![]() |
2013.07.12. 10:04
PeterE39 írta:A hibajelenség a következő:
Nagynavis autóban a BM24-es rádión ha rádiót hallgatok, akkor rendszeresen változik a hangerő, és a hang minőség is (időnként visszasírom a SOKOL táskarádiómat 1984-ből).
CD-re váltva viszont egyenletes hangerő és normális hangminőség van folyamatosan.
Feltételezem, hogy nem a szokásos végfok hiba lehet, hiszen akkor a CD hangja is váltakozó lenne.
Kérdéseim a következők:
-Tapasztalt-e, vagy olvasott-e valaki már ilyet?
-Porosodik-e valakinél egy BM24 vagy "BM54 back" tehát körcsatlakozós rádiómodul (emberi áron)?
-Pótolható-e a BM24, pl. egy MID mellől kivett kazettás egységgel valamilyen módon?
2013.07.12. 10:11
muhaati írta:PeterE39 írta:A hibajelenség a következő:
Nagynavis autóban a BM24-es rádión ha rádiót hallgatok, akkor rendszeresen változik a hangerő, és a hang minőség is (időnként visszasírom a SOKOL táskarádiómat 1984-ből).
CD-re váltva viszont egyenletes hangerő és normális hangminőség van folyamatosan.
Feltételezem, hogy nem a szokásos végfok hiba lehet, hiszen akkor a CD hangja is váltakozó lenne.
Kérdéseim a következők:
-Tapasztalt-e, vagy olvasott-e valaki már ilyet?
-Porosodik-e valakinél egy BM24 vagy "BM54 back" tehát körcsatlakozós rádiómodul (emberi áron)?
-Pótolható-e a BM24, pl. egy MID mellől kivett kazettás egységgel valamilyen módon?
K.b. három éve javíttattam a BM24-et, akkor a "loudness" ment el-jött vissza, azóta nem volt vele baj.
2013.07.12. 10:26
PeterE39 írta:
Lehet ismét ez jött elő. Pixelfix volt?
2013.07.16. 12:41
2013.07.16. 13:03
2013.07.16. 13:30
danika9112 írta:Sziasztok,
Lenne egy problémám E38-al, tudom nem E39, de a rendszer szinte ugyanaz...
Rossz volt benne a cd tár és a BM24 sem találja meg a rádió állomásokat...
CD tár cserélve lett, bekötöttük működik, hangja is van, BM24 helyére jött egy BM54 Back, ami elvileg plug&play, de nincs hangja se a rádiónak, se a tvnek, a CD-nek van...
A BM54Back gyönyörűen megtalálja a környéken az adókat, ki is írja, de akár hogy tekergetem hangot nem ad, ha visszadugom a BM24et akkor van hangja a TVnek is meg a Rádiónak is, csak még mindíg nem találja az állomásokat...
Ja 2db BM54Backet is próbáltunk, ugyanez...
Valaki tudna valami megoldást, vagy valamit hackelni kell a BM54Backen?
2013.07.16. 13:43
Imco írta:danika9112 írta:Sziasztok,
CD tár cserélve lett, bekötöttük működik, hangja is van, BM24 helyére jött egy BM54 Back, ami elvileg plug&play, de nincs hangja se a rádiónak, se a tvnek, a CD-nek van...
A BM54Back gyönyörűen megtalálja a környéken az adókat, ki is írja, de akár hogy tekergetem hangot nem ad, ha visszadugom a BM24et akkor van hangja a TVnek is meg a Rádiónak is, csak még mindíg nem találja az állomásokat...
Azt nem tudom mi a problémád, de amikor az én BM54 afterback-em kínlódott akkor semminek sem volt jó a hangja.
A leírásodat követve, logikailag úgy tűnik mintha a CD-nek külön erősítője lenne. Na ez viszont valószínűtlen.
Így inkább valami kábeles problémára tippelek, miszerint nem ér oda a jel a szükséges helyekről.
2013.07.16. 16:56
danika9112 írta:Imco írta:danika9112 írta:Sziasztok,
Azt nem tudom mi a problémád, de amikor az én BM54 afterback-em kínlódott akkor semminek sem volt jó a hangja.
A leírásodat követve, logikailag úgy tűnik mintha a CD-nek külön erősítője lenne. Na ez viszont valószínűtlen.
Így inkább valami kábeles problémára tippelek, miszerint nem ér oda a jel a szükséges helyekről.
Szóval
BM24- van hang a rádión, a cd-n, a tv-n, csak nem találja meg magától az állomásokat...
BM54Back- van hang a cd-n, a rádiónak nincs, tv-nek sincs hangja, az állomásokat viszont megtalálja gyönyörűen, csak hallgatni nemtudom...
2013.07.16. 18:00
Gallaca írta:danika9112 írta:Imco írta:danika9112 írta:Sziasztok,
Szóval
BM24- van hang a rádión, a cd-n, a tv-n, csak nem találja meg magától az állomásokat...
BM54Back- van hang a cd-n, a rádiónak nincs, tv-nek sincs hangja, az állomásokat viszont megtalálja gyönyörűen, csak hallgatni nemtudom...
Szépen felsoroltad ismét, csak azt nem, hogy milyen rendszer van a kocsiban. Esetleg DSP?
2013.07.16. 18:23
danika9112 írta:Igen, mert azt írtad, hogy "Azt nem tudom mi a problémád"
De igen DSP s erősítő van benne
És igen én is arra gondoltam elsőnek, hogy nem kap az erősítő jelet a rádió modultól, mivel cd tártól volt hangja...
De amikor visszadugom a BM24-et akkor van hangja... Tudtommal az 54Back plug&play, de most már akkor nem tudom mit higgyek...
2013.07.16. 18:24
danika9112 írta:Gallaca írta:danika9112 írta:Imco írta:danika9112 írta:Sziasztok,
Szóval
Szépen felsoroltad ismét, csak azt nem, hogy milyen rendszer van a kocsiban. Esetleg DSP?
Igen, mert azt írtad, hogy "Azt nem tudom mi a problémád"
És igen én is arra gondoltam elsőnek, hogy nem kap az erősítő jelet a rádió modultól, mivel cd tártól volt hangja...
De amikor visszadugom a BM24-et akkor van hangja... Tudtommal az 54Back plug&play, de most már akkor nem tudom mit higgyek...
2013.07.16. 18:38
Imco írta:danika9112 írta:Igen, mert azt írtad, hogy "Azt nem tudom mi a problémád"
Nem Ő írta, hanem én!
Egyébként vele beszélgess mert Ő már látott ilyet közelről!
2013.07.16. 18:45
Gallaca írta:ÉN?![]()
Akkor azért szól a CD tár, mert az nem analóg jelen működik DSP rendszerben. A CD tár digitális jelet küld a DSP erősítőnek direktben, azon a vékony koax kábelen, ami bele van dugva.(olyan, mint a TV antenna) Az analóg jelútban kell keresned a hibát, valószínű máshogy vannak a pinek a csatiban. Vagy a belepróbált BM54-ek némák, erősítőhibásak. Én a múlt héten csatiztam át egy BM24-es kábelköteget, késes csatis BM54-re DSP-rendszerbe, és hibátlanul működik.
Végre műxik az "info", és a "Select" gombom!
2013.07.16. 18:48
2013.07.16. 18:56
2013.07.16. 18:58
danika9112 írta:Gallaca írta:ÉN?![]()
Akkor azért szól a CD tár, mert az nem analóg jelen működik DSP rendszerben. A CD tár digitális jelet küld a DSP erősítőnek direktben, azon a vékony koax kábelen, ami bele van dugva.(olyan, mint a TV antenna) Az analóg jelútban kell keresned a hibát, valószínű máshogy vannak a pinek a csatiban. Vagy a belepróbált BM54-ek némák, erősítőhibásak. Én a múlt héten csatiztam át egy BM24-es kábelköteget, késes csatis BM54-re DSP-rendszerbe, és hibátlanul működik.
Végre műxik az "info", és a "Select" gombom!
Ne akkor nem te, bocsi...
Igen cd tár meg erősítő között koaxon megy...
Hát csak nem néma modulokat küld le jürgen, egyik idei eresztés, másik tavalyi, egyik Back se jó... a gép azt dobta ki, hogy már nem lehet rendelni bm24et, e helyett hozott bm54 backet(egyébként alig van bennük alkatrész), mert az plug&play, na most ha ez se jó akkor nemtom...
Ha nem ugyan az a lábkiosztás akkor meg miért nem küldenek egy tetves rajzot hogy mit hova dugj át... 2napja ezzel sz...k...
Azt meg tudnád még mondani, hogy bm24 és erősítő között meik lábakon megy a jel?
FR plusz minusz
FL plusz minusz
RR plusz minusz
RL plusz minusz?
2013.07.16. 19:06
kanyobence írta:Bocsánat ha 1000szer megválaszolt kérdést lengetek, de, AV bemenet készítés leírást valaki tudna mutatni, tippekben hiba jön csak ki nekem.
Erről mennie kell!
2013.07.16. 19:13
danika9112 írta:Nem találok kifejezetten Back-hez lábkiosztást
2013.07.16. 19:17
Gallaca írta:danika9112 írta:Nem találok kifejezetten Back-hez lábkiosztást
Még egy kérdés! 16:9 monitor van a 38-ban?
2013.07.16. 19:37
danika9112 írta:Gallaca írta:danika9112 írta:Nem találok kifejezetten Back-hez lábkiosztást
Még egy kérdés! 16:9 monitor van a 38-ban?
4:3-as