![]() |
2015.01.23. 21:30
2015.01.23. 22:47
nagy.matyika írta:Eddig kopp kopp jóRemélhetőleg a navi lemezzel van baja.
2015.01.23. 23:56
2015.01.25. 14:59
lepke írta:Hali
Reggel leadtam a vasat a szervizbe, nem fért a munkalapra a javítási hibalista![]()
2015.01.25. 15:45
lepke írta:lepke írta:Hali
Reggel leadtam a vasat a szervizbe, nem fért a munkalapra a javítási hibalista![]()
Hali
Csütörtökön érte mentem a ,,vasér,, ami lehetséges a vízhűtéssel kapcsolatosan cserélve lett.
Pályán hazafelé kicsit odanyomtam 230-240km sebességgel, jobban nem mertem nyomni a nem megfelelő időjárási körülmények miatt. Húsz kilométer elteltével megcsapott megint a fagyálló hűtőfolyadék jellegzetes torokmardosó szemkönnyeztető gőze. Pénteken azért megjártam Budapestet hátha megadja magát és feltárul a hiba DE NEM így történ. Már csak nevetni tudok az egészen, hétfőn irány a szerviz.
2015.01.25. 15:47
leslie írta:hamoriarpi írta:Irtó szivatós hiba elhárítása:
Az autó, erőtlen volt, motor csörgősen, de egyenletesen járt. Néha csak 40-el tudtam felmászni a Gábor Áron út tetejére. Kapy-t meg sem próbáltam. Néha egész normálisan ment és nem csörgött.
Hibák a DDE hibatárolójában:
Indítózás közben alacsony railnyomás (az autó mindig pöccre indult) (sporadikus hiba)
Railpuma mennyiségszabályozó szelep hiba (sporadikus hiba)
Railcső nyomásszabályozó szelep hiba (sporadikus hiba)
Indítózás közbeni alacsony railnyomás miatt (mivel porlasztók hibátlanok - legnagyobb korrekció 0.2, amit láttam és résolaj is határértékeken belül) tank AC csere. Helyzet változatlan.
Mennyiségszabályzó szelep csatijának lehúzása (ilyenkor nyomásszabályzással megy az autó, tank AC max fordulaton, mennyiségszabályozó 100%-on nyitva). Változás nincs.
Nyomásszabályzó és mennyiségszabályzó szelepek cseréje a beírt hibáknak megfelelően. Változás nincs. (Haj szálankét történő kihúzása)
Railnyomás szenzor csere. Az autó tökéletesen működik. Hibákat nem írja vissza...
Csak annak az alkatrésznek volt kínja a körben, amit be sem írt a diag. Hibás adatokat közölt a DDE-vel, így a gyanút a kapcsolt alkatrészekre terelte.
" az auto erotlen volt" 4 hengertol ne varj sokat!!!!![]()
Viccen kivul, orulok, hogy sikerult megoldani!!!
2015.01.25. 15:49
2015.01.25. 16:31
kaszás írta:Sziasztok
Most vettem egy e 39 525 td 98 as autót a hiba hogy hol megy az első ablaktörlö hol nem
A hátsó meg bármikor megy a bizti jó mi lehet a hiba :
2015.01.25. 16:33
hamoriarpi írta:lepke írta:lepke írta:Hali
Hali
Csütörtökön érte mentem a ,,vasér,, ami lehetséges a vízhűtéssel kapcsolatosan cserélve lett.
Pályán hazafelé kicsit odanyomtam 230-240km sebességgel, jobban nem mertem nyomni a nem megfelelő időjárási körülmények miatt. Húsz kilométer elteltével megcsapott megint a fagyálló hűtőfolyadék jellegzetes torokmardosó szemkönnyeztető gőze. Pénteken azért megjártam Budapestet hátha megadja magát és feltárul a hiba DE NEM így történ. Már csak nevetni tudok az egészen, hétfőn irány a szerviz.
Beltéri hőcserélőt is cseréltek?
2015.01.25. 17:04
lepke írta:hamoriarpi írta:lepke írta:lepke írta:Hali
Hali
Beltéri hőcserélőt is cseréltek?
Hali
Az majd holnap kerül vallatásra
2015.01.25. 17:52
2015.01.25. 20:54
hamoriarpi írta:Sajnos a beltéri hőcserélő IS E60 betegség...
2015.01.25. 20:58
hamoriarpi írta:Sajnos a beltéri hőcserélő IS E60 betegség...
2015.01.26. 06:10
muhaati írta:hamoriarpi írta:Sajnos a beltéri hőcserélő IS E60 betegség...
Ez oké, csak a Zoli határozottan állítja, hogy a motortérből jön a szag, és tolja ki a fagyállót a sapka alól.
2015.01.26. 07:26
hamoriarpi írta:muhaati írta:hamoriarpi írta:Sajnos a beltéri hőcserélő IS E60 betegség...
Ez oké, csak a Zoli határozottan állítja, hogy a motortérből jön a szag, és tolja ki a fagyállót a sapka alól.
Úgy tudtam, hogy az a probléma a tartály cseréjével megoldódott.
2015.01.26. 09:41
marmar78 írta:hamoriarpi írta:Sajnos a beltéri hőcserélő IS E60 betegség...
Van pár típúshibája ennek a típusnak![]()
Ma az enyém a következővel "állt elő" 3500as fordulat körül megtorpant és nem volt több erő, érdekesen becsörögtek a csúcsok, pedig most csinátattam meg nemrég mind a hatot, gondoltam légmennyiségmérő lesz. Leállítom beindítom normálisan ment 3500ig mint szokott utána ugyanugy elfogyott az erő. Mennem kellett még 200km Pestig amire beértem a max sebesség kb 50km/h volt, a váltó szerencsétlen kinlódott fel se váltott hármasig sem, semmi erő az motorban. 20al sikerült éppen hazagurulni, most ott járok hogy beindul utána szinte azonnal leáll. Imádom ezt az autót, de kicsit felbaxta az agyam.
2015.01.26. 12:46
rockerekhu írta:marmar78 írta:hamoriarpi írta:Sajnos a beltéri hőcserélő IS E60 betegség...
Ma az enyém a következővel "állt elő" 3500as fordulat körül megtorpant és nem volt több erő, érdekesen becsörögtek a csúcsok, pedig most csinátattam meg nemrég mind a hatot, gondoltam légmennyiségmérő lesz. Leállítom beindítom normálisan ment 3500ig mint szokott utána ugyanugy elfogyott az erő. Mennem kellett még 200km Pestig amire beértem a max sebesség kb 50km/h volt, a váltó szerencsétlen kinlódott fel se váltott hármasig sem, semmi erő az motorban. 20al sikerült éppen hazagurulni, most ott járok hogy beindul utána szinte azonnal leáll. Imádom ezt az autót, de kicsit felbaxta az agyam.
Akkor neked a DPF problámád van,valoszinuleg DPF back presure sensor hasonló volt nekem is huzd le a csatit róla es teszteld ugy ha megy akkor, DPF tisztitas vagy csere, Sensor csere,EGR tisztitas.
![]()
EZT MIND LÁTATLANBA IRTAM KITÖLTETLEN ADATLAP ALAPJÁN,
Sent from my iPhone using Tapatalk
2015.01.26. 13:21
lepke írta:Hali
Nem csak a tartály és kupak lett cserélve, termosztát, keringető szivattyú , hűtő.
A probléma megmaradta kupak alól nyomja a GŐZT
Szerintem a motorban lehet valami dugulás és emiatt nem forog megfelelően a hűtővíz.
de nem biztosa hűtőfolyadék hőmérséklete max. 94 fokra emelkedik.
2015.01.26. 17:19
rockerekhu írta:marmar78 írta:hamoriarpi írta:Sajnos a beltéri hőcserélő IS E60 betegség...
Akkor neked a DPF problámád van,valoszinuleg DPF back presure sensor hasonló volt nekem is huzd le a csatit róla es teszteld ugy ha megy akkor, DPF tisztitas vagy csere, Sensor csere,EGR tisztitas.
![]()
EZT MIND LÁTATLANBA IRTAM KITÖLTETLEN ADATLAP ALAPJÁN,
Sent from my iPhone using Tapatalk
2015.01.26. 18:13