mm-es vastagságot jelent.Előbbbi esetben kérdés h befér e a kerék a kocsi alá, utóbbinál meg ugye könnyen átmehet szekérbe a kis kocsim.A szépség oltárán nem áldoznám fel a használhatóságot, akkor inkább maradjon a mostani nem túl látványos, de teljesen komfortos kis papucsok ( E46 styling 73).

2011.07.15. 20:48

afcajax írta:Jelenlegi kerékméretem: 17 col 205/50=637mm a kerék átmérője és a gumi vastagsága 102,5 mm. Kérdés h megéri a átmenni 18-ra és 660mm kerék átmérőre cserébe marad a 102,5 mm gumivastagság, vagy maradni a jelenlegi átmnérőnél (18col mellett) és a gumivastagságból feláldozni ami kb. 90mm-es vastagságot jelent.Előbbbi esetben kérdés h befér e a kerék a kocsi alá, utóbbinál meg ugye könnyen átmehet szekérbe a kis kocsim.A szépség oltárán nem áldoznám fel a használhatóságot, akkor inkább maradjon a mostani nem túl látványos, de teljesen komfortos kis papucsok ( E46 styling 73).

Helo

Nekem 235/45 méret van fent. Már ez is huzkodja a kocsit, ha nyomvályús az út. Véleményem szerint a 18as kerekekkel 35-40es max vastagság:) lehet, ez eléggé lerombolja a komfortérzetet.

2011.07.15. 20:50

afcajax írta:Jelenlegi kerékméretem: 17 col 205/50=637mm a kerék átmérője és a gumi vastagsága 102,5 mm. Kérdés h megéri a átmenni 18-ra és 660mm kerék átmérőre cserébe marad a 102,5 mm gumivastagság, vagy maradni a jelenlegi átmnérőnél (18col mellett) és a gumivastagságból feláldozni ami kb. 90mm-es vastagságot jelent.Előbbbi esetben kérdés h befér e a kerék a kocsi alá, utóbbinál meg ugye könnyen átmehet szekérbe a kis kocsim.A szépség oltárán nem áldoznám fel a használhatóságot, akkor inkább maradjon a mostani nem túl látványos, de teljesen komfortos kis papucsok ( E46 styling 73).

Szerintem hagyd a sunyiba! Szép az e46-ra a 17-es felni. Szétrázná a lábad közét a 18-as azt hiszem. :lol:

2011.07.15. 20:53

Rjani530d írta:

Szerintem hagyd a sunyiba! Szép az e46-ra a 17-es felni. Szétrázná a lábad közét a 18-as azt hiszem. :lol:

Na és az a verzió h az egész kerék nagyobb és így marad a mostani gumivastagság?Bár így nemtom h befér e meg csalni fog a km óra amit nemtom h belehet e utólag állítani.

2011.07.15. 21:14

afcajax írta:
Rjani530d írta:

Na és az a verzió h az egész kerék nagyobb és így marad a mostani gumivastagság?Bár így nemtom h befér e meg csalni fog a km óra amit nemtom h belehet e utólag állítani.

Nagyobbat, vagy kisebb kerékméretet ne rakj fel a gyárinál. A nagy lehet hogy elfér, ha a felni ET -je nem túl extrém. De csalni fog az órád, lomhább lesz az autód a nagyobb kerekektől. Én fordítva akartam, 17"-ra E39-re kisebb kereket akartam, pontosan az E46 méretét. Mindenki óva intett tőle. Szóval el kell dönteni mi a fontos.

Egyébként a 17" nem is annyira kényelmetlen. 16" után alig rosszabb, nekem még bőven belefér. A 18"-tól már nekem is előre megrémül a nemlétező vesekövem. :lol:

2011.07.15. 21:17

afcajax írta:
Rjani530d írta:

Csal az óra, meg a fék is másképp fog. Nem véletlen ajánlják a megfelelő gumiméreteket. Ha egy mérettel nagyobbat teszel rá, akkor tudod betenni az e39 méretét. Az is eléggé peres, jobbra-balra húzkodja a kormányt a vályúban. Nekem csak azok vannak, amit a Szekeres kolléga írt, a 235/45 17, de ezt is megbántam, hogy vettem, de elpotyázni már nem akarom.

2011.07.15. 21:46

Rjani530d írta:
afcajax írta:
Rjani530d írta:

Csal az óra, meg a fék is másképp fog. Nem véletlen ajánlják a megfelelő gumiméreteket. Ha egy mérettel nagyobbat teszel rá, akkor tudod betenni az e39 méretét. Az is eléggé peres, jobbra-balra húzkodja a kormányt a vályúban. Nekem csak azok vannak, amit a Szekeres kolléga írt, a 235/45 17, de ezt is megbántam, hogy vettem, de elpotyázni már nem akarom.

dettó :)

2011.07.16. 07:46

szekeres írta:
Rjani530d írta:
afcajax írta:
Rjani530d írta:

dettó :)

Nem értelek Benneteket!
Ez a gyári méret.
És tökéletesen jó :!:

2011.07.16. 09:53

Persze nem is akarnék a gyári beállításokkal szemben menni semmiképpen.Csak el tudnék vmivel szebbb felnit képzelni a késsőbiekben.De ez még egy későbbi téma mert egyenlőre a gumik is szinte újjak és egy jó állapottban lévő garnitúrát nem fogok lecserélni mert van szebb is.Meg az sem rossz érzés amikor az úthibákon az ember átsiklik.
Hozzászólás küldése

VigLink badge