![]() |
2012.06.04. 22:04
Jerry írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol RCA kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
Kamilláz csak 5 hozzászólással feljebb.
Admin Laci pont ezt tárgyalja.
2012.06.04. 22:05
Jerry írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol RCA kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
2012.06.04. 22:06
gskill írta:Jerry írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol RCA kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
De nekem nem BE, hanem KI menet kellJó nekem az audio CD, csak kéne, hogy megszólaljon valami a csomagtartóban
![]()
2012.06.04. 22:08
admin írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol aux kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
Rádió modulra lehet csinálni vagy jelátalakitóval.
iPhone Tapatalk
2012.06.04. 22:09
admin írta:gskill írta:Jerry írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol RCA kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
De nekem nem BE, hanem KI menet kellJó nekem az audio CD, csak kéne, hogy megszólaljon valami a csomagtartóban
![]()
Nekem jelátalakitóval van és nekem tökéletes.
http://www.e39.hu/keptar/thumbnails.php?album=66
iPhone Tapatalk
Azzal kezdtem hifizni, szeretett túlmelegedni 2012.06.04. 22:10
gskill írta:admin írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol aux kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
iPhone Tapatalk
Jelátalakítót nem szeretnék, ahhoz túl high-end a hifi...
Rádió modulos bekötést készített már valaki, vagy wdsbe kell kurkászni?
2012.06.04. 22:12
gskill írta:admin írta:gskill írta:Jerry írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol RCA kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
![]()
Nekem jelátalakitóval van és nekem tökéletes.
http://www.e39.hu/keptar/thumbnails.php?album=66
iPhone Tapatalk
Jéé GTA-475Azzal kezdtem hifizni, szeretett túlmelegedni
2012.06.04. 22:38
jlaci74 írta:Kb. 2 éve, amikor a második 39-emet kerestem Bp.-en megnéztem egy tuninggal foglalkozó srác touringját.
Komoly hangzás volt benne, de tényleg. Kívülről semmi mókolás nem látszott, a kulisszák mögött is profin volt megépítve, komoly komponensekkel. A lényeg, hogy a gyári fejegységből egy hozzáértő szaki "kiforrasztott" egy RCA kimenetet. Ha jól mondom ez az alacsony jelszint és még torzítatlan. Erősítő + láda hátul, többi hangsugárzó a gyári helyeken természetesen erősítővel hajtva ( ez lényeges ! ). Gyönyörűen, dinamikusan szólt.
Egyébként egy időben sokat foglalkoztatott az autóhifi, és akkor azt olvastam egy komoly tesztben, hogy nincs lényeges különbség a 13 és a 16 cm-es sugárzók között, inkább a minőség a fontos.
Persze nem hiszem hogy csak 80 e. ft.-os szettekkel érdemes foglalkozni, szerintem egy 30 e. körüli szettel is lényeges javulást lehet elérni a gyári verzióhoz képest.
( Az említett 39-et nem vettem meg mert nem gyári xenon volt benne, de később megbántam... )
2012.06.04. 22:44
gskill írta:
2012.06.04. 22:53
hamoriarpi írta:gskill írta:
Gyári fejjel
![]()
2012.06.04. 22:54
gskill írta:hamoriarpi írta:gskill írta:
Gyári fejjel
![]()
Mivel nem lehet mást betenni![]()
![]()
![]()
(szépen)
2012.06.04. 22:58
admin írta:gskill írta:admin írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol aux kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
iPhone Tapatalk
Rádió modulos bekötést készített már valaki, vagy wdsbe kell kurkászni?
BM54-hez van bekötési rajzom. De PMiki azthiszem csinált.
iPhone Tapatalk
2012.06.04. 23:03
hamoriarpi írta:gskill írta:hamoriarpi írta:gskill írta:
Gyári fejjel
![]()
![]()
![]()
(szépen)
Én azt vágom. Csak kicsit alacsony kohéziót éreztem a high-end és a gyári fejegység között.
2012.06.05. 05:58
gskill írta:hamoriarpi írta:gskill írta:hamoriarpi írta:gskill írta:
Gyári fejjel
![]()
![]()
![]()
(szépen)
Én azt vágom. Csak kicsit alacsony kohéziót éreztem a high-end és a gyári fejegység között.
high-end lehet kicsit erős volt, de nem éppen Mekkaudió és társai holmik vannak a padláson... Ha lenne értelmes áron androidos dynavin, akkor lehet elgondolkodnék rajta, de 250-300 ezret nem ér meg... Láttam DSnél a winfosos dynavint, és nem vagyok hanyattesve a minőségétől(kijelző felbontása).
Az ajtóban lévő 13 centis hangszóróról nem is akarok nyilatkozni, a másfél decis "ládájáról" végképp nem. A 20 éves opelembe jobban kivitelezve volt a dolog... Ennél lejjebb már csak az e36 van, a lábtérben lévő 13 centis hangszóróval...
2012.06.05. 08:49
gskill írta:Jerry írta:gskill írta:Srácok, van a 16:9-es fejesen vagy a tv modulon vagy bárhol RCA kimenet? Illetve lehet csinálni? Erősítőt kéne hajtani...
![]()
2012.06.05. 09:19
hamoriarpi írta:jlaci74 írta:Kb. 2 éve, amikor a második 39-emet kerestem Bp.-en megnéztem egy tuninggal foglalkozó srác touringját.
Komoly hangzás volt benne, de tényleg. Kívülről semmi mókolás nem látszott, a kulisszák mögött is profin volt megépítve, komoly komponensekkel. A lényeg, hogy a gyári fejegységből egy hozzáértő szaki "kiforrasztott" egy RCA kimenetet. Ha jól mondom ez az alacsony jelszint és még torzítatlan. Erősítő + láda hátul, többi hangsugárzó a gyári helyeken természetesen erősítővel hajtva ( ez lényeges ! ). Gyönyörűen, dinamikusan szólt.
Egyébként egy időben sokat foglalkoztatott az autóhifi, és akkor azt olvastam egy komoly tesztben, hogy nincs lényeges különbség a 13 és a 16 cm-es sugárzók között, inkább a minőség a fontos.
Persze nem hiszem hogy csak 80 e. ft.-os szettekkel érdemes foglalkozni, szerintem egy 30 e. körüli szettel is lényeges javulást lehet elérni a gyári verzióhoz képest.
( Az említett 39-et nem vettem meg mert nem gyári xenon volt benne, de később megbántam... )
Laci! Engedd meg, hogy vitatkozzam!
Körpines Philips fejekkel pl. nem szabad foglalkozni (RCA-t kihozni, stb). Az újabbak (nekem pl. Becker) már lényegesen jobbak, de a jótól nagyon messze állnak.
Ennek az autónak a 2-es konfigját nagy részt én építettem. 2 évben egymás után nyertünk vele hangminőség 600w+ -ban. Horror volt úgy belőni, hogy legyen színpadképe (pedig aktív crossoverrel volt vágva, nem passzív hangváltóval), mivel 13-as volt a szett, akkori áron is bőven 120 ezer felett.
Én azért óva intenék mindenkit a középszerű 13-as szettektől, főleg azokat, akik szeretik a jó zenét. Szinpadképről, részletezésről és térbeli mélységekről beszélek, meg természetesen akusztikus zenéről.
Tüctücre természetes bármi megteszi, csak sokwattos legyen.
2012.06.05. 10:27
gskill írta:16:9 esetén ha TV-s, akkor is csak BM54 lehet, nem? Mert ha csak az, akkor nagyon megköszönném
2012.06.05. 12:39
jlaci74 írta:hamoriarpi írta:jlaci74 írta:Kb. 2 éve, amikor a második 39-emet kerestem Bp.-en megnéztem egy tuninggal foglalkozó srác touringját.
Laci! Engedd meg, hogy vitatkozzam!
Körpines Philips fejekkel pl. nem szabad foglalkozni (RCA-t kihozni, stb). Az újabbak (nekem pl. Becker) már lényegesen jobbak, de a jótól nagyon messze állnak.
Ennek az autónak a 2-es konfigját nagy részt én építettem. 2 évben egymás után nyertünk vele hangminőség 600w+ -ban. Horror volt úgy belőni, hogy legyen színpadképe (pedig aktív crossoverrel volt vágva, nem passzív hangváltóval), mivel 13-as volt a szett, akkori áron is bőven 120 ezer felett.
Én azért óva intenék mindenkit a középszerű 13-as szettektől, főleg azokat, akik szeretik a jó zenét. Szinpadképről, részletezésről és térbeli mélységekről beszélek, meg természetesen akusztikus zenéről.
Tüctücre természetes bármi megteszi, csak sokwattos legyen.
Árpi!
Te sokkal mélyebben vagy a témában , így másként vélekedsz róla. Az már egy másik dimenzió.
Hangminőség versenyre nyilván olyan cuccok kellenek amiről te beszélsz, de az átlag fülű ember átlag pénztárcával , pláne ha meg akarja tartani a gyári megjelenést, akkor számára jó kompromisszum amit írtam. Én hallottam azt a rendszert, simán kiegyeznék vele . Egyébként nekem is volt SH-9101 -em...
, kiad rá X mennyiségű pénzt, majd beül az autóba és azt érzi, hogy SEMMI NEM TÖRTÉNT, sőt rosszabb lett a zene az autóban, ergó kidobta a pénzt az ablakon.2012.06.05. 15:01
2012.06.05. 15:07
vaszarig írta:gskill írta:16:9 esetén ha TV-s, akkor is csak BM54 lehet, nem? Mert ha csak az, akkor nagyon megköszönném
Nem, mert 2001/9-ig BM24 volt a 16:9 + TV-hez is! Csak ezt követően lett BM54!