![]() |
2012.05.03. 22:31
2012.05.03. 22:34
Fourmi írta:Kollárchip Budapest-Nagykanizsa!
Csippelt már valakinek a klubtagok közül? Állítása szerint 218 lóból lesz 260, 500nm-600?!Ezt még gond nélkül elbírja a kocsi éééés most jön a kedvencem a fogyi 8-ból lesz 4l
! Na jó, ez volt a vicc része, állítólag -1,5l! Csak érdeklődöm mivel Miki azt mondta, hogy nem javasolja és azért ő kicsit konyít ezekhez egy pöppet!
2012.05.03. 22:35
kzolee írta:tsuka írta:egyik barátom rakott 25 tds-t e30ba 1éve van kész folyamatosan keni neki semmi baja...hozzáteszem mechanikus adagoló van rajta és 200ló...ennyit az öreg traktorokról...sajnálom nekem nincs pénzem 35d-re én abból építkezem ami van...a kocsim januárban vettem nem akarok megint autót venni...
Igen, a 24td adagoló csodákat tud tenni vele.![]()
Bár a 200 ló azért költői túlzásnak hangzik. Mérték már padon?
2012.05.03. 22:43
PapaBoss írta:Fourmi írta:Kollárchip Budapest-Nagykanizsa!
Csippelt már valakinek a klubtagok közül? Állítása szerint 218 lóból lesz 260, 500nm-600?!Ezt még gond nélkül elbírja a kocsi éééés most jön a kedvencem a fogyi 8-ból lesz 4l
! Na jó, ez volt a vicc része, állítólag -1,5l! Csak érdeklődöm mivel Miki azt mondta, hogy nem javasolja és azért ő kicsit konyít ezekhez egy pöppet!
A Kollár Szabiék rengeteg autót csinálnak, de tudtommal Pusztaszabolcson van a ménesgyár
2012.05.04. 00:12
2012.05.04. 00:18
2012.05.04. 10:45
hamoriarpi írta:kzolee írta:tsuka írta:egyik barátom rakott 25 tds-t e30ba 1éve van kész folyamatosan keni neki semmi baja...hozzáteszem mechanikus adagoló van rajta és 200ló...ennyit az öreg traktorokról...sajnálom nekem nincs pénzem 35d-re én abból építkezem ami van...a kocsim januárban vettem nem akarok megint autót venni...
Igen, a 24td adagoló csodákat tud tenni vele.![]()
Bár a 200 ló azért költői túlzásnak hangzik. Mérték már padon?
Mechanikus adagolóval egy 2,5-ös, 6 hengeres kályhát simán meg kell tudni oldani stabil 250 lóra. Turbo, cooler, csiga, race csúcsok, ésatöbbi vidámság. Csak zseb kérd?se.
2012.05.04. 10:55
tsuka írta:...
nem akarok túllöni a célon hanem egy "egészséges" 180körüli loeröt szeretnék kapni, amit tudok használni mondjuk városban is 1500as fordulattól!
2012.05.04. 12:41
tibi666 írta:Fourmi írta:Kollárchip Budapest-Nagykanizsa!
Utána kell nézni, hogy mennyit bír a váltód gyárilag.
Ha nem állórajtolgatsz vele, akár hosszú távon is jó lehet. Persze ezt nem arra találták ki, hogy ezentúl állandóan padlózd, de ha kell egy kis plusz erő egy előzéshez, vagy egy Audit kell kioktatni, akkor jól jöhet.
A fogyasztással kapcsolatban ekkora csökkenést ne várj. Ha nem nyomod neki, akkor elképzelhető, hogy kevesebbet fog enni, de terhelve kizárt. Nekem off-al van tapasztalatom chiptuning terén, de az is Bosch rendszer, mint a BMW, szóval annyira nincs távol tőle. 40 ezer km-t mentem eddig hiba nélkül vele, 90-120 között valamivel kevesebbet eszik, 140 körül annyit mint chippelés előtt, 150 és felette viszont már többet, mint a gyári programmal.
Arra vigyázz, hogy ne kóklerek írják, mert ígérgetni sok helyen tudnak, de minőségi programozást kevesen csinálnak.
2012.05.04. 14:14
2012.05.04. 17:15
2012.05.04. 23:03
2012.05.06. 23:21
Jerry írta:tsuka írta:...
nem akarok túllöni a célon hanem egy "egészséges" 180körüli loeröt szeretnék kapni, amit tudok használni mondjuk városban is 1500as fordulattól!
Nem pontosan értem a szándékaidat, de hát "mindenki másképp csinálja".
Miből gondolod, hogy a sokszáz ezer forintból 180 lóerőssé húzott gép jobban ki fog elégíteni, mint a jelenlegi 143?
Ettől még minden 30d és egyéb állatfajta otthagy majd az induláskor. Az meg meglehetősen ritka élmény lesz, amikor egy gyári TDS-t oda tudsz verni a pirosnál.
Én Lepkével értek egyet; a TDS motor nem tuningra való. Főleg ennyi év elteltével.
Akkor tudnám elfogadni az érvelésedet, ha minimum 300 lóerőre tudnád felizmozni a verdát! Na az már valami! De plusz 40 lóerőért, lássuk be, csak pénzkidobás!
2012.05.07. 07:49
tsuka írta:Jerry írta:tsuka írta:...
Nem pontosan értem a szándékaidat, de hát "mindenki másképp csinálja".
Miből gondolod, hogy a sokszáz ezer forintból 180 lóerőssé húzott gép jobban ki fog elégíteni, mint a jelenlegi 143?
Ettől még minden 30d és egyéb állatfajta otthagy majd az induláskor. Az meg meglehetősen ritka élmény lesz, amikor egy gyári TDS-t oda tudsz verni a pirosnál.
Én Lepkével értek egyet; a TDS motor nem tuningra való. Főleg ennyi év elteltével.
Akkor tudnám elfogadni az érvelésedet, ha minimum 300 lóerőre tudnád felizmozni a verdát! Na az már valami! De plusz 40 lóerőért, lássuk be, csak pénzkidobás!
én nem egy 30d vel akarok leállni, hanem egyszerűen ezt a teljesítményt kicsit kevestellem ebbe a kaszniba és nem versenyezgetésre kell a gép, hanem normál utcai használatra...de ha kell odanyomom neki akkor menjen és tudja azt a kis pluszt amit szeretném...de azért köszi:)
amugy meg azért érdeklődöm ennyire a tds tuning ügyben, mert (röviden leirom, nem ebbe a topicba tartozik)épiteni akarok magamnak egy teljesen egyedi 36 cabrio-t 25tds-el, viszont azon 24td mechanikus adagoló lesz 25tds nyomóval...lehet mondani, hogy húúú cabrio diesel "fos"...nekem ez kell, vélemények meg voltak, vannak és lesznek is
2012.05.07. 09:47
leslie írta:Azert figyelemre melto, hogy honnan---hova jutottunk:
Nehany napja tsuka irja, hogy minden ami tuning ide,,, valtozo geos turbo,,,anyamkinja,,,minden. Most pedig kiderul, hogy 40 pacirol beszelunk..... Rememem erezheto az ironia
tsuka írta:...egyszerűen ezt a teljesítményt kicsit kevestellem ebbe a kaszniba...
tsuka írta:...épiteni akarok magamnak egy teljesen egyedi 36 cabrio-t 25tds-el...
2012.05.07. 09:59
2012.05.07. 18:33
Jerry írta:leslie írta:Azert figyelemre melto, hogy honnan---hova jutottunk:
Nehany napja tsuka irja, hogy minden ami tuning ide,,, valtozo geos turbo,,,anyamkinja,,,minden. Most pedig kiderul, hogy 40 pacirol beszelunk..... Rememem erezheto az ironia
Számomra is több homályos pontja van a dolognak.![]()
Először is az, amit te írsz. 40 lóerő szinte észrevehetetlen, főleg azért az anyagi áldozatért, amivel ez jár.
Másodsorban ezt írja:tsuka írta:...egyszerűen ezt a teljesítményt kicsit kevestellem ebbe a kaszniba...
Majd pár mondattal később:tsuka írta:...épiteni akarok magamnak egy teljesen egyedi 36 cabrio-t 25tds-el...
Akkor most mekkora is az a kaszni?![]()
Inkább vennék bele egy 30d motort. Szerintem harmad annyiból megvan, mint egy tds-t tuningolgatni, az eredmény meg ugyanaz. Jó-jó, tudom, hogy az csak egy snassz 30d motor és nem egy egyedileg épített valami.
2012.05.12. 01:29
2012.05.13. 23:06
tsuka írta:Jerry írta:leslie írta:Azert figyelemre melto, hogy honnan---hova jutottunk:
Számomra is több homályos pontja van a dolognak.![]()
Először is az, amit te írsz. 40 lóerő szinte észrevehetetlen, főleg azért az anyagi áldozatért, amivel ez jár.
Másodsorban ezt írja:tsuka írta:...egyszerűen ezt a teljesítményt kicsit kevestellem ebbe a kaszniba...
Majd pár mondattal később:tsuka írta:...épiteni akarok magamnak egy teljesen egyedi 36 cabrio-t 25tds-el...
Akkor most mekkora is az a kaszni?![]()
Inkább vennék bele egy 30d motort. Szerintem harmad annyiból megvan, mint egy tds-t tuningolgatni, az eredmény meg ugyanaz. Jó-jó, tudom, hogy az csak egy snassz 30d motor és nem egy egyedileg épített valami.
no akkor...
e39 25tds-em van full gyári semmi tuning...ám nekem kellene egy hangyafsznyival több vér az ereibe, amivel nem vagánykodni akarok csak úgy haladni, ahogy azt elképzelem.
majd nyár végén, mikor minden osztrák eladja a "megunt" cabriokat hozok magamnak egy e36cabriot az e39mellé!
ebbe az e36ba szeretném azt a 200-250körüli lóerőt...amit egy 25tds motorból akarok kihozni, nem egy 30d-ből mert amugy is idézek "Jó-jó, tudom, hogy az csak egy snassz 30d motor és nem egy egyedileg épített valami"
a változó geos turbot is csak a 36ra szeretném rakni.
a 40lóerő többletnek igenis nagyon örülnék, mert a 39ből nem egy versenygépet, hanem egy rugalmasabb autót szeretnék varázsolni és ehhez nem tudom elég lenne-e egy chiptuning?!
szóval én ilyen megmagyarázhatatlan kacifántos lény vagyok:)
2012.05.22. 15:46