* *
Pontos idő: 2026.04.20. 17:42

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 810 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.17. 22:42 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
Bocs, figyelmetlenül ovastam...

Itt egy finomabb tuningot javasolnék, 163LE, 335Nm -t.

Ettől persze el lehet térni, én ezt javaslom.

üdv:
SpeedItUp

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 08:48 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 4 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 520dA
Évjárata: 2007
Kivitele: Touring
SpeedItUp írta:
@mount

Milyen váltó van az autódban, hány km?

Normál verzióként mi TÉNYLEGES 170LE-t, 340Nm-t csinálunk, ami lehet, hogy több, mint máshol a 178LE...
Mi teljesítménymérőpadon tuningoljuk az autókat, mérjük tuning előtt és után. Könnyedén tuduk csinálni külön kérésre erősebb verziót, de hosszú távú használatra nem javasoljuk. Ez még egy kamrás motor, aminek a hengerfeje elég érzékeny. Ha MINDIG betartották, hogy hidegen nem nyomták, mindig volt benne elegendő hűtővíz, stb, akkor probléma nélkül bírja ezt a többletterhelést hosszútávon is.
Az ára biztos magasabb, mint sok kollegánál, aki hobbyszinten foglalkozik a dologgal... 80000Ft teljesítményméréssel előtte, utána, ebből lejön még esetedben 10000Ft évjáratkedvezmény -> 70000.-
Én azt mondom, azt kell mindenkinek meggondolni, hogy melyik olcsóbb? Tuningnál megfizetni egy korrekt céget, vagy pár tízezer Ft-ot spórolni a tuning vásárlásánál és aztán esetleg többszázezer Ft-ot fizetni a később fellépő motorkárnál. :idea:
Nem attól tuningol jól valaki, hogy minél többet hoz ki egy autóból! Gyerekjáték erősebbre állítani egy autót! De tudni, hogy melyik görbével állítsd erősebbre (mert több görbe emelésével is tudsz erősíteni, de bizonyos gorbéknél elállítódik a befecskendezéskzdet, vagy esetleg beleng a turbónyomásszabályozás) és mennyit bír a motor, a hajtás, hány fokot a kipufogórendszer, a szelepek, a turbó... Ehhez már komoly tudás, rengeteg gyakorlat, teszt, mérés, pénz és kapcsolatok kellenek.
(automata váltósnál csak keréken leadott teljesítményt lehet mérni, nyomatékot, vonóteljesítményt, motorteljesítményt nem, mert az automataváltónak a veszteségét nem lehet kimérni és a többi ezzel összefügg)

üdv:
SpeedItUp

Hát hogy "cali" másolt töled az valóban nem szép. Bár nem derűl ki sosem ki volt az eredeti.
De elég sok helyen látni ugyanezt a teljesítménylistát ami a honlapon is van :-)) mintha eu-ban csak egy igazi chipes létezne :-) miért mindenki hajszálpontosan 163lovat hoz ki a 20d-ből :-)))) minden cégecske ugyanahoz a külföldi partnerhez küldi ki a letöltött tartalmat??

Na de amiért végülis billentyűt ragadtam: Kegyetlenül utálom a szardobálást. A hobbyszinten chippelőket csak ne bántsuk! Általában ezek a hobbyzók azok akik az utólsó bitig beleássák magukat a dologba. Ezek a hobbyzók azok akik már több mint 10 éve kezdték, akkor mikor még nem voltak közkézen forgó chippelő progik, memóriatérképek miegymás. Még a kiforrasztós, hexaeditoros korszakban a múlt század végén.
Lehet ezeknek a hobbyzóknak nincs drága fékpadjuk, meg nem kell megfizetni a külföldi partnercéget hogy hé csináljátok már meg mi meg visszatöltjük, és ezért lényegesen olcsóbb, de ellenben lehet van több szakértelem.
szóval peace, de ha valami olcsó attól még lehet nem szar és nem fog motorschadent okozni.
Légy nyugodt, az autokorbel-nél is pont ilyen hobbyzók dolgoznak:-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 12:10 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Idézet:
Na de amiért végülis billentyűt ragadtam: Kegyetlenül utálom a szardobálást. A hobbyszinten chippelőket csak ne bántsuk! Általában ezek a hobbyzók azok akik az utólsó bitig beleássák magukat a dologba. Ezek a hobbyzók azok akik már több mint 10 éve kezdték, akkor mikor még nem voltak közkézen forgó chippelő progik, memóriatérképek miegymás. Még a kiforrasztós, hexaeditoros korszakban a múlt század végén.
Lehet ezeknek a hobbyzóknak nincs drága fékpadjuk, meg nem kell megfizetni a külföldi partnercéget hogy hé csináljátok már meg mi meg visszatöltjük, és ezért lényegesen olcsóbb, de ellenben lehet van több szakértelem.
szóval peace, de ha valami olcsó attól még lehet nem szar és nem fog motorschadent okozni.
Légy nyugodt, az autokorbel-nél is pont ilyen hobbyzók dolgoznak:-)

Milyen szardobálás??? Ha valaki lop a másiktól, akkor nehogy már ne emeljem fel a hangom!!! Ne bántsam, azt aki lop??? Legalább, ha értene hozzá.... De aki EDC15 -ös vezérlőt sejt egy benzines autóból????? Ez 0 !!!! Hol van a beleásástól????? 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem 10 éve kezdte!!!
És mit gondolsz én hogy kezdtem??? Az 524td BMW-el!!! 90-es évjáratú!!! Ez is kiforrasztós technika és nekem sem volt az elején progim! Excel táblába inportáltam be az adatokat és manuálisan számoltam a checksumot!!!! A fékpad a hosszú kitartó munka gyümölcse!!! Mit gondolsz én csak úgy kaptam??? És hiába mélyedsz Te bele, honnan tudod, mekkora teljesítményt csinálsz??? Mennyire lesz az káros? És honnan szerzel annyi tapasztalatot, hogy tudd, melyik típusból hogyan, mennyit lehet kihozni??? Abból a pár autóból, amit itthon chipelsz??? Szóval, kinek van több esélye Motorschaden-t okozni???

És azt sem tudom, honnan szeded, hogy mindenki 163 lovat hoz ki belőle??? Nézd meg az én honlapomat!!! Ott 168LE szerepel!!! Nahát!!!
Vajon miért???

Üdv:
SpeedItUp

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 12:28 
Guru
Guru

Adott köszi: 50 alkalommal
Kapott köszik: 19 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M62 / 540
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Na lassan kezd össze állni a kép!
Kezdem érteni, hogy ki kivel van, ki kitől mit lopott!

Csak még azt nem tudjuk, ki az a Cali? :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 12:33 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
autokorbel.hu -n nekem ez a kedvencem:
E64 M6 507 LE / 320 Nm 3000 ford./perc 537 LE / 335 Nm 100.000Ft + ÁFA
A borzasztó 320Nm-ből 335 lesz érted :) ("És a mérést 4 lehúzott gyertyapipával végeztül el")
:lol: Hát very-very estimated értékek.

Amúgy meg :offtopic , hogy ki kinek a csaját répázta meg... az én apukám meg nindzsa, jó?!
Ő már Ford T-modelleket csippezett!

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ViSoR 2007.10.18. 12:36-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 12:35 
Guru
Guru

ViSoR írta:
autokorbel.hu -n nekem ez a kedvencem:
E64 M6 507 LE / 320 Nm 3000 ford./perc 537 LE / 335 Nm 100.000Ft + ÁFA
A borzasztó 320Nm-ből 335 lesz érted :) (Ha 4 gyertyapipát lehúz)

Amúgy meg :offtopic ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :hányás :hányás :hányás :hányás :hányás :offtopic :offtopic :offtopic :offtopic :offtopic

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 12:39 
Guru
Guru

Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
kbhont írta:

ő indította a topikot...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 12:44 
Guru
Guru

efer írta:
kbhont írta:

ő indította a topikot...

Ok! Köszi Efer!
Most már vég kép nem értem ezt az egészet! 8O :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 13:03 
Guru
Guru

Széria kód: F07
Motor tipusa: 535xd
Évjárata: 2012
Ezt akkor igy ki is tárgyaltuk és béke van, remélem!!
Mert a végén még nagyobb viták alakulnak ki, de a mi klubbunk békeszerető!!! :roll: :wink:

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 14:48 
haladó
haladó

SpeedItUp írta:

Milyen szardobálás??? Ha valaki lop a másiktól, akkor nehogy már ne emeljem fel a hangom!!! Ne bántsam, azt aki lop??? Legalább, ha értene hozzá.... De aki EDC15 -ös vezérlőt sejt egy benzines autóból????? Ez 0 !!!! Hol van a beleásástól????? 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem 10 éve kezdte!!!
És mit gondolsz én hogy kezdtem??? Az 524td BMW-el!!! 90-es évjáratú!!! Ez is kiforrasztós technika és nekem sem volt az elején progim! Excel táblába inportáltam be az adatokat és manuálisan számoltam a checksumot!!!! A fékpad a hosszú kitartó munka gyümölcse!!! Mit gondolsz én csak úgy kaptam??? És hiába mélyedsz Te bele, honnan tudod, mekkora teljesítményt csinálsz??? Mennyire lesz az káros? És honnan szerzel annyi tapasztalatot, hogy tudd, melyik típusból hogyan, mennyit lehet kihozni??? Abból a pár autóból, amit itthon chipelsz??? Szóval, kinek van több esélye Motorschaden-t okozni???

És azt sem tudom, honnan szeded, hogy mindenki 163 lovat hoz ki belőle??? Nézd meg az én honlapomat!!! Ott 168LE szerepel!!! Nahát!!!
Vajon miért???

Üdv:
SpeedItUp

jó jó csigavér, ha átolvastad rögtön láthatod hogy én szóltam be legelöször calinak az edc15 <> benzines ügyben, egyböl úgymond bebuktattam, nem is jött azzóta.
örülök ha benne vagy méllyen, csak a honlapot átolvasva, megnézve a listákat pedig egyböl az jön le hogy külföldi partnernek küldöd a letöltött tartalmat és ő módosit te csak visszatöltöd a visszaérkezett tartalmat. Örülök ha nem igy van, de a honlapról nem ez jön le, és tudom hogy az igényesebb vevő ezt nem szereti.
Hogy mi mennyire káros azt szerintem nálam senki nem tudja jobban, múlt hónapban cseréltem blokkot, új főtengelyt, új hajtókarokat ésatöbbi. Jó itt volt más is a chipen kívűl.
ennek ellenére erre a kérdésre: " Szóval, kinek van több esélye Motorschaden-t okozni???" valszeg neked, a nagy számok törvénye alapján, mert én nem chipelek ipar szerűen, nagyon nagyon lightos chipeket rakok más autójába, hogy az enyémet kinyirom az az én hobbym, de legalább valóságban tudom hol a határ :-)
Ja, és ahogy olvasom neked sem csak ugy hullott a pad az öledbe, elötte is chippeltél, de akkor mert neked most padod van akkor az összes chipes hülye béna kókler. pedig te is tartottál ugyanitt.
Nem akartam én neked esni, csak arra akartam rámutatni hogy a honlapod egy közönséges letöltöcégnek tűnik akinek van egy nyomorult teljesítménymérő padja és erre veri a nyálát. Ha olvasod gyakran a dizeltuning forumot akkor tudhatod hogy akik visszajáró vendégek is lennének azok rettenetesen utálják ezt. Én átirnám kicsit, de ez az én véleményem. Pont ezt kell bemutatni hogy hol kezdted, mennyi munkaórát töltöttél vele, erre harapnak. Mit csináltál meg TE és nem a sógorok. ennyi. Ha úgy lett volna időm meg zsém mint neked akkor megcsináltam volna, de én nem ebből élek és nem is akarok pont ilyen egymásramutogatós dolgok miatt, ezért maradtam olyan szinten amilyenen és csak olyanoknak módosítgatok akiknek kizárólag én szervizelem autóját.
További jó munkát!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 15:30 
Guru
Guru

"múlt hónapban cseréltem blokkot, új főtengelyt, új hajtókarokat ésatöbbi"
És mi maradt? A tanksapka? Blokkot vázz :lol:

Na, ha te tudod hol a határ, mesélj! 350 lóerő körül már letérdelt az 520d, mi? :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 15:54 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
ViSoR írta:

Na, ha te tudod hol a határ, mesélj! 350 lóerő körül már letérdelt az 520d, mi? :D

:taps:

NA mostan aztán legyen béke és pacsi!! Amúgy engem is érdekelne, hogy hogyan érhetnék el 165 lovat!!!!! Ha kitekerek négy gyergyát az ok?? :lol: :lol: :twisted:

Üdv, (peace)

Labi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.18. 22:29 
Guru
Guru

Hejj hejj Power mitörtént a géppel?? :?

Akkor most belemegy a V6? :D

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.19. 08:32 
haladó
haladó

ViSoR írta:

jól olvastad blokkot, motorblokkot tudod amiben forog a főtengely meg szaladnak a dugók fel le, nemtom mi ezen olyan érthetetlen. főtengelytörés volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.19. 08:44 
haladó
haladó

Hero írta:
Hejj hejj Power mitörtént a géppel?? :?

Akkor most belemegy a V6? :D

hali Hero
Te abszolút nem olvasod az indexen az e39 forumot? ott részletesen le volt irva képekkel. Augusztusban történt, már készen van, összeraktam, rendben van. Valszeg a tavalyi vizes kalandom is közrejátszott, de erőssen rásegített a drasztikus chip is. Nem is az anyagiak viseltek meg hanem az idő míg megjöttek a cuccok meg az összerakás sem volt két perc úgy hogy naponta csak pár órát tudtam foglalkozni vele. Szóval 1 hónap kényszerszünet volt. De már szalad vígan.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.19. 09:05 
Guru
Guru

Nincs abban semmi érthetetlen, ne haragudj, csak kicsit elcsodálkoztam. De az újat már azért ütősen meghúztad, ugye?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.19. 09:53 
haladó
haladó

ViSoR írta:
Nincs abban semmi érthetetlen, ne haragudj, csak kicsit elcsodálkoztam. De az újat már azért ütősen meghúztad, ugye?

már kemény 5000 km-ert kibirtam nélküle, de már ferde szemmel nézek a laptopra :-) előbb utóbb lesz valami, azért hiányzik alul a nyomaték.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.19. 12:24 
Guru
Guru

Hozzávetőlegesen mennyibe fájt a motorcsere?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.20. 10:26 
haladó
haladó

ViSoR írta:
Hozzávetőlegesen mennyibe fájt a motorcsere?

főtengely csapágyakkal gyári új 155e, hajtókarok szintén gyári uj 40e, gyűrűk huszonvalamennyi, blokk az bontott egy törött autóbol 70e. plussz ezeken felül mégegy 100-as a sallangok, tömítések, meg amiket ilyenkor illik cserélni. de uj lett a vizpumpa, szijjak, kuplung szerk is. szóval majdnem 4 kiló ugy hogy általában piaci rendes ár alatt szereztem mindent olyan 20-30%-al, és magam csináltam mindent az utolsó csavarig tehát munkadijat senkinek sem fizettem. Sokan megkérdezték hogy ennyiért nem e érte meg volna másik motor, én aztmondom nem mert ebben szinte minden uj, a bontott komplett meg zsákbamacska.
6 hengersessel ugyanez egy jó 40-50%-al többe fájt volna szerintem.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.10.20. 13:13 
Guru
Guru

Nem nem olvastam, nagyon e39-et se tudtam olvasni nekem augusztus meg szeptember halál volt...
Hát sajnálom a vasat, de legalább mostmár tudod mivan benne és ki és hogyan rakta össze! ;)

Majd megpróbálok rákeresgélni a képekre ha lesz egy kicsi időm, mert érdekel milyen bellülről! :)

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 810 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]