![]() |
2012.10.10. 22:54
2012.10.11. 18:55
Imco írta:Gabesz81 írta:Urak!
Épp kulcsrendelésben vagyok kedves walliséknál mire figyeljek? nem szeretném ha "befírolnának" semmi xtra tetemes költséget nem akarok fizetni, a pixelhibámra már lecsaptak, de mondtam h köszönöm nem kérem a javítását, illetve azt rebesgették, hogy ha megjön az új kulcs akkor kiderülhet hogy az autóval is probléma van...ezt csak így titokzatosan!
tehát:
a kulcs vásár és programozás,
a többi tiltása,
ennyi ugye?
köszi Gábor
Azért ezt nem hagynám annyiban.
Csak pontosítanám, hogy mit szeretnék!
Mielőtt rám vernek egy halott kulcsot 4x000-ért,
mondván, hogy az autóval van a hiba.
2012.10.11. 19:48
peu írta:
A szervizek nem vállalják a garanciát a pótkulcs rendelésnél mert ha volt zárcsere vagy EWS csere az autón akkor nem lesz jó a pótkulcs. De ha minden az eredeti a kocsin akkor is lehet rossz az utánrendelt kulcs ha már valahol másoltattak hozzá és arról nem tud a gyár.
2012.10.11. 20:35
Imco írta:peu írta:
A szervizek nem vállalják a garanciát a pótkulcs rendelésnél mert ha volt zárcsere vagy EWS csere az autón akkor nem lesz jó a pótkulcs. De ha minden az eredeti a kocsin akkor is lehet rossz az utánrendelt kulcs ha már valahol másoltattak hozzá és arról nem tud a gyár.
Ha van "eredeti" azaz működő kulcsom, akkor sem?
Szerinted mi a járható út, hogy azért ne bukjon az emberfia tízezreket és a szerviz se szidja a családot?
Az utolsó mondatod ne nagyon értem.
A szerviz nem tudja olvasni a kulcsot vagy az EWS-t hogy egyáltalán lássák hogy érdemes-e rendelni?
Gondolom látszik, hogy laikus vagyok, de azt hiszem ezek mindannyiunkat érdeklő elméleti kérdések.
Köszi!
2012.10.11. 21:06
peu írta:Imco írta:peu írta:
Szerinted mi a járható út, hogy azért ne bukjon az emberfia tízezreket és a szerviz se szidja a családot?
A szerviz nem tudja olvasni a kulcsot vagy az EWS-t hogy egyáltalán lássák hogy érdemes-e rendelni?
Gondolom látszik, hogy laikus vagyok, de azt hiszem ezek mindannyiunkat érdeklő elméleti kérdések.
Köszi!
A szerviz belenéz a számítógépébe hogy erre az alvázszámra már kiadtak mondjuk 5 db. kulcsot. Egyértelmüen megrendeli a soron következőt. (6) Közben már valaki csináltatott egyet a 6-os helyre. Így a hatos helyen már van használatban levő kulcs. Ezért nem fog működni a második kulcs a hatos helyen. (nem passzol a rolling kód) Természetesen ez csak akkor igaz ha az autónak nem lehet tudni az előéletét. Ami használt esetleg többgazdás..... A zárcsere meg gondolom tiszta.
2012.10.11. 21:53
Gabesz81 írta:
Thx a lot! Megrendelve!![]()
kérdezni is akartam, mert nekem ott nem volt semmi...
2012.10.12. 06:52
peu írta:A szerviz belenéz a számítógépébe hogy erre az alvázszámra már kiadtak mondjuk 5 db. kulcsot. Egyértelmüen megrendeli a soron következőt. (6) Közben már valaki csináltatott egyet a 6-os helyre. Így a hatos helyen már van használatban levő kulcs. Ezért nem fog működni a második kulcs a hatos helyen. (nem passzol a rolling kód) Természetesen ez csak akkor igaz ha az autónak nem lehet tudni az előéletét. Ami használt esetleg többgazdás..... A zárcsere meg gondolom tiszta.
2012.10.12. 09:03
Imco írta:peu írta:A szerviz belenéz a számítógépébe hogy erre az alvázszámra már kiadtak mondjuk 5 db. kulcsot. Egyértelmüen megrendeli a soron következőt. (6) Közben már valaki csináltatott egyet a 6-os helyre. Így a hatos helyen már van használatban levő kulcs. Ezért nem fog működni a második kulcs a hatos helyen. (nem passzol a rolling kód) Természetesen ez csak akkor igaz ha az autónak nem lehet tudni az előéletét. Ami használt esetleg többgazdás..... A zárcsere meg gondolom tiszta.
Köszi! Így már érthető!
A kódot nem lehet lecserélni, vagy újra tanítani?
Legalább az új kulcsnál, mert így valóban "zsákbamacskát" veszek.
11 éves az autóm és halvány gőzöm sincs az előéletéről.
Köszi!
2012.10.12. 09:17
Gabesz81 írta:peu írta:Imco írta:peu írta:
Köszi!
A szerviz belenéz a számítógépébe hogy erre az alvázszámra már kiadtak mondjuk 5 db. kulcsot. Egyértelmüen megrendeli a soron következőt. (6) Közben már valaki csináltatott egyet a 6-os helyre. Így a hatos helyen már van használatban levő kulcs. Ezért nem fog működni a második kulcs a hatos helyen. (nem passzol a rolling kód) Természetesen ez csak akkor igaz ha az autónak nem lehet tudni az előéletét. Ami használt esetleg többgazdás..... A zárcsere meg gondolom tiszta.
oké onnantól kezdve, hogy elsütik a nem vállalunk garanciát kártyát eléggé meg vagyok lőve...alapból azt gondolnám, hogy ha én fizetek egy szolgáltatásért és önhibámon kívül probléma van akkor azt oldják meg ők!
amit tudunk: az autót én hoztam be Németországból 1 db kulccsal ez az egy kulcs eléggé kopott stb szóval én azt mondanám, hogy nagyon régóta ez az egy volt használatban, az autónak én vagyok a 4. tulaja, mivel kintről van és a briefben benne voltak az előző tulajok névvel, születési dátummal egyik sem fiatal és mind echte német, szervizkönyv (tudomtudom h bárki szerez) eredetinek tűnik és a vezetve volt (bár a tinta korát nem vizsgáltattam) szóval bízom benne, hogy kókánymentes és h az emberkék nem kezdtek el kulcsokat másoltatni az aluljáróba hanem, ha para volt akkor BMW szerviz. az a baj hogy alapvetően eléggé bizalmatlan vagyok, eddig minden rendben kijött és nem örülnék itt a végén, ha a wallis úgy tekintene rám mintegy balekra akit kicsit lehúzhatunk...
köszönöm a felvilágosítást bár nemtudom mitévő legyek ha bedobják valamelyik általad vázolt problémát
2012.10.12. 09:37
peu írta:Gabesz81 írta:peu írta:Imco írta:peu írta:
Köszi!
oké onnantól kezdve, hogy elsütik a nem vállalunk garanciát kártyát eléggé meg vagyok lőve...alapból azt gondolnám, hogy ha én fizetek egy szolgáltatásért és önhibámon kívül probléma van akkor azt oldják meg ők!
amit tudunk: az autót én hoztam be Németországból 1 db kulccsal ez az egy kulcs eléggé kopott stb szóval én azt mondanám, hogy nagyon régóta ez az egy volt használatban, az autónak én vagyok a 4. tulaja, mivel kintről van és a briefben benne voltak az előző tulajok névvel, születési dátummal egyik sem fiatal és mind echte német, szervizkönyv (tudomtudom h bárki szerez) eredetinek tűnik és a vezetve volt (bár a tinta korát nem vizsgáltattam) szóval bízom benne, hogy kókánymentes és h az emberkék nem kezdtek el kulcsokat másoltatni az aluljáróba hanem, ha para volt akkor BMW szerviz. az a baj hogy alapvetően eléggé bizalmatlan vagyok, eddig minden rendben kijött és nem örülnék itt a végén, ha a wallis úgy tekintene rám mintegy balekra akit kicsit lehúzhatunk...
köszönöm a felvilágosítást bár nemtudom mitévő legyek ha bedobják valamelyik általad vázolt problémát
""önhibámon kívül"" Ezt mondják ők is. (valahol jogosan)
2012.10.12. 18:34
2012.10.16. 19:58
2012.11.10. 11:42
2012.11.16. 22:55
2012.11.16. 22:59
Atyesz530D írta:Sziasztok, olyan gondom lenne BMW E39 530D-n facelift, hogy a taviranyitoval nem tudom nyitni az autot, csak mechanikussan, megcsinalom a kulcs tanitast! az is néha sikerul néha nem, lezar utanna kinyit és meg sem mukodik a kulcs, mi lehet a gonnd? köszönöm elöre is.
2012.11.16. 23:06
kzolee írta:Atyesz530D írta:Sziasztok, olyan gondom lenne BMW E39 530D-n facelift, hogy a taviranyitoval nem tudom nyitni az autot, csak mechanikussan, megcsinalom a kulcs tanitast! az is néha sikerul néha nem, lezar utanna kinyit és meg sem mukodik a kulcs, mi lehet a gonnd? köszönöm elöre is.
Megdöglött a kulcs akksija?
2012.11.16. 23:09
Atyesz530D írta:kzolee írta:Atyesz530D írta:Sziasztok, olyan gondom lenne BMW E39 530D-n facelift, hogy a taviranyitoval nem tudom nyitni az autot, csak mechanikussan, megcsinalom a kulcs tanitast! az is néha sikerul néha nem, lezar utanna kinyit és meg sem mukodik a kulcs, mi lehet a gonnd? köszönöm elöre is.
Megdöglött a kulcs akksija?
De ha be mondta volna az unalmassat, akkor amikor néha sikerul a kulcs tanitasa, néha nem, mi lehet a gonnd, kulcs akksi?
2012.11.16. 23:12
2012.11.16. 23:18
Atyesz530D írta:Olvastam rola hogy az akksi ami benne van ha jar a motor akkor toldodik.... inkabb ajanlatos kicserélni az akksit benne?
2012.11.16. 23:18
Atyesz530D írta:Olvastam rola hogy az akksi ami benne van ha jar a motor akkor toldodik.... inkabb ajanlatos kicserélni az akksit benne?