Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.07.01. 21:40

Gallaca írta:
Janika13 írta:sziasztok

lenne egy olyan problémám klimaventillátorral kapcsolatban hogy most töltötték a klimát, viszont a venti megmozdul de nem megy. kapcsol és tilt picit mozdul a venti. mi lehet a gond?

Háromvezetékes klímaventi a hibaleírás szerint. Tipikus jelenség sajnos. Behalt. Csere, vagy elküldöd Sparconak javításra. Bár Hollandiából nem tudom megéri-e.

most magyarban vagyok vakáción. és mi forint egy ilyen mutatvány?esetleg ha hagyom igy akkor mi a következménye?

2014.07.01. 21:55

Janika13 írta:
Gallaca írta:

lenne egy olyan problémám klimaventillátorral kapcsolatban hogy most töltötték a klimát, viszont a venti megmozdul de nem megy. kapcsol és tilt picit mozdul a venti. mi lehet a gond?

Háromvezetékes klímaventi a hibaleírás szerint. Tipikus jelenség sajnos. Behalt. Csere, vagy elküldöd Sparconak javításra. Bár Hollandiából nem tudom megéri-e.

most magyarban vagyok vakáción. és mi forint egy ilyen mutatvány?esetleg ha hagyom igy akkor mi a következménye?

Ha nem használod a klímát, akkor semmi. Ha igen, akkor hűtés nélkül akkora nyomás lehet a HP ágban, hogy végső esetben kitolhatja a nyomáskorlátozó szelepen a gázt. (Jó, van még előtte elektromos leszabályozás is...)
A vízhűtőnek , az automata váltó hűtőjének, a szervohűtőnek és a motornak sem tesz jót a túlhő.

2014.07.01. 21:59

hamoriarpi írta:
Janika13 írta:
Gallaca írta:

Ha nem használod a klímát, akkor semmi. Ha igen, akkor hűtés nélkül akkora nyomás lehet a HP ágban, hogy végső esetben kitolhatja a nyomáskorlátozó szelepen a gázt. (Jó, van még előtte elektromos leszabályozás is...)
A vízhűtőnek , az automata váltó hűtőjének, a szervohűtőnek és a motornak sem tesz jót a túlhő.

mindenképp csere vagy javitás? idő igény és ára mennyi? én fejérmegye
móron vagyok esetleg közelben valaki szaki?

2014.07.01. 22:04

Janika13 írta:mindenképp csere vagy javitás? idő igény és ára mennyi?

Ez attól függ, mennyire drága az időd.
Keresd Jlacit és Sparcót és akkor lesz összehasonlítási alapod.

2014.07.01. 22:06

hamoriarpi írta:

nagyon drága!!!!!!!!

2014.07.01. 22:31

Janika13 írta:
hamoriarpi írta:

nagyon drága!!!!!!!!

Akkor bontottat bele.

2014.07.01. 22:37

Janika13 írta:
hamoriarpi írta:
Janika13 írta:
Gallaca írta:

mindenképp csere vagy javitás? idő igény és ára mennyi? én fejérmegye
móron vagyok esetleg közelben valaki szaki?

Bontottban 30 körül van a 3 vezetékes venti. nagysparconak leküldöd postán, megcsinálja, visszaküldi. Kérdezz rá az árra Itt!

2014.07.01. 23:50

Most hogy betettem az ülésfoglaltság emulátort nemhogy nemtünt el a légzsákhiba (megbeszéltük h azt csak kiütni tudom... :) ) de állandóan úgy érzékeli h ülnek az anyós ülésen...(tehát csipog)
Elronthattam valamit?

2014.07.02. 00:01

:facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2014.07.02. 07:29

Emulátor

2014.07.02. 09:29

Üdv.1996-os 520i olyant csinál,hogy mikor sokáig áll kb.8-10órát beindítom minden oké viszont ha megyek x-km és leállítom nem sokra rá újraindítom akkor világit az ABS+kipörgésgátló lámpa egyszerre.Ilyenkor ha leállítom és újraindítom ugyan úgy világítanak.Csak az után hibamentes ha több órát áll.Valamint még olyankor is jelentkezni szokott mikor durvábban odalépek neki indulásnál.Szerintetek mi lehet a hiba ABS blokk vagy esetleg ABS jeladó?

2014.07.02. 10:42

tibikeee írta:Most hogy betettem az ülésfoglaltság emulátort nemhogy nemtünt el a légzsákhiba (megbeszéltük h azt csak kiütni tudom... :) ) de állandóan úgy érzékeli h ülnek az anyós ülésen...(tehát csipog)
Elronthattam valamit?

Ha engem kérdeznél, akkor ott rontottad el, hogy ahelyett, hogy megjavítottad volna, emulátort tettél bele! :evil:

2014.07.02. 10:45

Isi520i írta:Üdv.1996-os 520i olyant csinál,hogy mikor sokáig áll kb.8-10órát beindítom minden oké viszont ha megyek x-km és leállítom nem sokra rá újraindítom akkor világit az ABS+kipörgésgátló lámpa egyszerre.Ilyenkor ha leállítom és újraindítom ugyan úgy világítanak.Csak az után hibamentes ha több órát áll.Valamint még olyankor is jelentkezni szokott mikor durvábban odalépek neki indulásnál.Szerintetek mi lehet a hiba ABS blokk vagy esetleg ABS jeladó?

Szerintem ABS blokk lesz. Úgy hangzik, mintha a motor hőjétől átmelegedve kontakthiba jelenkezne. Aztán, ha lehűl a nyák, akkor újra van érintkezés.
Át kellene forrasztani a csatlakozási pontokat. De ha nem értesz hozzá, akkor inkább bízd szakemberre. Mondjuk a pixelfix-es srácokra.

2014.07.02. 11:17

Jerry írta:
Isi520i írta:Üdv.1996-os 520i olyant csinál,hogy mikor sokáig áll kb.8-10órát beindítom minden oké viszont ha megyek x-km és leállítom nem sokra rá újraindítom akkor világit az ABS+kipörgésgátló lámpa egyszerre.Ilyenkor ha leállítom és újraindítom ugyan úgy világítanak.Csak az után hibamentes ha több órát áll.Valamint még olyankor is jelentkezni szokott mikor durvábban odalépek neki indulásnál.Szerintetek mi lehet a hiba ABS blokk vagy esetleg ABS jeladó?

Szerintem ABS blokk lesz. Úgy hangzik, mintha a motor hőjétől átmelegedve kontakthiba jelenkezne. Aztán, ha lehűl a nyák, akkor újra van érintkezés.
Át kellene forrasztani a csatlakozási pontokat. De ha nem értesz hozzá, akkor inkább bízd szakemberre. Mondjuk a pixelfix-es srácokra.

Milyen csatlakozási pontokat kellene átforrasztani?Lehet akkor,hogy valami kontakt hiba?
Ha az ABS blokk a rossz azt lehet javíttatni vagy cserélni érdemes?
Pár napja kivillant még a (!) lámpa is ez folyamatosan világit most mindig ha jól tudom ez fékkopás jelző?A hátsó fékek már nagyon kopottak azokat mostanában szeretném cserélni (tárcsák,betétek stb.) Ez a lámpa akkor is szokott világítani ha kevés a fékfolyadék?
Köszi

2014.07.02. 11:36

Isi520i írta:Milyen csatlakozási pontokat kellene átforrasztani?Lehet akkor,hogy valami kontakt hiba?
Pár napja kivillant még a (!) lámpa is ez folyamatosan világit most mindig ha jól tudom ez fékkopás jelző?A hátsó fékek már nagyon kopottak azokat mostanában szeretném cserélni (tárcsák,betétek stb.) Ez a lámpa akkor is szokott világítani ha kevés a fékfolyadék?
Köszi

Ha elkezded forrasztgatni, szerintem csak annyit érsz el, hogy utána a pixelesek is csak drágábban javítják majd.
Lehet javítani. Jerry is mondta. pixelfix.net
! jelentése attól függ, milyen órád van. Lehet mindkettő, amennyiben board nélküli vagy kis boardos.

2014.07.02. 14:09

hamoriarpi írta:
Isi520i írta:Milyen csatlakozási pontokat kellene átforrasztani?Lehet akkor,hogy valami kontakt hiba?
Köszi

Ha elkezded forrasztgatni, szerintem csak annyit érsz el, hogy utána a pixelesek is csak drágábban javítják majd.
! jelentése attól függ, milyen órád van. Lehet mindkettő, amennyiben board nélküli vagy kis boardos.

Azt mondták a pixelfixesek,hogy szerintük nem az ABS/ASC vezérlő a hibás mondom nekik most lett megnézve rádugták gépre és azt mondták azzal van a gond arra meg azt mondta,hogy már nagyon olcsón lehet bontottat venni nem érdemes javítgatni :shock: Tehát most akkor két lehetőségem van vagy én szétszedem és forrasztgatom vagy sikerül vagy nem vagy keresek egy bontottat?A száma egyébként 0 265 217 000

2014.07.02. 14:26

Isi520i írta:
hamoriarpi írta:
Köszi

Azt mondták a pixelfixesek,hogy szerintük nem az ABS/ASC vezérlő a hibás mondom nekik most lett megnézve rádugták gépre és azt mondták azzal van a gond arra meg azt mondta,hogy már nagyon olcsón lehet bontottat venni nem érdemes javítgatni :shock: Tehát most akkor két lehetőségem van vagy én szétszedem és forrasztgatom vagy sikerül vagy nem vagy keresek egy bontottat?A száma egyébként 0 265 217 000

Állj!
Most akkor tömb vagy vezírlű?
000 végű tömböt és vezérlőt is kapsz jó árban Schnitzer Szabinál. Én nem vacakolnék vele...

2014.07.02. 14:32

hamoriarpi írta:
Isi520i írta:
hamoriarpi írta:
Köszi

Állj!
Most akkor tömb vagy vezírlű?
000 végű tömböt és vezérlőt is kapsz jó árban Schnitzer Szabinál. Én nem vacakolnék vele...

Tömböt mondtak bocsi

2014.07.02. 21:15

Sziasztok!

tudnátok segíteni, mert a szerelőm sem tudja mit csináljon már az autón. Egyébként egy 2003-as 520D-m van és az a probléma, hogy egyszerűen nem megy hiába padlózom le és vegyesen 9-10 litert eszik :(

Cseréltünk már turbót és tűlöketjeladós porlasztócsúcsot, de nem változott semmi. Olyasmit mondott a szerelő hogy nem kap jelet a csúcs és azért nem megy.

Szerintetek?

Köszi a segítséget előre is :)

2014.07.02. 21:19

B_Patrik írta:Sziasztok!

tudnátok segíteni, mert a szerelőm sem tudja mit csináljon már az autón. Egyébként egy 2003-as 520D-m van és az a probléma, hogy egyszerűen nem megy hiába padlózom le és vegyesen 9-10 litert eszik :(

Cseréltünk már turbót és tűlöketjeladós porlasztócsúcsot, de nem változott semmi. Olyasmit mondott a szerelő hogy nem kap jelet a csúcs és azért nem megy.

Szerintetek?

Köszi a segítséget előre is :)

Egy diagos-tesztes hozzáértővel megérné konzultálni!
Hozzászólás küldése

VigLink badge