* *
Pontos idő: 2026.04.22. 01:13

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3032 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 152  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: M5 motor
HozzászólásElküldve: 2012.11.08. 15:46 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (3)
Hosszú olvasmány:
(Ráadásul angol, de a képek beszédesek)

--- A 231-es számú M5 története ---

Kép

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2012.11.12. 22:05 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Szegedről hazafelé hívom Madoxot. Ebédeltél már? Mert tartozok egy kajával. Erre járunk, nemsokára ott leszünk...
Beérünk a bontóhoz, kint áll a kék szörny, Gabi meg néz felette át! Mivel Ő nem egy nagy növésű ember, ( hozzám viszonyítva ) érzékeltetem, mennyire lapos a kocsija! :lol: Az ebédről úgy gondoltam, bepattan hozzánk és megyünk is! Ő pedig úgy, megyünk egy mért kört, aztán eszünk, a 20d meg nem számba vehető. Persze kicsit bánt, de ezen biztos nem fogunk veszekedni, menjünk a kompresszorossal és kész! Ajtók becsapva, öveket magunkra kötjük, kipörgésgátló ki és suhanunk. Volt több időm nézegetni, a tetőkárpit szépsége feltűnően luxust jelez. Nem fogok ódákat zengeni, mert már régebben leírtam, egyszerűen pokoli a hanghatás a gyorsulással karöltve. Azt hiszem, egyszerű megfogalmazni, kívül-belül makulátlan M5, amin fújtat a kompi és mikor kell, fúj a vitorlákba egy kis szelet! Félegyháza belvárosában az úton úgy sorakoznak a fekvő rendőrök, mint a homokdűnék a Szaharában. Lassan győzzük le őket. Sikerült egy jót beszélgetni, meg panaszkodni is volt okom, ahogy teniszeznek a fejemmel a biztosító vs lízingcég a kifizetést bonyolítva, de ez csak idő kérdése és csöcs. Fizetnek mint a katona tiszt. A hozzáállással van inkább a gond, de szerencsére, ügyfél centrikus a gondolkodás. Mi volna ha nem az lenne? :facepalm: Cigi az utcán és hörgő-dühöngő hang, jön egy kék színű, fehér csíkokkal ellátott Viper, odaér a fekvő rendőrhöz és küzd! Kérdezem: Mivel foglalkozik ez az ember? Válasz: Vipert vezet! :mrgreen: Haladunk vissza a bontóba. Néha a gyorsulástól lemarad a pizzáról a gomba, amit ettem, de a nyitott tetőablakon a házakról visszaverődő hangok, elterelik a figyelmet erről.
M optikos 320d touring próbát ajánl Gabi, mi róla a véleményem? Mármint a kocsiról és a menetteljesítményéről...
Mióta lezúztam a saját paripát, azóta nem szívesen megyek mások tulajdonával, mert ha baj van, csak gondot szül, na meg haragot! Meg felesleges kínlódást. De ha visszautasítom, az hogy jön le? Beülök, melegítünk, ők maradnak, én menjek csak!
Finoman haladok, nézem az E91-et, mert foglalkoztat, vajon van-e akkora mint a 39, vajon mennyivel másabb, mennyivel jobb, mennyivel megy? Kifele a városból egy gong és egy Angol nyelvű figyelmeztetés hogy defektet érzékel, 80km/h-val keressek szervizt meg olvassam el a könyv...na leokéztam. Biztosan kalibrálni kell csak, mert finom, majd nem finom rántásra sincs semmi érezhető kúszás. De éreztem, ezért nem jó más tulajdonával autókázni. Hallgatom, mi zörög ilyen műanyagosan? Ennyivel más az összeszerelése mint az E60-nak? Mikor kutatom a zaj irányát, a jobb ajtó zsebben lévő CD tokok keltek önálló életre és tudatták, mi is megyünk veled autót próbálni! Mikor sehol-senki, lelépem. A kompresszoros M5-ből átülve, nem történik semmi szinte. Az 520d-ből átülve, jól érzékelhető különbség a fiatalabb versenyző javára, ahova az enyém fél napig gyorsult, ott ez jóízűen vágtatott tovább...A stabilitása ég és föld, a fékhatás meg még inkább. Mivel féltem a technikát, nehogy őz, nyúl, kamion kárt tegyen, megyek is vissza. Jók ezek a négyhengeres masinák is, ma már mikor minden bokorban lézereznek, meggondolandó a forszírozott tempó, legyen az bármilyen típus és motor! Egészben leadtam az M optik, touringot.
Könnyes búcsúzás. :mrgreen:
Hazafelé megint magamba fordulva gondolkoztam, miért van hogy a BMW-s társadalom segíti egymást? Na jó, Salit nem...
Hogy meri rád bízni az élete egy részét, még ha kis időre is?
Kép

Uploaded with ImageShack.us
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.12. 22:12 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
bmw520ds írta:
Kép

Kép

:franko: Még mindig nagyon szép az autó! :wink: :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.14. 11:33 
Guru
Guru

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 18 alkalommal
Motor tipusa: M5
Évjárata: 2001
bmw520ds írta:
Szegedről hazafelé hívom Madoxot. Ebédeltél már? Mert tartozok egy kajával. Erre járunk, nemsokára ott leszünk...
Beérünk a bontóhoz, kint áll a kék szörny, Gabi meg néz felette át! Mivel Ő nem egy nagy növésű ember, ( hozzám viszonyítva ) érzékeltetem, mennyire lapos a kocsija! :lol: Az ebédről úgy gondoltam, bepattan hozzánk és megyünk is! Ő pedig úgy, megyünk egy mért kört, aztán eszünk, a 20d meg nem számba vehető. Persze kicsit bánt, de ezen biztos nem fogunk veszekedni, menjünk a kompresszorossal és kész! Ajtók becsapva, öveket magunkra kötjük, kipörgésgátló ki és suhanunk. Volt több időm nézegetni, a tetőkárpit szépsége feltűnően luxust jelez. Nem fogok ódákat zengeni, mert már régebben leírtam, egyszerűen pokoli a hanghatás a gyorsulással karöltve. Azt hiszem, egyszerű megfogalmazni, kívül-belül makulátlan M5, amin fújtat a kompi és mikor kell, fúj a vitorlákba egy kis szelet! Félegyháza belvárosában az úton úgy sorakoznak a fekvő rendőrök, mint a homokdűnék a Szaharában. Lassan győzzük le őket. Sikerült egy jót beszélgetni, meg panaszkodni is volt okom, ahogy teniszeznek a fejemmel a biztosító vs lízingcég a kifizetést bonyolítva, de ez csak idő kérdése és csöcs. Fizetnek mint a katona tiszt. A hozzáállással van inkább a gond, de szerencsére, ügyfél centrikus a gondolkodás. Mi volna ha nem az lenne? :facepalm: Cigi az utcán és hörgő-dühöngő hang, jön egy kék színű, fehér csíkokkal ellátott Viper, odaér a fekvő rendőrhöz és küzd! Kérdezem: Mivel foglalkozik ez az ember? Válasz: Vipert vezet! :mrgreen: Haladunk vissza a bontóba. Néha a gyorsulástól lemarad a pizzáról a gomba, amit ettem, de a nyitott tetőablakon a házakról visszaverődő hangok, elterelik a figyelmet erről.
M optikos 320d touring próbát ajánl Gabi, mi róla a véleményem? Mármint a kocsiról és a menetteljesítményéről...
Mióta lezúztam a saját paripát, azóta nem szívesen megyek mások tulajdonával, mert ha baj van, csak gondot szül, na meg haragot! Meg felesleges kínlódást. De ha visszautasítom, az hogy jön le? Beülök, melegítünk, ők maradnak, én menjek csak!
Finoman haladok, nézem az E91-et, mert foglalkoztat, vajon van-e akkora mint a 39, vajon mennyivel másabb, mennyivel jobb, mennyivel megy? Kifele a városból egy gong és egy Angol nyelvű figyelmeztetés hogy defektet érzékel, 80km/h-val keressek szervizt meg olvassam el a könyv...na leokéztam. Biztosan kalibrálni kell csak, mert finom, majd nem finom rántásra sincs semmi érezhető kúszás. De éreztem, ezért nem jó más tulajdonával autókázni. Hallgatom, mi zörög ilyen műanyagosan? Ennyivel más az összeszerelése mint az E60-nak? Mikor kutatom a zaj irányát, a jobb ajtó zsebben lévő CD tokok keltek önálló életre és tudatták, mi is megyünk veled autót próbálni! Mikor sehol-senki, lelépem. A kompresszoros M5-ből átülve, nem történik semmi szinte. Az 520d-ből átülve, jól érzékelhető különbség a fiatalabb versenyző javára, ahova az enyém fél napig gyorsult, ott ez jóízűen vágtatott tovább...A stabilitása ég és föld, a fékhatás meg még inkább. Mivel féltem a technikát, nehogy őz, nyúl, kamion kárt tegyen, megyek is vissza. Jók ezek a négyhengeres masinák is, ma már mikor minden bokorban lézereznek, meggondolandó a forszírozott tempó, legyen az bármilyen típus és motor! Egészben leadtam az M optik, touringot.
Könnyes búcsúzás. :mrgreen:
Hazafelé megint magamba fordulva gondolkoztam, miért van hogy a BMW-s társadalom segíti egymást? Na jó, Salit nem...
Hogy meri rád bízni az élete egy részét, még ha kis időre is?
Kép

Kép

Szép írás, kár ,hogy a videó nem lett túl éles, de azért tedd fel nyugodtan.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.14. 11:33 
Guru
Guru

LeviM5 írta:
bmw520ds írta:
Kép

Kép

:franko: Még mindig nagyon szép az autó! :wink: :franko:

THX

Ezt a hozzászólást a szerzőnek madox az itt látható tagok köszönték meg: simi64
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.15. 13:06 
E39 FAN
E39 FAN

madox írta:
bmw520ds írta:
Kép

Kép

Szép írás, kár ,hogy a videó nem lett túl éles, de azért tedd fel nyugodtan.

Nem baj, legalább nem vágja el senkinek a kezét! :nyelves:
Nehéz felvenni hogy az mindenkinek megfeleljen! Ha messziről veszed, akkor jobb, de nem látni a számlapot, ha közelről, akkor látszik, de minden mm pattogás, több centiméter lesz a képpel...Ha közelebb tolom a gépet, zavar Téged. Ha még közelebb? Miattam szalagkorlát vagy árok...
Szerintem élőben a hangok, az erőhatások miatt teljesen más, nem adja vissza annyira, de biztosan nem lesz lincshangulat hogy ilyennek sikerült! :roll: Az a teherautó rosszkor volt rossz helyen! :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.16. 16:53 
E39 FAN
E39 FAN

:roker: Végre kész lett az F1 "race performance" kipufogóm, íme:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.16. 17:41 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 819 alkalommal
Kapott köszik: 1843 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N63B48tu
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
LeviM5 írta:

Szép is, jól is szól! :franko: Bár a benzines hangért nem vagyunk oda! :mrgreen: :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.11.16. 19:17 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
Gallaca írta:
LeviM5 írta:

Szép is, jól is szól! :franko: Bár a benzines hangért nem vagyunk oda! :mrgreen: :nyelves:

Igen :!:
majdnem elolvadtam :!:
...bár azért a klatty-klatty szebb :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.16. 19:26 
E39 FAN
E39 FAN

LeviM5 írta:

Utálom! Csúnya és hangos négykipufogós autók! Egyszer összetelózunk és Északon meghajtod, én meg ezen a parton fülelek, lehet-e hallani! Ha nem, akkor...Nem lett jó. :!:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: simi64
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.16. 19:55 
E39 FAN
E39 FAN

bmw520ds írta:
Utálom! Csúnya és hangos négykipufogós autók! Egyszer összetelózunk és Északon meghajtod, én meg ezen a parton fülelek, lehet-e hallani! Ha nem, akkor...Nem lett jó. :!:

Összehozunk egy tesztet. :wink: Nagyon durván Forma 1-es hangorkán.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.16. 22:56 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 62 alkalommal
Kapott köszik: 20 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: 45i
Évjárata: 2005
Kivitele: Coupe
LeviM5 írta:

Hűűűű, király :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Morello az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.17. 23:17 
E39 FAN
E39 FAN

E39 M5 vs E60 M5
Mindkét autóval mentem a Kakucsringen, és nem meglepő de megdöbbentő az E60 vezethetősége, kanyarodása és rugalmassága. Kigyorsításkor ugrik mint a bolha, fékei hatékonyabbak, súlya ellenére is kiegyensúlyozott, nagyon könnyen kezelhető még egy amatőr kézben is. Az SMG váltó és a V10 maximális partner ebben. Hozzáértők szerint ez a legjobb motor amit az ///M Gmgh épített.
Az E39 több munkát igényel a vezető részéről, és gyári állapotában (E60 M5 után) kevés az ereje. És megértettem a kopresszor beépítésének miértjét is, valóban kevés már az E39M5 400 lóereje.
Negatívum, hogy mindekettő tolja az orrát utcai gumikkal, az E39M5 Dunlop Sportmax gumijai melegen sem tapadtak be igazán, az E60M5 Michelinje melegebben talán picivel jobban fogott.
A technikai fejlődés érezhető, nálam ma bizonyított az E60, hogy pályán(is) jobb mint az E39.

Kép
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.18. 08:22 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
Lehet, hogy jobb a V10, de nekem a 39-es mést is jobban tetszik :!:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.18. 19:34 
E39 FAN
E39 FAN

Üvöltő szelek!
Halló! Itt vagyok Somban. 8) Hívott Levi.
A kocsim nincs összerakva, de ez van. Ha vendég jön, akkor is dolgozom, mert hideg van és nem lesz kész.
Ideérnek, öröm, farokcsóválás és jön anyós, :hangos: ebéd!!! Levi szól, meleg a motor menjünk kipróbálni! Naná! Hülye vasárnap! Mindig csak zabálni kell! :twisted:
Azért olyan nagy a fejem, mert néha vannak benne tartalmas ötletek. Mások nem látják, na de ez engem egyáltalán nem zavar! :mrgreen: Csináljunk valami olyat, amit eddig még nem! Elhagyatott út, lehullott falevelek, felhordott sár, kanyarok, emelkedő, ugrató, bokrok, fák, völgyek, minden adott arra, hogy a pécsi hegyiversenyen hallottakat előcsalogassuk az emlékeinkből! Megbeszélés, ki, mit, hogyan, miért tegyen a siker érdekében! Őszintén meg kell mondjam!!! A videók nem adják vissza azt, amit az ember átél! Mondom ezt tapasztalatból, mert az X6M próbát sem sikerült, a Madox autójával való gyorsulást sem, illetve, a Levi kocsijából kijövő tébojt sem visszaadnom Nektek! Ott vagy és a hangok, az erők miatt minden teljesen más!
A videó jó, csak tompít.
Lenről rajt. Hallom a hangot, leforog a motor, a négy elszíneződött csőből üvölt az idegbaj, a váltás megtörténik, a hegyek völgyek késleltetve visszaadják, olyan kánon szerűen, ahogy a suliban az Áll egy ifjú nyírfa a réten című dalt próbálgattuk énekórán, de itt nem azért állt a szőröm mert zavart és feszélyezett a hanghullám, hanem elbűvölt, félelmet keltett és hitetlenkedésre kényszerített, ilyen nincs! Ez a kocsi durva. Féltem, nehogy a hang közeledtével Levi a bokrokban kössön ki, mert iszonyú hamar rúgott a kordé!
Mikor megelégeltük, Levi félreáll, cseréljünk!
Eszembe jutott druszám, Bazsó Gábor, miket mondott, miket produkált, gondoltam, nekem itt most kuss, se nem vagy okos, se nem vagy tanult, se nem vagy versenyző, sőt, nemrég törtél össze egy 136 lóerős dízelt, kilencven kilométeres elképesztő sebességgel! Mi a faxt csináljak? Mert a kíváncsiság nagy úr, de elegem van a kocsi alkatrészek vásárlásából! Akkor inkább figyelek! Levi kameráz. Már csak ez hiányzott! Nem tudom mit állitgatott előzőleg be, de tök mindegy, mert úgy sem tudom mit kell figyelni, mi jobb, vagy rosszabb nekem!
Legyen aminek lennie kell! Lenyomom félve a pedált, nem padlóra, csak majdnem, elindul az orgia. A kocsi hangja remekül tájékoztat és tudatja, ha nem figyelsz, rommá fogod törni! A váltás folyamata fejrándító volt. Kettőben már trepni, három, jön a kanyar, amit előszeretettel 140-eztem szinte mindig, most ránézek a műszerfalra, 230km/h...A fék megrendítő erővel fog, a kanyart száz alatt veszem. Gondolkozom, ez félelmetes. Ide nem ilyen nyikhaj kell mint én, mert az autó többet tud mint a Google!
Utolérünk egy kombájnt és a kísérő járművét. 1. fokozatig vissza. Haladunk gyök kettővel, Levi kamerát izgat, akkor mehet! Leszarom, nyomom én neki, csak az őrangyalom jobban tudjon vezetni és előzze meg a bajt! Remekül haladunk hegynek felfelé, ott ahol Lepke 35d-jét próbáltam, azzal annyi előnnyel, hogy ahol azzal elindultam, ott mi még fékeztünk a kombájn miatt. A hegynek felfelé nem tudom mennyivel mentünk, de a kocsi elkezdett ide-oda pattogni, olyan érzés a gondolatban, hogy vigyázz, mert rábas.ol! De negyedikben??? Levi rám is szólt, vigyázz, mert le tud esni az útról! :hangos: Na ezt nem akartam, legfőképp nem vasárnap! Szépen kutyagoltunk tovább. Az meg kiröhögött, mert a lábam megint ugrált a gázon, remegett ahogy anno Veszprémben! Más vagyonával, más szerzeményével kérkedni butaság és nevetséges! Megint csak azt tudom mondani,
a k.rva anyját az összes M modelnek! Mit kell ijesztgetni az embert? Arról nem is akarok beszélni, hogy a faluban a főutcán haladó autót, tisztán hallotta apósom, aki nagyot hall, főleg ha anyós szól hozzá!
Egy újabb szörny! Örülök hogy a barátaim vagyona gyarapszik! Nekem egy M5 olyan volna, mint ha kapnék egy gitárt ajándékba! Szép és jó az, csak nem tudok vele mit kezdeni. :neutral: Aki viszont érti a húrok rezdülését, csodákra képes!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: 2 LeviM5, Morello
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.18. 19:55 
E39 FAN
E39 FAN

Hazafelé visszamentünk még 2 körre, meg lefotóztam a nyomainkat. Baromi jó az a mezőgazd.út!
Szerintem visszaadja a videó, főleg a 0-120 volt durva. :wink: Én az élményekbe írtam pár sort.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.18. 20:06 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 12 alkalommal
Kapott köszik: 12 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: N42B20A
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
LeviM5 írta:
Hazafelé visszamentünk még 2 körre, meg lefotóztam a nyomainkat. Baromi jó az a mezőgazd.út!
Szerintem visszaadja a videó, főleg a 0-120 volt durva. :wink: Én az élményekbe írtam pár sort.

Az élményt én is átéltem. Kb fél km-ről is hallani, ha beépített a terület.

Ja és ez meg az esti nyugtatóm. Végtelenítem a lejátszást és amire 10x-re lejátssza el is alszom... :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 57NhiClSio

Bővebben rólunk:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter  

HozzászólásElküldve: 2012.11.18. 20:28 
E39 FAN
E39 FAN

LeviM5 írta:

Lehet tele van kosszal a Tescós kamerám! :roll: A beleharapott almás jobb videót csinál, nem vitás.. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.19. 10:52 
Guru
Guru

LeviM5 írta:

Zsír lett, gratulálok ! :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek madox az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.24. 16:35 
E39 FAN
E39 FAN

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: 4 admin, jlaci74, kzolee, simi64
Értékelés: 19.05%
Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3032 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 152  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]