Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2015.02.04. 16:44

Afterdark írta:Pesten ki az ajánlott futóműves? A karbantartási szerencsekerék kidobta a futóművet. Nincs vele komoly gondom, egy alapos átnézés és ha szükséges beállítás kell, rázópadra is felmerészkednék...
Lelkiismeretes profi szaki kellene!
Köszönöm.

Egy ilyen engem is érdekelne.

2015.02.04. 19:33

Zsoolt írta:Hátsó futómű szilent témája.
Nem légrugós Touring. Kerestem a keresővel, nem igazán találtam semmit itt erről, hogy mi az a márka amit érdemes venni (gondolom Lemförder), és mi az amit nagyon nem. Valakinek tapasztalat esetleg?

Hátsó hídszilentre gondolsz?
Lemf. , Meyle HD , poliuretán.
Írj és segítek ...

2015.02.04. 20:40

Jerry írta:
Afterdark írta:Pesten ki az ajánlott futóműves? A karbantartási szerencsekerék kidobta a futóművet. Nincs vele komoly gondom, egy alapos átnézés és ha szükséges beállítás kell, rázópadra is felmerészkednék...
Lelkiismeretes profi szaki kellene!
Köszönöm.

Egy ilyen engem is érdekelne.

Igen, még nálam is aktuális a dolog.

2015.02.11. 14:26

Kerékagycsapágyat csak párban szabad cserélni?
Otthon elvégezhető, vagy inkább profira bízzam? Futóműállítás szükséges utána?
Komplett hátsó fékcserére vonatkozóan is a fent említett kérdések foglalkoztatnak.
Köszönöm a választ előre is.

2015.02.11. 14:40

Haminda írta:Kerékagycsapágyat csak párban szabad cserélni?
Komplett hátsó fékcserére vonatkozóan is a fent említett kérdések foglalkoztatnak.
Hátra számolj a kézifékkel is. Komplett kittet vegyél, rúgókkal, csingilingikkel.
A hátulja otthon elvégezhető ha szerszámilag rendben vagy. Én is magamnak csináltam, igaz, hogy az autószerelőmnél. :)
Az elejéről nem tudok nyilatkozni, de ha kinyomós a csapágy akkor már elgondolkodnék valami szakosabb emberen.
Mert ritkán jön ki szépen, békésen tízen éves autóból. :)

2015.02.11. 14:45

Most nézegettem képeket róla. Talán ahhoz sem kell komolyabb apparátus.
Persze ki-ki képességei szerint, de ránézésre belevágnék egy konzultáció után.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Haminda
Értékelés: 4.76%

2015.02.11. 18:13

Haminda írta:Kerékagycsapágyat csak párban szabad cserélni?

Minden megoldható "otthon", csak az a kérdés, mennyit akarsz kínlódni. Az első csapágyat könnyebb cserélni, de azért ott is van tennivaló.

Egyébként én is itthon cserélem őket! :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: 4 Haminda, jlaci74, kzolee, Reszka
Értékelés: 19.05%

2015.02.12. 12:29

Elég régóta volt polcon otthon 2 db stabilizátor karom, amit nemrégiben beszereltem az autóba. Valamelyik nap észrevettem, hogy a gumiharangok teljesen szétrepedeztek, szakadtak rajtuk. Maguk a gömbcsuklók jók, ezért nem cserélném kompletten. Kérdésem, hogy létezik hozzá külön gumiharang?

Kép

2015.02.12. 13:33

barbrady írta:Elég régóta volt polcon otthon 2 db stabilizátor karom, amit nemrégiben beszereltem az autóba. Valamelyik nap észrevettem, hogy a gumiharangok teljesen szétrepedeztek, szakadtak rajtuk. Maguk a gömbcsuklók jók, ezért nem cserélném kompletten. Kérdésem, hogy létezik hozzá külön gumiharang?

Kép

Nem létezik.

2015.02.26. 15:45

hello!
Van valakinek tapasztalata m-es rugó-gyári gátló párosítással? Életképes a dolog vagy hanyagolandó? köszi

2015.03.08. 23:28

Üdv!

Ki kéne cserélnem a lengéscsillapítókat a gépen (520i, sedan).

Azt kérdezném, hogy milyen márkában gondolgozzam.
Várok tapasztalatokat márka-minőség-ár témakörben.

Továbbá az is kérdés, hogy ezzel együtt mit érdemes még kicseréltetni a futómű környékén 160.000 km-nél?

Köszi:
Attila

2015.03.15. 21:24

szevasztok! beraktuk az eibach rugókat.elvigyem most futómű állításra,vagy várjak pár hetet amig a rugók beállnak a végleges magasságra?

2015.03.15. 22:36

Eddy5589 írta:Üdv!

Továbbá az is kérdés, hogy ezzel együtt mit érdemes még kicseréltetni a futómű környékén 160.000 km-nél?

Köszi:
Attila

- Koni;
- Bilstein;
- Sachs;
- Monroe;
- Boge és egyebek.

Használat jellegétől, igényektől pénztárcától függ.
Kicserélni azt kell, ami indokolt; nézz szét tárcsák, betétek, lengőkarok, szilentek, stab. környékén.

Továbbá, ha rendesen, rendszeresen szervízeled, akkor ugyebár 10 ezrenként motorolaj, szűrők, illetve amit kíván a vas.

2015.03.16. 00:13

atti523i írta:szevasztok! beraktuk az eibach rugókat.elvigyem most futómű állításra,vagy várjak pár hetet amig a rugók beállnak a végleges magasságra?

A kérdés jó! Attól függ, hogy a beülési időben mennyit akarsz menni a kocsival. Ha sokat, akkor 2x állítás.

2015.03.16. 10:15

SvidronyA írta:
Eddy5589 írta:Üdv!

Köszi:
Attila

- Koni;
- Bilstein;
- Sachs;
- Monroe;
- Boge és egyebek.

Használat jellegétől, igényektől pénztárcától függ.
Kicserélni azt kell, ami indokolt; nézz szét tárcsák, betétek, lengőkarok, szilentek, stab. környékén.

Továbbá, ha rendesen, rendszeresen szervízeled, akkor ugyebár 10 ezrenként motorolaj, szűrők, illetve amit kíván a vas.

- Koni; - inkább sport vonal , normál használatra drága, felesleges
- Bilstein; - az alap B4 széria viszonylag olcsó, megfizethető kategória , alap tudással és minőséggel
- Sachs; - original minőség, gyári beszállító
- Monroe; - szintén jó minőség , megfizethető áron
- Boge - gyakorlatilag ugyan az mint a Sachs , ugyan ott készül, még a doboz is ugyan az más felirattal ...

én ezt a sorrendet állítanám fel:
- Sachs , Boge
- Bilstein, Monroe

2015.03.16. 10:38

hamoriarpi írta:
atti523i írta:szevasztok! beraktuk az eibach rugókat.elvigyem most futómű állításra,vagy várjak pár hetet amig a rugók beállnak a végleges magasságra?

A kérdés jó! Attól függ, hogy a beülési időben mennyit akarsz menni a kocsival. Ha sokat, akkor 2x állítás.

nem sokat szalad a verda,várok egy hónapot.az előző rugók is kb1cm mentek le 1-2hónap alatt mire beálltak.

2015.03.16. 12:31

Sziasztok! A hét végén beraktam az autó alá (e39 25tds '96) Schnitzertől vásárolt m-tech 1-es rugókat és gátlókat (teljes szett), melyek egy 25d facelift alól lettek kikapva. A kérdés, hogy van-e különbség a sima gyári és az m-tech toronycsapágyak között? Elvileg 98 előtti és utáni toronycsapágyak különbözőek. Van valakinek tapasztalata? Unixnál érdeklődtem, nincs külön m-tech toronycsapágy. Kissé mintha magas lenne az autó eleje. Vagy én is várjak kicsit míg beállnak a rugók?

2015.03.16. 15:17

Üdvözlet!

Elképzelhető az, hogy az első gátlókon végrehajtott porvédő harang+felütközésgátló+toronycsapágy csere következtében megemelkedett az autó eleje? Ránézésre olybá tűnik, a gumiabroncs és a sárvédőív felső pontjai között a korábbihoz képest mintha kissé megnőtt volna a távolság... :?
Már két napja nem alszom rendesen emiatt... :facepalm:

2015.03.16. 16:04

Igen :franko:

2015.03.16. 16:47

nagy.matyika írta:Igen :franko:

Rendben, ezt pozitív visszaigazolásnak veszem, vagyis a lengéscsillapítókkal ellentétben én nem vagyok rendben. :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge