* *
Pontos idő: 2026.04.19. 10:24

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 556 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.22. 16:02 
Guru
Guru

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Blog: Blog megtekintése (0)
ViSoR írta:
" És még mindig nem kerül annyiba a komplett cucc mint egy méregdrága riasztóberendezés."
Azt kétlem, hogy egy komoly riasztó ára alatt ami mondjuk 3 ponton bont és a kedvedért még GSM-en is hívógat, ha gríz van - legyen 100eFT - megúszod a GPS-t! Ha legalább 3 évig megatrtod a kocsit, akkor biztosan nem.
Nekem egy haverom riasztos, olyan áron dolgozik idegennek, hogy bekönnyezel, de még soha nem lopták el "autóját". Profi, drága, itthon ritka riasztókkal dolgozik, (ő a hivatalos importőre) amikből csak szürke kábel jön, több táppal és az egészet visszabandázsolja a gyári kábelkötegbe. Nincs ember aki szabotálja. Egyszer a volt Passatját 2 hétig bontották és aztán felhívták, hogy hol van benne maga a riasztó, mert nem találják!

Egy ilyen kocsit akkor lehet ellopni, ha hatástalanítják az immobilisert, adnak tápot az AC-re, a computerre, az injektorral, blokkolják a GSM-et és a riasztó kürtjét meg szétverik. Szóval... :lol:

Kapaszkodj meg: az enyében is csakis egyszínű ugyanolyan fekete kábelekkel volt beszerelve a GPS, riszató bebandázsolva a gyári kötegbe. Nem volt gond kiszedni. Holnap lefényképezem ezt a GPS ketyerét, hogy mindenki tisztás lássa, hogy mekkora nulla az amitől sokan csodát várnak. A mobilom frankón komolyabb készülék pedig csak 50 ft volt.

Gyanítom egyébként, hogy valamennyi komolyabb cucc ilyen egyszínű kábelekkel dolgozik, de persze ezt nem tudhatom. Az a gond, hogy majdnem minden BMW-t ugyanazon a három ponton bontanak meg, az üzemanyagpumpánál, az EWS alatt és a lichtmodul mögött, és nehéz is lenne ettől eltérő helyekre telepíteni bármit. Ugyanez a gond az egyedi "trükkös kapcsolókkal is" mert azt is majdnem mindenki ide köti, így nem nagy ügy ezt a 3 pontot lecsekkolni, főleg ha az ember nincs egyedül. Tanácsos esteleg jobbat keresni, így pl a "közelítőkártya számára is", mert lényegét tekintve az sem más. Ettől függetlenül én is ennek a híve lennék, ha nem mondanám azt, hogy akkor a legkissebb az esélye a lopásnak ha nem törődünk vele éjjel nappal, mert akkor tutira beüt. Egyébként aki a gyári EWS-t ki tudja kerülni, az több mint felkészült és költött is a felszerelésére, annak nem igazán jelent akadályt semmiféle risztó, kártya , GPS akárhányszázezerbe is került.

Bömbölőhöz hasonlóan én is megszívtam korábban rendesen, azóta én is máshogy látok egy két kérdést.

Visor! Szerintem az a Passatot nem szedték szét azalatt a két hét alatt...........

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.22. 16:16 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
A Passatban a gyári végig rögzített helyen haladt a bandázs egy helyen egy vízkifolyó felett. Ezen kimentek a kábelek az autó aljáram a PDTDi üzemanyagvisszahűtőrák leszerelése után lehetett kiszedni az egyik riasztót (gyakorlatilag külső burkolat alatt). A másik a belső alvázzajcsillapítóba volt belerakva, úgyhogy tapintásra nem volt érezhető, mert pont vele egyező méretű kockalyuk lett neki vágva. Az autó 99%os karosszériabontás után lehetett volna csak megtalálni mindkettőt, ha nem tudod, hova nyúlj.

Hogy szedsz ki valamit a gyári kötegből, ha nemlátod honnan indul és minden egyforma színű. Kiméred mindet? :lol: Ha ott van a kezedben akkor nyilván nagy tuti 8 csippentés :roll:

Nekem volt Tytandiplom és megmaradt az autóm 6 évig. Elég szarakodós kiszedni, valami 30-40perc úgyhogy azt kerülik állítólag.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.22. 16:35 
Guru
Guru

ViSoR írta:
A Passatban a gyári végig rögzített helyen haladt a bandázs egy helyen egy vízkifolyó felett. Ezen kimentek a kábelek az autó aljáram a PDTDi üzemanyagvisszahűtőrák leszerelése után lehetett kiszedni az egyik riasztót (gyakorlatilag külső burkolat alatt). A másik a belső alvázzajcsillapítóba volt belerakva, úgyhogy tapintásra nem volt érezhető, mert pont vele egyező méretű kockalyuk lett neki vágva. Az autó 99%os karosszériabontás után lehetett volna csak megtalálni mindkettőt, ha nem tudod, hova nyúlj.

Hogy szedsz ki valamit a gyári kötegből, ha nemlátod honnan indul és minden egyforma színű. Kiméred mindet? :lol: Ha ott van a kezedben akkor nyilván nagy tuti 8 csippentés :roll:

Nekem volt Tytandiplom és megmaradt az autóm 6 évig. Elég szarakodós kiszedni, valami 30-40perc úgyhogy azt kerülik állítólag.

Elindulsz a készüléktől (GPS, risztó) és kihúzod, kibontod végig, ahol gyári vezetéket szakít meg, ott javítod a gyári vezetéket vissza forrasztással. - nem nagy dolog, nyilván te sem gondolod, hogy a filmekeben szereplő pirosat vagy kéket módszerrel gondoltam....:). De ha egy gyári jelzésű kábelt két fekete beiktatásával megszakítanak , akkor azért gyanús lehet, hogy ott valamelyik nem gyári :D
Egyébként ha megfigyeled minden BMW-ben egy kötegben egyszínű és jelöletlen kábelek nem futnak együtt soha sem, csak olyan esetekben amikor valalmihez ugyanolyan tápot szállítanak egy azonos sorolóról (pl. lila, fehér, stb), de ezeken is van jelzés és kis túlzással össze is keverheted őket, mert nem jelentene gondot (Ugyanarról a sorolóról jönnek...). Ergo jelöletlen vezeték nncs, csak a barna test.

Érdekes egyébként, hogy amikor az enyémet kábeleztem be, 3-4 esetben kértem segítséget Kbhont-tól akinek ugyanolyan évjáratú 540-ese van és sajnos egyetlen esetben sem egyeztek a két kocsiban a kábelszinek, az övé teljesen eltérő volt. Ezt a mai napig nem értem, de ez volt a helyzet (nem extra kiegészítőket vizsgáltunk, hanem alapfelszereltséget).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.22. 21:08 
Guru
Guru

Ez a trükk. :D Individual felszereltségről már hallottam, de individual kábelezettség...
De szerintem, ha pontosan tudod is milyen riasztó van egy autóban és tudod azt a 3 helyet, ahol bontanod kell, már akkor is túl nagy munka ahhoz, hogy nekiállj egy parkolóban vagy a színház elött bütykölni. Van elég 540 néznek egy másikat, amivel kevesebbet kell pöcsölni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.22. 22:29 
Guru
Guru

ViSoR írta:
Ez a trükk. :D Individual felszereltségről már hallottam, de individual kábelezettség...
De szerintem, ha pontosan tudod is milyen riasztó van egy autóban és tudod azt a 3 helyet, ahol bontanod kell, már akkor is túl nagy munka ahhoz, hogy nekiállj egy parkolóban vagy a színház elött bütykölni. Van elég 540 néznek egy másikat, amivel kevesebbet kell pöcsölni.

Túl sok 540-es lenne?:))))))) Azért szerencsére nem........de mint írtam az enyémben semmi sincs, úgyhogy valszeg nem mennének tovább, de eddig szerencsém volt. 540-es meg amúgy sem a motorja, hanem inkább a felszereltsége miatt lopnak, de akkor már nagyobb buli a Tiéd, mert abból legalább a motoralkatrészeket is el lehet passzolni napok alatt:)))))))))))))))) az enyémből sokkal nehezebben.

Nem, én sem hiszem, hogy mindegyikkel bütykölnek, egy csomót nyilván egyszerűen kikódolnak stb, stb.

Amúgy a 3 helyet azért írtam, mert gyakorlatilag valamennyi risztó ezen a 3 ponton machinál - nemigen lehet máshol.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.23. 02:10 
haladó
haladó

Kapott köszik: 0
sajnos az a helyzet ha kell a kocsi a buktad is.
ha máshogy nem de letépik a fejedet és ugy veszik el töled.
én biztonsagtechnikázok több mint 10éve és tudom h a
jo drága riasztok is sebezhetöek. persze ezt nem ugy kell érteni h tudják h mit kell elvágni és hol és akkor nem lesz semmi
hanem ugy h igaza van a tesonak. a gsm nagyon könnyen lekapcsolhato és akkor nem tudnak értesiteni te pedig nyugodtan alszol.
a riaszto természetesen jelezget :D:D a szerencsétlen csak nem jut a jelzése sehová.
bármilyen elvágott vezeték, bármilyen babrálás az áramkörben kiváltja a riasztást de ha senkit sem érdekel a sziréna akkor megint csak cseszheted. a másik ha már szétnyitották a kocsit akkor pillanatok latt a sziréna vez nyissz és kuss.
ki figyel oda egy pár másodpercig szolo szirénára. kiiktatott üzemanyagszivattyú ??? kit érdekel???
kap egy vezuetéken + 12V valahonnan és már adagolja is az éltető nyálat.
egy jol összeszokott csapat rövid idön belül megdurrantja a gépet ha van rá megrendelés.

a védelem akkor jo ha szokatlan. uv festék a kárpitra, különbözö titkos jelölések, egyedi védelem.
a rejtett kapcsolo elég proletár de ugy mexivják mint szodas a lovát.
ha ugydöntenek h rákötik a kocsira a notebookot ésmajd azzal hekkelik akkor erre is van megoldas.
a szervizcsatit aminek a másikfelével készül a banda jol kicseréljük saját csatlakozora majd a régit egy vezetékkel toldva kötjük rá. igy ha mi akarjuk turni a világagyat akkor ott a saját átalakito és egy puillanat alatt müködik ha pedig
a rabolo akar csatlakozni akkor majd szegény meglepödik az idegen csatlakozo láttán.
nemhiszem h szétvágja a gyári kábelét és lopás közben megprobálja összekötni a drotokat h tudjon csatlakozni.
:D:D:D
de akkor is ott a trailer. kocsi föl és go. te meg kapsz a vascsövel ha észreveszed.
ha esténként kiveszed a kocsinak fontos alaktrészeit és mindig másikat h ne tudják kifigyelni akkor talán
beletörik a bicskájuk. de ha felbosszantod öket és nem tudják lenyulni a gépet akkor nagyobb kárt csinálnak mint amit el tudsz képzelni... bosszubol.
a legjobb megoldás az élőerős védelem. minden elektronika ugyis itt ér véget. valakinek ugyis szol ha teheti.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.23. 08:31 
Guru
Guru

No igen, szó nincs arról, hogy van olyan autó amit ne lehetne ellopni. Olyan védelmet kell választani, ami elég szarakodós nekik ahhoz, hogy keressenek egy másik autót. Ezért jók a JÓ váltózárak. Túl barkácsolós meló. Az UV tintára gondoltam én is, mert olcsó és hatékony, DE 2 napja voltam vizsgán, direkt megnéztem KUTYA nem ellenőrizte a kocsit UV lámpával. Bármilyen lopott UVs cucc lehetett volna benne. Szerintem a legjobb még mindig egy jó beszerelt, komoly riasztó, ami nem csipog, nem villog, hogy ne tudjanak rá készülni, ami olyan helyen bont, amire nem számíthatnak. Meg a zárt kapum/garázsom és a kutyám :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.23. 08:32 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 14 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 1997
Kivitele: Touring
Tehát a megoldás, mindig legyen bakter az autó melett!!?? :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.23. 08:50 
Guru
Guru

A haverom 1937-es cseppKadettjét 3szor feltörték a cigányok, mire egyetlen megoldást talált: Szünetmentes tápegység 12V-230V-ot csinál, beszerelte az összes kilincsbe szépen. Úgyhogy 2 lóméretű kondenzátorból beköszönt az örök sötét, ha tapperolod a kis Kadettját :D Kicsit félek, hogy valami kisgyerek viccből hozzányúl, dehát az élet kemény...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 01:17 
haladó
haladó

ViSoR írta:
A haverom 1937-es cseppKadettjét 3szor feltörték a cigányok, mire egyetlen megoldást talált: Szünetmentes tápegység 12V-230V-ot csinál, beszerelte az összes kilincsbe szépen. Úgyhogy 2 lóméretű kondenzátorból beköszönt az örök sötét, ha tapperolod a kis Kadettját :D Kicsit félek, hogy valami kisgyerek viccből hozzányúl, dehát az élet kemény...

ez így van. csak sajnos ha bárki megsérül neki annyi.
de amúgy én ezen gondolkoztam, hogy a házam kilincseibe vezetném be..
vagy a kerítésbe, vagy bárhova...
amugy a garrázs még mindig egész jó megoldás. bár itt budakeszin csináltak már olyat, hogy a kertből kiálltak a clioval, betörtek a kulcsért, és a garázsból úgy vitték fel az ötös bömöst.. majd visszaállítak a clioval, amit hiába törtek fel, szartak rá, és ott hagyták. namármost, mivel kulccsal lopták el, a biztosító semmit nem fizetett....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 10:37 
Guru
Guru

Ezért tartom speciális helyen a fünfer kulcsát, nem a többiközé csapva :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 11:16 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
collins írta:
ViSoR írta:

ez így van. csak sajnos ha bárki megsérül neki annyi.
de amúgy én ezen gondolkoztam, hogy a házam kilincseibe vezetném be..
vagy a kerítésbe, vagy bárhova...
amugy a garrázs még mindig egész jó megoldás. bár itt budakeszin csináltak már olyat, hogy a kertből kiálltak a clioval, betörtek a kulcsért, és a garázsból úgy vitték fel az ötös bömöst.. majd visszaállítak a clioval, amit hiába törtek fel, szartak rá, és ott hagyták. namármost, mivel kulccsal lopták el, a biztosító semmit nem fizetett....

Mondjuk azt nem értem miért ne fizetne, mert feltételezem minden autóhoz két kulcs tartozk és ha az egyikkel el is viszik, a másik megmarad! A biztosító meg honnan a rákból tudná, hogy most neked egy, vagy két, esetleg három kulcsod van?? A szerződésben nincs benne a kulcsok száma!! Namármost ha elviszik a kocsid a kulccsal és egy megmarad, akkor azt is mondhatod, hogy neked csak egy volt és azt fel is tudod mutatni! ....csak hangosan gondolozom... (mondjuk leírva ez elég hülyén hangzik! :lol: ) .. (ez olyan dolog, hogy nem ismered a jogaid: bemész a boltba és veszel vmit. Két hét múlva beszarik...visszaviszed de már nincs ugyan olyan cseredarab!! ...és aszongyák vásárold le, mert csak úgy lehet! NA ÉN AKKOR KAPOM EL A TULAJ TÖKÉT, MERT ETTŐL DURRAN EL AZ AGYAM, AMIKOR HÜLYÉNEK NÉZNEK!! szóval ha nem ismered a jogot, a biztosító is átb..sz!
Amúgy van egy rossz hírem: van egy általam meg nem nevezett társaság, akik csak kifejezetten garázsból lopnak, mert ott nyugiban lehet dolgozni! :cry: sajna ez van! Ahogy Kaya mondta: amit el akarnak lopni, azt bizony el is fogják! És ha nem, hát ne nézd meg mit hagynak ott! Inkább lopják el akkor! :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 12:31 
haladó
haladó

Én itthon egy Izs-47-es vadászpuskával és egy Schmeisser 38-as pisztollyal várom az érdeklődőket :D
Dnyepropetrovszki ismerősöm élő viperát(!!!) hord magával egy szellős zsákban, és csak kesztyűvel nyit be az autóba :D
Időigényes megfogni a kígyót, de mikor "olyan" helyen parkol, vagy leteszi éjszakára, mindig kiengedi...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 12:41 
haladó
haladó

Széria kód: E60
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 2004
Kivitele: Sedan
Ez teccik! :franko:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: kígyó
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 13:40 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Stephanus_Rex írta:
Én itthon egy Izs-47-es vadászpuskával és egy Schmeisser 38-as pisztollyal várom az érdeklődőket :D
Dnyepropetrovszki ismerősöm élő viperát(!!!) hord magával egy szellős zsákban, és csak kesztyűvel nyit be az autóba :D
Időigényes megfogni a kígyót, de mikor "olyan" helyen parkol, vagy leteszi éjszakára, mindig kiengedi...

Ez szerintem is nagyon hatásos! Nem is kell ide semilyen hyper super riasztó, csak egy igazi vipera! :twisted: :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 13:54 
haladó
haladó

Széria kód: E60
Motor tipusa: 530d
Csak el ne feledkezz róla,hogy kiengedte-e,vagy sem!
Nem hinném,hogy megismeri a gazdit.. :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 14:24 
haladó
haladó

Helló Labi! :)

A biztosító valamilyen könyvből nézi ki,h az adott autónak milyen kulcsai vannak.Meg más adatokat is.Sőt még biztosítás kötéskor a forgalmival le is fényképezi őket.(casco)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: kígyó
HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 14:27 
haladó
haladó

vaszarig írta:
Stephanus_Rex írta:

Ez szerintem is nagyon hatásos! Nem is kell ide semilyen hyper super riasztó, csak egy igazi vipera! :twisted: :wink:

Csatlakoznék egy IZS 27E 12-es Bock vadászpuskával és társaival :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 15:00 
Guru
Guru

Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Kivitele: Coupe
Anti520i írta:
vaszarig írta:
Stephanus_Rex írta:

egy ugyanilyen bock-ot meg egy cz550-et én is bedobok :lol:

(bakker, ennyien vadásztok? :D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007.11.24. 15:02 
Guru
Guru

Anti520i írta:
vaszarig írta:
Stephanus_Rex írta:

na tessék, ég a pofám!!! és akkor még ti irogattok ide a fórumra olyanokat, hogy valami zörög a kesztyűtartóban, meg az a oszlopnál, meg ilyenek.......

ime a megfelelő rögzítés:

Kép
T. J. Hooker módra.

(A kép Policecaprice autójából való, a v8cars.hu-ról, bővebb részletek a garázs rovatban /Chevy/caprice))

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 556 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]