Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Mutató

2008.01.12. 21:14

Sziasztok, valaki meg tudná mondani, hogy a mutatókat miként lehet levenni úgy hogy ne sérüljön semmi sem?

2008.01.13. 04:08

csináltattak valami picike erös szerszámot és az rögziti le a mutato tengelyét a szerelés idejére.
ezt az aztalos s utcai bmw szervizben hallottam. ök ott látták ahová javittatni viszik a müszerfalat.

2008.03.06. 22:54

uraim, olyan probléma jött elő ma apám autóján, amire még a bmw szakszervízben sem tudtak gombot varrni.

200-es 28i-ről van szó, facelift előtti.

tegnap este álló helyzetben lemerült az akksija 5 óra alatt, úgy, hogy nem volt bekapcsolva semmilyen fogyasztó.

be lett bikázva akksitöltővel, beindult, de azóta nem működik:
1.fordulatszámmérő
2.benzinszintjelző
3.board
4. 4:3-as kijelző

nincs hibaüzenet a modicon.

mi lehet a gond? :roll:

2008.03.07. 13:46

kovessyroli írta:uraim, olyan probléma jött elő ma apám autóján, amire még a bmw szakszervízben sem tudtak gombot varrni....
tegnap este álló helyzetben lemerült az akksija 5 óra alatt, úgy, hogy nem volt bekapcsolva semmilyen fogyasztó....be lett bikázva akksitöltővel, beindult, de azóta nem működik:
1.fordulatszámmérő
2.benzinszintjelző
3.board

Vazz! Szakszervíz... :mereg:
Ne gombot próbáljon varrni... (arra való a szabóság), hanem szedjék ki a műszerfalat és nézzék meg közelebbről!!! :hangos: Túl macerásnak tartották kiszedni, esetleg hiába. Inkább elhajtottak. Szép.

Az akksitöltő nem bikázásra való... Van, aki azt mondja, hogy a mezei (~tecskós) akkutöltővel tölteni is levett akkusaruval kéne... (Én sem szedem le (E38), de bikázni nem jutna eszembe töltőről.)
Nem tudom mit tud művelni egy túlterhelt töltő, de nem kizárt, hogy csúnyát is.
Így nem tudnám megtippelni sem, hogy az említett műszerek nem-működése a lemerülés oka-e, vagy a bikázás következménye...

2008.03.07. 16:04

A töltő tud érdekeset produkálni, főleg ha valami barkács árú.
Terheletlenül kiadhat nagyobb feszültséget is, ha meg valami tirisztoros csoda,
aranyos tüske-bökik lehetnek ráülve a kimeneti fesz jelalakján.
Persze nem biztos, hogy a töltő volt a ludas.

2008.03.07. 19:22

kovessyroli írta:uraim, olyan probléma jött elő ma apám autóján, amire még a bmw szakszervízben sem tudtak gombot varrni.

200-es 28i-ről van szó, facelift előtti.

tegnap este álló helyzetben lemerült az akksija 5 óra alatt, úgy, hogy nem volt bekapcsolva semmilyen fogyasztó.

be lett bikázva akksitöltővel, beindult, de azóta nem működik:
1.fordulatszámmérő
2.benzinszintjelző
3.board

Szia!

Nekem '96-os 28i-m van. Amikor vettem az autót nekem sem működött a 4:3-as kijelző, wallisnál (tőlük vettem a kocsit) azzal magyarázták hogy valószínűleg amikor bikázták az autót tönkrement. Persze gariban meg is javították. Csak előtte elküldtek egy másik helyre pesten ahol ilyen kijelzőkkel foglalkoznak, ott azt mondták h rossz a kijelző. Erre wallis megrendelte a kijelzőt, és amikor kicserélték akkor sem volt jó. Végül a videomodul cseréje orvosolta a problémát. A hiba úgy nézett ki h amikor ráadtam a gyújtást csak egy fehér kép jött be.

Üdv.: Qwerti

2008.03.10. 00:12

sikerült megoldanom a problémát, amit a bikáról indítás okozott az autó elektromos rendszerében (kiment a fod.mérő, tank, és a board).
a szervíz azt javasolta, hogy vigyük be az autót, és végigmennek az elektromos rendszer elemein.

nekem meg eszembe jutott, hogy a fórumon valaki már resetelte a computert, mégpedig úgy, hogy levette az akkusarut néhány órára.

köszönöm annak, aki adta az ötletet, mert 4 órára áramtalanítottuk az autót, és minden hibátlanul működik.
:kösz

2008.03.10. 07:59

Nagyobb összegű fogadást tennék rá, hogy a szarvíz is ezt csinálta volna, az első körben. :o

2008.03.10. 08:02

szilagyi írta:Nagyobb összegű fogadást tennék rá, hogy a szarvíz is ezt csinálta volna, az első körben. :o

csak 12.000.- ért! :lol:

töltés

2008.03.10. 09:23

Ha számít, én is mindig úgy töltöttem az autóim akksiját ha lemerültek, hogy az egyik sarut levettem. Mikor autószerelő műhelyben dolgoztam, nekem ezt ajánlották, ezt láttam, azóta valahogy belémivódott. Azt meg hogy töltőről bikázzam meg, azt mondták, hogyha szeretem az autóm, akkor soha nem fogom megtenni! :lol: :wink:

2008.03.10. 16:48

Szisztok!
Én rengetegszer bikáztam töltőről, és soha semmi baja nem volt! Ja az egy Skoda 120L volt. :lol: :lol:

Üdv.: Qwerti

2008.03.10. 19:25

Üdv,

pixelhiba javítás témakörben osztanám meg a tapasztalatomat, hátha valaki magának szögeli össze.

Rövid távon jónak tűnt az a megoldás, hogy a gumicsík háta mögé vékony anyagot helyezünk, így az nagyobb erővel nyomja a fóliát a panelra. Pár hét után pixelek hőingadozás hatására eltűntek, előjöttek, idegesített. Többször szétborítottam a cuccot, egyéb trükkök, más anyagok, nem vált be.
Radikális megoldást választottam, szarabb már nem lehet elven. Gyengébb idegzetűek ne olvassanak tovább.

A gyárilag a panelre ragasztott fóliát felszedtem. Panelt letakarítottam. Kijelzőt visszacsavaroztam (félig) majd a fóliát pozicionáltam (nagyító, erős megvilágítás ajánlott) és kb. 2 mm-el jobban kihúztam, mint gyárilag volt. Szigeteletlen vezetőréteg itt is van még. Csavarokat meghúztam. Két hete hiba nélkül működik hidegen-melegen (egy függőleges pixelsor hiányzik kompletten, de ez soha nem volt jó, valószínűleg egyéb szakadás van a fólián)

Ezek fényében a véleményem az, hogy a ragasztás határvonalán lehet megszakadva a vezetőréteg, beljebb még jó. Ép fóliát kellene szerezni, gondok megoldódnának...

Csak saját felelősségre :)

Óracsoport

2008.03.10. 21:33

duc írta:Üdv,

pixelhiba javítás témakörben osztanám meg a tapasztalatomat, hátha valaki magának szögeli össze.

Rövid távon jónak tűnt az a megoldás, hogy a gumicsík háta mögé vékony anyagot helyezünk, így az nagyobb erővel nyomja a fóliát a panelra. Pár hét után pixelek hőingadozás hatására eltűntek, előjöttek, idegesített. Többször szétborítottam a cuccot, egyéb trükkök, más anyagok, nem vált be.
Radikális megoldást választottam, szarabb már nem lehet elven. Gyengébb idegzetűek ne olvassanak tovább.

A gyárilag a panelre ragasztott fóliát felszedtem. Panelt letakarítottam. Kijelzőt visszacsavaroztam (félig) majd a fóliát pozicionáltam (nagyító, erős megvilágítás ajánlott) és kb. 2 mm-el jobban kihúztam, mint gyárilag volt. Szigeteletlen vezetőréteg itt is van még. Csavarokat meghúztam. Két hete hiba nélkül működik hidegen-melegen (egy függőleges pixelsor hiányzik kompletten, de ez soha nem volt jó, valószínűleg egyéb szakadás van a fólián)

Ezek fényében a véleményem az, hogy a ragasztás határvonalán lehet megszakadva a vezetőréteg, beljebb még jó. Ép fóliát kellene szerezni, gondok megoldódnának...

Nekem van egy nagybordos óracsoportom, amiből a mutatók ki lettek húzgálva. Ha gondolod, pici pénzért odaadom, és kísérletezhetsz vele! :lol: :P :wink:

Re: Óracsoport

2008.03.11. 14:04

vaszarig írta:

Nekem van egy nagybordos óracsoportom, amiből a mutatók ki lettek húzgálva. Ha gondolod, pici pénzért odaadom, és kísérletezhetsz vele! :lol: :P :wink:

Hali
Engem esetleg érdekelne!

Mennyi pénz?

Hege

Re: Óracsoport

2008.03.11. 16:50

Hege525d írta:
vaszarig írta:

Hali
Engem esetleg érdekelne!

Mennyi pénz?

Hege

Szia. 5ezerért a tiéd! :)

Kérdés

2008.04.03. 11:48

Üdvözlet klubtársak!

Az lenne a kérdésem h: a pixelhiba miatt elszállhat a service intervallum kijelző is? mert nekem pixelhibás a nagyboardom erösen de a kisablaknak is amiben a zöld ledeknek kéne lenni nincs semmi csak a keret világít! Találkozott már valaki ilyennel? interval reset segithet ?

Re: Kérdés

2008.04.03. 15:05

zolkoathome írta:Üdvözlet klubtársak!

Az lenne a kérdésem h: a pixelhiba miatt elszállhat a service intervallum kijelző is? mert nekem pixelhibás a nagyboardom erösen de a kisablaknak is amiben a zöld ledeknek kéne lenni nincs semmi csak a keret világít! Találkozott már valaki ilyennel? interval reset segithet ?

Szia!

Igen, sajnos lehetséges, nekem is ilyen volt a régi! :(

2008.04.03. 15:36

ilyet még nem hallottam, de ettől még lehet. a nullázás nem biztos, hogy megoldja, mert ha nem nullázták volna régen, akkor a piros ledeknek kellene világítani.
lehet, hogy az a fólia, ami el szokott válni, elválhat a ledsornál is? (merthogy nem ledek azok, csak led alakú fólia, ez már kiderült korábban) aki szedett már szét, biztos megmondja a frankót :wink: Kaya, please help! :help:

2008.04.03. 15:40

efer írta:

ilyet még nem hallottam, de ettől még lehet. a nullázás nem biztos, hogy megoldja, mert ha nem nullázták volna régen, akkor a piros ledeknek kellene világítani.
lehet, hogy az a fólia, ami el szokott válni, elválhat a ledsornál is? (merthogy nem ledek azok, csak led alakú fólia, ez már kiderült korábban) aki szedett már szét, biztos megmondja a frankót :wink: Kaya, please help! :help:

Meglehet, hogy hülye a kérdés, de a piros négyzetek nem alszanak ki egyszer, ha nem történik meg a nullázás? ...bekövetkezik a vég?!

2008.04.03. 17:16

Labi írta:
efer írta:

Meglehet, hogy hülye a kérdés, de a piros négyzetek nem alszanak ki egyszer, ha nem történik meg a nullázás? ...bekövetkezik a vég?!

legfeljebb ha már többet nem lehet beindítani... :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge