![]() |
2011.06.07. 08:04
MChris írta:tibi666 írta:204d1 írta:tibi666 írta:Ma is voltam "diagon", a múltkor ugye világított a légzsák visszajelzőm, akkor alacsony tápfeszültségre panaszkodott, holott nem merült le az akku, semmilyen probléma nem volt.
Kitörölték a hibát, hamarosan visszajött. Ma megint elvittem, most az övfeszítőre panaszkodott.
Hibatörlés után nem sokkal megint előjött a visszajelzés.
Szabadidő autó
Ha ennyire vicces kedvében van az ülés alatti csatlakozó, akkor bizony cserélni kell. (Vagy vágni és forrasztani, de akkor nem lehet kivenni az ülést)
A jobb első ülés alatti kábelnél lévő csatlakozó okozhatja ezt?
Az volt birizgálva, mielőtt elkezdett hülyéskedni.
50-50 ott van egy "nagy csati" és abból megy ki a kábel az övfeszítőhöz vagy a fóliához (ami most érdekes) azok végén is van egy csati,nekem is ez volt már majdnem eret vágtam magamon,közben vettem raktam össze egy inpa interfacet és kukkoltam ki a ludas,nekem a sárga csati volt kh-s,kontakt spary 1 éve jó...
2011.06.07. 08:35
204d1 írta:És a garancia után jön(ne) a szavatosság, amit a BMW Magyarország egyedileg bírál el.
Alapvető feltétel a végig márkaszervizben szervizelt autó, természetesen gyári alkatrészekkel...
204d1 írta:Ez egy 25 hónapos E70-nél nem is lényegtelen, ha az N57-es motor ledobja a láncot...
2011.06.07. 08:42
MChris írta:m_attila írta:Sziasztok
Én is bmw alkatrészekkel foglalkozom immár 3 éve.
Engedjétek meg, hogy néhány sort írják.
1. Gyári alkatrésznek az minősül, ami bmw dobozban (általában fehér)érkezik és tartalmazza a 11 karakteres bmw cikkszámot, ezen kívül minden más alkatrész utángyártott.
2. Az utángyártott alkatrészek világa sem túl bonyolult. Vannak gyárak akik elsődleges azaz o.e. beszállítói a bmw nek. Azaz ha kiveszünk egy olajszűrőt egy 320d ből a bmw logó mellett egy Knecht márkajelzést fogunk találni, ha egy levegőszűrőt akkor MANN márkajelzést, ha egy "olajnyomás szenzort" akkor pedig HELLA-t , ha egy vízhűtőt BEHR-t ...stb még sorolhatnám itt oldalakon keresztül, melyik alkatrészt ki gyártotta annó egy bmwnek. Ha nagyon szakszerű tájékoztatást kívánunk adni akkor ezt is tudnunk kell.
Ezek a gyárak gyártanak különböző minőségben, és pontossággal alkatrészeket. Ez azt jelenti, hogy pl egy bmw dobozos ékszíjtárcsa nem véletlenül kerül 80-100 ezer forintba, pedig mint tudjuk a CORTECO gyártotta a bmw nek, de CORTECO-ban ez fele annyi, csak azért mert minimális minőségi hiba lépett fel a gyártás során, és már nem kerülhetett bmw dobozba. Így keletkeznek a kiköszörült gyári bmw cikkszámos ékszíjtárcsák Corteco dobozban. ÉS Én ezt nevezném gyári beszállító termékének. Ezen felül amik mégtöbb méreteltéréssel, minőségi kifogással rendelkeznek, azokat a termékeket, most maradjunk az ékszíjtárcsáknál, a gyár (aki egyébként bmw beszállító) eladja csomagoló cégeknek, akik nem gyártanak csak csomagolnak, saját dobozukban, ilyen pl a Vaico, Meyle, Ruville..stb, sajnos rengeteg ilyen márka van. Ők legtöbbször nyomott árakon értékesítik a prémiumhoz képest. Nagyjából így működik a piac.
3. Nekünk kereskedőknek az a feladatunk, hogy ebben a világban korrekt tájékoztatást adjunk egy vásárlónak. Ha a vevő megérzi, hogy egyszer is becsaptuk, soha többet nem fog tőlünk vásárolni. Természetesen lehet árulni nem o.e. beszállítói termékeket, mert erre is van kereslet, bár én azt látom, hogy egyre ritkábban, ---de erről korrektül tájékoztatni kell az vásárlót.
Nyilván egy gyári bmw e46, e39 első betét nem kerülhet pl 8ezer forintba..
Az ügyfél korrekt tájékoztatása mindig a kereskedő feladata.
3. A garancia érvényesítése mindig szakszerű beszereléshez kötött. DE NEM MÁRKASZERVÍZHEZ.
Ha egy gyári bmw alkatrészt értékesítünk,és probléma adódik vele, a garanciális ügyintézés feltétele, hogy ezt a hibát bmw márkaszerviz állapítsa meg, a beszerelést elvégezheti független javító is, de csak hivatalos (számlaképes) műhely. Ez így működik Magyarországon és egész Európában.
Tisztelettel:
m_attila
Régen jártál erre Mester!
2011.06.07. 22:59
204d1 írta:tibi666 írta:A jobb első ülés alatti kábelnél lévő csatlakozó okozhatja ezt?
Az volt birizgálva, mielőtt elkezdett hülyéskedni.
Persze, okozhatja. Az enyém is szar, nincs aki megjavítsa
http://h6.abload.de/img/img_114537wo.bmp
2011.06.08. 00:39
MChris írta:m_attila írta:Sziasztok
Én is bmw alkatrészekkel foglalkozom immár 3 éve.
Engedjétek meg, hogy néhány sort írják.
1. Gyári alkatrésznek az minősül, ami bmw dobozban (általában fehér)érkezik és tartalmazza a 11 karakteres bmw cikkszámot, ezen kívül minden más alkatrész utángyártott.
2. Az utángyártott alkatrészek világa sem túl bonyolult. Vannak gyárak akik elsődleges azaz o.e. beszállítói a bmw nek. Azaz ha kiveszünk egy olajszűrőt egy 320d ből a bmw logó mellett egy Knecht márkajelzést fogunk találni, ha egy levegőszűrőt akkor MANN márkajelzést, ha egy "olajnyomás szenzort" akkor pedig HELLA-t , ha egy vízhűtőt BEHR-t ...stb még sorolhatnám itt oldalakon keresztül, melyik alkatrészt ki gyártotta annó egy bmwnek. Ha nagyon szakszerű tájékoztatást kívánunk adni akkor ezt is tudnunk kell.
Ezek a gyárak gyártanak különböző minőségben, és pontossággal alkatrészeket. Ez azt jelenti, hogy pl egy bmw dobozos ékszíjtárcsa nem véletlenül kerül 80-100 ezer forintba, pedig mint tudjuk a CORTECO gyártotta a bmw nek, de CORTECO-ban ez fele annyi, csak azért mert minimális minőségi hiba lépett fel a gyártás során, és már nem kerülhetett bmw dobozba. Így keletkeznek a kiköszörült gyári bmw cikkszámos ékszíjtárcsák Corteco dobozban. ÉS Én ezt nevezném gyári beszállító termékének. Ezen felül amik mégtöbb méreteltéréssel, minőségi kifogással rendelkeznek, azokat a termékeket, most maradjunk az ékszíjtárcsáknál, a gyár (aki egyébként bmw beszállító) eladja csomagoló cégeknek, akik nem gyártanak csak csomagolnak, saját dobozukban, ilyen pl a Vaico, Meyle, Ruville..stb, sajnos rengeteg ilyen márka van. Ők legtöbbször nyomott árakon értékesítik a prémiumhoz képest. Nagyjából így működik a piac.
3. Nekünk kereskedőknek az a feladatunk, hogy ebben a világban korrekt tájékoztatást adjunk egy vásárlónak. Ha a vevő megérzi, hogy egyszer is becsaptuk, soha többet nem fog tőlünk vásárolni. Természetesen lehet árulni nem o.e. beszállítói termékeket, mert erre is van kereslet, bár én azt látom, hogy egyre ritkábban, ---de erről korrektül tájékoztatni kell az vásárlót.
Nyilván egy gyári bmw e46, e39 első betét nem kerülhet pl 8ezer forintba..
Az ügyfél korrekt tájékoztatása mindig a kereskedő feladata.
3. A garancia érvényesítése mindig szakszerű beszereléshez kötött. DE NEM MÁRKASZERVÍZHEZ.
Ha egy gyári bmw alkatrészt értékesítünk,és probléma adódik vele, a garanciális ügyintézés feltétele, hogy ezt a hibát bmw márkaszerviz állapítsa meg, a beszerelést elvégezheti független javító is, de csak hivatalos (számlaképes) műhely. Ez így működik Magyarországon és egész Európában.
Tisztelettel:
m_attila
Régen jártál erre Mester!
2011.06.08. 08:19
2011.06.08. 08:26
JoHn123 írta:...A következőn bajom valahogy az üzemanyag kijelzéssel lett, ha púpra tankolom is csak 30l -t mutat.
2011.06.08. 08:39
JoHn123 írta:Sziasztok!
Pár hete vásároltam egy E39-et, csodaszép, de úgy tűnik nem barátkoztunk össze.
Első héten a nagynyomású pumpa halt le, ha már szerelőnél volt cseréltek motortartó bakokat is.
A következőn bajom valahogy az üzemanyag kijelzéssel lett, ha púpra tankolom is csak 30l -t mutat.
A tegnapi napon viszont megadta magát. lemosattam, és úgy tűnik nagyon beverettek neki, mosóból hazafele tartva kb ezt irta ki: Getrieben ?program, (valószínű egy betűt nem látok a pixelhiba miatt)
Lámpánál már nem nagyon akart elindulni, nem volt benne erő, a következőnél meg mintha N be lett volna a váltó, sajnos nem ment tovább, igy az éjszakát a közeli parkolóban töltötte.
Közbe említették páran hogy a pollenszűrő alatti elektronikának moshattak be.
Tudom én ezt orvosolni? Vagy keressek hozzáértőt? A biztonság kedvéért az akksisarut lekaptam róla.
Előre is köszi a válaszokat.
2011.06.08. 09:35
Gyalog írta:spider2 írta:JoHn123 írta:Sziasztok!
Első héten a nagynyomású pumpa halt le, ha már szerelőnél volt cseréltek motortartó bakokat is.
A következőn bajom valahogy az üzemanyag kijelzéssel lett, ha púpra tankolom is csak 30l -t mutat.
A tegnapi napon viszont megadta magát. lemosattam, és úgy tűnik nagyon beverettek neki, mosóból hazafele tartva kb ezt irta ki: Getrieben ?program, (valószínű egy betűt nem látok a pixelhiba miatt)
Lámpánál már nem nagyon akart elindulni, nem volt benne erő, a következőnél meg mintha N be lett volna a váltó, sajnos nem ment tovább, igy az éjszakát a közeli parkolóban töltötte.
Tudom én ezt orvosolni? Vagy keressek hozzáértőt? A biztonság kedvéért az akksisarut lekaptam róla.
Ez a Getrieben ?program nem az automata váltó vészprogramot jelenti? Mert akkor lehet egy kicsit zsebbenyúlós lesz.
Szia a kezelési útmutató szerint a Getriebenprogramm (Automata váltó szükségprogram)-ot jelenti
2011.06.08. 09:54
2011.06.08. 12:22
nagysparco írta:Gyalog írta:spider2 írta:JoHn123 írta:Sziasztok!
Ez a Getrieben ?program nem az automata váltó vészprogramot jelenti? Mert akkor lehet egy kicsit zsebbenyúlós lesz.
Szia a kezelési útmutató szerint a Getriebenprogramm (Automata váltó szükségprogram)-ot jelenti
Üdv!
Mér kell a motorteret mosatni,sosem értettem....Abból sose lehet jól kijönni...Am sztem semmi értelme..Úgy jó ahogy van!
Ott van kint a vezérlöegység,és mellette az autómata váltó vezérlője is pollenszürö alatt.Lehet az ázott befelé! Vezérlőm van,meg szintméröm is a tankhoz...
Üdv:Sparco
2011.06.08. 12:24
JoHn123 írta:Nem mosattam motorteret, a motorháztető ki sem lett nyitva.
A pollenszűrőt kikaptam, vizes alatta a ház.
Köszönöm, ha kell, feltétlenül kereslek.
Győrben nem tudtok esetleg valakit aki gyorsban megnézi?
2011.06.08. 15:51
Gyalog írta:spider2 írta:JoHn123 írta:Sziasztok!
2011.06.08. 16:13
JoHn123 írta:Gyalog írta:spider2 írta:JoHn123 írta:Sziasztok!
Diagnosztika szerint is váltóhiba. Hát nincs sok szerencsém. Köszi a segítő szándékot és a hozzászólásokat.
2011.06.08. 16:48
2011.06.08. 17:43
spider2 írta:Ez a Getrieben ?program nem az automata váltó vészprogramot jelenti? Mert akkor lehet egy kicsit zsebbenyúlós lesz.
2011.06.08. 18:00
Bombolo írta:spider2 írta:Ez a Getrieben ?program nem az automata váltó vészprogramot jelenti? Mert akkor lehet egy kicsit zsebbenyúlós lesz.
Getriebenotprogramm a neve egészen pontosan. Ilyenkor csak 3. sebességi fokozat van és hátramenet.
2011.06.08. 19:02
JoHn123 írta:Bombolo írta:spider2 írta:Ez a Getrieben ?program nem az automata váltó vészprogramot jelenti? Mert akkor lehet egy kicsit zsebbenyúlós lesz.
Getriebenotprogramm a neve egészen pontosan. Ilyenkor csak 3. sebességi fokozat van és hátramenet.
Akkor ez fura. Reggelre hibaüzenet nem volt. A kocsi ment váltott is, aztán fel perc után ismét úgy viselkedett mintha üresben lenne. Gyújtás le, ujraindit, megint kb fél percig megy, aztán letilt valami. (legalább a trailerre rá tudtam járni)
2011.06.08. 22:50
atizba írta:legyszives ne ijesztgess
na akkor holnap irany a szakszerviz... francba.
2011.06.08. 22:55
JoHn123 írta:Bombolo írta:spider2 írta:Ez a Getrieben ?program nem az automata váltó vészprogramot jelenti? Mert akkor lehet egy kicsit zsebbenyúlós lesz.
Akkor ez fura. Reggelre hibaüzenet nem volt. A kocsi ment váltott is, aztán fel perc után ismét úgy viselkedett mintha üresben lenne. Gyújtás le, ujraindit, megint kb fél percig megy, aztán letilt valami. (legalább a trailerre rá tudtam járni)