![]() |
2012.11.13. 14:19
SAP írta:
Szia!
Hasonló problémával küzdöttem akksi csere után, bár nekem rabszódikusabb volt az üzenet, végül már minden alvás" után kaptam a figyelmeztetést.
Fórumon olvastam, hogy valakinek a szoftverfrissítés segített (akkumulátor csere után, addig nem tudták az autót feltanítani az akksihoz, amíg nem kapott egy frissebb szoftver verziót az autó).
Sajnos az én problémámat nem oldotta meg, diagnosztikán már az egy hónapja cserélt generátort hozta hibának. Vissza a szervizbe, mérik a töltést alapjáraton minden rendben, ellenben terhelés alatt (klíma, világítás, fűtés, stb?) elkezdett ugrálni a töltés 9-14 V között. A generátor (garanciális) leszerelésekor vették észre, hogy az ékszíjtárcsa nagyon rossz állapotban van, több helyen repedezett a belseje, járás közben szinte nyolcas? volt benne, ezért volt a váltakozó töltés. Ékszíjtárcsa csere után (+ a klíma szíjat zabálta meg) megszűnt a hibaüzenet. Én így jártam (525d ? 2004?)?
2012.11.13. 20:46
TMagnum írta:Sziasztok,
a következő problémám.
Minden hosszabb állást követően (kb. 4 óra) kapom a HIGH RATE OF BATTERY DISCHARGE üzenetet.
Akku cserélve, IBS cserélve... De egyik sem segített.
Reggel vagy meló után beülök, gyújtást ráadom, OBC menübe belépek, 9. pontban az aksi 12V-on. Ez normális. Tehát elvileg, alvó állapotban nem eszi semmi az energiát. Motort beindítom, felmegy 14-15 közé, tehát a generátor is tölti, tehát ez is ok.
A beindítást követően rögtön leállítom, majd ismét rá a gyújtás és eltűnik a hibaüzenet. Tehát amint kap egy pillanatnyi töltést már nem lát hibát.
Olvasgattam különböző külföldi fórumokat is, de nem találtam megoldást:-(
VAN VALAKINEK VMI ÖTLETE?
Köszönöm!
2012.11.21. 11:09
TMagnum írta:TMagnum írta:Sziasztok,
a következő problémám.
Minden hosszabb állást követően (kb. 4 óra) kapom a HIGH RATE OF BATTERY DISCHARGE üzenetet.
Reggel vagy meló után beülök, gyújtást ráadom, OBC menübe belépek, 9. pontban az aksi 12V-on. Ez normális. Tehát elvileg, alvó állapotban nem eszi semmi az energiát. Motort beindítom, felmegy 14-15 közé, tehát a generátor is tölti, tehát ez is ok.
A beindítást követően rögtön leállítom, majd ismét rá a gyújtás és eltűnik a hibaüzenet. Tehát amint kap egy pillanatnyi töltést már nem lát hibát.
Köszönöm!
Elektromos galiba lesz itt a háttérben.
Délután, hibaüzenet nem volt, de a MULF modult sem láttam a rendszer. Aksi saru levesz, MULF széthúz, majd összedug, vártam cca. 30 percet, saru visszatesz, MULF tökéletes, amíg hazaértem, akkor megint eltűnt ???
Amit még a MULF és a saru babrálás közben észrevettem, hogy annál a kábelkötegnél, ami a csomagtartó nyitót, meg a csomagtartó lámpát látja el energiával, annál vmi kontakt hiba van.
Nem tudja valaki, hogy ez a köteg ad esetleg áramot a MULF-nak is?
Várom a reggelt, hogy lesz-e HIGH RATE BATTERY DISCHARGE üzenet. De lenne rá egy fogadásom.
Pénteken megyek a szervizbe, de ha addig is van vkinek vmi ötlete, szívesen venném!
2012.12.12. 00:09
2012.12.12. 00:46
lepke írta:Helo
Még egy E60-as betegség ami 60-70-ezer kilóméterenként megadja magát
Az nem más mint az ÖNINDÍTÓ![]()
2012.12.12. 06:50
lepke írta:Helo
2012.12.12. 13:10
2012.12.12. 13:57
2012.12.13. 00:08
Labi írta:lepke írta:Helo
Megint ráfolyt valami?
2012.12.13. 00:10
2012.12.13. 00:12
lepke írta:Labi írta:lepke írta:Helo
Megint ráfolyt valami?
Helo
Semmilyen olajfolyás nincsen azon a környéken, ma utána kérdeztem a szervizben és megnézték a szervizlapokat 35d-nél,és sűrűbben járnak mint a más motorral szerelt E60-asok önindító cserére
2012.12.13. 00:20
Labi írta:lepke írta:Labi írta:lepke írta:Helo
Megint ráfolyt valami?
Helo
Semmilyen olajfolyás nincsen azon a környéken, ma utána kérdeztem a szervizben és megnézték a szervizlapokat 35d-nél,és sűrűbben járnak mint a más motorral szerelt E60-asok önindító cserére
hm. jól hangzik. ...mennyibe van egy önindító mostanság? ...ez felújítható, vagy új kell?
2012.12.18. 12:06
2012.12.18. 14:50
ruckroland írta:pappjan írta:Tiszteletem!
Sajnos tegnap este kiégett a jobb első xenon izzóm! az lenne a kérdésem ,hogy hogyan tudom megnézni hogy milyen való bele? d1s vagy d2s kell bele? az autó 2004 / 7 havi e60 530d! cseréhez ki kell e venni a lámpát vagy sem? előre is köszönöm!
D1-el és D2-vel is szerelték az e60-as szériát. Általában senki nem tudja megmondani, hogy melyikre van szükség az adott autónál.
Úgy mehetsz biztosra, hogy kiszereled a lámpát és a lámpa alján lévő sárga matricáról leolvasod, hogy melyik való az autódba.
Csere:
a lámpát kiveszed
lepattintod a hátsó burkolatot (ne lepődj meg, nehezen jön ki a helyéről!)
az izzót elfordítod jobbra (előtte a kábelét lehúzod...)
Majd ugyanez vissza, fordított sorrendben.
Kész.
2012.12.20. 13:13
2012.12.20. 14:58
kanyobence írta:Üdv, E60 530D-ben autópályán egyszer csak menetközben ilyet írt ki: coolant level too low! ( és társult hozzá a kis hűtőradiátor jel, sárgán)
De 1 perc után el is tünt. majd órákkal később hazafelé szintén pályán megint, de ismét eltünt, (130-150-es nyugis tempónál)(tegnap)
Mi lehet a baja? (az tiszta hogy kevés a hűtővíz, de hova tünik?) Bocs ha hülye a kérdés, "sógóromé" a kocsi, nem ismerem a típust.
2012.12.20. 20:02
TMagnum írta:TMagnum írta:TMagnum írta:Sziasztok,
a következő problémám.
Köszönöm!
Elektromos galiba lesz itt a háttérben.
Délután, hibaüzenet nem volt, de a MULF modult sem láttam a rendszer. Aksi saru levesz, MULF széthúz, majd összedug, vártam cca. 30 percet, saru visszatesz, MULF tökéletes, amíg hazaértem, akkor megint eltűnt ???
Amit még a MULF és a saru babrálás közben észrevettem, hogy annál a kábelkötegnél, ami a csomagtartó nyitót, meg a csomagtartó lámpát látja el energiával, annál vmi kontakt hiba van.
Nem tudja valaki, hogy ez a köteg ad esetleg áramot a MULF-nak is?
Várom a reggelt, hogy lesz-e HIGH RATE BATTERY DISCHARGE üzenet. De lenne rá egy fogadásom.
Pénteken megyek a szervizbe, de ha addig is van vkinek vmi ötlete, szívesen venném!
Úgy fest, hogy a MULF okozta az elektromos problémát.
Tehát, ha valaki szintén a leírt üzenetet kapja, akkor javaslom, hogy ne egyből aksit cseréljen. Sok egyéb más oka is lehet a hibának.
2012.12.20. 20:32
Norbert27 írta:Ezzel a hibaüzenettel én is elég sűrűn találkozok.A dis ír az ibs szenzorral kapcsolatos hibát(data transmission hiba vagy valami ilyesmi).A kábelek,amik a csomagtér ajtó nyitását vezérlik el voltak szakadva.Legalább 3 kábelt kellett összeforrasztani,amik a zsanérban(a csőben) futnak jobb oldalon.Ennek a szakadásnak lehet köze a hibaüzenethez?Töltés van,akku nem merül mégis van hibaüzi néha.Az akku cserét nem tudtam felprogramozni,mert nem adta be a dis a kiválasztható akkukapacitások listáját.Feleslegesen nem szeretnék ibs szenzort cserélni.Ezt a szenzort nem lehet valahogy leellenőrizni?Arra is gondoltam ,hogy esetleg az a kábel is szakadt lehet,amin a kommunikáció történik az ibs és a ecu között.Nem igazán tudom merre induljak ez ügyben...meg hát hideg is van odakinn..
2012.12.20. 23:01
pappjan írta:Tiszteletem!
Sajnos tegnap este kiégett a jobb első xenon izzóm! az lenne a kérdésem ,hogy hogyan tudom megnézni hogy milyen való bele? d1s vagy d2s kell bele? az autó 2004 / 7 havi e60 530d! cseréhez ki kell e venni a lámpát vagy sem? előre is köszönöm!