* *
Pontos idő: 2026.04.20. 07:12

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2557 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 128  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.09.06. 22:20 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 542 alkalommal
Kapott köszik: 774 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 2001
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Na, ma délután végre elérkezettnek láttam az időt nekiállni felturbózni a hifit egy kicsit.
Gyárilag 6 hangszórós szettet raktak bele a Fritzek, amit felfejlesztek 10 hangszórós, erősítősre. Hála Pocilacinak, aki még valamikor tavasszal rám sózta a gyári erősítőjét és hála Schnitzernek a hiányzó 4 db hangszóróért.
Természetesen, hogy ne legyen könnyű az életem, a kábelszetten lévő csatlakozók nem stimmelnek a hangszórókhoz, így vágni, blankolni, forrasztani kell.
De csak holnap, mert a mai délutánom azzal ment el, hogy szétkapjam a komplett utasteret a nyavalyás kábelezés miatt. Micsoda öröm is az, ha egy autónak hátul, a csomagtartóban van az összes ketyeréje! Bármit akar fejleszteni az ember, lehet robbantani az utasteret. Előnye; már álmomból felkeltve is szét tudom szedni és össze tudom rakni a komplett belsőt.
Szóval holnap is igazi móka és kacagás lesz a szerelés. És ha jut rá időm még a sofőrülést is kicserélem elektromosra...hamár most úgyis ki van szedve. (anyósoldal már egy hónapja cserélve lett)

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 12:35 
haladó
haladó

Adott köszi: 12 alkalommal
Kapott köszik: 6 alkalommal
Motor tipusa: 528
Évjárata: 1998
Sziasztok .Úgy néz ki sikerült szereznem egy m50b25 szivósort az autómhoz. Gyárit szeretném kicserélni.Valaki megtudná mondani pontosan, mit is kell átalakitani ahhoz, hogy hibátlanul működjön az 528 -as kicsikén,csak szivósor csere ,és kész?Azt tudom hogy üzemanyaghiddal lesz probléma állitólag,de azon kivül mivel még?Én nem fogok hozzányúlni,suszter maradjon a kaptafánál,,csak érdekelne hogy, nagy meló megcsinálni vagy sem,esetleg tudnátok olyan embert ajánlani aki megbizható,és korrektül elvégezné a munkát,kb tatabánya körzetében ,ha nem pestre is felmennék vagy messzebb.Köszönöm, utána majd szeretném vinni programozni,Akinek van valami infoja kérem ossza meg velem,THX
:franko: :franko:
nincs hoszzú iim

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 13:05 
Moderátor
Moderátor

Tegnap sikerült befejezni a nagy munkát! Bent van a 10 hangszóró és az erősítő. Hát, ha tudtam volna, hogy ez még a 4:3-as tv-navi upgrade-nél is nagyobb meló, akkor nem biztos, hogy nekiállok. :)
És ha már úgyis kint volt az összes bőr a kocsiból, akkor szépen leápoltam őket és a szőnyeget is kimostam kicsit.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 14:25 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Jerry írta:
Tegnap sikerült befejezni a nagy munkát! Bent van a 10 hangszóró és az erősítő. Hát, ha tudtam volna, hogy ez még a 4:3-as tv-navi upgrade-nél is nagyobb meló, akkor nem biztos, hogy nekiállok. :)
És ha már úgyis kint volt az összes bőr a kocsiból, akkor szépen leápoltam őket és a szőnyeget is kimostam kicsit.

Hali!

Gratula a munkához? Érezhető javulás?
A mienkben is ilyen tíz? hangszórós csoda van elvileg. Kettő "nagy" az első ajtóban, csipogók az ajtókban (összesen 4db), csipogó az A oszlop tövénél (2db), 2 nagy hangszóró a csomagtér felett, illetve a csomagtérben a mélynyomó. Ez elvileg 11db. Nem valami nagy szám.

Nem tudom, hogy a DSP-s milyen lehet, de ez a sima nagyon fahangú. Nem szeretem, ha a rendszámtábla is remeg a basszustól, de lehetne teltebb a hangzása.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 15:00 
Moderátor
Moderátor

tibi666 írta:
Jerry írta:

Hali!

A mienkben is ilyen tíz? hangszórós csoda van elvileg. Kettő "nagy" az első ajtóban, csipogók az ajtókban (összesen 4db), csipogó az A oszlop tövénél (2db), 2 nagy hangszóró a csomagtér felett, illetve a csomagtérben a mélynyomó. Ez elvileg 11db. Nem valami nagy szám.

Nem tudom, hogy a DSP-s milyen lehet, de ez a sima nagyon fahangú. Nem szeretem, ha a rendszámtábla is remeg a basszustól, de lehetne teltebb a hangzása.

Ez sem nagy szám. Ezért is írtam, ha tudtam volna, hogy ekkora meló, akkor bele sem kezdek. Valamit javult ugyan, de még így is gyengusz. Ráadásul nekem még mélynyomóm sincs. Apropó; az nem csak a DSP-hez van? Mert az én erősítőmön nincs is neki kimenet. Pedig már a mélynyomóm is megvolt, de aztán eladtam.
A 10 hangszóró úgy áll össze, hogy 1 csipogó a visszapillantó tükör háromszögében, egy középsugárzónak csúfolt mütyür az első ajtópanelen a szellőzőrács mellett és egy mély (ami idáig inkább középként üzemelt) alul a panelen, majd egy magas a hátsó ajtóban és egy mély a kalaptartón. Így néz ki egy oldal.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 19:30 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
Jerry írta:
tibi666 írta:
Jerry írta:

Hali!

Ez sem nagy szám. Ezért is írtam, ha tudtam volna, hogy ekkora meló, akkor bele sem kezdek. Valamit javult ugyan, de még így is gyengusz. Ráadásul nekem még mélynyomóm sincs. Apropó; az nem csak a DSP-hez van? Mert az én erősítőmön nincs is neki kimenet. Pedig már a mélynyomóm is megvolt, de aztán eladtam.
A 10 hangszóró úgy áll össze, hogy 1 csipogó a visszapillantó tükör háromszögében, egy középsugárzónak csúfolt mütyür az első ajtópanelen a szellőzőrács mellett és egy mély (ami idáig inkább középként üzemelt) alul a panelen, majd egy magas a hátsó ajtóban és egy mély a kalaptartón. Így néz ki egy oldal.

Szerintem nem, mert ahogy láttam a DSP-ben elég szabadon állítható a hangzásvilág, ebben viszont csak a mély- és magas hangok kiemelése állítható, nincs színház mód, meg ilyesmi. Mondjuk ez a Nokia mélynyomó olyan, mint halottnak a csók. :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.25. 13:09 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
Sziasztok!

Az ETK-ban hol találom a szélvédőmosó fuvókát?
Köszönöm!

Megtaláltam! :franko:

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2011.09.25. 17:39 
haladó
haladó

Adott köszi: 12 alkalommal
Kapott köszik: 6 alkalommal
Motor tipusa: 528
sziasztok hogyan tudom az elso lokharitot leszedni ,hol vannak a felfogatasi pontjai? hany helyen fogja ,koszonom

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.25. 18:28 
Moderátor
Moderátor

denny19 írta:
sziasztok hogyan tudom az elso lokharitot leszedni ,hol vannak a felfogatasi pontjai? hany helyen fogja ,koszonom

Facelift előtti kocsimon, ha a műanyag doblemezeknél kicsavartad a kis csavarokat és a ködlámpák kürüli kis műanyagok is leszedve, akkor összesen kettő csavar fogja, ha jól emlékszem 50-es torx. Alulról férsz hozzá.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: denny19
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.26. 01:45 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
Jerry írta:
denny19 írta:

Facelift előtti kocsimon, ha a műanyag doblemezeknél kicsavartad a kis csavarokat és a ködlámpák kürüli kis műanyagok is leszedve, akkor összesen kettő csavar fogja, ha jól emlékszem 50-es torx. Alulról férsz hozzá.

Ezen kívül vannak még (legalábbis a shadowline-nál) a lökösben lévő fekete műanyag csíkok mögött bolhák, amelyeknek a közepét kell kihúzni, hogy eltávolítható legyen :!:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.26. 21:04 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 58 alkalommal
Kapott köszik: 49 alkalommal
Motor tipusa: 528i
simi64 írta:
Jerry írta:
denny19 írta:

Ezen kívül vannak még (legalábbis a shadowline-nál) a lökösben lévő fekete műanyag csíkok mögött bolhák, amelyeknek a közepét kell kihúzni, hogy eltávolítható legyen :!:

+ a motorvédő burkolatokat is le kell engedni a lökhárító felöli végénél.

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.26. 22:47 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
szekeres írta:
simi64 írta:
Jerry írta:
denny19 írta:

A motorvédő burkolatnak semmi köze hozzá!
Simi ha az alu merevítővel egybe veszed le akkor azokat nem kell kiszedni!

A két ködlámpa melletti műanyag rács kivesz az alat van egy egy darab 50-es torx és még a dobebétektől kell kivenni a 8-as lemez csavarokat És egybe lehúzható a féklevegő csővel együtt Feltéve ha nem volt már gányolva :!:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2011.09.26. 23:25 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
admin írta:
szekeres írta:
simi64 írta:
Jerry írta:
denny19 írta:

A motorvédő burkolatnak semmi köze hozzá!
Simi ha az alu merevítővel egybe veszed le akkor azokat nem kell kiszedni!

A két ködlámpa melletti műanyag rács kivesz az alat van egy egy darab 50-es torx és még a dobebétektől kell kivenni a 8-as lemez csavarokat És egybe lehúzható a féklevegő csővel együtt Feltéve ha nem volt már gányolva :!:

Így van, és ha xenonos, még figyelni kell a spricni csöveire is.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: denny19
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.26. 23:32 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
simi64 írta:

:franko: Ezt kifelejtetem de ez opcionális :nyelves:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája: Két autóból egyet
HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 15:33 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: M52B28
Üdv urak

Lenne egy dilemmám és a tanácsotokra volna szükségem, ugyanis nehezen döntök.

Két autóról van szó, mindkettő 528ia steptronic és hasonló évjáratúak. Egyik ezüst, másik fekete.
A részletek:

Ezüst autó: 1998/03, tűrhető színű (arktissilber), extrém keveset futott (valós 100ekm), szép, jó a kasznija, nagyon jó a motor (érzésre), váltó szintén, futómű feszes, hibátlan, viszont elég szegényesen felszerelt (kisboard, 6 légzsák), nem servotronic-os,
belseje tűrhető állapotú (alap fekete bőr) és van valami elkötés az elektromos rendszerben. Pl rádió csak gyújtáson van, viszont a venti megy garázsállásban is stb. Klímája hibátlan, bár még gyári.

Fekete autó: 1998/07, nekem nagyon bejön a színe (cosmosschwarz), sokat futott (nem tudni a valós adatot, de 300e körül lehet), bódén azért van már rohadás jópár helyen, motorhibás (megszakadt menetek a blokkban, berepsztett hengerfej, kopás a hengerfalon), váltója jó, és elég jól felszerelt. 10 légzsák, servotronic, telefon, tv-navi, elektromos memóriás fűthető vajbőrbelső (kormányoszlop is motoros), nagyboard. Belső itt is szép. Klímája meg lett csinálva rendesen (újra cserélt Nissens klímahűtő+venti). Futómű M-Technik (nem igazán szempont számomra), és érezhetően ez-az már lóg benne.

Szerencsére az üvegtető mindkét autóban szériatartozék.

A kérdés adja magát, a két autóból kellene egyet gyúrni. Ezüst autó eredetileg motordonorként érkezett volna fekete autó motorjához. De mivel annyira egyben van, így arra gondoltam, inkább a fekete extráit kellene az ezüstbe átpakolni. Az világos, hogy miszlikbe kell hozzá szedni a két autót, teljes kábelkötegcsere stb. Ráadásul a fekete bőrt kellene valahogy a másik autó memóriás, fűtött üléseire ráapplikálni, jó lenne, ha a servotronic és a légzsákok is megmaradnának (élből két hátsó légzsákos ajtókárpitot kellene hozzá találnom feketében, ami az évjáratot tekintve még nem volt túl gyakori felszereltség).

Tegyük fel, hogy adminisztrációs nehézség nincs, nem magyar rendszámos egyik autó sem. Alváz- és motorszámcsere egy postai levél feladásából megvan. Igen, 2011, EU. Ez máshol így működik.
Viszont a mutatvány nyilván nem kis munka, sőt. Ráadásul a navi átapplikálása azért nem csak a kábelezésből áll tudtommal.

Másik eshetőség az eredeti terv, vagyis ezüst autóból a jó cuccok átmennének feketébe (motor, esetleg váltó, kipufogó stb), majd ezüst autó maradéka (hibátlan, rozsda- és gittmentes bódéelemek, futómű) bontott alkatrészként eladásra kerülnének.

Anyagilag nyilván nem lesz szufficites a mutatvány, vagyis biztos a ráfizetés, de kérdés, melyik eset éri meg
jobban, vagyis munkában, munkadíjban melyikkel járok jobban (vélhetően)?

Szubjektív tényezőként ott a szín: szép az arktissilber, de az a lilás beütés nekem annyira nem jön be. Ráadásul sárga indexxel nagyon papásan néz ki, viszont a fehér annyira nem illik szerintem az ezüsthöz, mint amilyen vadóccá a fekete autó teszi. A cosmosschwarz viszont nagyon bejön nekem, brutál mód tetszik vele az E39.

Én már nagyjából sejtem a megoldást, de azért kíváncsi vagyok mások véleményeire is :)

Köszönöm!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Két autóból egyet
HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 22:26 
Guru
Guru

Adott köszi: 108 alkalommal
Kapott köszik: 31 alkalommal
Motor tipusa: 530d
FSOpapa írta:
Üdv urak

Lenne egy dilemmám és a tanácsotokra volna szükségem, ugyanis nehezen döntök.

Két autóról van szó, mindkettő 528ia steptronic és hasonló évjáratúak. Egyik ezüst, másik fekete.
A részletek:

Ezüst autó: 1998/03, tűrhető színű (arktissilber), extrém keveset futott (valós 100ekm), szép, jó a kasznija, nagyon jó a motor (érzésre), váltó szintén, futómű feszes, hibátlan, viszont elég szegényesen felszerelt (kisboard, 6 légzsák), nem servotronic-os,
belseje tűrhető állapotú (alap fekete bőr) és van valami elkötés az elektromos rendszerben. Pl rádió csak gyújtáson van, viszont a venti megy garázsállásban is stb. Klímája hibátlan, bár még gyári.

Fekete autó: 1998/07, nekem nagyon bejön a színe (cosmosschwarz), sokat futott (nem tudni a valós adatot, de 300e körül lehet), bódén azért van már rohadás jópár helyen, motorhibás (megszakadt menetek a blokkban, berepsztett hengerfej, kopás a hengerfalon), váltója jó, és elég jól felszerelt. 10 légzsák, servotronic, telefon, tv-navi, elektromos memóriás fűthető vajbőrbelső (kormányoszlop is motoros), nagyboard. Belső itt is szép. Klímája meg lett csinálva rendesen (újra cserélt Nissens klímahűtő+venti). Futómű M-Technik (nem igazán szempont számomra), és érezhetően ez-az már lóg benne.

Szerencsére az üvegtető mindkét autóban szériatartozék.

A kérdés adja magát, a két autóból kellene egyet gyúrni. Ezüst autó eredetileg motordonorként érkezett volna fekete autó motorjához. De mivel annyira egyben van, így arra gondoltam, inkább a fekete extráit kellene az ezüstbe átpakolni. Az világos, hogy miszlikbe kell hozzá szedni a két autót, teljes kábelkötegcsere stb. Ráadásul a fekete bőrt kellene valahogy a másik autó memóriás, fűtött üléseire ráapplikálni, jó lenne, ha a servotronic és a légzsákok is megmaradnának (élből két hátsó légzsákos ajtókárpitot kellene hozzá találnom feketében, ami az évjáratot tekintve még nem volt túl gyakori felszereltség).

Tegyük fel, hogy adminisztrációs nehézség nincs, nem magyar rendszámos egyik autó sem. Alváz- és motorszámcsere egy postai levél feladásából megvan. Igen, 2011, EU. Ez máshol így működik.
Viszont a mutatvány nyilván nem kis munka, sőt. Ráadásul a navi átapplikálása azért nem csak a kábelezésből áll tudtommal.

Másik eshetőség az eredeti terv, vagyis ezüst autóból a jó cuccok átmennének feketébe (motor, esetleg váltó, kipufogó stb), majd ezüst autó maradéka (hibátlan, rozsda- és gittmentes bódéelemek, futómű) bontott alkatrészként eladásra kerülnének.

Anyagilag nyilván nem lesz szufficites a mutatvány, vagyis biztos a ráfizetés, de kérdés, melyik eset éri meg
jobban, vagyis munkában, munkadíjban melyikkel járok jobban (vélhetően)?

Szubjektív tényezőként ott a szín: szép az arktissilber, de az a lilás beütés nekem annyira nem jön be. Ráadásul sárga indexxel nagyon papásan néz ki, viszont a fehér annyira nem illik szerintem az ezüsthöz, mint amilyen vadóccá a fekete autó teszi. A cosmosschwarz viszont nagyon bejön nekem, brutál mód tetszik vele az E39.

Én már nagyjából sejtem a megoldást, de azért kíváncsi vagyok mások véleményeire is :)

Köszönöm!

Papa!

A jó bódét ne add a színért szerintem! Ha muszáj, leprüszkölik, de az is jobb, mint a beteggel foglalkozni és aztán azt is kell fújni...
A többi dolog meg... Mikinek az élete a kötegelés (mondjuk még inkább az E39 előtti időkből). :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek BMWFUN az itt látható tagok köszönték meg: FSOpapa
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 23:23 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 530DA
Sziasztok,
Tanácsot kérnék:E 39-re szeretnék hátsó kis m packet-es szárnyat felragasztani(tudom gyárilag két oldalas ragasztóval teszik fel) a csomi tetőre, valakinek valami ötlet ami fix és időtálló hátha van tapasztalata???

Köszi a segítséget előre is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 23:27 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
kisteri írta:
Sziasztok,
Tanácsot kérnék:E 39-re szeretnék hátsó kis m packet-es szárnyat felragasztani(tudom gyárilag két oldalas ragasztóval teszik fel) a csomi tetőre, valakinek valami ötlet ami fix és időtálló hátha van tapasztalata???

Helo
A kétoldalas ragasztó nem időt álló
ÉN mindegyik kocsimnál szélvédő ragasztót használtam
...........Örökös mint a nyomorúság ........... :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.28. 13:42 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 58 alkalommal
Kapott köszik: 49 alkalommal
Motor tipusa: 528i
admin írta:
simi64 írta:

:franko: Ezt kifelejtetem de ez opcionális :nyelves:

Az irányjelző foglalatot , illetve az izzót se árt kivenni.

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.28. 17:40 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
kisteri írta:
Sziasztok,

Ez a topik igazándiból arról szól hogy te otthon hogyan javítod a kocsit vagy műhelyben mi volt esetleg képeket teszel fel róla...

választ kapsz rá,de megfelelő helyen tedd fel a kérdésed!

Van hozzá gyári ragacs 2000-ért Bömbölő is tud adni
van autófényező műhely ahol van ilyen ragacs és fel is rakják kb 4000-ért
van "tecsó és Ósan" ahol kapsz "powerfix kétoldalas ragasztót 1250-ért nekem olyannal került fel (piros színű szalag van rajta)

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2557 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 128  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]