Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E60-as pillangószelep

2011.11.12. 23:45

tom írta:Aha.Azt hittem Lepke kartárs belinkelt valamit hozzá,csak én nem látom :oops:
De,ha már itt tartunk,hogy tudom figyelni?(Naponta nem fogom szétszedni)

Helo
Nem linkeltem én semmit :wink:
150-ezrenként cseréld ki a szívósort és akkor megúszható nagyobb MOTOR károsodás nélkül
Mennyi kilométer van az autóban :?:

2011.11.15. 01:25

lepke írta:
tom írta:Aha.Azt hittem Lepke kartárs belinkelt valamit hozzá,csak én nem látom :oops:

Helo
150-ezrenként cseréld ki a szívósort és akkor megúszható nagyobb MOTOR károsodás nélkül

163.000-rel vettem,végig szervizelt,garantált km-rel.Most van benne 173.000.Akkor lehetséges,hogy már cseréltek benne?Utánajárok a Magisznál.

2011.11.16. 21:40

tom írta:
lepke írta:

Helo

163.000-rel vettem,végig szervizelt,garantált km-rel.Most van benne 173.000.Akkor lehetséges,hogy már cseréltek benne?Utánajárok a Magisznál.

Helo
Elég NECCES a kilométer óra állása a szívósor tekintetében
120-150-ezrenként cserélni kellene
Hogyha még nem cserélték akkor TE egy időzített (( pénztárca )) bombával közlekedsz

2011.11.16. 21:53

Megkérdeztem..még nem volt cserélve. :cry:
Már csak azt szeretném tudni,hogy most már mindenfelé az új erősitettet forgalmazzák,vagy csak kimondottan a BMW szakszervízben kapható?

2011.11.16. 23:16

lepke írta:

Helo

Szia Zoli! 2005. utáni modellnél ez kitolódott? Merthogy Te is később cserélted...

2011.11.16. 23:31

gerie39 írta:
lepke írta:

Helo

Szia Zoli! 2005. utáni modellnél ez kitolódott? Merthogy Te is később cserélted...

Helo
Későbbi modelleknél már nincs ilyen (( GOND )) orvosolták a BMW-nél
Nálam az elsőt olyan 120 ezer környékén kellet cserélni a másodikat a nyáron volt szükséges kicserélni 220ezernél
Mindkét esetben a tömítések fáradtak el és nyomta ki az olajat a motortérbe
Tönkre is vágta az önindítót a rácsöpögő olaj

2011.11.16. 23:37

lepke írta:
gerie39 írta:
lepke írta:

Helo

Helo
Későbbi modelleknél már nincs ilyen (( GOND )) orvosolták a BMW-nél
Nálam az elsőt olyan 120 ezer környékén kellet cserélni a másodikat a nyáron volt szükséges kicserélni 220ezernél
Mindkét esetben a tömítések fáradtak el és nyomta ki az olajat a motortérbe
Tönkre is vágta az önindítót a rácsöpögő olaj

Esetemben 2005.11. havi 530d-ről beszélünk (231LE). Ha jól értelek a 2007-es 535d-den is kétszer volt csere, akkor azért nem vagyok "védett". Ha jól értem a problémának látható előjelei vannak olaj formájában?! :?:

2011.11.16. 23:44

Helo gerie
A nyíllal megjelölt helyre kell benézned, ha már olajat találsz akkor már cserés

Kép

2011.11.17. 09:53

lepke írta:Helo gerie
A nyíllal megjelölt helyre kell benézned, ha már olajat találsz akkor már cserés

Kép

Köszönöm, megsasolom!

2012.02.01. 11:19

Megszeretném kérdezni tőletek hogy erre az orvoslat csak a szívósor csere vagy esetleg ezt meg lehet-e oldani ha csak ezeket a pillangószelepeket cserélném ki alles zusammen? Lassan én is lebontom és ránézek mert befosatott a dolog :?

2012.02.01. 19:53

Marc528i írta:Megszeretném kérdezni tőletek hogy erre az orvoslat csak a szívósor csere vagy esetleg ezt meg lehet-e oldani ha csak ezeket a pillangószelepeket cserélném ki alles zusammen? Lassan én is lebontom és ránézek mert befosatott a dolog :?

Helo
Egy oldallal visszább mindent leírtuk és fotókat is raktunk fel :wink:

viewtopic.php?f=24&t=1326&start=20

2012.04.09. 08:29

biyi írta:
tomi1000 írta:
lepke írta:
tomi1000 írta:Sziasztok

Itt angliaban is sokaknak belepotyogott a pillango szelep a motorba, nem kis galibat okozva.
Az itteni klubokban is mindenki javasolja a kiherelest. Szerintem sem tokeletes a megoldas, biztos okozhat hosszutavon gondokat, de az tuti nem fognak belepotyogni a motorba ha "nincsenek" :)

Ha valakit erdekel a tema jobban itt egy cikk rola. :
http://www.pmwltd.co.uk/swirl_flaps.pdf

Helo
Nagyon jó a fényképes illusztráció,jöhetnek még hasonló linkek
Örülök hogy írtál az oldalra ÖT év regisztráció után, Nem kapkottad el :wink: :wink

Hey hey
50 hozzaszolasom van mar, tobbszor irtam, csak nem volt vegig BMW-m. De most ujra van...
Irtam tavaly is tobbszor.

Kellenek jo linkek? ONline TIS??? :)
http://tis.spaghetticoder.org/e61/525d_(M57TU)_TOUR/Seats/

Hello!

Ez a hiba a benzineseknél is fennt áll?

A topicot az elejétől olvasgatva majdnem én is megkérdeztem ugyanezt mire ide értem. Nekem lenne még ezzel kapcsolatban olyan kérdésem, hogy a benzineseknél van e hasonlóan aggasztó dolog ami kitüntetett figyelmet igényel vagy mai következtében azonnali megállás vagy teljes motorfelújítás válhat esedékessé?

2012.04.09. 14:24

Manapság a szívósor baráti árakon mennyit kóstál? 30d és 35d teljesen ugyanaz fizikailag?
Motorban 160 ezer körül van, 06-os autó. Hosszútávban gondolkozom, érdemes kicserélni.

2012.04.09. 18:48

PapaBoss írta:Manapság a szívósor baráti árakon mennyit kóstál? 30d és 35d teljesen ugyanaz fizikailag?
Motorban 160 ezer körül van, 06-os autó. Hosszútávban gondolkozom, érdemes kicserélni.

Érdemes. Két márkás 18-as új gumi áráért megvan.

A 30 és 35 dezsőé ugyanaz.

2012.04.10. 00:06

afcajax írta:
biyi írta:
tomi1000 írta:
lepke írta:
tomi1000 írta:Sziasztok

Itt angliaban is sokaknak belepotyogott a pillango szelep a motorba, nem kis galibat okozva.
Az itteni klubokban is mindenki javasolja a kiherelest. Szerintem sem tokeletes a megoldas, biztos okozhat hosszutavon gondokat, de az tuti nem fognak belepotyogni a motorba ha "nincsenek" :)

Ha valakit erdekel a tema jobban itt egy cikk rola. :
http://www.pmwltd.co.uk/swirl_flaps.pdf

Helo
Nagyon jó a fényképes illusztráció,jöhetnek még hasonló linkek
Örülök hogy írtál az oldalra ÖT év regisztráció után, Nem kapkottad el :wink: :wink

Hey hey
50 hozzaszolasom van mar, tobbszor irtam, csak nem volt vegig BMW-m. De most ujra van...
Irtam tavaly is tobbszor.

Kellenek jo linkek? ONline TIS??? :)
http://tis.spaghetticoder.org/e61/525d_(M57TU)_TOUR/Seats/

Hello!

Ez a hiba a benzineseknél is fennt áll?

A topicot az elejétől olvasgatva majdnem én is megkérdeztem ugyanezt mire ide értem. Nekem lenne még ezzel kapcsolatban olyan kérdésem, hogy a benzineseknél van e hasonlóan aggasztó dolog ami kitüntetett figyelmet igényel vagy mai következtében azonnali megállás vagy teljes motorfelújítás válhat esedékessé?

Helo
Már benzinesnél miért is lehetne :?: :?: :?:

2012.04.10. 00:09

PapaBoss írta:Manapság a szívósor baráti árakon mennyit kóstál? 30d és 35d teljesen ugyanaz fizikailag?

Helo
160-ezernél már túrja az olajat rendesen,ha nincs tekergetve az óra
egy százasból megvan a szívósor csere

2012.04.10. 18:28

lepke írta:Helo
Már benzinesnél miért is lehetne :?: :?: :?:

Hali

Hát én is ezt kérdem hogy van é?

2012.05.15. 14:10

Sziasztok.

Segítsetek légyszíves egy 2008-as e60 lci-m van 530d, ebben is cserélni kell a szívósort?
121000 van az autómban, mire kell odafigyelnem ennél a típusnál?
Ha jól tudom van némi minimális eltérés?

Köszi a segítséget.

2012.05.15. 20:19

lsaca írta:Sziasztok.

Segítsetek légyszíves egy 2008-as e60 lci-m van 530d, ebben is cserélni kell a szívósort?
121000 van az autómban, mire kell odafigyelnem ennél a típusnál?
Ha jól tudom van némi minimális eltérés?

Köszi a segítséget.

Helo
A faceliftes modelleknél már ilyen probléma nincs, ezt megoldották a BMW- mérnökei
De azért 100-ezer kilométer fölött érdemes nézegetni az olajszivárgást

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: lsaca
Értékelés: 4.76%

2012.08.12. 14:16

Először is sziasztok! (Én sem ma jártam erre... :oops: )

Adott egy 2007.01-es még pont facelift előtti tehát nagyon az utolsók közül való 525d manuál M packett... kemény 60.000.- km van benne... Családi story...
Most esedékes amúgy is pár dolog, tehát megyek majd valahova, (lehet meglátogatom Muha Attit). A kérdés, hogy tudja esetleg valaki, hogy a pillangószelepeket mikortól javították? Lehet nekem már pl az új féle-fajta van benne? :?
Hozzászólás küldése

VigLink badge