![]() |
2014.11.08. 10:53
Haminda írta:jrolee írta:Sziasztok!
Nemrég vettem egy E39 525D-t. Tegnap egyszer csak elhagyta az erő az autót és nem hallom a turbó halk fütyülését sem. Ez a turbó halál? Vagy van valami tippetek amit megnézhetnék esetleg mielőtt szerelőhöz viszem? Szabad így használni az autót? 210e van a motorban. Annyit észre vettem előtte hogy alapról néha nem úgy húzott az autó. 2000-es fordulattól indult meg igazán. Nem tudom ez normális e még nem volt ilyen autóm. Előre is köszönöm a segítséget!
Turbócsovek és töltőnyomasérzékelő elsőre.
Küldve az én D5503-emről
2014.11.08. 16:29
jrolee írta:Haminda írta:jrolee írta:Sziasztok!
Nemrég vettem egy E39 525D-t. Tegnap egyszer csak elhagyta az erő az autót és nem hallom a turbó halk fütyülését sem. Ez a turbó halál? Vagy van valami tippetek amit megnézhetnék esetleg mielőtt szerelőhöz viszem? Szabad így használni az autót? 210e van a motorban. Annyit észre vettem előtte hogy alapról néha nem úgy húzott az autó. 2000-es fordulattól indult meg igazán. Nem tudom ez normális e még nem volt ilyen autóm. Előre is köszönöm a segítséget!
Küldve az én D5503-emről
A töltőnyomás érzékelőt merre találom? Az javítható vagy csere?
2014.11.08. 16:58
Rjani530d írta:jrolee írta:Haminda írta:jrolee írta:Sziasztok!
Küldve az én D5503-emről
A turbócsövekkel, drucklabdával kezdeni! Ne akarjál mindjárt költeni, amíg azokat nem nézted meg!
2014.11.08. 18:52
Gallaca írta:Rjani530d írta:jrolee írta:Haminda írta:jrolee írta:Sziasztok!
Küldve az én D5503-emről
A turbócsövekkel, drucklabdával kezdeni! Ne akarjál mindjárt költeni, amíg azokat nem nézted meg!
Vákuumcsövekkel!
2014.11.09. 13:58
2014.11.09. 21:52
2014.11.09. 22:51
jrolee írta:Megnéztem a turbócsöveket, látszólag minden a helyén van. Viszont ami gyanús az a vákumcsövek. Amit találtam az porlad szét a külső szövet része. A turbónál van egy membrán ami a turbót állítgatja biztos tudjátok mire gondolok. Ha beindítom a motort az meg sem mozdul. Ez normális? lehúztam egy vákumcsövet és megnéztem elég gyenge a szívóhatás. Lehet hogy valamelyik cső repedt ki?
2014.11.09. 23:30
jrolee írta:Megnéztem a turbócsöveket, látszólag minden a helyén van. Viszont ami gyanús az a vákumcsövek. Amit találtam az porlad szét a külső szövet része. A turbónál van egy membrán ami a turbót állítgatja biztos tudjátok mire gondolok. Ha beindítom a motort az meg sem mozdul. Ez normális? lehúztam egy vákumcsövet és megnéztem elég gyenge a szívóhatás. Lehet hogy valamelyik cső repedt ki?
2014.11.17. 07:12
kopasz30 írta:jrolee írta:Megnéztem a turbócsöveket, látszólag minden a helyén van. Viszont ami gyanús az a vákumcsövek. Amit találtam az porlad szét a külső szövet része. A turbónál van egy membrán ami a turbót állítgatja biztos tudjátok mire gondolok. Ha beindítom a motort az meg sem mozdul. Ez normális? lehúztam egy vákumcsövet és megnéztem elég gyenge a szívóhatás. Lehet hogy valamelyik cső repedt ki?
Ne nézegesd, cseréld ki az összes vákumcsövet.
A multkor estem át ezen én is.Azóta no problem
2014.12.13. 11:38
2014.12.13. 11:44
Dzsongov írta:Sziasztok! Lassan egy éve van már nálam egy 25dA és kb 2-3 hónapja ahogy kezdett lehűlni a levegő hideg indításnál a turbónak érdekes hangja lett! Nem tudom igazán mihez hasonlítani engem egy szirénázó mentőautóra emlékeztet, valószínű csapágy? Szívó oldal felől olajsár megvan, működésében nincs semmi rendellenes dolog! Az olajcsere a nyakamban, gondoltam kellemest a hasznossal... Kezdjek turbót keresgélni?
2014.12.15. 12:53
2014.12.15. 12:55
coolmandj írta:Sziasztok. Egy hete vásároltam egy 2000 es évjáratú 530 D touringot 193 le. Hiba jelenség hogy alsó fordulaton abszolút nem megy az autó csak brutál durván kormol és amikor eléri kb 2500 fölötti fordulatot akkor indul meg mintha seggberugták volna és az fölött megy rendesen ha megvan a fordulat. De ha letaposom az autómata váltónak kell vagy 4-5-6 mp mire eléri a 2500 feletti fordulatot és így alig lehet városba közlekedni vele. A motor sem jár szépen mintha nem menne az összes henger beindításnál mert eléggé rángat de később ha már bemelegedett akkor szépen jár viszonylag de ez megvételkor is így volt. De a turbó még rendben volt megvételkor, és azóta elmentem vele 600 km gond nélkül. És ez az elgyengülés csak egyről a kettőre jött elő úgy hogy 100 tempomattal jöttem kb 110 km-t. Mi lehet ilyenkor? Hol érdemes keezdeni?
2014.12.15. 14:28
leslie írta:coolmandj írta:Sziasztok. Egy hete vásároltam egy 2000 es évjáratú 530 D touringot 193 le. Hiba jelenség hogy alsó fordulaton abszolút nem megy az autó csak brutál durván kormol és amikor eléri kb 2500 fölötti fordulatot akkor indul meg mintha seggberugták volna és az fölött megy rendesen ha megvan a fordulat. De ha letaposom az autómata váltónak kell vagy 4-5-6 mp mire eléri a 2500 feletti fordulatot és így alig lehet városba közlekedni vele. A motor sem jár szépen mintha nem menne az összes henger beindításnál mert eléggé rángat de később ha már bemelegedett akkor szépen jár viszonylag de ez megvételkor is így volt. De a turbó még rendben volt megvételkor, és azóta elmentem vele 600 km gond nélkül. És ez az elgyengülés csak egyről a kettőre jött elő úgy hogy 100 tempomattal jöttem kb 110 km-t. Mi lehet ilyenkor? Hol érdemes keezdeni?
Egy diaggal kéne kezdeni. Utána okosabb leszel.
2014.12.16. 10:13
leslie írta:coolmandj írta:Sziasztok. Egy hete vásároltam egy 2000 es évjáratú 530 D touringot 193 le. Hiba jelenség hogy alsó fordulaton abszolút nem megy az autó csak brutál durván kormol és amikor eléri kb 2500 fölötti fordulatot akkor indul meg mintha seggberugták volna és az fölött megy rendesen ha megvan a fordulat. De ha letaposom az autómata váltónak kell vagy 4-5-6 mp mire eléri a 2500 feletti fordulatot és így alig lehet városba közlekedni vele. A motor sem jár szépen mintha nem menne az összes henger beindításnál mert eléggé rángat de később ha már bemelegedett akkor szépen jár viszonylag de ez megvételkor is így volt. De a turbó még rendben volt megvételkor, és azóta elmentem vele 600 km gond nélkül. És ez az elgyengülés csak egyről a kettőre jött elő úgy hogy 100 tempomattal jöttem kb 110 km-t. Mi lehet ilyenkor? Hol érdemes keezdeni?
Egy diaggal kéne kezdeni. Utána okosabb leszel.
2014.12.16. 10:57
2014.12.27. 22:01
Gallaca írta:Wtf? Ilyen baromságot rég hallottam, akkor csak a vége törött le ugye? Esetleg a vákuumpumpa döglött meg, vagy a csövezése, de hogy a vezérműtengely... Az biztos, hogy nincs vákuum a turbónál, kezdd az ellenőrzést a pumpától, a szervódob felé. Szedd le a bal pollenszűrőt, és nézz be alá.
Ezt mobilról nyomtam.
2015.01.07. 18:16
2015.01.07. 18:49
szabo.dido írta:Sziasztok.
530 d nél ha torik a turbo, tud másban is kárt tenni ? Állitólag elég rossz állapotban van, viszont semmit furcsa jelet sem látom. volt már hasonlo tapasztalat?
2015.01.07. 19:12
morv írta:szabo.dido írta:Sziasztok.
530 d nél ha torik a turbo, tud másban is kárt tenni ? Állitólag elég rossz állapotban van, viszont semmit furcsa jelet sem látom. volt már hasonlo tapasztalat?
Az almoskonyv szerint a letoro apro lapatdarabkak nem tesznek jot a motornak amennyiben atmennek az intercooleren es beszivja oket a motor. Ezen kivul a szivo oldalra juto olaj is tud nemi kellemetlenseget okozni, mint az az alabbi videon is lathato.
http://youtu.be/M-pxsViKF88