Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 Telefon

2012.05.08. 21:36

F_E_K_ írta:
hamoriarpi írta:Elmondás alapján leszakadt valahol az árnyék a mikikábelről vagy maga a mic ment tönkre. Lengő leszakadt, stb. Kipróbálnám egy bontós, kölcsön mikrofonnal.

Kösz, megpróbálom. Ha a mikrofon cserés az egyszerűen csak lehúzom gondolom... kábelcsere nagyon macerás ha az a hibás?

Tipikusan mikorofon hiba! Szerintem, ha még a gyári mikrofonod van, és még zöld az alja a házának, akkor megérett a cserére, mert azok gyakorta tönkre szoktak menni! :)

2012.05.09. 09:49

vaszarig írta:
F_E_K_ írta:
hamoriarpi írta:Elmondás alapján leszakadt valahol az árnyék a mikikábelről vagy maga a mic ment tönkre. Lengő leszakadt, stb. Kipróbálnám egy bontós, kölcsön mikrofonnal.

Kösz, megpróbálom. Ha a mikrofon cserés az egyszerűen csak lehúzom gondolom... kábelcsere nagyon macerás ha az a hibás?

Tipikusan mikorofon hiba! Szerintem, ha még a gyári mikrofonod van, és még zöld az alja a házának, akkor megérett a cserére, mert azok gyakorta tönkre szoktak menni! :)

Igen, teljesen gyári. Vadászok mikrofont és meglátom :)

2012.05.19. 21:19

Üdv. emberek,
A telefonom szivat mostonában. Szerdán vettem bele egy t-mobile autóskártyát (nagy navis+siemens telcsi) ami jól működik de ha kiveszem a kulcsot akkor is fogadja a kocsi a hívásokat de felvenni ugye nem tudom mert a nagy kijelző már kivett kulcsnál sötét. Hogy lehet ez?
A kézi beszélőm nem működik, folyamatosan azt írja hogy suche basic, nem is tölt. Tegnap az asszonnyt hívtam a kocsiból, mikor hirtelen megszakadt, kiírta hogy tegyek bele sim-et, a könyöklőbe meg elkezdte tölteni a telót ami eddig még tölteni is baxot. Valami nagyon nem fasza....

2012.05.29. 19:29

Semmi 5let a gondomra? akkor kisérletezek....

E39 Telefon

2012.05.29. 19:36

laci525d írta:Semmi 5let a gondomra? akkor kisérletezek....

Gyári beszerelés vagy valaki utólag rakta be?
Mert lehet nem kapja meg a rádió az on/off jelet.

iPhone Tapatalk

2012.05.29. 21:41

gyári telefon.
ha kihúzom a kulcsot a képernyő is normálisan elsötétül, egy gomb sem megy rajta, kulcs nélkül be sem kapcsol. De ha hívnak még is csörög.

2012.05.29. 21:45

csak mint érdekesség, mikor megvettem a kocsit, még a telefon menüt sem hozta fel a nagynavi. Azt mondta a német, csak egy kártya kell bele és menni fog. Hazajöttem, beletettem, semmi. Tettem az autóba egy új aksit, azóta van telefon menüm ami megy is, meg egy bmw assist (??) nevezetű menüm is ami szintén nem volt addig.

2012.05.29. 22:21

laci525d írta:gyári telefon.
ha kihúzom a kulcsot a képernyő is normálisan elsötétül, egy gomb sem megy rajta, kulcs nélkül be sem kapcsol. De ha hívnak még is csörög.

Valószínű, hogy azért, mivel be lehet állítani, hogy a kulcs kivételét követően még meddig legyen aktív a teló! Ez azt jelenti, hogy a kihangosítás nem fog menni, mivel ugye a kulcs már nincs a kocsiba, de a kézibeszélőn még tudsz hívást fogadni és kezdeményezni! :wink:

2012.05.29. 23:29

A kézi beszélő nem működik, nem is tölt. suche basic a hibaüzenete. csak a monitoron keresztül tudok tárcsázni

2012.05.30. 15:54

laci525d írta:A kézi beszélő nem működik, nem is tölt. suche basic a hibaüzenete. csak a monitoron keresztül tudok tárcsázni

Milyen elemek vannak benne? Csak tölthetőt rakj bele! A "suche basis" esetén pedig hozzá kéne lőni a kézibeszélőt a vezérlőhöz! Ez le van írva a kezelési könyvében, vagy szerintem a neten is megtalálod!:) Ha nem, és Siemens Bit 2-es telóról beszélünk, akkor este meg tudom nézni neked!:) Ha pedig a beállítás nem megy, akkor lehet még a bluetooth modul, a vezérlő, vagy esetleg a kábel is hibás! :(

2012.05.30. 21:34

Tölthető elemet tettem bele.
Igen siemens bit2.
Egyszer beszélgetés közbe hirtelen megszakadt a vonal, a kézibeszélő meg elkezdett tölteni. A kijelzőn meg nem észlelte a sim-et.
Ezekbe van bluetooth??
Van teljes tartalékom a navi fejegységtől kezdve a vezérlőkig tehát éppen ki tudom cserélni ha megtalálom hol van 8)

2012.05.30. 21:49

laci525d írta:Tölthető elemet tettem bele.
Igen siemens bit2.
Egyszer beszélgetés közbe hirtelen megszakadt a vonal, a kézibeszélő meg elkezdett tölteni. A kijelzőn meg nem észlelte a sim-et.
Ezekbe van bluetooth??
Van teljes tartalékom a navi fejegységtől kezdve a vezérlőkig tehát éppen ki tudom cserélni ha megtalálom hol van 8)

Igen, van benne egy bluetooth antenna, mivel ugye a Bit 2 is vezeték nélküli!:) Nekem meg van egy másik vezérlőm, ha esetleg az lenne a rossz!:) Van még egy tippem: az ejectbox ezeknek a telóknak az egyik gyenge pontjuk! Sajnos a kézibeszélő kilökő mechanikája be szokott halni, mivel egy nagyon erős rugó van benne, ami előbb utóbb szétnyomja a házát, s előfordulhat, hogy megsérti a szallagkábelt! :( Vedd ki a könyöklőből az ejectboxot. Ha kint van, már látni fogod, hogy el van e törve a háza, vagy sem, ha igen, akkor szét lehet szedni, és ki tudod venni a rugót, anélkül is kiadja a telót, csak kétkezes lesz a művelet!:) A töltés pedig lehet, hogy azért nem megy, mert a hátsó panel beragadt, de ezt is fogod látni, ha kivetted!:)

Touringod, vagy sedanod van? Ha touring, akkor az a bal hátsó kerékdob felett van, de ahhoz le kell venned az oldalsó kárpitot!Viszont, ha benézel a rechner mellett, akkor is látnod kell! Azt hiszem, hogy a sedannál a rechner mellett/mögött van! Mikori a kocsid? Ha 2002/3 utáni, akkor tök egyszerűen átalakítható gyári bluetooth-os rendszerűvé, csak egy ejectbox meg egy ULF (vezérlő) kell hozzá! Bár az ejectbox helyett elég csak egy párosító gomb is! Kinek hogy tetszik. Nekem fontos volt a gyári kinézet, úgyhogy ejectboxot tettem be és nem csak a gombot.:)

2012.05.30. 22:30

ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ egy jó debreceni hozzáértő embert tudnál ajánlani? :)

2012.05.31. 08:46

laci525d írta:ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ egy jó debreceni hozzáértő embert tudnál ajánlani? :)

Sajnos nem vagyok ismerős Debrecen környékén, sőt, ami azt illeti, eléggé messze is lakozom tőle! :wink: :roll: De ha jól emlékszem, vannak it páran, akik szintén debreceniek, ők talán tudnak neked ajánlani vkit! :)

2012.06.22. 13:07

Sziasztok,

Na megérte várni, most jött meg az ulf, kemény 49 Angol font volt + 14 posta és ezért GLS csomagként adta fel.... (Szegény eladó biztos többre számított :D)
Kérdésem az lenne, hogy miért van ilyen sok parnumber az elvileg ugyanolyan dobozra? - Ez pl 84216931854, de van látszatra ugyanez 84109133329 számmal is. (és még 13 féle.. itt: Sok ulf PN (Igaz a címkén az van, hogy X5 series e53) Azért gondolom jó lesz... BT Antennát és eject boxot hol érdemes venni?

2012.06.22. 21:52

Bazijoe írta:Sziasztok,

Na megérte várni, most jött meg az ulf, kemény 49 Angol font volt + 14 posta és ezért GLS csomagként adta fel.... (Szegény eladó biztos többre számított :D)
Kérdésem az lenne, hogy miért van ilyen sok parnumber az elvileg ugyanolyan dobozra? - Ez pl 84216931854, de van látszatra ugyanez 84109133329 számmal is. (és még 13 féle.. itt: Sok ulf PN (Igaz a címkén az van, hogy X5 series e53) Azért gondolom jó lesz... BT Antennát és eject boxot hol érdemes venni?

Az évjáratok miatt van ennyi szám!:) Minnél újabb, annál több telót kezel!

2012.07.25. 08:15

Sziasztok. Kellene nekem egy jó szerelő vagy szoftveres, mert a telefonom az autóban hívások esetén mindig azt kérdezi újrahívás? ha én hívom az autótelefont akkor azt mondja jelenleg nem elérhető de küld azonnal egy üzenetet a hivásértersítőre. Ja és a szolgáltatonál és a telefonnál nincs hivás korlátozás bekapcsolva valamint ahogy gyujtásra teszem az autot rendesen feljelentkezik a vodafonra teljes térerővel. Ha valaki tud segítsen!!!!! Előre is köszönöm.

2012.07.25. 14:04

Sziasztok,

No elakadtam a BT beszereléssel. Kérem, akinek már volt hasonló "szívása" segítsen.
Először is kigyepáltam a motorola telót, utána maradt a középkonzolban egy 18 pines csati, meg egy antennakábel. Mondjuk már itt is pofáraestem, mert a BT-s ejectboxon is ugyanez a 18 pines "mama" csati van, mint a konzolban. Mindegy ehhez találtam átalakítókábel.
A neten van egy "hogyan szereljük át a motorola telót BT-re" leírás képekkel, csak az a baj, hogy ott 2 antenna kábel van a középkonzolban és egyből 54 pines a kábel végén a csati, ami a csomagtartóban van, nálam meg 25 pines, szóval oda is átalakító kábel kell.
Kérdésem, hogy pontosan milyen kábel kell az ULF és a BT antenna közé? (PN jó lenne, vagy hely ahol be lehet szerezni) Azt jól láttam, hogy valamiféle gondot okozhat a a bm24 dsp nélkül? Ez mi pontosan?

2012.07.27. 09:16

Segítség!!!!

2012.07.27. 10:18

Bazijoe írta:Sziasztok,

No elakadtam a BT beszereléssel. Kérem, akinek már volt hasonló "szívása" segítsen.
Először is kigyepáltam a motorola telót, utána maradt a középkonzolban egy 18 pines csati, meg egy antennakábel. Mondjuk már itt is pofáraestem, mert a BT-s ejectboxon is ugyanez a 18 pines "mama" csati van, mint a konzolban. Mindegy ehhez találtam átalakítókábel.
A neten van egy "hogyan szereljük át a motorola telót BT-re" leírás képekkel, csak az a baj, hogy ott 2 antenna kábel van a középkonzolban és egyből 54 pines a kábel végén a csati, ami a csomagtartóban van, nálam meg 25 pines, szóval oda is átalakító kábel kell.
Kérdésem, hogy pontosan milyen kábel kell az ULF és a BT antenna közé? (PN jó lenne, vagy hely ahol be lehet szerezni) Azt jól láttam, hogy valamiféle gondot okozhat a a bm24 dsp nélkül? Ez mi pontosan?

Igen, mert ami a neten van leírás, az szerintem csak a 2002/3 utáni kocsiknál van, ahol alapból Multikábelbaum 2-es telókábel van, vagy már az a motorolás kábel is 2002/3 utáni! És ha jól nézem, a te kocsid még ez előtti! Amúgy nem volt a kábelkötegeden adapter kábel is? :) A BT antenna és az ULF közé egy antenna kábel szerűség kell, aminek egy-egy gyors csatlakozó van a végén. Mondjuk a multikabelbaum 2-nél nem kell külön kábel, mivel ott már eleve benne van a kábelkötegben, ezért van két antenna kábel elől a könyöklő alatt (az egyik megy BT-be, a másik meg az ejectboxba)! Igen, ha bm24-ed van most és nincs dsp-d, akkor neked is gond lehet a hangerősséggel, mint annó nekem, mivel akkor kéne bele külön egy erősítő féleség! Mondjuk én kicseréltem a bm24-et 54-re, és a két szálat közvetlenül a rádióba vittem, így már jobb lett a hang, de még mindíg elég halk maradt.:( Mondjuk nekem Siemens Bit 2-es telóm volt bent gyárilag! :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge