![]() |
2014.10.06. 20:51
hamoriarpi írta:bfoto írta:hamoriarpi írta:bfoto írta:Most, hogy sötétben kell autózni, egyre jobban zavarnak a karcok, apró kőfelverődések. Annyi a gond, hogy most klímakomfort szélvédő van benne, de csak simára lenne keret cserélni (Pilkington vs. gyári BMW között kb. 15x-ös az árkülönbség). Mik a tapasztalatok, lépett már valaki így vissza? Mennyire fog hiányozni a solaros szélvédő, illetve mennyire kárpótol majd, a biztonságosabb kilátás?
Sajnos nagy visszalépés. Bánni fogod. Párom 307-es Peugeot-jában lett hasonló elkövetve. Sajnos megint kő érte. Megy vissza bele a solar. E60/61-be 100 körül van a Pilkington solar. 39-be fogalmam nincs.
Gyárit tudnának 184-ért, sima Pilkington 18, NordGlass solar van még 70 körül, az nem tudom mennyire jó..
Amitől inkább tartok, hogy rászánom három-négy szélvédőcsere árát és nagyon hamar elkapja egy kavics. Mondjuk ha valóban okoz ~10 fok különbséget, ahogy hirdetik, az nem kevés.
Nem csak fokot mér az ember teste. A hőérzet-különbség ettől is nagyobb. Ne tegyél be normált, ha már tudod milyen a klímaglass. Bánni fogod!
2014.10.06. 22:44
bfoto írta:hamoriarpi írta:bfoto írta:hamoriarpi írta:bfoto írta:Most, hogy sötétben kell autózni, egyre jobban zavarnak a karcok, apró kőfelverődések. Annyi a gond, hogy most klímakomfort szélvédő van benne, de csak simára lenne keret cserélni (Pilkington vs. gyári BMW között kb. 15x-ös az árkülönbség). Mik a tapasztalatok, lépett már valaki így vissza? Mennyire fog hiányozni a solaros szélvédő, illetve mennyire kárpótol majd, a biztonságosabb kilátás?
Sajnos nagy visszalépés. Bánni fogod. Párom 307-es Peugeot-jában lett hasonló elkövetve. Sajnos megint kő érte. Megy vissza bele a solar. E60/61-be 100 körül van a Pilkington solar. 39-be fogalmam nincs.
Gyárit tudnának 184-ért, sima Pilkington 18, NordGlass solar van még 70 körül, az nem tudom mennyire jó..
Amitől inkább tartok, hogy rászánom három-négy szélvédőcsere árát és nagyon hamar elkapja egy kavics. Mondjuk ha valóban okoz ~10 fok különbséget, ahogy hirdetik, az nem kevés.
Nem csak fokot mér az ember teste. A hőérzet-különbség ettől is nagyobb. Ne tegyél be normált, ha már tudod milyen a klímaglass. Bánni fogod!
Azt hiszem sikerült meggyőzni. Saint-Gobain Sekurit van benne, olyat ha találok klímakomfortot, gondolom az is jó Pilkington helyett, BMW embléma nélkül is. Technikailag miben más a klímakomfort? Van valami réteg felgőzölve rá? Gondolom nem csak egy apró változtatás miatt került majdnem 4x annyiba...
2014.10.07. 08:21
hamoriarpi írta:Fémgőz réteg.
2014.10.07. 16:11
Imco írta:
- Offtopic :
Akkor ez már jobban ellenáll a kavicsnak is.![]()
2014.10.07. 17:50
barbrady írta:Imco írta:
- Offtopic :
Akkor ez már jobban ellenáll a kavicsnak is.![]()
Ja, csak rozsdásodik.
Tapatalk
2014.10.08. 11:04
Gallaca írta: Pár éve a Szerencs utca környékén volt egy cég, aki ilyen fémgőzölést csinált üvegre. Oda vittük a demoautók üvegeit sötétíteni. Első ajtók üvegeit meg tudták csinálni úgy, hogy a visszapillantónál fokozatosan elfogyott a fémréteg, és nem zavart a kilátásban. A színt, rétegvastagságot tudták szabályozni. Egyszer egy subaru első lámpát túltoltuk, hogy alig jött ki belőle a fény, de legalább szép tükrös lett.Úgy emlékszem nem volt drágább mint a fólia. Viszont nem emlékszem mekkora volt a max. méret, hogy egy sima első szélvédő befér-e a gépbe, egy leheletnyi fémgőz réteg ráapplikálására. Biztos olcsóbb lenne, mint a klímakomfort üveg.
2014.10.09. 20:53
2014.10.09. 21:47
Imco írta:Hali!
Mitől gyári a "gyári" szélvédő?
Ma kétszer erősíttettek meg, hogy 36 e Ft, kéderrel, szerelve a GYÁRI szélvédő.
2014.10.10. 04:40
Gallaca írta:Mindegyik gyárban készül! Csak nem mindegy melyikben...
2014.10.10. 11:40
Imco írta:Gallaca írta:Mindegyik gyárban készül! Csak nem mindegy melyikben...
Most ez komoly? Ilyen egyszerű lenne a megoldás? Ezen agyalok már órák óta.
Hálás lennék, ha esetleg valaki más tudna valami ismérvet felsorolni.
2014.10.10. 13:43
Gallaca írta: Lehet, hogy adnak ún. "gyárival megegyező minőségűt", vagy "gyári beszállító" által gyártottat, de nem hiszem, hogy lesz a sarkában BMW logo.![]()
2014.10.10. 14:21
Gallaca írta:Puding próbája az evés!![]()
Szerintem Te sem gondolod komolyan, hogy 36e egy vadi új gyári BMW szélvédő szerelve, hacsak nem lopott. Beszerelés 10-15e, gyári kéder kb. 7200.- netto. Utángyári 4-5 e. Számolj utána, akkor mi marad az üvegre, amiből a legolcsóbb is netto 90000 körül alakul a realoem szerint. Lehet, hogy adnak ún. "gyárival megegyező minőségűt", vagy "gyári beszállító" által gyártottat, de nem hiszem, hogy lesz a sarkában BMW logo.![]()
De ha mégis, akkor szólj kérlek, mert a Csajom kocsijában pont cserélni kellene az RLS szenzor miatt, és akkor dobatok bele gyári újat én is.
De majd mindjárt dobok egy képet, mitől gyári, a gyári.
2014.10.10. 15:20
Imco írta:Gallaca írta:Puding próbája az evés!![]()
Szerintem Te sem gondolod komolyan, hogy 36e egy vadi új gyári BMW szélvédő szerelve, hacsak nem lopott. Beszerelés 10-15e, gyári kéder kb. 7200.- netto. Utángyári 4-5 e. Számolj utána, akkor mi marad az üvegre, amiből a legolcsóbb is netto 90000 körül alakul a realoem szerint. Lehet, hogy adnak ún. "gyárival megegyező minőségűt", vagy "gyári beszállító" által gyártottat, de nem hiszem, hogy lesz a sarkában BMW logo.![]()
De ha mégis, akkor szólj kérlek, mert a Csajom kocsijában pont cserélni kellene az RLS szenzor miatt, és akkor dobatok bele gyári újat én is.
De majd mindjárt dobok egy képet, mitől gyári, a gyári.
Gondoltam, hogy nem lesz logó és az árat is kb sejtettem.
Mind1. Most értem haza.
Saint gobain glass került bele. Szerelt, kéderes, számlás áfás 36 e Ft.
Arra jártam, gondoltam megkérdem személyesen is.
Ember szimpi volt, a hely szimpi volt, üveg raktáron.
Neten rákerestem gyorsba , semmi negatív.
Telefonos meetingtől sem lettem okosabb.
Azt mondták pont van egy hely ha szeretném. Hát szerettem. 2 óra száradással.
Így megettem a pudingot.
Kulturált váró, free wi-fi, free coffe. Már megérte!![]()
Szélvédő ki, kb. 1 óra után jött a jó hír: Középen arasznyi rozsda a keretben.
Mondja srác, hogy csiszol, +2x lekeni. +1 óra. Más lehetőség nem lévén, egyetértően bólogattam.
2 óra 10 perc után jött, hogy kész, de még szárad.
Addig kitakarítják porszívóval + az összes üveget letakarítja.
Adott egy kártyát amin rajta volt hogy 13:10.kor mehetek az autóval és 1 napig ne mosassam géppel.
+ kavics matrica, ha javíttatnám.
Ezután mentem fizetni. Bár kicsit meglepődtem, de tény, hogy egy fillérrel sem emelték az árat.
A "lakatolás" ellenére sem.
ÉT gari az üvegre / persze, kavicsra is viccesek/, és a szerelésre is.
Összességébe a legdrágább hely volt a listámból, de pont arra jártam és jól éreztem magam.
Ja, és hogy milyen az üveg? Az majd kiderül!
2014.10.10. 15:56
Imco írta:Hali!
Mitől gyári a "gyári" szélvédő?
Ma kétszer erősíttettek meg, hogy 36 e Ft, kéderrel, szerelve a GYÁRI szélvédő.
2014.10.10. 15:57
Gallaca írta:Szerintem nem lesz azzal probléma, régi üvegmárka az már. Lakatolás a saját érdekük is volt, mert ha a rozsdára ragaszt, feldobja, beázik, ergo mész reklamálni.
Kozkinccsé is tehetnéd, eme remek helyet!
Nálam úgy megy ez; szélvédős idejön, hozza a kédert, régi üveg kivág, (ha én nem szedtem még ki mert lusta voltam) új beragaszt, kifizet, és a szélvédős megy haza. Viszont takarítani nekem kell
2014.10.17. 14:56
bfoto írta:Azt hiszem sikerült meggyőzni. Saint-Gobain Sekurit van benne, olyat ha találok klímakomfortot, gondolom az is jó Pilkington helyett, BMW embléma nélkül is. Technikailag miben más a klímakomfort? Van valami réteg felgőzölve rá? Gondolom nem csak egy apró változtatás miatt került majdnem 4x annyiba...
2014.10.17. 15:11
bfoto írta:bfoto írta:Azt hiszem sikerült meggyőzni. Saint-Gobain Sekurit van benne, olyat ha találok klímakomfortot, gondolom az is jó Pilkington helyett, BMW embléma nélkül is. Technikailag miben más a klímakomfort? Van valami réteg felgőzölve rá? Gondolom nem csak egy apró változtatás miatt került majdnem 4x annyiba...
Bekerült a szélvédő. Eddig sosem nyomkodtam az A oszlop belső burkolatát, most viszont feltűnt, hogy mintha a "belső", szélvédőhöz közeli élén nem lenne elég fixen felfogadtva, ha erősen megnyomom, kattan egyet, amúgy útközben nem zörög. Emiatt ha nem muszáj nem vinném vissza garanciában, szerintem itthon is lehet vele kezdeni valamit. Nektek is ilyen? Hogyan van ez rögzítve, hogy lehet leszedni, felrakni?
2014.11.05. 21:31
2014.11.18. 15:08
2014.11.18. 20:18
szekkk írta:Sziasztok!
Szélvédőn szeretnék gumi kédert cserélni. Ez a part number :51318159784
Kérdésem, hogy ki lehet-e cserélni a szélvédő kiszedése nélkül? Csinált már valaki ilyet?
Neten találtak alapján nem kell kivenni az üveget...
https://www.youtube.com/watch?v=9mpHbtaWxHY
http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1143638-E39-Windshield-trim-replacement
Köszi.
B.